eşimin bayan arkadaşı

shapysy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
1.155
23
158
İstanbul
merhabalar,

size çok yakın bir arkadaşımın başına gelen bir olayı anlatarak yardım istemek istedim. arkadaşım evli, eşinin de bir bayan arkadaşı var. ben, bu bayanın bizim enişteden hoşlandığını düşünüyorum(evet evli olduğunu bile bile);ama arkadaşım bunu konduramıyor kadına. bazı şeyler ona normal geliyor, bazı şeyler de ona değil; ama eşine normal geliyor. son olaylardan sonra o da rahatsız olmaya başladı; ama konuyu eşine "kıskanç" görünümüne düşmeden nasıl intikal ettireceğini bilemiyor. ben açık açık konuşması gerektiğini söyledim; ama kabul etmeyeceğini söylüyor eşinin. yani öyle bir şey mümkün değil, biz arkadaşız diyecektir, diyor.. durum şöyle:

eşinin uzun zamandır görüştüğü yakın bir bayan arkadaşı var. işyerleri de birbirine oldukça yakın. buradaki arkadaşlıkları çok içiçe geçmiş, örneğin eşinin eski kız arkadaşlarından biri, bu bahsettiğim bayan arkadaşının eski sevgilisiyle evlenmiş. yani bizimkilerin eski sevgilileri evlenmiş birbiriyle.ama arkadaşım kadınla ilk tanıştığında negatif bir enerji almamış, almadığını düşünüyor aslında.

....
eşi de" kesinlikle haklısın" yazmış. bugün de tekrar baktım telefonuna diyor... eşi kahve içelim mi demiş, o da biraz sonra yazmış...
kızlar şimdi arkadaşım birilerine anlatıp fikir almak istiyor ama yayılsın da istemiyor. kendini kıskanç olarak andırmak da istemiyor ama benim hislerim bu işin içinde bi iş olduğunu söylüyor... ben kıskanç mıyım, bunlar normal şeyler mi? diye soruyor bana sürekli ama ben yardımcı olamıyorum. körüklemek istemiyorum kızcağızı. evet yakın arkadaş olduğundan bunlar normal mi diyorsunuz? ben eşinin kadına karşı bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama kadında bir şeyler seziyorum. sizce ne yapabilirim bu konuda? bu aradaspace tuşum çalışmadığından dolayı hata varsa yazılarda özür dilerim şimdiden. okuyanların gözlerine sağlık :)

Son düzenleme:
Açıkçası ben arkadaşınızın sabrına hayran kaldım.

Aşk meşk dolu mesajlaşmalar, gecenin bir yarısı telefonlaşmalar vs.
ama arkadaşınız sırf kendisine kıskanç denecek diye ses etmiyor.

İyi sabır varmış.

Böyle sabretmeye devam etsin,
atı alan üsküdarı çoktan geçmiş de haberi yok bence...

sizi üzmek istemem ama bence ikiside birbirine karşı boş değil gündüz belli seviyelerde mesajlaşma yada konuşma olabilir ama evli iki kişinin gecenin herhangi bir saatinde mesajlaşması normal değil

Varsın kocasının gözünde kıskanç olsun ne olacak ?
Rahat gözükeceğim diye koca elden gidecek

kendi başıma gelseydi de yazardım; ama o zaman kendi başıma geldiği gibi anlatırdım. zira bu burada ilk konum değil, kendi sorunlarımı da anlatıp fikir almışlığım vardır öncesinde. tabii o kadar çok "bir arkadaşımın..." konusu var ki, size de hak veriyorum o yüzden...

bence de büyük sabır cidden. ben kendi düşüncemi söyleyerek çıkar yol bulamıyorum zaten düşündüklerimi açıkça söylesem, bizim kız o kadar sabırlı ki, sana ne oluyor diyecek diye korkuyorum:) yani demez öylebir şey de, ben ondan daha aldırış ediyorum sanki.. ben de emin olamadım o yüzden ben mi çok kıskancım diye :)

Arkadaşınız bunca şeye 'kıskanç' damgası yememek için mi susuyor?
Bence aptal denmesinden iyidir.

Son düzenleme:
bir kere ben gaza getirmiştim bu konuda, o da eşine söylemişti. kıskançlık damgasıyla birlikte, tam olarak ne diyeceğini bilemiyor sanırım adama. yani ben o zaman rahatsız olduğunu söyle demiştim, o da söylemişti, eşi de rahatsız olmana gerek yok bana inan demiş, kapatmış bizimkinin ağzını. bir de bi kere bi internet sitesinde üyelik yakalamıştı. sonra boşanmaya kalktılar. anlaşıldı ki eşi açmamış, kuzeni açmış üyeliği. o zaman inanmadığı için çok laf sokmuştu adam. bir daha beni dinlemeden yargıya varma filan diye çok tartışmışlardı. sanırım yine böyle utanmaktan korkuyo, çok da saf ve altıncı hissi kuvvetli bir kızdır zaten..

yavrum kusura bakmasın arkadaşın ama yemeyenin malını yerler. evlilik işlerinde yok kıskanç duruma düşer miyim yok şöyle böyle olmaz . arkadaşında aynısı gibi kendine samimi bir erkek arkadaş bulsun bakalım eşi de onu kıskanmayacak mı? bu işler karşılıklı. ben arkadaşının yerinde olsam yolarım o karının sacını başını böyle şeylerde tahammülüm yok. ayrıca eşimin bi lafı var erkekle kadından hiç bir zaman çok yakın DOST olmaaaaaazzzz.. arkadaşına söyleeee canım benim kocasına sahip çıksın yoksa yakında o kadın gelir yerine oturur hem de öyle bi sahip çıkar ki eniştene , arkadaşın bile kocasının yanına yaklaşamaz.... yok böyle rahatlık ya ben mi uzayda yaşıyorum

cidden bence de öyle...
bu durum büyük bir sıkıntı yani. açık açık konuşacak o zaman yapacak bir şey yok. o olay ayrı, bu olay ayrı diyecek madem. eşinin çok fazla bayan arkadaşı da yok bildiğim kadarıyla. olmaması da yerinde olmuş zaten :)

ben ortada aman kıskanç görünmeyeyimden öte bi cesaret edememe durumu görüyorum. iyi niyet de artık saflık boyutunu da geçmiş. her şeyin fazlası gibi bunun da fazlası zarar. böyle suya sabuna dokunmayan, hiç sesi çıkmayan bir kadın canlandı gözümde ki böyle bir kadınla evliyken adamın başka daha baskın bir kadına yönelmesi çok da şaşırtıcı değil. doğru demiyorum ama arkadaşın ses çıkarmayı, karakterini ve düşüncelerini önplana çıkarmayı öğrenmezse vur enseye al lokmayı bir hayattan başkası onun önüne çıkmaz ne yazık ki.

mesajlar okunuyor bunlara bu ne diyemiyor, o mesaj okununca adam bir şey karıştırıyorsa bile bunları silmeyecek kadar rahat mı? bir şeyler gizleyen birisi telefonunu bu kadar meydanda bırakmaz. gerçi o kadınla arasında bir şey olsa bile "bak karıcım benim bu kadınla aramda bir şey var tamam mı" dese, arkadaşın "olur kocacım" diyecek gibi duruyor.

arkadaşına sadece fikirlerini özgürce ifade edebilecek özgüvene sahip olması konusunda yardım et. gerisine bence karışma. yarın bir gün bir sorun çıkar arada sen kaynarsın çünkü arkadaşın kendi üstüne kalmasın diye arada seni kaynatabilir. kocasından çok çekiniyor çünkü. sadece ona ne hissediyorsa yapmasını söyle ve yaptır. böyle meraklı ayşe gibi evliliğin ortasına oturmuş halini kocası anlarsa cidden haklıysa bile kızı haksız duruma düşürürsün.

kocasının aldatıyor olma ihtimaline bile takılamadım arkadaşın pasifliğine takılmaktan. aldattığını sanmıyorum sadece karısının hiç rahatsız olmadığını düşünüyor. kadın ondan hoşlanıyor olabilir.

aslında çok da sessiz bir kadın değildir ama bu defaki sessizliği en son hezeyandan kaynaklanıyor sanırım. bahsettiğim olayda boşanmaya kadar geldi iş, bizimki adamı dinlemedi bile ve sonra da adamın haklı olduğu çıktı ortaya. onun utancıyla sessiz kalıyor sanırım. bir de zaten sıkıntısını belli etti, adam yok öylebir şey sen abartıyorsun filan deyince sessizleşti. ben de "meraklı ayşe" olmayayım diye o anlattığında sadece dinliyorum ama benim de içim rahat etmeyince, objektif yorum almak istedim. teşekkürler yorumlarınız için.

Arkadaşınızın daha önce bir konuda yanılmış olması bu kadar aleni rahatsızlık veren bir duruma göz yummasını gerektirmiyor.
Kocasına söylemiyorsa uygun bir dilde kadına açıkça rahatsızlığını belirtebilir.Ki aklı başında bir kadın evli bir adama gece bir yarısı mesaj yollamaz.

kesinlikle arkadaslıktan ote bir durum olduğunu düşünüyorum...ama bana da kadın (bekar olusundan olabilir) daha meyilli gibi geldi.

kadın resmen arkadasının esının askından yanıp tutusuyor
nereye kadar gıdıcek bu yarım kalmıslık falan demıs,kavusmak ıstıyor besbellı
arkadasında bu msjları okuyup saf saf ben kıskancmıyım bu msjlar nedır dıyor olemı
benım kocama gecenın 2sınde bır kadın kandıl msjı atsa o gece ortalıgı ayaga kaldırırım be

Son düzenleme:
o koca ve arkadaş bende olaydı ben onlara çok güzel şiir yazardım

en özelinden

yahu iyi sabır varmış ......hayran kaldım

evet işte bizimkinin salaklığı ya... bunları okutcam valla ona.. bi ben böyle düşünüyor olamam yani:) valla sağolun varolun :)

bu arada yanılmıyorsam eğer, bayan evli değil... ben evli olmadığını hatırlıyorum...

Burada rosechine diye bir üye vardı, konusu aynen bu konunun benzeriydi.
O kadınla eşi arasında herhangi bir şey olup olmadığını ispat edememişti ama,
eşine görüşmeyeceksin dediği halde, gece yarılarında eşi görüşmeye devam edince,
boşandı.

Çok da iyi yaptı!

6. Hissi aldırılmış bence...

Arkadaşınızın eşi aşık...

Aşık olmayan adan edebi seçkilerle döşeli gece mesajlarıyla vakit kaybetmez.

Canı sıkılmış kitap tavsiyesi için bile bu adam aranmış.pesss...

Hiç mi google kullanmamış hatun?

Gecenin 3. ünde içmeye çağırdıgı adam evli!

Arkadaşınızın gördügü mesajlar yeter zaten?

Hangi evli kadın böyle ucu açık mesajla yakalansa dayak-ölüm yok ucunda bizim ülkede?

Biz yapınca namussuz -adam yapınca arkadaşlık.

Arkadaşınızın evliliğinde başka sıkıntıları yok mu hiç?

Oturup yüzleşmeli,

ben zaten farkında oldugunu ama dıyacagı gerçeklerle yüzleşmekten korktugu için erteledigini düşündüm yazdıklarınızı okuyunca.

Zor ,gerçekten zor ...allah yardımcısı olsun,

yasak koysun,oturup anlatsın bu tarz mesajlar,gecenin bilmem kaçında arayan kadın arkadaş,ihtiyac,yalnızlık vs ...artık kabul etmesin ...bir zarf atsın illa ki eşiyle sorun çıkacaktır.

Eşi karşı çıkmasına ragmen sürdürürse geçmiş olsun,

eşi saklanarak devam ederse aldatılıyor haberi olsun...

Eşi gerçekten onu anlar araya mesafe koyarsa bu çift biraz gözünü açsın beraberce evliliklerine sahip çıksın.

Bu insanlarda bu saflık oldukça araya sürü bile girip yerleşebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…