Arkadaşlar öncelikle durum buraya gelmezden önce durumun buraya gelmemesi için yollar kapatılmalıydı. Ona göre davranılmalıydı.
Ama maalesef, şu tarz yorumlarla karşılaşıyoruz; 'üniversite mezunu/akademisyen' okumuş' insanlarsınız. 'modern' yaşam tarzı vs vs bu tarz durumları aşmış olmalısınız gibi klişe ve açıkcası hiç anlam veremediğim argumanlar.
şu 'okumuş olma' ile adam olunmadığını da tekrar tekrar hatırlatma ihtiyacı hissediyorum.
Aslında anlatmak istediğimiz durum; olayların buraya gelmesini önlemek! Her ne olursa olsun, kadın erkek ilişkilerine dikkat edilmeli.
Kötü niyetimiz yok, biz oraya iş icabi gidiyoruz, arkadaşlarla buluşmaya gidiyoruz... vs. vs. Tamam gidilsinde hal ve daranışlarara dikkat edilsin.
Buyurun burda apaçık bariz bir misal ile karşı karşıyayız.
Geçmiş olsun.
Lütfen eşinin bir başkasıyla velevki iş icabı olsun olması gerektiğinden fazla ilgi duymasına kıskanan ve bundan rahatsız olan insana 'çok fazla kıskanclık yapıyorsun' 'Psikyatriye gitmeni öneriyoruz' 'okumuş insansın, bunları aşmalısın' gibi yersiz telkinlerde bulunulmasın.
İnsanın yüreği insana doğruyu hissettirir. Bizler sadece cisimden mürekkeb değiliz, aynı zamanda bir ruhumuz var. Ve İnsanın Ruhu Rahatsız oluyorsa bir durumdan vardır bunun bir hikmeti! diye düşünmekte fayda ver derim
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma...Erkek ve kadın arkadaşlığını normal bulmayanlara yobaz, gerici olarak düşünülüyor, oysa bu içi boş yüzeysel bir düşünce, "ne var ki modern ol biraz hangi devirde yaşıyoruz vs.. hep söylenilen şeyler. Erkek ve kadın arkadaş olabilir denilerek İNSAN doğası inkar ediliyor, ve bence gericilik budur. Aldatılma konularında da ikinci kadının çoğunlukla ya iş ya arkadaş çevresinden görüşülen bir kadın olduğunu okuyup duruyoruz....
Konu sahibinin arkadaşı da açık açık aldatılıyor anlaması için daha ne görmesi lazım merak ediyorum. Ve susmakla da hiç iyi yapmıyor. Erkek ve kadın asla samimi iki arkadaş gibi olmaz. İnsan fıtratına aykırı. Erkekler erkeklerle kadınlar kadınlarla arkadaşlık dostluk kurma eğiliminde olur her zaman. Belki normal sosyal ortamdan arkadaşı olabilir, ama öyle bile olsa adamın karısı ile de arkadaş olup görüşürdü ve yanlış anlaşılacağını, yakışık almayacağını bildiği için saçma sapan mesaj falan atmazdı....
Benim de biri on beş yıllık biri yedi yıllık iki tane erkek arkadaşım var, arkadaşlarım ne bekarken ne evliyken öyle mesaj atmadık birbirimize. Evlendiler eşleri ile de arkadaş oldum aramam gerekince arkadaşım yerine eşini aramayı tercih ederim...
Benim eşiminde çok samimi bayan arkadaşı vardı hatta düğünümüze çok uzak yoldan geldi sağolsun. Düğünde, gelin odasına kadar geldi, eşimin kuşağını düzeltmeye falan çalışırken eşim elini itekledi ben düzeltirim sağol dedihatta kız biraz daha ileri gitti bıyıklarını falan düzeltiyor ama eşim hiç bir hareketine müsade etmedi bende gülümseyerek bakıyorum sonra ne mi oldu her aradığında telefonu ben açtım gayet kibar bir şekilde eşimin işi olduğunu söyledim. Sarılarak çekilmiş bir sürü fotoları vardı hepsini eşime sildirdim ama bunları yaparken hiç suratımı asmadım. Baştan ben eşime gösterdim madalyonun diğer yüzünü o yüzden benim haberim olmadan arkadaşıyla mesajlaşmak dursun konuşmaya bile g.....t ister Arkadaşının durumu çok vahim böyle giderse eşi onu alenen aldatır hatta kabullendirir bile. O mesajı gördüğünde eşinin telefonuyla arayıp ağzına edemedimi.
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma...Erkek ve kadın arkadaşlığını normal bulmayanlara yobaz, gerici olarak düşünülüyor, oysa bu içi boş yüzeysel bir düşünce, "ne var ki modern ol biraz hangi devirde yaşıyoruz vs.. hep söylenilen şeyler. Erkek ve kadın arkadaş olabilir denilerek İNSAN doğası inkar ediliyor, ve bence gericilik budur. Aldatılma konularında da ikinci kadının çoğunlukla ya iş ya arkadaş çevresinden görüşülen bir kadın olduğunu okuyup duruyoruz....
Konu sahibinin arkadaşı da açık açık aldatılıyor anlaması için daha ne görmesi lazım merak ediyorum. Ve susmakla da hiç iyi yapmıyor. Erkek ve kadın asla samimi iki arkadaş gibi olmaz. İnsan fıtratına aykırı. Erkekler erkeklerle kadınlar kadınlarla arkadaşlık dostluk kurma eğiliminde olur her zaman. Belki normal sosyal ortamdan arkadaşı olabilir, ama öyle bile olsa adamın karısı ile de arkadaş olup görüşürdü ve yanlış anlaşılacağını, yakışık almayacağını bildiği için saçma sapan mesaj falan atmazdı....
Benim de biri on beş yıllık biri yedi yıllık iki tane erkek arkadaşım var, arkadaşlarım ne bekarken ne evliyken öyle mesaj atmadık birbirimize. Evlendiler eşleri ile de arkadaş oldum aramam gerekince arkadaşım yerine eşini aramayı tercih ederim...
Tebrik ederim :) bunları yapmak bir kadın için çok zor değil böyle davranınca kıskanç kadın da olunmuyor...olacaksa da olunsun yani..
ben de burada bir şey demek istiyorum, yanlış da anlaşılmasın kimseye laf etmek değil amacım direkt bu konuyu da kapsamıyor ama tutumla ilgili bir şey aslında. elbette ne kadar yakın arkadaş olursa olsun bırakalım karşı cinsi, hemcins bir arkadaşın bile evli barklı adamı ya da kadını gece gece araması, mesaj atması yakışmıyor. ama genellemelerle yani mesela aldatmaların çok büyük bir yüzdesi iş arkadaş ortamından diye; her o çevreden arkadaşı olana saldırmamak gerek. aynı şekilde kadın erkek arkadaş olamaz diye de olabilen bazı insanlara saldırmamak gerekiyor. bunun modernlikle bağdaşmasının sebebi de bazı insanların kadınları ya da erkekleri cinsel obje olarak görmekten sıyrıldığı varsayımıyla oluyor. bu evet bir manada modernliktir ama elbette akademisyenlikle, üniversite bitirmekle alakası yok. kesin yargıların ve genellemelerin karşıdaki kişinin hayatını kısıtlamaya sebep olmasının da ben çok hoş olduğunu düşünmüyorum.
buradaki hanım arkadaşın sıkıntısı bunun elbette artık ötesinde, ama genelde işten aldatacak birini buluyorlar diye bu adamı suçlu ilan etmemeli. gece mesajlaşmaları ve kadının adamın karısını elemeye çalışması dışında bir tablo olsaydı da ben eminim burada yüzde doksan aldatıyor diyenler olacaktı. bahsettiğim durum tamamen budur. önyargılar, örnekler yüzünden karşımızdakinin azınlıkta kalabileceğini unutmayalım.
Neden saldırı olarak algıladınız? Erkek arkadaşları ile mesafeli olan insanları arkadaşlarını "cinsel obje" olarak görmekle suçlamamak gerek. Bunun cinsel obje olarak görüp görmemeyle bir ilgisi yok insan doğası ile ilgisi var. Erkek arkadaşlarımıza kız arkadaş gibi samimi olamıyoruz, illa bir mesafe oluyor, neden? Tabii görünüşte arkadaşlık değilse....Kaldı ki öyle samimi arkadaş varsa bile bu çok azınlıktadır ve azınlıkta kalan bir olgu şey üstünden de bazı şeyler meşrulaştırılmaz.
Konu sahibinin arkadaşının da düştüğü yanılgı da bu. Eşi ve bayan arkadaşı "sosyal arkadaş, iş arkadaşı" vs bahanelerinin arkasına saklanıyor.
saldırı olarak algılamadım aslında genel bir şeyler demek istedim modernlik gibi kavramları gördüğümde. yoksa bence durumun bu dediklerim kadar medeni ya da toz pembe bir hali yok gerçekten. sizin dedikleriniz çerçevesinde bir saldırı olduğunu düşünmedim. yanlış anlaşılmasın. bu erkekle kızla olduğu kadar yakın arkadaş olamama durumunun biraz da ülkeden ülkeye değiştiğini düşünüyorum. çünkü mahrem algısı da "genişlik" de değişiklik gösteriyor yerden yere göre. bundan ötürü bazen de gerçekten insanların arkadaş olabileceğini ve genellemeler yüzünden yargılanmamaları gerektiğini düşündüğümü iletmek istedim.
yalnız şöyle de bir şey var, aralarında cidden konuşulmuş bir şey yoksa, kadın bu mesajı üstüne alınmayacaktır. hani sadece adamdan hoşlanıyorsa ve adam da dillendirmemeye çalışıyorsa, adamı da aramayacaktır. hani bu durumda bu mesaj, sadece kadın adamdan hoşlanıyorsa başarılı olur mu sizce? daha radikal bir şey mi yapmak lazım acaba? hani kadın yoo evli bir adamla ilişkim yok, sadece hoşlanıyorum, adamı da taciz ediyorum deyip susarsa :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?