- 25 Ocak 2021
- 980
- -73
- 18
- 47
- Konu Sahibi gamzelihaller
-
Hastalandığımda bile neden kendine dikkat etmedin diyen bir adam.cunku zor geliyor bir çorba yapmak veya hastaneye götürmek. Sevmiyor ki. Neden onun yanında kalayımPlanınızı yapmışsınız bile. Eşinize ve bebeğinize acıdım. Çünkü yaptığınız son derece bencilce.
O zaman babasının kim olduğunun bir önemi yok bence bebek yapacak başkasını da bulabilirsiniz. Bu bakış açısı çok tuhaf geldi bana. Çiftler gerçek bir aile olabildiğini düşündüğü zaman ve mutlularsa çocuk olmalı bence tabiki işler planlandığı gibi gitmeyebiliyor insanlar değişebiliyor ve ayrılabiliyorlar ama siz göz göre göre sonucunu bilerek sırf “ana olacam ben” diye babasız bir çocuk büyütmeyi amaçlıyorsunuz. Çocuğun hissettikleri, psikolıjisi , olabilecekler umurunuzda değil.Bebekten sonra ayrılmayı düşünüyorum. Ona katlanamiyorum zaten.bebek benimle ve ailemle büyüyecek.
Başına buyruk bir adam. Bu yüzden geç evlenmiş. Hatta ailesi zorlamış. Evlilik adamı değil aslındatamam daha iyi işte. istediği yerlere de gitmeyin. izin gününde canı bir şey yapmak ister de size teklif ederse istemiyorum gelmeyeceğim deyin. aklıma böyle şeyler geliyor ama esas sorun evli bir insan nasıl bu kadar müstakil bir hayat yaşar. evlilik iki insanın hayat ortaklığı değil midir?
Canım benim cocugun babasini degistiremeyeceksin ama ister senle ister ailenle buyusun bebek 20 yıl sonra da o adam cocugun babasi olarak kalacak anlatabiliyor muyum? cocuk, yapayim da bosanirim adamdan denecek bisey degilYaşım ileri. Anne olmak istiyorum. Son şansım
Peki o böyle bir babası olsun ister mi?Yaşım ileri. Anne olmak istiyorum. Son şansım
Yadi
Anne olmak istiyorum. Bencillik mi bilmiyorum
Hiçbir zaman anne olamam.Gerci bu adama çocuk vermek te bilemiyorum.ilk hamileliğim kimyasaldı. Yeni öğrendiğimizde eşime etkinliklerini biraz azaltıp beni yalnız bırakmamasını söyledim. Yalnız bir sürü hamile var farzet ki ben yokum acil bir şey olursa hastaneyi ararsın dedi.Sadece çocuk doğurmak için katlanıyorsunuz şu an ama bence yanlış yoldasınız
Çocuk olduğunda babayada ihtiyaç duyacak
Ben aldım çocuğu gidiyorum gibi bir ruh hali içindesiniz lütfen doğacak çocuğuda düşünün kendinizden önce
Katlanılacak bir adam değil eşiniz boşanmaya niyetiniz varsa çocuk olmadan ayrılın hiç bir bağlılığınız kalmaz
Tekrar söylüyorum kendinizden önce çocuğu düşünün ve böyle bir hatadan geç olmadan dönün
Erkeklerde böyle bir içgüdü yok galiba baba olduktan sonra alıyorlar o duyguyu kucağa almadan bilemiyorlar.Evet hak etmiyor. Zaten söylüyor çok güçlü bir babalık iç-güdü taşımıyorum diye.istiyorum ama olmazsa olmazim değil der.
İlk mesajımda da bu mesajımda da yanında kalın demedim! Ama sırf bebek sahibi olmak için gurur yapmayıp nefret ettiğiniz adamdan faydalanıp akabinde boşanmak isterseniz ohaa!! derim. Çocuğa acırım. Aşk çocuğu değil, anne-babasıyla aile hayatı olmayacak, hiç bilmeyecek... Bencil bir kadının planının, projesinin eseri olacak. Ya çocuk ileride babasına benzerse, o'na çekerse? Ozaman ne yapacaksınız??Hastalandığımda bile neden kendine dikkat etmedin diyen bir adam.cunku zor geliyor bir çorba yapmak veya hastaneye götürmek. Sevmiyor ki. Neden onun yanında kalayım
bazı yorumlar bebek yapıp ayrılma konusunda bencil olduğunuzu söylemiş ama ben katılmıyorum. binyıllar boyunca bebekler babayla büyümedi. anaerkil dönemde kadın hamile kaldıktan ve bebek doğduktan sonra erkek kabileden atılır bebeklere dayı bakardı. insanların aile kurup birlikte bebek büyütmesi insanlık tarihiyle kıyasla çok da yeni bir şey aslında. bir bebek doğurmak istiyorsanız ki kadınız bir biyolojik saatimiz ve üreme içgüdümüz var, ve bu bebeğe tek başınıza bakabileceğinize inanıyorsanız aileniz size destekse bence yapın. boşansanız bunca yıldan sonra bir başka şansınız olmayabilir. kaldı ki avrupa da amerika da sperm bankasından çocuk yapan bireyler var. dünya değişiyor. önyargıları kırmak lazım.
Ona karşı ilgili olabilir. Ailesine oldukça düşkün. Beni sevmiyor o ayrı konu.hakeza ben de onu sevmiyorumSperm bankasından çocuk yapsa keşke konu sahibi. Sperm bankasından çocuk sahibi olmakla yani ismi cismi bilinmeyen bir babanın varlığı farklı. Var olan ama çocuğunu umursamayan, ilgisiz, sorumsuz, bencil bir babanın varlığı farklı.
Sizin anaerkil dediğiniz dönem milat öncesi dönem neredeyse. Oldu olacak önceden kölelik de vardı. Erkekler de beğendiği kadınları omuzlarına alıp karısı yaparlardı kadınların isteyip istemediği önemsenmeden. Bunlar da geri gelsin mi? İnsan beyni tarih boyunca gelişiyor. Yasal kurumlar, evliliklerin güvence altına alınması, soybağı vs gibi kavramlar, kanunlar, yaptırımlar bunun için oluşturulmuş. Vay efendim her çocuk baba bilerek mi büyümüş diyerek teee fi tarihini örnek vermek de ne bilim??bazı yorumlar bebek yapıp ayrılma konusunda bencil olduğunuzu söylemiş ama ben katılmıyorum. binyıllar boyunca bebekler babayla büyümedi. anaerkil dönemde kadın hamile kaldıktan ve bebek doğduktan sonra erkek kabileden atılır bebeklere dayı bakardı. insanların aile kurup birlikte bebek büyütmesi insanlık tarihiyle kıyasla çok da yeni bir şey aslında. bir bebek doğurmak istiyorsanız ki kadınız bir biyolojik saatimiz ve üreme içgüdümüz var, ve bu bebeğe tek başınıza bakabileceğinize inanıyorsanız aileniz size destekse bence yapın. boşansanız bunca yıldan sonra bir başka şansınız olmayabilir. kaldı ki avrupa da amerika da sperm bankasından çocuk yapan bireyler var. dünya değişiyor. önyargıları kırmak lazım.
Tam da böyle düşünüyorum. Siz beni anlamışsınızbazı yorumlar bebek yapıp ayrılma konusunda bencil olduğunuzu söylemiş ama ben katılmıyorum. binyıllar boyunca bebekler babayla büyümedi. anaerkil dönemde kadın hamile kaldıktan ve bebek doğduktan sonra erkek kabileden atılır bebeklere dayı bakardı. insanların aile kurup birlikte bebek büyütmesi insanlık tarihiyle kıyasla çok da yeni bir şey aslında. bir bebek doğurmak istiyorsanız ki kadınız bir biyolojik saatimiz ve üreme içgüdümüz var, ve bu bebeğe tek başınıza bakabileceğinize inanıyorsanız aileniz size destekse bence yapın. boşansanız bunca yıldan sonra bir başka şansınız olmayabilir. kaldı ki avrupa da amerika da sperm bankasından çocuk yapan bireyler var. dünya değişiyor. önyargıları kırmak lazım.
Bazen lanet olsun diyip her şeyi arkamda bırakasım var. Ama ben tek çocuğum.ailem çok istiyor torun.Bugün ku konular hep erkeklerin sacmalıkları ile ilgiligerçekten üzüldüm size böyle hayat geçmez en sonunda ciddi bir sinir krizi yakın yani
Ne güzel doğmadan babasız bırakacaksıınz çocuğunuzu yaniBebekten sonra ayrılmayı düşünüyorum. Ona katlanamiyorum zaten.bebek benimle ve ailemle büyüyecek.
öncelikle anaerkil dönemde kölelik yoktu. adı üstünde anaerkil dönem aksine toplumlar çok daha eşitlikçiydi ve insanlar çok eşliydi. yasal kurumlar, soybağı gibi kavramlar kurumsallaşmış olabilir. çocuğun bir babası da olacak zaten. evlilik dışında bile doğsa boşanmadan belirli bir süre sonra doğan çocuklar babanın nüfusuna geçer. bu şekilde doğan bir çocukla anne babası anlaşamayıp boşanmış bir çocuk arasındaki farkı da söyleyin o zaman var mı bir fark?Sizin anaerkil dediğiniz dönem milat öncesi dönem neredeyse. Oldu olacak önceden kölelik de vardı. Erkekler de beğendiği kadınları omuzlarına alıp karısı yaparlardı kadınların isteyip istemediği önemsenmeden. Bunlar da geri gelsin mi? İnsan beyni tarih boyunca gelişiyor. Yasal kurumlar, evliliklerin güvence altına alınması, soybağı vs gibi kavramlar, kanunlar, yaptırımlar bunun için oluşturulmuş. Vay efendim her çocuk baba bilerek mi büyümüş diyerek teee fi tarihini örnek vermek de ne bilim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?