Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

Onu nasil buyuttugunu anlatmak, başa kakmak degildir.
Evine yatiya gitmek, evliligine müdahale etmek degildir.

Hic bir seyine saygi duymuyorsaniz kayinvalidenizin, hic olmazsa sevdiginiz
Esinizi dogurmus onun icin saygi duyun yani.

böyle bir kanıya nerden vardınız çok merak ettim doğrusu? benim özelime saygısı yok diye rahatsızlığımı dile getirdim farkındaysanız!

Evet,doğurmuş büyütmüş ama oğlunun evli ve kendi hayatı olduğunu kabul etmeli!Öyle odasına çat-kapı dalamaz!Ayrıca evliliğin ilk yılında insan biraz rahat bırakılır..Bu insanlar birlikte yaşamayı öğrenecekler,birbirlerini iyice tanıyıp,evli olmanın tadını çıkartacaklar!!
Tabi ki,oğlunun evi gider kalır ama misafirliğinde bir sınırı var..Ayrıca "ben seni seveyim,onu da annesi sevsin"diye ayrımda yapılmaz!
Benim kayınvalidem ki Allah ona uzun ömür versin,mükemmeldir,kayınvalidem değil annemdir,o kadar çok severim.bize gelir ve 1 haftadan fazla kalmaz.
Bence dengeyi kuracak olan eşindir.Eşinle konuşmaya kararlıysan cümlelerini çok iyi seç,sakin konuş.Onları sevdiğini ancak sizin bir "aile" olduğunuzu kabul etmeleri gerektiğini söyleyebilirsin...Tabi eşinle nasıl konuşacağını sen bilirsin..Üzme kendini,düşünüp daha da sinirlerini bozma.Eşinle mutluluklar..

Arkadaşım inan bizi de arıyor saat kaç demez açmayınca peşinden bidaha arar üstelik:) çok meraklı öyle böyle değil geldiği zaman ortamızda yatacak diye korkuyorum

8 yaşında oğlum var.çok zor büyüttüm ki hala öyle devam ediyor.

oğlum dünyam,onun için herşeyi yapabilirim.onu bu kadar severken sırf geline gıcıklık olsun diye

oğlumu huzursuz edemem!!!

belki kayınvaliden zamanla bu gelmeleri azaltır ama azaltmasada gelene git diyemezsiniz ki.eşin de bunu söyleyemez ama odaya dalıyor herşeye karışıyo demişsiniz bu konuda kocan annesini uyarabilir bir sınır çizebilirsiniz.eşine tatlı dille sıkıntını anlat.görümce konusunda haklısın aynı şehirde yatıya kalmaya ne gerek var en baştan bahaneler bul kabul etme canım bu şekilde alıştırma görümcen zamanla senin istekli olmadığını anlayacaktır

senede 3 sefer gelmek çok mu oluyor:44:
konu sahibi senin ailen hiç mi gelmiyor:26:

birde kk da bazıları hiç kaynana olmayacak galiba

bence senede 3 sefer kalmak çok değil.

aynı ilde olsa bile istediğinde gelip kalabilmeli bence kayınvalide.

sonra işiniz düşünce aramak olmaz veya çocuk doğunca kimse gelmedi bana yardım etmedi diye alınıyor gelinler.

görümce emrivaki yaptığı için konu sahıbı daralmış yoksa gelip kalmalarından şikayetçi değil..

aman bu devirde her şey zor..

hep iletişimsizlikten...

kv nin catki odaniza dalmasi falan.. ne bileyim.. enteresan. kimse istemez bu kadar herseye burnunu sokan insani.. konu sadece gelip kalmasi degil yani burada.

gorumcenizin araci vs yok mu? uzak mi evleriniz o yuzden mi yatiya geliyorlar?

konuyu baştan sona kadar okudum anladığım erkek anneleri ve kayınvalideler olaya baya bi tepki vermiş evleneli yeni 4 yıl oldu ailem 4 yıl içinde 5 defa geldi aynı şehirde yaşıyoruz üstelik kayın validem ayrı yerlerde oturduğum 7 ay içinde haftada 1 geldi. çatkapı yatak odama girdi, banyodan çıktığımda beni görüp yatak odasında oramı buramı mıncıklamaya çalıştı, aynı binada oturduğumda hergün geldi her geldiğinde laf sokup gitti yatıya kaldı bu kadar densizliğe gelinler isyan edince oğludur atamaz tabi sevecek diyosunuz o doğurdu büyüttü anladık ama ömür boyu aramızda olacak diyede bişi yok herkes yerini bilecek çok seviyosa evlendirmeyecek

Onu nasil buyuttugunu anlatmak, başa kakmak degildir.
Evine yatiya gitmek, evliligine müdahale etmek degildir.

Hic bir seyine saygi duymuyorsaniz kayinvalidenizin, hic olmazsa sevdiginiz
Esinizi dogurmus onun icin saygi duyun yani.

e iyiiii ben dogurdum ben buyuttum dıyıp kendınıze saklayın o zaman evlendırmeyın.....sız dogurdunuz sız buyuttunuz dıe evlılıgını huzursuz etmeye hakkınız yok bellı bı yasa gelmıs artık o bı bırey sızın koynunuzdan cıktı karısının koynuna gırdı artık lutfen bunu anlayalım artık kayınvalıdeler

Arkadasim ben bu konu uzerine yorum yapiyorum.
Benim yalnis buldugum 1 yilda 3 defa gelmis diye tepkili konu sahibi.
Anlattiklari kadariyla, arkasindan konusulacak kadar bir olay
yok ortada.

Benim oglum daha 4 yasinda, kayinvalide degilim yani!!

beyaz kartopu neye bu kadar tepki verdiğinizi de anlamadım açıkcası..arkadaşın ne kvalidesine ne görümcesine kötü bi yorum yapmadım,gelmesinler demedim..benden ne istiyosunuz yani
Ben kimseye tepkili degilim, buraya düsüncelerimi yaziyorum.

Sizden ne isteyecegim 18eylul
Allah saglik sihhat versin.

Haa bu sirada yasasin Kayinvalideler !!!!

sizde haklısınız ancak bayanın soylemeye calıstıgı sey her geldıgınde herseye karısması kapı calmadan odaya dalması.... valla eger hep boyle yapıyosa deıl uc kere bı kere gelmesı bıle ınsana azap gıbı gelır.(bu arada bende daha gelin diilim:)

eğer bu mesaj şaka falan değilse Allah kimseye böyle bir gelin vermesin hatta böyle art niyetli insanlardan hepimizi uzak eylesin.. pes artık!! konu sahibi güzel arkadaşım eğer evliliğini mahvetmek istiyorsan bunları uygula..ama unutma birgün sende anne olacaksın..

Son düzenleme:

Bunların yarısını çok normalmiş gibi yapan bir yengeye sahibim,üstelik günün büyük bir kısmında aynı evde yaşıyoruz.
Sanırım sabır için dualarınıza ihtiyacım var:85:

insan bunları yaparken, düşünürken kendisini yetişiren anne-babasından utanmazmı acaba, ailenizi böyle mi temsil ediyorsunuz. HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR, kim ne yaparsa kendine yapar.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…