evlendikten sonra ki süreci kast ediyorsanız eğer tartışma kavga gürültü hiç olmadı inanın ama şunu biliyorum eşim evlilik hazırlığı yaptığmız o günlerde 3 bin tl borç almış annesinden geri vermek üzere sonrasında vermemiş annesi bunu bana söylediğinde bir kısmını ödedim maaşım kadarını gerisini veremedim sanırım benden de nefret ettiDaha neler duyacagiz acaba ya.. bu nasil aile iliskisi? Bag yoksa para neden gonderiliyor. Illa ki bir seyler olmustur.
Hayir sizden onceki aile iliskilerinden bahsediyorum. Borc da sizi ilgilendirmemeliydi. Esiniz odemeliydi annesine odenecekse de.evlendikten sonra ki süreci kast ediyorsanız eğer tartışma kavga gürültü hiç olmadı inanın ama şunu biliyorum eşim evlilik hazırlığı yaptığmız o günlerde 3 bin tl borç almış annesinden geri vermek üzere sonrasında vermemiş annesi bunu bana söylediğinde bir kısmını ödedim maaşım kadarını gerisini veremedim sanırım benden de nefret etti
bu saydıklarınızın hiçbiri olmadı ne yazık ki benim tüm aile fertlerim bunu uç nokta olarak tanımladılar ama bir şekilde izah edildi hatta zaman zaman sesler yükseldi fakat bastırıp yine de devam ettikE adam sahipsiz zaten
Siz de biliyormuşsunuz bunu
Bu ona acınası karakterli demeyi gerektirir mi bilmiyorum tabi ki
Ben eşimi acınası görsem daha herhalde hiç saygı duyamam herhangi bir konuda
Nikaha gelmeyen, telefonda duyan aile sizi istemeye, ailenizle tanışmaya filan geldi mi?
Asıl sorunyza dönecek olursak da parayla ilgi satın alabilir mi eşiniz?
Belki alır belki almaz
Ama ticarete döner
Hem para verip hem ilgi göremezse daha da yıkılabilir
Her duruma hazırlıklı mı mesela?
benden istendiği için ben verdim oğlunun ismini vererek x in bana 3 bin tl borcu var dedi sizin nikahınız için istedi deyince verdimHayir sizden onceki aile iliskilerinden bahsediyorum. Borc da sizi ilgilendirmemeliydi. Esiniz odemeliydi annesine odenecekse de.
Oglunuzla sizin aranizda ona soyleyin demeliydiniz. En fazla esime iletirim demeliydiniz. Iki kasik cayin lafini yapiyor kadin belli ki kafa normal degil.benden istendiği için ben verdim oğlunun ismini vererek x in bana 3 bin tl borcu var dedi sizin nikahınız için istedi deyince verdim
Hayir bunu yapmamayin,esiniz artik cocuk degil,annesi para icin onu sevecekse hic sevmesin,esiniz psikiyatriye gitsin ,uzak durun sizde ailedenbenim size asıl sormak istediğim şu şimdi eğer biz annesine aylık düzenli şekilde ücret ödemeyi başarırsak eğer ve bunu istikrarlı bir şekilde sağlarsak eşime sıcak davranabilir çünkü para gönderimi sağlayan diğer kardeşlere eşime oranla daha ılıman ve sevecen davranıyor en azından telefonda fakat şuan maddi durumumuz buna elverişli değil bu durumu nasıl aşabiliriz yahut evin giderlerinden kısıp bunu yapmalımı yız
Bunlar uç noktalar tabi kibu saydıklarınızın hiçbiri olmadı ne yazık ki benim tüm aile fertlerim bunu uç nokta olarak tanımladılar ama bir şekilde izah edildi hatta zaman zaman sesler yükseldi fakat bastırıp yine de devam ettik
en kısa zaman da bir uzman randevusu organize edeceğim buradan bir çok benzer tavsiye geldi insan olayın olgunun içindeyken anlayamıyor tam olarak objektif gözlem gerekiyor hepinize çok teşekkür ederimBunlar uç noktalar tabi ki
Bana göre öyle en azından
Başkasına göre çöpsüz üzüm diye severek de karşılanabiliyor
Siz de zamanında her şeyi bilerek eşinizi kabullenmişsiniz
İleride size sorun olacağı da belliymiş aslında bana göre
Şimdiki durumda eşinize psikolojik yardım aldırın öncelikle
Hasta olduğu için değil kendini daha iyi hissetmesi için
Para konusunda ne istediğine de kendi karar versin bence
Yanlış hatırlamıyorsam 100 lira demiştiniz
100 lira için de eşlerimizden izin isteyip çekinmeyelim
o çay onun sevdiği ve özel bir çaymış cümle arasında bundan bahseder oldu bu konular açılınca çay da bildiğimiz çaydı hani bu iri taneli olanlarından gayet normal ölçüde attım demliğe zaten saat geç olmasaydı paket paket temin ederdim ama o saatte bulabileceğimi sanmam ama orda şunu yapsaydım bugün hala telefonda da olsa konuşuyor olurlardı çayın parasını ödeseydim sen sabah git al deyi para verseydim konu uzamayacaktı bu kadar bu o anda aklıma gelmedi ki benimAile denemez onlara malesef iki yil gorusmemek ne demek agir psikolojik sorunlari var anne babanin belliki kardeslerin hepsi ayniymis uzaklarmis ve kardeslik baglarida yok. Esinin seni suclamayi aklindan gecirmesi bile cok sacma oyle bisey varsa gidip destek alsin
Parayla ilgi gösterse ne olacak? İletişim kurma istekleri yok. Sizlik bir durum da yok. Neden bu kadar kafaya taktınız? Ben olsam müdahale etmezdim. Doğal seyrine bırakırdım.benim size asıl sormak istediğim şu şimdi eğer biz annesine aylık düzenli şekilde ücret ödemeyi başarırsak eğer ve bunu istikrarlı bir şekilde sağlarsak eşime sıcak davranabilir çünkü para gönderimi sağlayan diğer kardeşlere eşime oranla daha ılıman ve sevecen davranıyor en azından telefonda fakat şuan maddi durumumuz buna elverişli değil bu durumu nasıl aşabiliriz yahut evin giderlerinden kısıp bunu yapmalımı yız
dediğim gibi konu açılınca çay özel bir çaydı onun sevdiği çaydı vs gibi cümleler sarf ediyor bu olay sadece bana ve aileme garip geliyor x inyetiştiği evde buna benzer bir çok olay yaşanmış çocukluk gençlik anılarında dahi gıdaların ondan saklandığını anlatıyor bitmemesi için yani demem o ki ona sanırım normal geliyor bunu tutumluluk olarak algılıyorParayla ilgi gösterse ne olacak? İletişim kurma istekleri yok. Sizlik bir durum da yok. Neden bu kadar kafaya taktınız? Ben olsam müdahale etmezdim. Doğal seyrine bırakırdım.
Bunlar size garip gelebilirde bence çok takmayın bu çay meselesini.dediğim gibi konu açılınca çay özel bir çaydı onun sevdiği çaydı vs gibi cümleler sarf ediyor bu olay sadece bana ve aileme garip geliyor x inyetiştiği evde buna benzer bir çok olay yaşanmış çocukluk gençlik anılarında dahi gıdaların ondan saklandığını anlatıyor bitmemesi için yani demem o ki ona sanırım normal geliyor bunu tutumluluk olarak algılıyor
dediğim gibi konu açılınca çay özel bir çaydı onun sevdiği çaydı vs
en azından sizin ki daha normalmiş onların evinde de buzdolabının fişi çoğu zaman çekik hatta bir çok elektrikli ürünün kullanımı mevcut değil yani ürünler var fakat kullanımları yasak 6 yılın içinde bu nadir gidip gelmelerde dahi marketten ciddi anlamda zarar ile döndüğümüz oldu yani ben soruyorum ne yiyorlardı her zaman diye ekmek arası peynir salam tarzı şeyler ile besleniliyor ucuz fakat doyurucu ve saklamak gerektirmeyen gıdalar tüketiliyor birde inanmazsınız ama baba [ 65 yaşlarında] civarda kiesnaf yahut dönem dönem cemaat ile arkadaşlık kurmak için gittiği camilerde ki insanlardan yardım amaçlı para topluyormuş zamanla esnaf paraları geri istemeye başlayınca eşim evden kaçıyor bunlar bildiğim en küçük olaylarama bu da olağan değil
evet bunun için küçük çocuk bağırır, hatta ergen de bağırır ama kv yaşına gelen birisi bunu sorun etse de ses çıkarmaz
yani diyelim ki en değerli şey de kullanılmış, bitmiş geri gelir mi gelmez
ama bir hatalı varsa bu olayda eşiniz
size ortamı, annesinin tavrını vs anlatmalı ki ona göre davranın
kv dem normal değildir, örneğin buzdolabı boştur, ben ilk gördüğümde şok olmuştum, yokluktan sanmıştım
yokluktan değilmiş, o buzdolabına konulacak şeyleri az az alıyor yani anlatamıyorum raflar bomboş
annemin evinde de her yer çaka çaka doludur
benim buzluğum dolu der, benim buzluğum boş dediğim halden daha az vardır
en son bir başka gerekçe ile doktor ilaç verdi ve bana buzluğuna kurban etlerini yerleştirmeme izin verdi 13. yılımda
ondan önce buzdolabına bir şey koymadım hiç, yani masada kalanı bile zira kadın takıntılı
oğlum yeni doğmuştu, yemek getirmişler, yedik, artanı da oldu tabii
buzdolabını bir açtı, surat yerle bir oldu, neymiş dolabım çok doluymuş, o yemekleri koyacak yer yokmuş
ki koyacak yer vardı, tepsi ile koyacak kadar hem de
yani insanların farklı takıntıları var, eşim hala benim stokçu olduğumu düşünüyor ama ben stokçu değilim, annesi az az aldırıyor
kp artık hasta onu ikide bir gönderip bir şeyler aldıramıyor da biraz biraz evde bir şeyler oluyor
pandemi başında görümcem temizlik malzemesi almış götürmüş, bunları nereye koyacağım diye almamış, görümcem de alıp getirmiş kendi evinde depoya koymuş
bir gün eşime telefon etti, işte benim işim var anneme bu depodaki temizlik malzemelerini götürü müsün diye, sonuç götüremedi
zira onlara göre bu olağan ama bana göre değil
ben o temizlik malzemelerini kapının önüne bırakıp gelirdim ister içeri alır ister almaz
ama onlar hep annelerine susmuşlar, ben dayanamıyorum tepkisizliklerine
3+1 kocaman evde, sadece kp ve kendisi yaşarken, sürekli temizlik yapıp deterjan kullanırken iki şişe çamaşır suyunu koyacak yeri yoksa pasa gönlü bilir derdim, keza ablası da alıp geri getirmiş, eşimin de tek izin günü olan pazar günü şehrin öbür ucuna çamaşır suyu gönderecekmiş, anlattım bunu götürmedi
hatta şunu da ekledim, yeni duruma uyum sağlamayı öğrensin, baban gidip alamıyor, o zaman bitmeyecek şekilde evde muhafaza etmeyi öğrenmeli, öğretecek olan da sizsiniz dedim ama bilmiyorum bu söylediklerimin binde birini ilettiler mi
ben olsaydım yüzüne de söylerdim ama bana azıcık savunma yapıp susuyor artık öğrendi sözümü esirgemediğimi
garip ve ürkütücü bir aile yapısı varoldukça acınası bir karaktere sahip örneğin sürekli sahipsiz olmasından yakınır kendisini güçsüz gösterir bunu özellikle bana ve aileme yapıyor vs vs tahammül seviyem zaman zaman zorlanıyor ama işte
Eşinize yapacağınız en büyuk iyilik onun yardım almasını sağlamak. Bu şekilde çocukluk ve ergenlik geçiren insanın travmaları vardır bence. Yoksa anormal.
Anlattığınız şeyler normal değil.
^Amaaann boşver ne güzel işte ailesi yokmuş^ mantığı çok yanlış. Eşinizin ailesiyle görüşmesini ve mutlu olmasını istemeniz çok normal. Ailesi var ama yok gibi çok kötü bir durum eşiniz için. O yüzden aileye para vermek yerine eşinizin profesyonel yardım almasını sağlayın.
garip ve ürkütücü bir aile yapısı var
siz evlenirken aileniz kabul etmekte zorlandı mı?
bizim toplumda aile yapısına değer verilir çünkü
korkmadım çünkü bu denli bir vaka beklemiyordum açıkçası ortak arkadaşlarımız olsun çalıştığımız iş yerinin ortak olması olsun bir nebze rahatlattı beni o dönemler kendi kendime demek ki ailesine kırgın vs diye geçiştiriyordumgarip ve ürkütücü bir aile yapısı var
siz evlenirken aileniz kabul etmekte zorlandı mı?
bizim toplumda aile yapısına değer verilir çünkü
siz hiç mi korkmadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?