eşimin ailesiyle tatile gitme isteği

benımkide yaz yaklaşınca tuturuyo her yaz annemlerle gıdelim tatıle dıye ama asla istemıyorum 365 gunde bır haftada bana kalsın dıyorum 9 yıllık evlıyız bu zamana kadar hiç gitmedik bundan sonrada hiç sanmıyorum geçen yıl oğlumuz oldu ozaman kvde bende sızle gelırım yapın planınızı dedi amaben oda gelicek dıye tatılden vazgeçtim çocuğa bakarım demesı zaten bahane hiö ılgılendığı bıle yok tatıldemı bakçak hiç gitmem genede eşimin ailesiyle tatıle gıtmem bence sende yüz verme kabul etme

bence tatile onlarla git ama arada lafı koy yerine.ayyy hayatım şöyle yapsaydık böyle etseydik filan de heveslendir onu iyice sonrada aman boşver şimdi yalnız değiliz yada hep beraber yapılacak bişey değildi de.ne diyeceğinde sana kalmış artık.been olsam kendi adıma söylüyorum kocamı yalnız bırakmazdım.geçireceği güzel bi tatil sonrası belkide gelecek yıl 2 kişilik bi tatil planlayacak...

benim demek istediğim eğer adamın başka kötü huyu yoksa sadece biraz yontulmaya ihtiyacı varsa bööle vb bi yolla şekil verilebilirdi ama neyse canım..yoksa değmeyecek bi insana bebek yapıp vermek o çocuğa haksızlık en başta onu bende biliyorum zaten..Allah yardımcın olsun o zaman..

Evlendiğimiz ilk senelerde ben de buna benzer durumları takardım ama seneler geçtikçe hiç umursamaz oldum. Biz de de geçenlerde aynı durum oldu tatil için torunlarını çok özlemişler.
Benim işim uymadı eşime çok ısrar ettim sen git dedim. Baştan istemedi gitmek, sonra da onun da işi çıktı zaten gidemedi. Onlarda üzülmüşler haliyle. Ben de görüşmelerini isterdim en azından.

Sizin olayda siz daha yeni evlisiniz eşinin düşünmesi lazım senin fikrini alması lazım. Seneler geçtikçe bazı olaylar insanın gözünde daha basitleşiyor ama bunun için de daha evliliğinizin ilk zamanlarında kalplerin kırılmaması ve ailelerin kendini az da olsa çekmeleri önemli. Ben olsam eşimle gider birkaç gün onlarla geçirir, sonra da başka bir yere eşimle devam ederdim.

ailelerle aynı sehirdeyiz her iki aileyle de
haftada 1 de olsa mulaka gider zaten

ben zaten kesinlikle gitmem onlarla. görüşmeyi bile kestim.
eşimin bu düşünce yapısı beni deli ediyor.ailesininki de aynı şekilde

tatil olarak da bir hafta otele gidiyorlar.hani yazlıkları olup da ona gitmek falan değil. öyle olsa beki daha kabul edilebilir olurdu

tipki biz desem yeridir ve ben çok buyuk bi hata yapip gittim ve çoook pisman oldum, sakin gitme, gidince soyle oluyor bi sonraki yil direk : "bu yil nereye gidiyoruz?" siz açik açik sizinle gelmek istemiyoruz deseniz kiyamet kopar bahane bulsaniz kabul edilmez oyle veya boyle benimkiler en son zorla goturdu bizi ! aglaya aglaya gidiyordum neredeyse ! esimin bir suçu yok ilkinde problem deil diyip gittim (kendi esekligim) ikincide de esim 40 bahane buldu ama onlar da 10 takla atti bir sekilde gittik... SON ama bir daha oldurseler gitmem... gidince de zaten kaynana burnumdan getiriyo 10 gunun 1i kesinlikle zehir oluyor ondan sonra kadina o kadar sinir oluyorum ki istesem de zevk alamiyorum tatilden)...
benim ailem de seninki gibi ya mukkemmel olmasalar da en azindan ozelimize saygilari var biz teklif etsek basbasa gidin bizimle rahat edemezsiniz derler...
esimin ailesi ise neredeyse bizim eve tasinacak turden surekli telefonla gorusme bize gelme istekleri bizi davet etmeler, biktim ya biktim offffffffffff... esimle mukemmel bir iliskimiz var ama ailesine bu yuzden inanilmaz sinir oluyorum... hersey tatille basladi diyebilirim...
uzun lafin kisasi ben yaptim o hatayi sen yapma her zaman aranizda mesafe birak yoksa zamanla her gece arayip "bugun ne yaptiniz"a kadar uzuyo...

valla ben olsam ailenle git o zaman niye benimle evlendin derdim cok kizdim canim yaa neyse sen genede otur guzelce konus basbasa kalmak istiyorum seninle dersin

son 3 yıldır bendede olan bir sorun inanki yaz tatilinin adını duyasım yok.k.v.de sırf onlarla tatil yapalım diye yazlık aldı.hadi neyse heryaz gidiyoruz yanlarına ha normal vde kalmışız ha yazlıkta aynı ama birde abisini çağırıyor ev zaten küçük 2 çocuk(anlaşamayan)beni afakanlar basıyor.geçen yaz eşimde pişman olmuştu toplu tatile ama bu sene ne olcak bakalım.ama ben gitmek istemiyorum
tatilde insan hiçbirşeyi dert etmez keyfince yatıp uzanır istediğini yapar söyleneni değil ama k.v. ve k.p. yanında bunlar olmuyor malesef.

bence konu sahibi gitmiyorsa esinin orda bir isi yok o da gitmemeli... ben onlarla gittigimde esime "seneye suraya gidelim" dedim kv bunu esine "biz seneye suraya gidelim ama ssstttt ailen duymasin yoksa pesimize takilir" diye anlatmis, bide baktim ikisi bir olmus ters ters bana bakiyor ! esim sahit ! kayinpederim beni çok çok severdi kv boyle 3-4 senaryo yazdi adam artik beni pek sevmez... ama kv bahsettihim ulkenin hasretiyle yanip tutusuyor, kiskançliktan iftira atti, ben de o lafin uzerine bu yil o ulkeye gitmezsem ve face'de gunluk resim yayinlamazsam onu çatlatmazsam geberirim artik...
en dogrusu hiç gitmemek !

valla arkadaşım gözünü korkutmak gibi olmasın ama , daha yeni evlisin herseyin evlenmeden önceki gibi olmasını bekleme söylenen sözler vaatler çabuk unutuluyor..

ben okuyunca çok normal geldi bu kendimde ve yakın cevremde gördüklerimi yaşadıklarımı düşününce ..

aile ile tatile gitmek, hafta sonunu onlarla geçirmek v.s alışsan iyi olur ...

senin yerinde olmayı isterdim .çünkü eşin can atmıyor onlarla olmak için anladığım kadarıyla. benimki ise onlarla tatil içn can atıyor resmen.
yani kızlar bu öyle bir durum ki ben desem ona onlarla gidersen boşanırım diye eşim der ki; bunun için boşanacaksan boşan...

işin diğer gıcık tarafı da ben aynı şeyi yapsam o hiç rahatsız olmaz git der. nasıl adam yaaaa

oofff biraz daha bu topikte kalırsam evlenmekten vazgeçecem
bu erkek tarafının heralde canı çok sıkılıyo bi uğraş bulmak lazım yada kendi akranlarıyla ortam kurup bunlarıda dahil etmek
bu ne ya oldu olacak gelip aramızdada yatsınlar şiştim vala

ikimizin de ailesiyle aynı şehirdeyiz. ben düğünün ertesi günü annesiyle tel. de yasadıgım bir diyalog sonucu ki bu benim için bardagı tasıran son damlaydı.ailesiyle hiç görüşmüyorum görüştüremez de.
evlenmeden önceki adamdan eser yok zaten haklısın canım. bana "evlenince bu kadar sık görüşmeyiz zaten ailelerle diyen adam ailesini haftada 1 görmeden duramaz.bi bahane bulur gider

yani belki tepki çekecek ama ailesinden nefret ediyorum kızlar. şimdi yutrdışında eşim yalnızım.bugün gitti. 5 gün yok. gitmeden ailesine gitmeler flan çocuk gibi...
ya benim abim de yeni evli eger abim sürekli tek çıkıp çıkıp bize gelse annem babam çok üzülür hele ki tatile gelecek. ama bunlar tınnn ya ailece.gayet de güzel zaman geciriyolar gamsızlarmıdır nedir

dediğim gibi ben kendi yaşadıklarımdan ve çevremde gözlemlediklerimden yola çıkarak böyle bir genellemde bulundum .. istisnalar olabiliyor ama malesef geneli böyle..

bende ne kaynanam ne de eşim tarafından evlenmeden önce söylenilenlerin bir çogunu evlendikten sonra görmedim..

hani bir söz var ya köprüyü geçene kadar .. aynı bu misal..

valla tatlim benim esimin davranisi daha iyi olsa da senin esinin ailesi benimkinden beter olamaz heralde o yuzden yerimde olmayi isteme sen sonuna kadar gitmemek için herseyi dene esine ailenle çok içli disli olursam aramizda sorun olur annen bana sinir olur ben ablana vs vs iliskiler bozuldu mu bir daha eskisi gibi olmuyor ! eger butun ugraslarina ragmen gitmek isterse de sen gitme derim, ya evde otur hergun ne sIkIntidan patliyorum, senin bencilligin yuzunden tatil yapmiyorum diye burnundan getir o da anlasin ki artik onunda bir ailesi var basi bos biri degil, ya da sen de kendi ailenle git ve seni çok kiskanmasini sagla, burnundan gelsin ! bir daha esimi birakmam desin.. hep acaba su an napiyor kiminle diye dusunsun... tabi herkesin kendi ailesiyle gitmesi aliskanlik olmasin da !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…