Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

Bende bir erkek evlat annesiyim,daha bebek...büyüdüğünde bile onu boynundan koklaya koklaya öperim.buna gelin mani olamaz.hele bi olsun yolarim :-D nispet olsun diye değil evlat aşkı sonsuzdur.herkes anne olunca anlar.görümcen konusunda haklisin mesafe koyabilirsin ama ana başka...

kusura bakmayın nasıl bi vicdan bu çok merak ediyorum

bunları yaptı değilim gece rahat uyuyabilecek mi

bunları yapan bi kişi kocasını seviyor diyebiliyor miyiz

aynı şeyi kocanız sizin ailenize yapsa ne düşünürsünüz

yada aynı şeyi yarın öbür gün sizin evladınız size yapsa

gün olur devran döner demişler dikkatli olun bence

bu yaptıkları huzur bozmaktan başka hiçbi işe yaramaz

çayın yanına bişey yapma

dikat edinde kocanız boşanma dilekçesinde bunları maddelendirmesin size

insanın evladı şüphesizki çok değerlidir. fakat özellikle biz türk kadınları annelik sıfatını aldığımız anda( genel konuşuyorum) başka bütün sıfatlardan sıyrılıyoruz. tabiiki çocuğumuz bize muhtaç olduğu zamanlarda ona bakacağız, besleyeceğiz, eğiteceğiz. buna mecburuz çünkü onu bu dünyaya getiren biziz. ama artık kendi yuvası olduğunda ve kendi ayaklarının üstünde durduğunda onun yeni hayatına saygı göstermeliyiz. çünkü çocuğumuzun en büyük önceliği artık eşi ve çocuklarıdır.

neden şunu yapamıyoruz anlamıyorum, mesela çocukları büyümüş anneler eşleriyle yeni evliler gibi tekrar hayatın tadını çıkartsınlar artık kendilerini bağlayan birşey kalmamış oluyor, eşi yoksa da yine de hayatlarını yaşayabilirler. neden kendi hayatlarını güzelleştirmeye çalışmak yerine başkalarının hayatlarına müdahale ederler bende bunu anlamıyorum...

Görümcem daha beterini yaptı, şimdi kafası rahat geleni gideni karışanı yok. Ben bunların tersini yaptım iyi gelin miyim, hayır,Zaten iyi olmak için öyle davranmadım da, ya da yaranmak için ama mesafe olmayınca insanı bunaltıyorlar. İnsan bir şeyi kafasına taktıysa, sonrasında onların en ufak bir eleştirisi batıyor.

Madem çat kapı odanıza gırıyor evınızde kaldığı gunlerde sızde çıplak yatın ya iç çamaşırlarınızı bılerek yerde yatağın ustunde bırakın çok afedersınız ama kondomunuzu yerde unutun

Herhalde ookadar şeyden sonra gıremez he???

Bıde opemez mopemez değil arkadaş vıcık vıcık ilişkiden bahsedıyo evett gelının yanında yapıyosa ınadına yapıyodur..Nedense kaynanalların duyguları gelınlerı olunca depreşiyo ne hıkmetse

Yorumların hepsini okudum da Seferoğulları Tellioğulları meselesine dönmüş çok komik olmuş...
Elbette erkek - kız fark etmez anne-babalar evlatlarının evinde gelip kalabilir, bu çok doğal bir durum ancak bazı sınırlar olmalı, o evin kendi evi olmadığını bilmeli , kız annesi de olsa erkek annesi de, yok öyle oğlumun kızımın evi mantığı, o ev artık birey olmuş iki kişinin evi....

Ayrıca evliliğin ilk senesindeymiş konu sahibi, ilk sene biraz çiftleri mümkün olduğunca kendi haline bırakmak gerekli, ne kadar flört etseler de bir insanla aynı evde yaşamak, ona alışmak çok ama çok farklı, daha buna uyum sağlayamadan erkek için de kadın için de kayınvalide-kayınpeder, baldız-görümce, kayınbirader işin içine çok girdimi bocalamaya ve çözüm üretemedikçe de onlara kızmaya başlıyor...

Evet bu bir gerçek ülkemizde evladı evlendirince ki yüzdeye vurursak ne yazıkki bu erkek annelerinde daha yoğun bir sahiplenme meydana geliyor.... Bu da çift olmaya çalışan kişileri olumsuz etkiliyor....
Yani biraz dışarıda kalınca oğullar ya da kızlar anne-babalarını unutmuyorlar ki asla... Bu mümkün mü? Herkesin tecrübesi kendine, istediğiniz kadar büyük olun, yaşanmışlığınız olsun başka birini yönlendirmeye, kendi kalıbınıza sokmaya çalışmak niye...

Neden erkek anneleri böyle celallenir? Damada bunları yapmak zor geleceğinden ve sonuçları daha ağır olabileceğinden değil mi? Siz zamanında çektiniz bir şey demediniz diye, karşınızdakinin de aynını yapmasını bekleyemezsiniz....

1 yılda 3 kere gelmek çok mu denmiş, haftada 1 gün tatili olan, 1 yıldır evli olan ve her geldiğinde 15 gün kalan ayrıca karışma poatansiyeli olan biri için çok gelebilir, bunu niye garipsiyorlar anlayamıyorum... Başkasına az gelir, daha çok kalsın der... Bazı anne-baba gelince çalışıyorlar diye her işe koşar, bazısı yorgunluk dinlemez her şeyi önüne bekler, bu açıdan da bakmak lazım...

Herkes kayınvalidesiyle sorun yaşıyor,ben de yaşadım kiminde sabrettim, kiminde rahatsızlığımı net bir biçimde dile getirdim, ben de kukla değilim ki her şeyi yutayım, normal kabul edeyim...
Ne kız evladız evlendik diye hizmetçi, alttan alıcı her şeye göz yummaya zorunlu bir misyonumuz var ne de en ufacık şeyde karşımızdakini düşman bellmeye... Her şeyin bir sınırı ve mantığı olmalı...

Nedense illa ki bir iğneyi kendine batır mantığı var, yahu daha evliliğe alışmamış, düzen oturtmaya çalışan birinden nasıl daha yeni tanıdığı birini koşulsuz kabul etmesini beklersiniz? Eşlerimizi koşulsuz kabul ediyor muyuz bence hayır...
Eşlerimizi bile, sadakat, evine bağlılık, helal lokma kazanıp evine harcaması, eşine sahip çıkması, güvenilir olması, gözünün dışarıda olmaması gibi koşullarla kabul ediyoruz ve evlilik boyunca bu koşullar devam ediyor, niye eşlerin ailelerini koşulsuz kabul edelim....

Evlendiysem, ev kurduysam bir hayata yol alıyorsam o evde benim de kurallarım olmalı ve buna saygı duyulmalı... Doğurulup büyütülen, okutulan, iş sahibi olması sağlanan sadece erkekler değil bunu yapan da sadece erkek aileleri değil, geçilsin bu doğurdum büyüttüm okuttum lafları, herkes yapıyor bunu... Her yapan böyle evli çiftin hayatına bodoslama dalma hakkına sahip olsaydı evli çift kalmazdı, gelinlerden beklenen sabrın %10 unu erkek aileleri göstersin de görelim....

Oğlumu büyüttüm, koklarım da öperim de evine de giderim, yahu koklama öpme evine gitme diyen mi oldu, her şeyin bir usturubu var, 30 yaşındaki adamı kucağına çekip oy anasının kuzusu diye yaparsan komik gelir tabi, şu yaşımda annem öyle yapsa eşim kahkayala güler herhalde, babam hayatta olsa ve bunu yapsa garipser bu ne laubalilik diye... Bir ağırlığı olur anne-babanın sever evladı elbet ama öyle göze sokar gibi değil....

Emrivakileri hiç sevmem, hele bir haftasonu olan insana yapılan emrivakiyi hiç sevmem... Ben haftasonu planımı hafta başından yaparım cuma günü beni arayıp size yatıya geliyoruz dediler mi cinlerim tepeme çıkar, benim hayatım sadece akrabalardan ibaret değil, kişisel bir yaşamım da olmalı, akrabayla görüşceğim zamanı sadece onlar değil ben de belirleyebilmeliyim ortak olarak....

Son düzenleme:
Birde terse çevirelim durumu.

Evlenen kadar herşeyi kabullenir, evlenince niyeyse eşlerimizin çöpsüz üzüm olmasını isteriz ki ? Kendi annemiz, kız kardeşimiz , ailemiz gelsin gitsin. Ama erkek tarafı gelince afakanlar geçirelim. Nedir bu kocanın anası fobisi, adamı alana kadar anneciğim anneciğim aldıktan sonra kaynana.

Valla oğlumun doğmamış karısına hırs yaptım bu kk da ya :)) Veled muhtemel doğmadı, doğacak büyüyecek ve bana kök söktürecek vay bana vaylar bana :)))

Şaka bir yana ;

Yolun yarını geçtim hala annemle mucuk mucuk öpüşür koklaşırım aynı şeyi benim kocam annesine yapsa tukaka mı olacak. Anası bu ya ne istiyorsa yapsın, ben mi karışacağım.

Ş leri karıştırmamak lazım. Şevkat ve Şehvet. Eş hiçbir zaman anne kadar şevkat veremez, vermemeli de, verdiği zaman erkekler eşlerini anne yerine koyup gözlerini şehvet için dışarıya dikiyorlar.

Anne Ş'si ayrı, eş Ş'si ayrı.

Son düzenleme:

Her şey karşılıklı, eşin ailesi mesafeli gelsin deniyorsa kendi ailenin de mesafeli gelmesini isteyeceksin...
Kişisel görüştür, siz annenizi şapur şupur öpersiniz, babanızı da öper misiniz???
Siz bananızı eşinizin yanında şapur şupur öpüp koyun koyuna oturuyorsanız eşinizin de annesi ile öyle olmasını normal karşılayabilirsiniz...

Son düzenleme:

bizde de sey var mesala ben abimi ne zaman öpsem sarılsam yengem ceker abimi hemen askım der sarılıp öperdi bende artık abimi öpmüyorum..ben öptüğümde sanki ulan o benim der gibi cekip alıyo :))

benden bi örnek vermek gerekirse eşim anneside dahil olmak üzere kimseye sarılmamıs öpmemiş.. ama bebek gibi konusmaları oluyo benim yanımda. küçük cocuga kitap nerde değilde kipatın nerde vs.. dersiniz ya aynı öyle nevrim dönüyodu..eşime söyledim ''sen benim aileme kızıyomusun sevemeyizmi biz birbirmizi vs dedi''
bende sevggi agucuk gucuck mudur dedim..sen 30una girmişin aile reisi olmuşun, birileri nerdeyse altını bezlicek.git sarıl öp ananı babanı ama ben böyle seyler istemiyorum dedim.ben sarılamam alışmamısım dedi.beni ilgilendirmez öğren ozaman dedim :) şimdi öyle konusmalar bitti..gidip annesine sarılıp öpüyo :)

Son düzenleme:

Olsaydı da öpseydim, canım babamı annemden daha çok severdim o benim aşkımdı ama çabuk gitti bu dünyadan. Emin olun annemden daha fazla babamı öper koklardım.

Bu ana oğulu öpünce gelin, kız babayı öpünce damat kıskanır yada bozulur gibi birşey mi demek isteniz yada ben mi öyle anladım ?

Allah rahmet eylesin, ben de babamı çok erken kaybettim...
Hani deniyor ya gelin-kayınvalide arasında bir kıskançlık oluyor diye, belki toplumumuzda babalar da anneler gibi duygularını gösterebilse (göstereneler var tabi ama çoğu gösteremiyor, içinde yaşıyor) damat da kayınpederini kıskanabilir, yani hala kızını paylaşamıyor, beni kabullenemedi gibi düşünebilir, kim bilir değil mi?
Bu açıdan da bakmak gerek diyorum, hani ben hiçbir gelinden kayınpederim eşimi şapur şupur öpüyor yanımda, sabah gelip odamıza dalıp öperek uyandırıyor dediğini duymadım...

Sizinde başınız sağolsun. Son cümleye gülümsedim, gerçekten ya babalarda oğullarını öpsün.

Dayımın eşi mükemmel bir insandır. Oğlunun evine gider (gelin çalışıyor) yemeğini yapar, alışverişini, temizliği halleder, ütü vs. Başta bana normal geliyordu çünkü kızlarına da aynı şeyi yapıyor.

KK yı okumaya başlayınca aradım yengemi yapma dedim, dolapları yerleştirme , ütü çamaşır vs yapma. Yengem anlamadı yapma sen beni dinle, kız rahatsız olabilir dedim. Açıkladım biraz. Şimdi yapmıyor. Muhtemel gelin hanımda mutlu olmuş ama anlam verememiştir :)

valla ne derse desin ben,m de oğlum var ben de kayınvali de olucam ewlendiriyosan eğer arada bi mesafe muhakkak olmalı o zaman ewlendirmeyip alıp oğlunu koynunda yatırcaktı...

valla ne derse desin ben,m de oğlum var ben de kayınvali de olucam ewlendiriyosan eğer arada bi mesafe muhakkak olmalı o zaman ewlendirmeyip alıp oğlunu koynunda yatırcaktı...

ben anlatamıyorum galiba bende karşıyım öle yatak odasına dalmalar filan ayıp o hareketi yanlış görümce konusundada haklı konu sahibi ama gelelim yılda 3 kez gelen anne oğlunu öperken o kıskanıyosa gelin çıldırıyosa yanlış kim ne derse desin sözümün arkasındayım he bana soranlar olmuş evli değilsin sen yorum yapma filan diye ben sözlüyüm sözlümün annesinede ayda bir kere giderim kadın oğlunu yanımdada öper okşar hiç bişi demem çünkü annesi o bana laf düşmez !! ne haddime? yaa

Vallaha bekara karı bosaması kolay gelır cooooooook doğru bır laf. Tatlım bende bır gelın olarak sana hak verıyorum ve Allah sabır versın dıyorum. Demek ki 1 yıl gıbı o kadar kısa bir sürede bu kadar dolmussun onlara karsı..bu daha da artarak gıdecek bencee..:S
Erkek anaları kızmasın amaa ogulları evlendıkten sonra daha da kıymetlenıyor..(ricaa ediciim ogulları 18n yasın altında olanlar uzerıne alınmasın dahaa oonların ciğerlerı su cunku:) )
Cekın ogullarınızın üzerınden ellerınızı denmıyor sıze ama gelınlerınızın de huzurunu bozmayın..
Vaallaha sahsen ben Allaha havale ettım bıleee kayınvalıdemı kayınpederımıı..Allah sorsunnn onlara benım kalp kırıklıklarımı...

Bu durumda esının sana hak vermesı cook onemlı cnım.. Ben aaramıza mesafeyı söyle koydum bayram kandıl anneler gunu dısında aramıyorum..onlar arıyo ne aramıoonn..dıyolar bana..İçimdeen gelmiiyoorr..sildiiler süpürdüler....

yuvarlak popo nıck hakkatten guzel

tabiki de oğlunu sevecek ama kaç yaşına gelmiş kadın evli barklı çocuğunu gelininin yanında şap şup öperse saygısızca davranırsa onun adı evlat sevgisi değildir . belki gelini kıskanıyordur olamaz mı sevmek ne kadar doğalsa kıskanmak da o kadar doğal. oğlunu tabiki arayıp sorucak ama artık o da yeni bir yuva kurmuş ona bakan biri var annesi kadar olamasa da. bence herşeyin sınırını ölçüsünü bilmek gerekir.

Onu nasil buyuttugunu anlatmak, başa kakmak degildir.
Evine yatiya gitmek, evliligine müdahale etmek degildir.

Hic bir seyine saygi duymuyorsaniz kayinvalidenizin, hic olmazsa sevdiginiz
Esinizi dogurmus onun icin saygi duyun yani.

yaa iyide bu kızcağız da tarlada büyümedi herhalde onu da annesi büyüttü okuttu o kadın neden yatak odalarına dalmıyor...
saygı kolay birşey değil onu da hak etmek gerekiyor!!!
sokaktaki köpek te doğuruyor kedi de doğuruyor kimse annesini babasını seçemiyor bu hayatta...
ama anneler çocuklarının birer birey olduklarını herzaman anlayamıyorlar sonra böyle huzursuz insanlar, boşanmalar ve o ailelerin sorunlu çocukları...
sırf egosunu tatmin edemeyen insanlar yüzünden!

inşallah ileride kk olurda; bugün ki kaynanadan şikayetçi gelinleri,kaynana olduklarında okuruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…