eşimin ailesiyle tatile gitme isteği

bence kaynana veya ablalar bi yere kadar.asıl iş erkekte bitiyor

haklisin ama benim esim bana hak vermesine ragmen birçok seye maruz kaliyoruz, çunku esimin yetistirilme seklinde anne baba'ya HAYIR deme yok ! ve esim de ailesini biliyor açik açik hayir derse kiyamet kopar "karisinin kolesi olmus, bir daha gorusmeyelim, yaziklar olsun sana verdigimiz emeklere" birde çok enteresan kv bir anda oz ogluna dusman olabiliyor, nefretle bakabiliyor... benim ailem ise tam tersi biz birseyi istemeyince anne baba farketmez gerekirse bagira bagira sesimizi duyururuz ailem ise trip yapmaz...

benim evleneceklere tek tavsiyem ;

ne yapın edin mümkün olduğu kadar ailesinden uzak oturun!!

ilşki seviyeli olur en azından yüz göz olup bir araya gelindiği zaman düşman gibi bakmazsınız birbirinize:S

bir de; asla toz pembe hayaller kurmayın evlenmeden önce gerçekçi olun mantığınızı her zaman duygulardan önde tutun !!

Evet bende evli olmadıgım halde herkese aynı şeyi söylüyorum mesefeyi en basından beri koymak ve korumak.
Misal ben öyleyim.Yakınlaşmam belli sınır noktalarım vardır..
Evlendiğimizde annesinden uzak olacagız zaten,, neyse ki eşim olacak insanda benim aynı kafa yapım..Sessizlik ve huzurdan yana..
Ben gelemem aynı binada oturmak hele aynı dairede yaşamak vs .. Gerekirse evlenmem dik kafalıyım bu konuda

Çok samimiyetin bir şekilde zaman zaman zarar verdiğine inanıyorum.

aynen canim ben de o kadar iyi niyetliydim ki yasanan birçok olaya ragmen (yanlis anlasilmadir diye dusunup fazla uzatmadim) esime sizinkilerle ayni apartmanda ev alalim hem çocuk olunca doya doya torunlariyla vakit geçirirler dedim ama çok sukur olmadi eger olsaymis su saatte kaynanama turk kahvesi yapiyor olurdum heralde...

kızlar var mı peki bunun kesin çözümü...hep yıpranan biz mi olucaz. kendi şimdi fosur fosur uyurken ben hala kafa yoruyorum yıpranan dişini sıkan hep biz mi oluyoruz. valla dudaklarımı yemekten bi hal oldum.

ben de yapi olarak is hayatimda olsun okul hayatimda olsun insanlarla hep arama mesafe koydum 10 arkadasim olacagina 2 dostum olsun dedim... ama evledigimde kv gelin muhabbetleri falan hiç hbrim yoktu esimin annesi benim annem babasi benim babam dedim, tatile bile gittim... çok safmisim kv beni asla kizi gibi gormemis aksine rakip gibi gormus tahtina konucam diye çok korkmus... kendi yasayamadigi hayati ben yasayinca gece gozune uyku girmemis (ki ben çalisiyorum çalismasam oglumun parasiyla yapiyor diye sinir olmustur dicem..) neyse cani cehenneme zaten oyle oldu ki ben onu sinir etmek için herseyi yapiyorum bu yaz Miami'ye gitmezsem iyi :)) madem benimle ugrasti cezasini çeksin

kızlar var mı peki bunun kesin çözümü...hep yıpranan biz mi olucaz. kendi şimdi fosur fosur uyurken ben hala kafa yoruyorum yıpranan dişini sıkan hep biz mi oluyoruz. valla dudaklarımı yemekten bi hal oldum.

tatlim esim senden yana olsa ikinizde yipraniyorsunuz, iliskiniz de ama senin esin yaninda degil bir sen yipranirsin birde iliskiniz... birde ilk tatilinizmis bu kadar olur, esine pes yani... madem bu kadar stres yapiyorsun yaza kadar bu sekilde devam edecek degil ya biran once kendisiyle konus... bu arada ailenle gidip sonra gelip benimle gidemezsin de ya benimle ya onlarla seçimini yapsin sen de ona gore ne yapacagini dusunursun...

konuşmak dertleşmek bir nebze iyi geliyor kızlar..hepinize tşkler...ben yatayım artık iyigeceler hepinize...
şunu da sölim çoğuzaman bırakıp gidiveresim geliyor, ne ugrasıcam diye..ne halleri varsa gördünler doya doya...ama boylelerine hiçbşy olmazz...yine kendi ailem üzülür..........

bizde evlendiğimizden beri ramazan bayramı tatilinde ailemle tatile gidiyoruz

görümcemde geliyor hep beraber çok zevkli oluyor

kurban bayramında da onların köyüne gidiyoruz hiç şaşmadı bu durum

bizde mi sorun var acaba :26:

Kalabalık tatile bayılırım,gidip otelde tek başına oturmak kadar sıkıcı bişey daha düşünemiyorum.

Her bayram benim ablamlar,kardeşim birlikte gideriz tatile,eşimin ablalarınıda bıkmadan usanmadan her tatilde çağırırım,daha 1 kez geldiler.Ama en keyifli tatilimiz görümcelerim ve benim kardeşlerim birarada geçirdiğimiz tatildi.

Kafaya takılacak bir sorun değil bence,bir kez gidin bakalım.Belkide tahmin ettiğinizden çok daha keyifli bir tatil geçirirsiniz.

akrabalarla arkadaşlarla da tatile gidilir ama her zaman olsa bende sıkılırım çekirdek aile gezmeyi daha çok seviyorum üstelik siz yeni evlisiniz başbaşa olmayı istemen çok normal.sen hep iyilikle tatlılıkla eşinle konuş canım asla ailenle gitmem deme başka zaman onlarla da gideriz ama daha çok yeniyiz çocuğumuzda yokken başbaşa tatil yapalım daha rahat ederiz gibisinden konuş inatlaşma tartışma canım çünkü genelde erkeklerde bunlar hiçbir işe yaramıyor.sakince güler yüzle konuş.biraz da sabırlı ol hemen olmasa bile zamanla seni anlayacaktır

inşallah canım ama sanmıyorum.
her erkek böyle değil eşine değer veren öncelik veren evliliğinin farkında olan o kadar cok eş var ki etrafımda arkadaşlarımın eşlerinden.bana böylesi denk geldi.

Ayni bizdeki durum. Su hergun tel edipde konusmalar cildirtiyor beni

Bizn 3500 km uzaklikda oturuyoruzda ne oluyor :))
Hala hergun aramalar devam ediyor.Ayni muhabbet ,ne yapiyorsunuz,zypzyp nerde ne yapiyor

Eşin ailesiyle tatil yaptıktan sonra başbaşa da tatile çıkarız demiş,ne güzel işte 2 kere tatil yapmış olursun tadını çıkarmalısın bence.

2,5 aylık evlilikte eşinin ailesiyle çözülmeyecek problem yaşamamışsındır herhalde.ki bu arayı düzeltmek içinde bir fırsat olabilir.

Ailesine düşkün insanlara bayılıyorum ben nedense,bende de mi bi gariplik var bilemedim:26:

devamlı benim ailem böyle davranırdı diyorsunuz.eee eşinin ailesi de böyle neden sana yanlış geliyo anlayamadım.onlara göre de siz soğuksunuz belki

Bırk oğlum kardeşim y.dışına çıkacak olsa beklerim.malum uzun yol bu neme lazım. k.valideni tebrik ederim valla hayırlı evlt yetiştirmiş, size karşı bi kusurunu göremedim ben eşinizin.

Son düzenleme:

Canımmm benim eşim her yıllık izninde Ailesinin yanına gider... bazen haftalık izninde de gider 2 ayda bir en fazla 3 ayda bir... Ben hiç sinirlenmedim bu duruma yada hiç içerlenmedim anasıdır babasıdır gitsin... Ben yeni evlendiğimizde 4 ay kayınvalidemin yanında geçirdim ve Eşim yanımda yoktu. ben ameliyat oldum kayınvalidemin yanına gittim eşim ameliyat oldu kayınvalidemin evine gittim yıllık izninde gittim hafta sonu kayınvalideme gittim bişi demedim. Biz gidemedimiz için annesi babası kardeşi bize geliyor. 15 tatile... bir kayımda bende kalıyor. hiç Sorun etmedim Bırak gitsin İstediğini yapsın İlerde sende ailenle gitmek istersin sorun çıkartır erkekler öç almasını çok iyi biliyolar... Eşinle konuş 1 hafta ailenin yanına gidelim 1 haftada başbaşa geçirelim de... ben senle vakit geçirmek istiyorum başbaşa kalmak istiyorum de.... Hemen Çocuk Sahibide olma Şöyle 2-3 Sene Hiç hiç Düşünme... Eşin Zaten Zamanla Sana odaklanacaktır zamanla yavaş yavaş bu huyunu bırakır. Üzülmeeee sakın bu durumada Çünkü Yıllar geçtikce Zaman Gectikce böyle sorunları kafana bile takmıcaksın Gitsede kafa dinlesem dedin zamanlar gelicek

ben de kalabalık aile tatillerine bayılıyorum.aslında ben ailelerin olduğu tüm etkinliklere bayılıyorum.ne keyifli olur

benim anlamadığım burada yorum yapanlar ben ailemden öyle görmedim diyor.olabilir her ailenin düzeni farklıdır.önemli olan birlikte mutlu olmak değil midir.

Yeni evlisiniz, ilk tatiliniz olacak belki de, eşinizle başbaşa geçirmek isteyebilirsiniz, anlarım,
ama eşiniz önce ailesiyle sonra başbaşa tatil yapalım demiş.

Bunda abes olan durum nedir?

Hem bu sayede eşinizin ailesini daha iyi tanıma fırsatı yakalarsınız.

Yalnız eşinizi ailesinden uzak tutmaya çalışmak, evlendi artık degişecek gibi bir yaklaşım hoş degil.
Bu tutum size yarardan çok zarar getirir...

canım oncelıkle mutluluklar dılerım.bu tatıl olayını evlenmeden oncede bılıodun demı bence cıkın nolcakkı yanıı erkekler aılesıne duskun olur bunun yuzundende esınle kotu olma bosver sen esın yanında mı ona bak valla benım esım yanımdaysa bana heryer parıs:))

Yorumları okuyunca bende mi sorun dedim kendi kendime..
Eşimin ailesi de İstanbul da.
Senede bir kez tatilimiz var.15günlük.
Onda da ne kayınvalidemleri götürürüm ne de görümcemleri.
Tatil kafa dinleme dağıtma yeridir bana göre.
Kayınvalidem görümcemle bir tatil düşünemiyorum bile.
Onun adı tatil olmazki zaten...
Kayınvalide kayınpeder yanında rahat edememki hem ben...
Aynı memleketteyiz zaten beraber tatile çıkmaya ne gerek varki...

Konu sahibesi...
Eğer istemiyorsan gitme.Karar sana kalmış.
Sen nasıl mutlu rahat olacaksan öyle yap.
Eşinin istersen sende gel demesi çok abes geldi bana...
Ne demek sen de gel.
Tuhaf...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…