CNM BENDE ŞU SÖZE takıldım dini nikahı neden istemedinki gerçi herkezin kendi görüşü ama çok şükür hepimiz müslüman oldugumuz için nikahsız bir erkegin yanına durmak bile haramki sen evlenmişin ilişkiye girmek bile kattiyyen haram tamam kaynanla aranızdaki konuya sana hak veriyorum insanları bi kendi kafasına bırakmaları lazım heleki ilk günden ama bence senden evlilik süresi uzun olan biri olarak eşini kendinden sogutursun ben bunları yaşadım biliyorum erkekler cicim aylarında tamam sen haklısın diyolar annelerine atıp tutuyolar sonra o günler gecince tümm onları sana dönderiyolar bak bunlar 10yıllık tecrübe
kaynanada iyi ol
sürrtüşme
sevmesende iyigibi görün git gel konuş telefondada ama evde eşini kendine cek bence tatlı dilli ol kendine baglaşimdiden kavga edersen ayrılacam dersen adam 4 ay sonra ayrıl napım diyor ben hayal kırıklıma ugradım için sana tavsiyem yalvaran adam sonra bi bakıyosun seni bırakmış
benim senelerce beni büyüten annem diyo sana resti cekiyo
işi bilcen ama işe gitmicen sana nacizane tavsiyem dinlersin veya dinlemezsin
ben başta sen gibi yaptım ama hep üzülen ben oldum ama şimdi akıllandım eşimi kendime cekiyorum
CNM BENDE ŞU SÖZE takıldım dini nikahı neden istemedinki gerçi herkezin kendi görüşü ama çok şükür hepimiz müslüman oldugumuz için nikahsız bir erkegin yanına durmak bile haramki sen evlenmişin ilişkiye girmek bile kattiyyen haram tamam kaynanla aranızdaki konuya sana hak veriyorum insanları bi kendi kafasına bırakmaları lazım heleki ilk günden ama bence senden evlilik süresi uzun olan biri olarak eşini kendinden sogutursun ben bunları yaşadım biliyorum erkekler cicim aylarında tamam sen haklısın diyolar annelerine atıp tutuyolar sonra o günler gecince tümm onları sana dönderiyolar bak bunlar 10yıllık tecrübe
kaynanada iyi ol
sürrtüşme
sevmesende iyigibi görün git gel konuş telefondada ama evde eşini kendine cek bence tatlı dilli ol kendine baglaşimdiden kavga edersen ayrılacam dersen adam 4 ay sonra ayrıl napım diyor ben hayal kırıklıma ugradım için sana tavsiyem yalvaran adam sonra bi bakıyosun seni bırakmış
benim senelerce beni büyüten annem diyo sana resti cekiyo
işi bilcen ama işe gitmicen sana nacizane tavsiyem dinlersin veya dinlemezsin
ben başta sen gibi yaptım ama hep üzülen ben oldum ama şimdi akıllandım eşimi kendime cekiyorum
ama dini niah aranda haledilmezki ona bi hoca 4de şahit ister sen evliligine başlarken haram işleyerek başlamışın bence nikahsız bu yaşadıklarında oyüzden allah cezalandırıyo seni benim düşüncem cünkü katti haram hele bi hamile kaldını düşün zina cocugu oluyor
canım diğer yazdıklarınıda okuyunca tekrar yazma kararı aldım bizim dinimiz kişiye göre şekillenebilicek bişey değil bu konuda sana saygı duyuyorum ama bazı durumların alternetifi yoktur.
bide daha şimdiden boşanmayı düşündürtücek bi durum yok ortada kusura bakma.
kayınvalide konusuna gelince bunaltmakta kesinlikle haksız ama sen sabrınla ve eşinle aranda kurduğun ilişkiyle her şeyi yoluna koyabilirsin bak tekrar söylüyorum benim kayınvalidem kumammış gibi davranıyordu bayılıp hastaneye kaldırılıyordu ama zamanla ve sabırla her şey düzeldi çok şükür.
ALLAH dert vermesin ailenden ayrılmış olmanın etkisiylede biraz sıkkınsın üstüne bu gelince bunalmışsın unutma bu evliliği bitirsen bile hiçbir erkek annesini veya ailesini atmaz ama sabredersen eşini kazanır mutluluğu yakalarsın yok sabredemem dersende yeni bi adam ve buna benzer sorunlar
oluşur yaşantında.
dinimizde dini nikah, imam nikahı yada resmi nikah diye bi kavram yoktur
nikah bahsi vardır ve nikahın şartları içerisinde ilan etmek ve karşılıklı iki tarafın şahitler eşliğinde kabul etmesi vardır
islamda nikah akdi birdir, dinisi resmisi bilmem nesi yoktur.
islamın istediği şartlar gerçekleşirse nikah sahihtir.
dediğim gibi diğer düşünenlerede saygım var, konumuz zaten bu değil.
ama tutupta allah seni bu yuzden cezalandırmış gibi bi ifade allahın bile kabul edebilecği bişey olamaz, allahıma havale ediyorum bu ifadeyi kullanan arkadaşı((
tekrar teşekkür ederim
iyi geceler arkadaşlarım tekrar tekrar saolun
AHHcanım benım suan ağlıyorum ınan yuregım yanıyor,senın ettıgın lafları ettım ben sessız fırtınaları oynadım,babası kaynanadan beterdı bıktırdı bezdırdı ben babasız buyudum babasına anasına babacım anacım dedı,onlar bır yetımın canını yaktılar,yuvasını yıktılar,gözyaşlarım sel oldu çiçeği burnunda gelındım.Benın eşim de saftı canım aynı senınkı gıbı kım ne derse oraya çekılıyordu,her söylenene ınanıyordu.Ben kendımı paralıyordum ağlıyordum artık ısyan edıyordum ondan sonra bıraz yumuşuyordu.Buraya yazamadıgım okadar çok şeyım varkı.oherıf ve o kadın anası babası ben onların yuzunden çocugumu aldırdım eşımle gelecegımı goremedım.Bı kaç kere o da dedı babasına baba arama o kızı bu kadar durmadan berı arıyordu.Sız anlaşamıyorsunuz ayrılın,ibe adam sanane kocam la arama ne gırıyorsun,kara çalı gibi bız sımdıkavga ederız akşam bal şeker oluruz kara koca degılmıyız.Yazıklar olsun dedım.Bunlararagmen evlerıne gıttık geldık.Benımözguvenımı bozdular,benı okadar elımkolum bağlı bır vazıyete getırdılerkı kocana bıle guvenme canım....guvenme.benım kocam başladı bana demeye kı artık ben bu evde duramıyorum canım bana buyumu yaptılar bu ev bana soğuk gelıyor ben eve gıremıyorum.Dedımkı nasıl ya bu nerden gelıyor aklına kım boyle bıeyyapabılır.Bunları benım aklıma soktu.Ve esım benım karsımda benım ıcın yanıp tutuşan benle evlenmek ıcın yapmadıgını bırakan ısın aynı evde bana yabancı gıbı bakmaya başlamıstı gozgoregore sogudu benden ben anlamadım nasıl oluyor bıseyler benım kontrolu dısında ılerlıyor.Bma ır kalemde sıldı benı benım ıcın ölüp bıten adam.sımdı telefonuma bıle cıkmıyor.Bu nasıl bır çelıskıdır kı ben ne yaptım ona bu kadar hıcbısey yapmadım.Onlar benım canımı yaktı.Sımdı anladımkı gercekten aramıza gırıp kocama bıseyler yaptılar.Ama ım yıktıysa bu yuvayı benım ahımla mutlumu olacak obur dunyada yatacak yerlerı yok bu dunyadada sın nefesınde can veremesın benım adımı sayıklamakdan..Dağıttılar yuvamızı.Mahkemede boyle anlatacagım.İllakı hakım benıde konusturacak daha ben hıc konuşamadım !!!!eşimle bile konusamadım hıncımı alamadım !!!!(((( bilmiyorum canım, benim eşim saftır biraz, kıramaz incitemez, ama tepemize çıkıyolar o öyle yapıncada ((( ben ondan şikayetçiyim, evet bu adarı fazla deyip olayı bana yansıtmadan konuşmadı annesiyle yine, yine bana yansıttı, balayında yine annesi konu oldu, yine girdi aramıza kadın (( benim anlamadım söylemişiz sana aramızı bozuyorsun nolru biraz rahat bırak dinlenmeye ihtiyacımız var dediği halde, kadın devam ediyor (((
söyleyin ben nasıl seveyim bu kadını nasıl saygı duyayım şimdi, zaten önceside var soguttugu seyler var, ki ben şimdi napayım, nasıl cevap vereyim nasıl arayayım.
gemiyor içimden gelmiyor kaldıki mecburmuyum her gun seninle konuşmaya, kendi annem beni aramıyor onun aradıgı kadar, onlar bunaltmıyor bizi uzakta olduklar halde, sen nasıl saygısızsınki bu kadar bunaltacak kadar devam edebiliyorsun üstelik bile bile,
söyleyin nasıl seveyim nasıl anne diyeyim ben bu kadına demiyorum demicemde(( asla içimden gelmiyor, öylesine sogudum, ondan kurtulmak için eşimden ayrılmaya razıyım kızlar ben ((( yeterki düşdün yakamdan ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?