Olabilir... Herşey mümkün. Ben daha yeniyim tanımıyorum hiçbirini. Yüzüme gülüp konuşuyor olabilirler. Peki bu durumda ne yapmalıyım ?Kayınvalideniz onlara o fırsatı vermese konuşamazlar, siz yokken kv nizde onlara sizinle ilgili olumsuz şeyler söylüyor bence.
çok da doğru söylemiş görümcenizŞimdi görümcemle konuştuk. Çok sinirlendi , kaç defa uyardık laf söylemeyin diye dedi. Kıskanıyorlar çekemiyorlar dedi. Aranıza girmeye çalışıyorlar müsade etme ablacım dedi. Annemin nasıl bi insan olduğunu biliyorsun , görüyorsun. Bi çay bile istemez kimseden dedi. Onlar annem kötü kaynana değil diye kendileri laf söylüyor dedi.
Kayınvalidenizle bu durumu yalnızken açık açık konuşun derim, öyle mi böyle mi diye kafada kurup içinizde biriktirmeyinOlabilir... Herşey mümkün. Ben daha yeniyim tanımıyorum hiçbirini. Yüzüme gülüp konuşuyor olabilirler. Peki bu durumda ne yapmalıyım ?
Iste boyle insanlar insanlari kanser ediyorlar...Hayır , eşlerinin ailelerini bir gr saymıyor hiçbiri. Gözlerimle görüyorum. 8 kardeşler ve 8 i de kendi anne babalarından çıkmıyor. Ama lafa gelince bana laf söyleyebiliyorlar...
Şimdi ne değişti bilmiyorum. Başta sen okumışsun bilgilisin diye hepsi ağzımın içine bakıyordu. Şimdi herşeyden kötü şeyler sunuyorlar. Sonra da biz seni seviypruz diyorlar. Glüp geçmek en doğrusu ancak işte lafları kabullenmek zor geliyorHataniz ciddiye almak olmus.ne kadar savunmaya gecerseniz okadar bu laflari duymaya devam edersiniz.
Eskiden soyleydi fln dediklerinde, ay iyi ki simdi boyle de gul gec.
ciddiye alma kendini yorarsin sadece
Hataniz iyi davranmak guler yuz gostermek.Şimdi ne değişti bilmiyorum. Başta sen okumışsun bilgilisin diye hepsi ağzımın içine bakıyordu. Şimdi herşeyden kötü şeyler sunuyorlar. Sonra da biz seni seviypruz diyorlar. Glüp geçmek en doğrusu ancak işte lafları kabullenmek zor geliyor
Kayinvalidenize helal olsun oncelikle. Digerleride konusmaya basladimi eskidendi o gelin kaynana muhabbetleri simdi herkes kendi isinde gucunde hayat sartlari evde ksynanasina hizmet eden geline maas baglamiyo de. Ayrica insan olmak icin uni mezunu olmak sart degil benim annemde okumamis liseyi ama cok şükür anlayisli kadin hele çalışan kadini ayakta alkislar oyuzden bunun okumuslukla alakasi yok ahkam kesmiyorum olani soyluyorumKızlar Merhaba ,
Ben sabretmekten artık yoruldum. Üstelik daha yeni evliyim. 1 yılda bu kadar pes ettirdiler beni. Ne desem nasıl yapsam anlamıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım resmen.
Şimdi anlatmaya başlayayım.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesiyle aramızda eğitim seviyesi olarak fark var. ( Bunu sakın birileri yanlış anlayıp ahkam kesmesin. ) Onlarda üniversite mezunu , çalışan tek kız yok. Erkekler de keza aynı. ( Neyse zaten herkes nefsimizden aladır diye evlendim , buna takılacak değğilim. ) Sadece evlenince çalışan ben oldum. Kayınvalidem aslında melek gibi bi kadın. Tabi ki bacılarının dolduruşuna gelmediği sürece. Bazen de çok fena oluyor. Ben işten çıkıyorum ve bizi bazen yemeğe çağırıyorlar. Haliyle geç çıktığım için gittiğim de yemek hazır oluyor. Birr kaç defa da anne ben mahcup oluyorum hazır yemeğe gelince diye dile getirdim. Siz çalışıyosunuz kızım nolacak dedi. Dün Kv gile gittik.Eşimin Saygıdeğer teyzeleri de ordaydı. Tabi girer girmez hoş geldin demeden gel otur sen de ekmek yapmayı öğren otur diye söylediler. Bi defa daha mevzusu olmuştu ve Kayınvalidem ben gelinimn yerine yaparım diye beni savunmuştu. Bende onu düşünerek , annem yapıyor işte dedim. Hamileyim , duydular ve bana girdiğimde hayırlı olsun demediler. Eşim girer girmez eşime hayırlı olsunlara başladılar. Her neyse bu da önemli değil diyelim. Eşimin teyzesi oturduğum andan itibaren gelin kaynana muhabbetine başladı.''eskiden bize kaynanalarımız yemek mi yapardı - biz yapardık - şimdi ki gelinler korkmuyor hiç - biz korkardık- sabah erkenden uyanır kaynanamızın kahvaltısını hazırlardık vs vs vs '' Hani bunu evde oturan geline sööyleseler belki haklılar dersiniz ( ona da haklı demem ) Ama ben sabah 7 de kalkıp akşam 6:30 da evine giden bir insanım. Ha bu ara da bu teyzenin gelini de yurt dışında. Bana kullandığı cümleleri gelinine kullanamıyormuş. Eşim söyledi. Bende döndüm dedim ki , benim kayınvalidem allah razı olsun bir g ün olsun yaptığı yemeği başıma kalkmadı , ama siz sürekli söylüyorsunuz. Kendi gelininize söyleyemediklerinizi bana söylüyosunuz dedim. Gene aynı kadın söylenmeye devam ediyor tabi. Kayınvalidem çağırsın gelir işini de yaparım ben işten mi kaçacağım diyorum '' çağırsana '' diye kayınvalideme sesleniyorlar. Tabi Kv de elim ayağım tutuyo niye çağırayım ben işime diye cevap veriyor. Her neyse , artık bu gelin muhabbetinden sıkııldım '' Yeter ya cidden ne alıp veremediğiniz var gelinlerden , gelin gelin diyip duruyprsunuz dedim '' ve sustular.
Arkadaşlarım , ben bu muhabbetlere girmeyi sevmiyorum ama sürekli savunmaya geçme moduna da giriyorum. Ben bu insanlar ile nasıl baş edeceğim? Nasıl ldavranmalıyım ? Ne yapmalıyım ? Allah aşkına biri fikir versin...
Benim annem ilkokul mezunu canm ama edebi de görgüyü de iyi bilir.kimseyi küçümsediğim yok zaten. Okuyup da adam olamayan bir çok insan da var haklısın.Kültür farkı oluyor malesef bu böyle. Annem bile der kızım biz böyle düşünemiyoruz işte diye.Herkes nefsimizden aladır. Ben okudum çalışıyorum diye böbürlenmiyorum.sadece onlar bunu hazmedemiyor ve halden anlamıyor onu anlatıyorum. Çalıştığımı bastıra bastıra söylememe gerek yok biliyorlar zaten diye düşündüğüm için sürekli vurgulamıyorum. Görümcem sağolsun dün duyduktan sonra konuşmuş gene her halde.Kayinvalidenize helal olsun oncelikle. Digerleride konusmaya basladimi eskidendi o gelin kaynana muhabbetleri simdi herkes kendi isinde gucunde hayat sartlari evde ksynanasina hizmet eden geline maas baglamiyo de. Ayrica insan olmak icin uni mezunu olmak sart degil benim annemde okumamis liseyi ama cok şükür anlayisli kadin hele çalışan kadini ayakta alkislar oyuzden bunun okumuslukla alakasi yok ahkam kesmiyorum olani soyluyorum
Aynen öyle canım bu algı değişmiyor malesefBizim toplumun gelin=hizmetçi anlayışıyıl olmuş 2019, halen daha gelinlik yapmak, gelin şunu yapar, gelin bunu yapar gibi söylemler inanılmaz sinir bozucu.. Hangi yy da yaşıyoruz ya.. Millet Marsa, uzay mekiğini, milimetrik indiriyor, bizim toplumun sadece oğlunun eşi olan bir kızdan aptal saptal beklentileri bitmek bilmiyor
Evet canm konuşuyordur inşallah eşim de bolver aynı ortama girmeyiz ben böyle tanımıyordum şaşırıyorum dedi. Allahtan eşim görüyor. Ben saygısızlık yapamam ama cevabını da veririm düzgün bir dille.Kaynananızı takdir ettim gerçekten. Biraz daha konuşup onları susturması lazım aslında. İnsanlar ne kadar fena olmuşlar ya inanamıyorum
Hataniz iyi davranmak guler yuz gostermek.
Ciddi soyluyorum insanlara iyi davranmak yaramiyor.gorusmeleri oldugunca en aza indirin.teyzelerin olmadigi vakitlerde ziyaret edin k.validenizi.
Ve dedigim gibi muhabbetr girmemeye calisin.savunmaya gecmeyin amaclari sadece kiskirtmak.onlarda gecti bu yollardan hepside farkinda biliyorlar.
Bilmediklerinden degil sinir etmek icin yapiyorlar.
Tek yapacaginiz sey sinirlerinizi bozmamak.onlari onaylayin daha cok. evet eskiden zormus.neler cekmissiniz vs.allah kolaylik versin diyip gecin:)
Hataniz iyi davranmak guler yuz gostermek.
Ciddi soyluyorum insanlara iyi davranmak yaramiyor.gorusmeleri oldugunca en aza indirin.teyzelerin olmadigi vakitlerde ziyaret edin k.validenizi.
Ve dedigim gibi muhabbetr girmemeye calisin.savunmaya gecmeyin amaclari sadece kiskirtmak.onlarda gecti bu yollardan hepside farkinda biliyorlar.
Tek yapacaginiz sey sinirlerinizi bozmamak.onlari onaylayin daha cok. evet eskiden zormus.neler cekmissiniz vs.allah kolaylik versin diyip gecin:)
Eşimde aynı bu cümleleri kuruyor canm ben çok güleryüz gösteriyorum. Ben yapamam demiyorum öğrenmeye çalışıyprum ayak uydurmaya çalışıyorum. Eşim de diyor her ortama ayak uyduruyosun seni bu yüzden çok takdir ediyorum diye. Ben onlar gibi içten samimi olmak için kendimden çok taviz verdim ve sonuçları bu oldu sanırım. Görümcem bile çekemiyorlar aranızı açmaya çalışıyorlar diye söyledi , hiç laf kondurmazlardı. Bunları duymak beni şaştıyor. Ama sürekli uzatıp da başlarına kakmak da istemiyorum. Eşim gerçekleri görsün yeter. Anne baba atılmaz satılmaz bişey yapamam yapmam teklif dahi etmem ama teyzeler ile samimi olmak zorunda değilim , o yüzden takmamaya çalışacağımHataniz iyi davranmak guler yuz gostermek.
Anladığım kadarıyla kv sizden şikayetci değilKızlar Merhaba ,
Ben sabretmekten artık yoruldum. Üstelik daha yeni evliyim. 1 yılda bu kadar pes ettirdiler beni. Ne desem nasıl yapsam anlamıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım resmen.
Şimdi anlatmaya başlayayım.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesiyle aramızda eğitim seviyesi olarak fark var. ( Bunu sakın birileri yanlış anlayıp ahkam kesmesin. ) Onlarda üniversite mezunu , çalışan tek kız yok. Erkekler de keza aynı. ( Neyse zaten herkes nefsimizden aladır diye evlendim , buna takılacak değğilim. ) Sadece evlenince çalışan ben oldum. Kayınvalidem aslında melek gibi bi kadın. Tabi ki bacılarının dolduruşuna gelmediği sürece. Bazen de çok fena oluyor. Ben işten çıkıyorum ve bizi bazen yemeğe çağırıyorlar. Haliyle geç çıktığım için gittiğim de yemek hazır oluyor. Birr kaç defa da anne ben mahcup oluyorum hazır yemeğe gelince diye dile getirdim. Siz çalışıyosunuz kızım nolacak dedi. Dün Kv gile gittik.Eşimin Saygıdeğer teyzeleri de ordaydı. Tabi girer girmez hoş geldin demeden gel otur sen de ekmek yapmayı öğren otur diye söylediler. Bi defa daha mevzusu olmuştu ve Kayınvalidem ben gelinimn yerine yaparım diye beni savunmuştu. Bende onu düşünerek , annem yapıyor işte dedim. Hamileyim , duydular ve bana girdiğimde hayırlı olsun demediler. Eşim girer girmez eşime hayırlı olsunlara başladılar. Her neyse bu da önemli değil diyelim. Eşimin teyzesi oturduğum andan itibaren gelin kaynana muhabbetine başladı.''eskiden bize kaynanalarımız yemek mi yapardı - biz yapardık - şimdi ki gelinler korkmuyor hiç - biz korkardık- sabah erkenden uyanır kaynanamızın kahvaltısını hazırlardık vs vs vs '' Hani bunu evde oturan geline sööyleseler belki haklılar dersiniz ( ona da haklı demem ) Ama ben sabah 7 de kalkıp akşam 6:30 da evine giden bir insanım. Ha bu ara da bu teyzenin gelini de yurt dışında. Bana kullandığı cümleleri gelinine kullanamıyormuş. Eşim söyledi. Bende döndüm dedim ki , benim kayınvalidem allah razı olsun bir g ün olsun yaptığı yemeği başıma kalkmadı , ama siz sürekli söylüyorsunuz. Kendi gelininize söyleyemediklerinizi bana söylüyosunuz dedim. Gene aynı kadın söylenmeye devam ediyor tabi. Kayınvalidem çağırsın gelir işini de yaparım ben işten mi kaçacağım diyorum '' çağırsana '' diye kayınvalideme sesleniyorlar. Tabi Kv de elim ayağım tutuyo niye çağırayım ben işime diye cevap veriyor. Her neyse , artık bu gelin muhabbetinden sıkııldım '' Yeter ya cidden ne alıp veremediğiniz var gelinlerden , gelin gelin diyip duruyprsunuz dedim '' ve sustular.
Arkadaşlarım , ben bu muhabbetlere girmeyi sevmiyorum ama sürekli savunmaya geçme moduna da giriyorum. Ben bu insanlar ile nasıl baş edeceğim? Nasıl ldavranmalıyım ? Ne yapmalıyım ? Allah aşkına biri fikir versin...
Kesinlikle verin cevabını yoksa tepenize çıkarlarEvet canm konuşuyordur inşallah eşim de bolver aynı ortama girmeyiz ben böyle tanımıyordum şaşırıyorum dedi. Allahtan eşim görüyor. Ben saygısızlık yapamam ama cevabını da veririm düzgün bir dille.
Herkes aynısınj diyorKesinlikle verin cevabını yoksa tepenize çıkarlar
Evet fırsatını bulduğum da konuşacağım , genelde iş çıkışı gittiğimizden hep erkekler de oluyorAnladığım kadarıyla kv sizden şikayetci değilEşiniz de bu durumdan size herhangi bir şey dayatmıyor ozaman bosverin derim. Kv niz demekki sizi seviyor kı onlara karşı savunuyor Tebrik ederim onu başkası olsa hemen dolduruşa gelebilir... cok takıyorsanız kv nizle konuşun bu durum sonucta bilio calışıosun hamilesin gec geliosun vs diye ....
Yok estafirullah ben sizi anladm ama inanin onlara o tur dusuncelerine inan yapicak hicbirsey yok kayinvalidenin dusunceleri enazindan o kafada olmamasina adina sevindimBenim annem ilkokul mezunu canm ama edebi de görgüyü de iyi bilir.kimseyi küçümsediğim yok zaten. Okuyup da adam olamayan bir çok insan da var haklısın.Kültür farkı oluyor malesef bu böyle. Annem bile der kızım biz böyle düşünemiyoruz işte diye.Herkes nefsimizden aladır. Ben okudum çalışıyorum diye böbürlenmiyorum.sadece onlar bunu hazmedemiyor ve halden anlamıyor onu anlatıyorum. Çalıştığımı bastıra bastıra söylememe gerek yok biliyorlar zaten diye düşündüğüm için sürekli vurgulamıyorum. Görümcem sağolsun dün duyduktan sonra konuşmuş gene her halde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?