İyi fikirKv yerine göre lafını söylüyor. Sanıırım kendimi savunmamı istiyor , çünkü ben laf söyledikçe konuştukça ebni destekleyecek tarzda konuşuyor. Daha fazla savunup da gözlerine batsın istemiyor heralde bilemiyorum. Yok ben eşime de söyledim , annendir başımın tacıdır. Aile asla atılmaz da satılmaz da. Ancak ben teyzelerin triplerini çekemem buna mecbur değilim. Keza eşim d e doğruladı. her gün görmediğin insanlar için sıkma canını konuşsun dursunlar. Gelini bi gelsin de görelim ona nasıl davranıyormuş kendi gelini asla laf söyletmez susturur dedi. Gitmeyiz görmeyiz boş ver dedi.
Kayınvalidemin telefonu bozuldu. Durumlarında da pek yok. Bende bugün gidip telefon alıp hepsinin gözünün önün de süpriz yapmayı düşünğyorum. Sonra da dönüp '' sen de kayınvaliene alırmıydın böyle hediyeler teyze '' diyeceğim. Sizce nasıl fikir :)
Mutluluğunu , bullunduğun mevkiiyi çekemşyorlar canım. Ben biliyorum ki hepsinin imrendiği yerdeyim allahıma hamdolsun . Hepsi gıpta ile bakıyor. Ancak sırf çekememezlik var ya , onları yiyip bitiriyor.Benim teyzem de yapmıştı yengeme bunun aynısını, burda kendi kv'nizin tutumu önemli, o ayarlayacak dozunu. Benim annem de hep dinleme onları derdi ama yengemle bi sinir olurduk, şimdi yengemle diyoruz ki niye katlanmışız o saçma laflarına, kendi gelinine ağzını bile açamıyor. Şimdi olsa ağzının payını verirdik teyzenin diyoruz ama o zamanlar ikimiz de 20'li yaşlarda, aman ayıp olur vs diyerek susuyorduk. Tavsiyem mümkün olduğunca uzak durun, hatta açık açık söyleyin teyzeler varsa ben gelemicem beni üzüyorlar geriyorlar deyin. Bizim teyze abimlerin dibinde oturuyordu, bizimkiler taşınınca kurtulduk.
Valla bir de aynısını halam yapmaya çalıştı, geldi yengeme çattı durduk yere bir sürü laf söyledi, ben de gel yenge gidelim ben dinlemek istemiyorum bu saçmalıkları dedim, seni de sildim dedi bana halam, silerse silsin kafamız rahat eder. Sonra babam açmış telefonu sen benim çocuklarımı ne diye rahatsız ediyorsun üzüyorsun diye bağırmış, helal olsun dedim babama, annem o kadarını yapamadı, kardeşleriyle arası bozulsun istemedi ama halamlar daha fenaydı. Koca kadınlar ne isterler genç gelinlerden hiç anlamıyorum ya gıcık şeyler.
Aynen öyle canım , bi ara ben evde yemek yiyip gidelim dedim eşime. Kayınvalidem kızdı. Yemeğe gelmiyosanız hiç gelmeyin dedi. Bizim evimizde zaten yemek pişiyo siz gelmeseniz de dedi. Gelirsiniz evltlarımızla oturur yeriz dedi. Sen çalışıyosun kızım böyle şeyleri düşünme dedi.ZATEN kayınvalıdenız siz evde uğraşmayın diye sizi çağırıyor.Tabiki hazır yemege gidicen.Öyle olsa kendi evinde de yapıp yersin amaç işten geldiğinde yemekle uğraşmaman
Canım hepsi aynı mahallede. Ve hepsi annesinin evinde toplanıyor. Anneleri rahatsız kalkamıyor. Tüm kardeşler sürekli ordalar. Eşim artık anne evde değilsen , birileri varsa biz sonra geliriz diyor. Allahtan eşim de durumun farkına varmaya başldı.Benim teyzem de yapmıştı yengeme bunun aynısını, burda kendi kv'nizin tutumu önemli, o ayarlayacak dozunu. Benim annem de hep dinleme onları derdi ama yengemle bi sinir olurduk, şimdi yengemle diyoruz ki niye katlanmışız o saçma laflarına, kendi gelinime ağzını bile açamıyor. Şimdi olsa ağzının payını verdik teyzenin diyoruz ama o zamanlar ikimiz de 20'li yaşlarda, bulmuş yaşı küçük kızları
İyi fikirde benim anlamadığım bu teyze 7/24 kayınvalidenlerde mi oturuyor
Evet cnm , görümcem de aynısını diyor. Çekemiyorlar kaç defa uyardık kendilerini dedi az önce. Kayınvalideme ne söylesem onlar kötü niyetle söylememiştir diyor , ben el kızıyım ya açık vermiyor bana :))))bence kayınvalidene ve eşine anlat bu durumdan ne kadar rahatsızlık duyduğunu. ve o teyzelerle kesinlikle muhatap olma. mümkünse oldukları yerde bulunma. özellikle konuşup kv ile aranı açmaya çalışıyorlar.
aaa tabi hep öyle olur zaten kesinlikle açık vermezler, ne kadar iyi de olsa safını belli etmiş kv.Evet cnm , görümcem de aynısını diyor. Çekemiyorlar kaç defa uyardık kendilerini dedi az önce. Kayınvalideme ne söylesem onlar kötü niyetle söylememiştir diyor , ben el kızıyım ya açık vermiyor bana :))))
aaa tabi hep öyle olur zaten kesinlikle açık vermezler, ne kadar iyi de olsa safını belli etmiş kv.Evet cnm , görümcem de aynısını diyor. Çekemiyorlar kaç defa uyardık kendilerini dedi az önce. Kayınvalideme ne söylesem onlar kötü niyetle söylememiştir diyor , ben el kızıyım ya açık vermiyor bana :))))
Kv genel huyu canım , eşime kilo aldın desem , neyi var maşallah iyi kilosu der. Kilo aldı çok iyi oldu desem , fazla kilo iyi değil zayıflasın der :) Yani iyi yanlrı var eyvallah da , bunları da yapmıyo değil. Bana kimseyle ilgili konuşma fırsatı vermez.aaa tabi hep öyle olur zaten kesinlikle açık vermezler, ne kadar iyi de olsa safını belli etmiş kv.
Yok canım sinirlenerek vermedim. Sadece sonunda ayy üf ne gelin muhabbetiymiş ne alıp veremediğin var gelinlerle kısmını tepkili söyledim. Ondan sonra da sustu zaten.Bence harika cevaplar vermissin. Ama bu cevapları sinirlenerek değil gülerek ver ki çatlasınlar.
Kesinlikle bende aynı düşüncedeyim canım.. Yemeğe bu kadar sık gitmek saçma. Ama görümcelerim sürekli yemeğe gelin diye ısrar ediyor. Ama haklısın kararlı olup gitmemem lazım.Çözüm basit onlar varken gitmeyin.Hayir zaten teyzeler olmasa bile ben gidip zahmet vermek istemezdim açıkçası.
Haftada 1 bile çok yemeğe çok daha doğrusu yemeğinizi yiyip 1 saatligine cay icmeye gidebilirsiniz illa gitmek istiyorsanız.
Kararlı olun gitmeyeceğim deyin gitmeyin şu ısrar etti yok şu oldu bu oldu demeyin.
Yemeğe de ayda 1 kez gidersiniz.
Eşin arkandaysa salla gitsin. Evet onlar varsa gitmeyin siz de, bir daha bir şey dediklerinde de cevabını verin bizim çok içimizde kaldı yengemle, sustuk katlandık diye.Canım hepsi aynı mahallede. Ve hepsi annesinin evinde toplanıyor. Anneleri rahatsız kalkamıyor. Tüm kardeşler sürekli ordalar. Eşim artık anne evde değilsen , birileri varsa biz sonra geliriz diyor. Allahtan eşim de durumun farkına varmaya başldı.
İşin tuhaf yanı şu ; konuşurkken aklıma gelmeyen cevaplar ordan çıkıp gittikten sonra içim içimi yerken aklıma geliyor. Keşke şu cevabı versedim diyorum :)))))))Eşin arkandaysa salla gitsin. Evet onlar varsa gitmeyin siz de, bir daha bir şey dediklerinde de cevabını verin bizim çok içimizde kaldı yengemle, sustuk katlandık diye.
kvdeler bitti kardeşleri mi basladi laf sokmaya artk?Kızlar Merhaba ,
Ben sabretmekten artık yoruldum. Üstelik daha yeni evliyim. 1 yılda bu kadar pes ettirdiler beni. Ne desem nasıl yapsam anlamıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım resmen.
Şimdi anlatmaya başlayayım.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesiyle aramızda eğitim seviyesi olarak fark var. ( Bunu sakın birileri yanlış anlayıp ahkam kesmesin. ) Onlarda üniversite mezunu , çalışan tek kız yok. Erkekler de keza aynı. ( Neyse zaten herkes nefsimizden aladır diye evlendim , buna takılacak değğilim. ) Sadece evlenince çalışan ben oldum. Kayınvalidem aslında melek gibi bi kadın. Tabi ki bacılarının dolduruşuna gelmediği sürece. Bazen de çok fena oluyor. Ben işten çıkıyorum ve bizi bazen yemeğe çağırıyorlar. Haliyle geç çıktığım için gittiğim de yemek hazır oluyor. Birr kaç defa da anne ben mahcup oluyorum hazır yemeğe gelince diye dile getirdim. Siz çalışıyosunuz kızım nolacak dedi. Dün Kv gile gittik.Eşimin Saygıdeğer teyzeleri de ordaydı. Tabi girer girmez hoş geldin demeden gel otur sen de ekmek yapmayı öğren otur diye söylediler. Bi defa daha mevzusu olmuştu ve Kayınvalidem ben gelinimn yerine yaparım diye beni savunmuştu. Bende onu düşünerek , annem yapıyor işte dedim. Hamileyim , duydular ve bana girdiğimde hayırlı olsun demediler. Eşim girer girmez eşime hayırlı olsunlara başladılar. Her neyse bu da önemli değil diyelim. Eşimin teyzesi oturduğum andan itibaren gelin kaynana muhabbetine başladı.''eskiden bize kaynanalarımız yemek mi yapardı - biz yapardık - şimdi ki gelinler korkmuyor hiç - biz korkardık- sabah erkenden uyanır kaynanamızın kahvaltısını hazırlardık vs vs vs '' Hani bunu evde oturan geline sööyleseler belki haklılar dersiniz ( ona da haklı demem ) Ama ben sabah 7 de kalkıp akşam 6:30 da evine giden bir insanım. Ha bu ara da bu teyzenin gelini de yurt dışında. Bana kullandığı cümleleri gelinine kullanamıyormuş. Eşim söyledi. Bende döndüm dedim ki , benim kayınvalidem allah razı olsun bir g ün olsun yaptığı yemeği başıma kalkmadı , ama siz sürekli söylüyorsunuz. Kendi gelininize söyleyemediklerinizi bana söylüyosunuz dedim. Gene aynı kadın söylenmeye devam ediyor tabi. Kayınvalidem çağırsın gelir işini de yaparım ben işten mi kaçacağım diyorum '' çağırsana '' diye kayınvalideme sesleniyorlar. Tabi Kv de elim ayağım tutuyo niye çağırayım ben işime diye cevap veriyor. Her neyse , artık bu gelin muhabbetinden sıkııldım '' Yeter ya cidden ne alıp veremediğiniz var gelinlerden , gelin gelin diyip duruyprsunuz dedim '' ve sustular.
Arkadaşlarım , ben bu muhabbetlere girmeyi sevmiyorum ama sürekli savunmaya geçme moduna da giriyorum. Ben bu insanlar ile nasıl baş edeceğim? Nasıl ldavranmalıyım ? Ne yapmalıyım ? Allah aşkına biri fikir versin...
O konuda katıyımdır. İşime karıştırmam. Herkes kendi bildiğini kendine yapsın der geçerim. Kimsenin aklı benden fazla değil. Ha tecrübe , yaşanmışlıkj vardır. Önerileri alırım o durumda. Onu yapmak yapmamakta bana kalmış. Kv bana nişanlıyken çocuğuna ben bakamam annen baksın derken daha hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kızımın çocuklarına karışamadım kızım elletmedi , bunu ben istediğim gibi büyüteceğim dedi. Eşim ise '' Kızının karıştırmadığı çocuğa gelinin mi karıştıracak dedi susturdu. Bana çocuga bakmam diye ısrarla söylediler ve ben '' bana sordunuz mu çocuğunu bize bırakmak istiyormusun '' diye cevap verdim sustular. Ben allah nasip ederse kimseye bırakmam çocuğumu , güvenilir bir insan bulur baktırırım parasıyla dedim. Kv o zaman da '' çocuğu bize sevmeye de getirmezsin sen '' dedi. Farkında mısın ? ne yapsam ne söylesem yaranamıyorum. Maalesef ki öyle. Kimseye yaranamıyorsun. Benim kv bazen çok ii bazen çok fenadır kendisi. O da sanrıım dolduruşa geliyor işte bilemiyorum... Çözüm doktorda değil bence , çözüm biz de. Takmasak bitecek herşey.Benim eşimin ailesi de benzer tiplerle dolu. İyi niyetlisi de kötü niyetlisi de var ve asıl sorun hepsinin her konuda bir fikri var. Hem övüyolar şöyle iyisin böyle iyisin hem de sürekli akıl verme halindeler. Yapım gereği tahammül edemiyorum. Şu konuları her okuduğumda da anlıyorum ki çözümü yok. Ben çareyi doktor ve ilaçlarda arayacağım. Gücüm yetmedi. İnşallah siz muvaffak olursunuz.
Hep öyle olurİşin tuhaf yanı şu ; konuşurkken aklıma gelmeyen cevaplar ordan çıkıp gittikten sonra içim içimi yerken aklıma geliyor. Keşke şu cevabı versedim diyorum :)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?