Eşimin annesi vefat etti nasıl destek olabilirim?

Ölüm geride kalanlara biraz da ibrettir. Ölümü bilen, hatirlayan bir insan koşa koşa kendini uyuşturmamaya gitmemeli. Ölene biraz dua edip onun icin birkaç iyilik yapabilir mesela. Geride kalan aile fertleriyle birlikte zaman gecirebilir destek olmak amacli.

Peki kocaya sabaha kadar ne yaptığını, nerde olduğunu sormadiniz mı? herkesin yas süreci farklıdır. Evden hiç çıkmayıp hiçbir şey yapmasa daha kötü bence. kırmadan sabaha kadar gelmediği için uzuldugunuzu,ona destek olmak istediğiniz söyleyebilirsiniz.

yerine gore alkol alan birisi olarak, allah korusun annem oldugunde oturup uzuntumden bende icerim. Esime verdigim sozu tutup ve esimin egosunu tatmin etmek en son dusunecegim sey olur heralde. Uucuncu derece akraba degil , annesini kaybetmis kocaniz. Eger esine destek olmak istiyorsan , onu sikma, birak ne istiyorsa onu yapsin, baskasi yasini dua okuyarak tutar, baskasida bu sekil. Herkes ayni olacak diye bir sey yok.

Yani size verdiği sözü es geçmek zorundasınız eğer içmişse.
Bağımlı değil ya sonuçta.
Herkes acısını farklı Yaşar.
Kimi ailesi ile atlatır kimi yalnız.
Kimi insan kalabalıkta ağlar,kimisi yalnız.

Eşimde annesini kaybetti.
Yeri geldi içti.
Yeri geldi hadi odana git uyu dedi. (Rahat rahat ağlamak için)

Ben babamı kaybetmedim ama sildim diyeyim. 3 gün kayboldum ortalıktan. 3 gün boyunca hem ağladım hem içtim hem bağırdım.
Büyük bir olay yaşadığımda kaçarım ben.
Eşimde evde atlatır.
Herkes farklı işte.

Benim annem alkole bağımlı olduğu halde babası öldüğünde içmemişti . Bağımlı değilse bu ara rahat bırakın diycemde bende sigara konusunda sizin kadar katıyım o yüzdem demiyorum . Eşinizin en yakını sizsiniz. Dertleşin ağlaşın yanında olun ..başka hiçbirşeye ihtiyacı olmasın.ölümde olsa insan atlatıyor..

Bagımlı değilse sorun yok. Acısını yaşasın yani hem nasil destek olurum diyorsunuz hem söz vermisti icti diyorsunuz. Annesi ölmüs ya annesi. Sizin anneniz öldü mü? Yapmanız gereken şey sessiz olmak ve annesine kıymet verdiginizi, onu anladığınızi göstermek. Ne bileyim bir fidan alıp dikin mesela annesinin adına onu yasatmak icin. Evde yas süresince annesine bir köse yapin fotograflariyla bir esyasiyla birlikte. Özel hissettirin acısına ve hissettiklerine deger verdiginizi gösterin ki sizin yanınızda acısını yaşayabilsin. Yoksa çıkar çıkar gider tabiki... bir albüm yapın, bir fidan dikin, onun adina bir bağiş yapın vs. Benim arkadasimin bahcesinde 25 yillik bir zeytin agaci var mesela, dedesi vefat ettiginde o zaman ki sevgilisi simdiki esi alıp dikmis. Ne kadar kıymetli birsey. Acıya saygı duyun lutfen.

İşte benimde korktuğum şey bu

Haklısınız bu ikisinin dengesini ilk zamanlar kuramadım inş düzelir

Bu konuda zamanında da çok tartıştık ve dinlemiyor yine yapıyor bu durumdan da çok yoruldum inanın 1 buçuk yıllık evliyim ama sürekli bu sorunlarla geçti

Allah rahmet eylesin
Annesini kaybetmis bir insan acisini alkol alarak mi yasar? Ben normal karsilamazdim. Daha 1 hafta olmus kadin oleli. Boyle bir aci yasama sekli mi var sabahlara kadar sokaklarda oturarak falan
Sebebi de evde akrabalarının olmasıymış çok bunalmış faln

Çok geçmiş olsun

Söyledim ama maalesef sen beni anlamıyorsun oluyor ne yapacağımı şaşırdım

Adamın annesi ölmüş, yorumlar, yok nasıl eve sabah gelmesine izin verdin, nasıl içki iç.mesine izin verdin, ben asla vermezdim. Aman siz sakın izin vermeyin bayan mükemmeller! Bağlayın boynuna bir tasma gezdirin! Burada herkesin, doğruluk ve ahlak abidesi olmasından çok sıkıldım!
Konu sahibi sen bu ara biraz rahat bırak adamı birkaç hafta, devam ederse bu hareketlerine ilerleyen zamanlarda tavır alırsın. Şimdi zaten en büyük acıyı yaşıyor, bir de içtin mi gittin mi geldin mi gezdin mi diyerek boğma iyice. Destek olmak sıkmak demek değil

Bu konuda zamanında da çok tartıştık ve dinlemiyor yine yapıyor bu durumdan da çok yoruldum inanın 1 buçuk yıllık evliyim ama sürekli bu sorunlarla geçti
Allah yardimciniz olsun Annesi ölünce dua okumak okutmak yerine içki masası kuran insanlardan ne bekliuorsunuzki umarım düzelir severekmi evlendiniz gorucu usulü mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…