- 23 Ağustos 2012
- 51.881
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.683
- 898
- Konu Sahibi Gece_kusuuu
-
Hep alttan alan taraf ben oluyorum he hata yapan taraf o benm canımı bu sıkıyor
Zaten en son öyle yazmış bu ara mümkün oldukça benimle ilgilenme demiş öyle yapacağımBu gidişle evliliğinizi içinden çıkılmaz bir hale getireceksiniz. Biraz rahat bıraksanız adamı.
Ama bu çok yanlış bir davranış değil mi sizce evlenene kadar yalanlarla avutulmuş oluyorumSuçlu olduğu nokta nedir? Eşiniz belki de zaten hep alkol kullanıyordu... sadece sizin yanınızda yapmıyordu bunu. Siz evlenmeden önce alkol kullanan birisi ile evlenmissiniz.O zamanlar sizinle evlenebilmek için "tabi hayatım hayatta ağzıma koymam o şeyi " demiş. Bunu sizi ikna etmek icin yapmis.Ama su an artık evlisiniz ve sizi "ikna" etmesi gereken birşeyin olmadığını düşünüyor.
Ama bu çok yanlış bir davranış değil mi sizce evlenene kadar yalanlarla avutulmuş oluyorum
Karar verdim artık bırakıcam inş birbirimizden uzaklaşmayız ondanda korkuyorumHala ''ben''
13 sayfa boyunca herkes ''rahat bırakın acısını yaşasın'' yazıyor,siz hala ''ben ne olacağım''Ne olursanız olun yeter ki adamı rahat bırakın bir süre.Bırakın acısını yaşasın insanlar.Ona da karışmayın.
Aradan biraz zaman geçer,içmeye devam eder,o zaman şu sorularınız anlamlı olur.O zaman bu konuyu konuşur tartışırsınız.Doğduğundan beri en yakını olan insan ölmüş,biraz anlayışlı olun.
Aynen Bi ay kadar beklicrm hiç bişey demicm eve gelmez herhalde onada bişey demicem bakalım ne olacakCok yeni acisi.
Bence su an birsey deme
En azindan 1_2 hafta daha bekle
Sonra sor bakalim
Bu konuda zamanında da çok tartıştık ve dinlemiyor yine yapıyor bu durumdan da çok yoruldum inanın 1 buçuk yıllık evliyim ama sürekli bu sorunlarla geçti
Bencilce davrandım farkındayım oda bunu söyledi zaten tek başıma kalmam içimi boşaltmam lazım dedi bnde sen bilirsin dedim ama iş yerinden dolayı memleketine gidemiyor o zman senle çok konuşmayım dedim özür diledim ne desem ne söylesem bilemiyorumEşiniz ihtiyaç duyduğu desteği sizde bulamıyor farkındasınız değil mi? Büyük acılar evlilikler için büyük sınavdır. Siz geldiği gittiği saati, içtiği içkiyi sorgularken o derdini açacak insan arıyor dışarıda içki bahane. Asıl sorgulamanız gereken bu, annem öldüğünde evli değildim, ne ailem ne arkadaşlarım kimse bana yakın gelmedi, hayvan barınağında sabahladığım zamanları bilirim. Mesai bitimde dışarı çıkarırlardı beni, gece sabaha kadar barınağın etrafındaki köpeklerle yerlerde yatardım. Ben ki hayatımda en önemli şey evimin düzenidir, bir yıl temizlik yapmadım. Bir gece eşim köpeklerle yatarken yanıma geldi , evli değildik o zaman, pislik içinde ağzım yüzüm karışmış , gece 2 ye kadar oturdu benimle, konuşmadık hiç ama o zaman onun hayat arkadaşım olabileceğini anladım. Velhasıl insanların sevgisi, desteği yas zamanlarında belli oluyor, eve belli saatte gelmek falan şu an eşinizin aklından bile geçmiyordur, kendinizi biraz sorgulayın bence
Çok teşekkür ederim beni çok iyi anladınızBurda herkes konu sahibini haksız bulmuş ama ben tutumu dışında kendisine hak verdim açıkçası. Bir de en büyük yanlışı tanıştığı sırada alkol alan birinin evlilik sonrasına ilişkin vaadine inanması tabi. Konu sahibi madem alkole bu kadar karşıydın, evlenmemen gerekirdi. Ağzını alkole alıştıran birisi üzüldüğünde, sevindiğinde ya da hayatın her hangi bir döneminde yine rahatlıkla içer. Üzüntüden içmeyi anlarım ama eve gelmemeyi anlamam. Ölüm hayatın gerçeği. Koca kişisi eşiyle derdini paylaşmaya istekli olsa kadının buna engel olacağını sanmıyorum.tabi ki acıyı herkes farklı farklı yaşar, ama diğer yanda da sorumluluklar devam eder.bir süre daha ellemeyin konu sahibi, ama bu iş bir aydan fazla sürerse müdahale edilmesi gerekir. Ayrıca kendinizi bu kadar mahcup hissetmeniz yersiz. Evlilik bir sözleşmedir.sözleşmeyi ihlal eden kişiye karşı kendimi suçlu hissetmem ben olsam. Başınız sağolsun, Allah annenize merhamet etsin inş.
Dün geldi bugün ne yapar bilmiyorum Bi kere naptnz diye mesaj atmış uyuyordum. Aramış. Bi kaç sonra geri döndüm uyuyordum dedim fırça attı kapattı başkada ses yokEve geliyor mu?
En son alkol olayını yakaladığım için sinirlenmiş. Ve konuşacak bişey yok diye kestirip atmıştı. Ertesi gün seninle diyaloglar benim yükümlü alacağına artırıyor benimle ilgilenme yalnız kalmam lazm içimi boşaltmam lazım dedi.bende tamm nasıl istersen diyip iletişim kurmadım oda kurmadı Bi kaç gün daha böyle beklicem bakalım ne yapacakŞimdilik sakin davranın.Annesinin vefatına onun kadar üzülmediğinizi bile düşünüp,size daha çok bilenir.Annesi için dua okuyup,onu da teşvik edebilirsiniz.Benim eşimin annesi vefat ettiğinde,çok üzüntü yaşamıştı kendisi.Annesi için dua edip bunu onada tavsiye etmiştim.Gerçekten acısını paylaştığınızı ona hissettirmelisiniz.
Bence aynen devam edin.Sakin ve net olmalısınız.Onun acısı olduğu için üstüne gitmediğinizi bilmeli.Ama,alkol ve eve gelmeme olayını devam ettirirse,sessiz kalmayacağınızı bilmeli,bunu ona hissettirmelisiniz.Beklentisi bir süre sessiz ve sabırlı davranmanızmış.Bunu size söylemiş zaten.Herkesin acısını kabulleniş ve yaşayışı farklıdır.Makul olan süreyi aşıp,baktınız eşşeğin kulağına su kaçırıyor.O zaman tepkinizi sert verirsiniz.Ve artık iltifat etmeye başladı bugün aşkım falan demeye başladı ama ben biraz ağırdan alıyorum. Böyle devam etmeli miyim sizce?
Teşekkür ederim aynı böyle devam edicem sürekli arıyor nasılsın ne yapıyorsun diye demek ki kendimi biraz çekip sessiz kalmam gerekiyormuşBence aynen devam edin.Sakin ve net olmalısınız.Onun acısı olduğu için üstüne gitmediğinizi bilmeli.Ama,alkol ve eve gelmeme olayını devam ettirirse,sessiz kalmayacağınızı bilmeli,bunu ona hissettirmelisiniz.Beklentisi bir süre sessiz ve sabırlı davranmanızmış.Bunu size söylemiş zaten.Herkesin acısını kabulleniş ve yaşayışı farklıdır.Makul olan süreyi aşıp,baktınız eşşeğin kulağına su kaçırıyor.O zaman tepkinizi sert verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?