• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bonkör olması

Hesaptan çok bahşiş vermek normal değil yazmaya gelmiştim ama yorumların arasında 1 milyon civarı geliri oldugunu okudum usta lazim mi dermişim :KK53:

Şaka maka yengenç'in bütün yorumlarına katılıyorum, kazancına göre çok lafı edilecek miktarlar degil. Siz de kendinize harcatin, altın aldırın, ev arsa almaya teşfik edin. Dışarda dağıttığı bahşişle motive oluyor belki öyle huzur buluyor çok karışmayın bence

Her seyin en kötüsünü düsüne biri olarak ihtimaller arasında mutlaka baskasına baska kadınada para yedirdiğini düşünürüm. Böyle bu sekılde bu paralar nereye gıdıyor dendıgınde ‘e görüyosun işte’ diye kamufle ettiğini ihtimallerim arasına mutlaka koyarım. Eşiniz öyle yapıyor demiyorum basıma gelse ihtimal veririm sadece. Şovmen demiş bi üye hakaret demişsiniz ama bu hakaret değil. Sov yapıyo kendini gösteriyor anlamında demiş. Gelirini bilmediğiniz ‘kocanızın’ geliriyle değil bana sundugu hayatıyla ılgılenıyorum demişsiniz ama o hayatta siz biriktirirken gün sonunda adam zaten saçıyor sen kendine biriktir kötü gün için kendine sakla cunku bu tarz saçan adam annecilik kafasındakı kadını yanında cok tutmaz. Kendıne harcat ki baskasına fırsat olmasın öyle düşün 10 veriyorsa 5 ini mutlaka kendine ayır:D

Kıyafet falan da almıyorum demiş, ya kocan esnaf ya da işletmeci, memur karısı gibi pazar parasından artırıp gram alacağına, hem iyi bit hayat yaşa hem al kocanı karşına de ki arabamızı yükseltelim, daha iyi bir ev alalım ya da çocuklarımız olur onlar için yatırım yapalım. Kimse kocanın boğazına yapışıp bu ay kaç para kazandın diye sor demedi ama konu sahibi bu sorulara aşırı tetiklendi. Halbuki dünyanın en normal şeyi.

Ona buna saçıyor ama karısı Pazar parasından birikim yapmaya çalışıyor, neyin ne olduğunu bilmiyor.

Tamam da şimdi adama gidip Ajda al bana aşkoo diyemem ki tabii ki benim de rahatsız olduğum şeyler var ama kavga etmek istemiyorum sonuçta bazı konularda çok farklı düşünüyoruz onunla ama onun dışında evliliğimiz kötü gitmiyor seviyorum onu ya da beni zor durumda bırakacak bir şey yapmıyor maddi olarak sadece o anlık yaşamak istiyor ben de geleceğe yatırım yapalım istiyorum bu kadar para biriktirelim dedim yatırım yapalım dedim gerek yok diyor neden bunu diyor bilmiyorum yani onun kafasını onun düşüncesini bilmiyorum
Neden söylenmesin ki adama geliri borcu sormuyorsunuz kavga çıkmasınmış niye kavga çıksın? Ajda da yatırım hem de takı. Giyimden boğazdan kısıp aldığın 2 3 çeyrek ne yatırımı birikimi 1 milyon kazanıp emekli gibi marketten pazardan kısılmaz aşkım takmak istiyorum hem birikim olur dersin alırsın

Bu bana eşimin gençlik yıllarını hatırlattı. Eşim de anne baba ayrılığından sonra biraz yokluk görmüş ardından genç yaşta kendi işini kurunca kendi çapında çok kazanmış. Bahsetmiş olduğunuz lüks arabalara o da binmedi hala daha arabalara hiç merakı yoktur. Aşırı eli açıktı herkese uçan kuşa para dağıtırdı. Etrafı insan doluydu. Bahşişler havada uçardı vs. Ne kadar kabul etmek istemeseniz de bu hareketin alt nedeni şovdur. Eşim evlendikten sonra duruldu, aklı başına geldi. Biraz da acı olaylar tecrübe etti o da vesile oldu ama ben de her gün kafasına girdim. Şimdi o günlere bakınca kendi de yaptığım yanlışmış neyin şovuymuş paraya değer vermiyormuşum ne salakmışım diyor. Ama o bunu çocuklukta yaşadığı sıkıntılı günlerden sonra çok kazanınca kendini şaşırmasına bağlıyor. Umarım sizinki de ileride pişman olmaz. Çünkü bahsettiğiniz saçma hareketleri holding sahipleri yapmıyor küçük işletme sahipleri yapıyor.

Hesaptan çok bahşiş vermek normal değil yazmaya gelmiştim ama yorumların arasında 1 milyon civarı geliri oldugunu okudum usta lazim mi dermişim :KK53:

Şaka maka yengenç'in bütün yorumlarına katılıyorum, kazancına göre çok lafı edilecek miktarlar degil. Siz de kendinize harcatin, altın aldırın, ev arsa almaya teşfik edin. Dışarda dağıttığı bahşişle motive oluyor belki öyle huzur buluyor çok karışmayın bence
Yok öyle bir şey ya 1 milyon geliri var ama kirada oldu canım

Ben yaşamak için olan evden bahsediyorum:) evet bana küçük bir ev aldı 1 + 1 öğrenciye kiraya verdim :)
Fakat hayatı idame ettirmek için yeterli değil
Yazdıklarınız biraz tuhaf geldi. Aylık geliri ortalama bir milyon olan adam arabası dahil mütevazi yaşayıp nasıl birikim yapamıyor? Bu para öyle ustaya 1000 lira fazla gelmeyle bitmez. Siz bu gelirde bir hayatın içinde mutfak masrafından kalanla, kıyafetten kısıp altın birikimi yapıyorsunuz. O kadarla gelirle rahatça yaşayıp, adam akıllı birikim yapılır, ev alınır.
Size hediye diye 1+1 de olsa ev alan adam kendine oturacak ev niye almıyor?
Dediğim gibi gelir, yaşam şekli falan tuhaf nerden bakılsa.

O civarda evet ortalama değişiyor ama aylık gelirimiz iyi
Ortalama 1 milyona yakın geliriniz var aylik ama sen mutfak masrafını kısıp ustune başına bisey almayip kenara altın birikimi yapmaya çalışıyorsun.Esimin gelirinin hesabını tutamam bilmiyorum öyle askim bana ajda falan al demem ihtiyacım yok diyosun, ama adam savuruyor.

Ee o zaman sorun ne ? Sen boğazından kısıp esin de savurmaya devam etsin.Yemin ederim kafalar pırıl pırıl.

Ortalama 1 milyona yakın geliriniz var aylik ama sen mutfak masrafını kısıp ustune başına bisey almayip kenara altın birikimi yapmaya çalışıyorsun.Esimin gelirinin hesabını tutamam bilmiyorum öyle askim bana ajda falan al demem ihtiyacım yok diyosun, ama adam savuruyor.

Ee o zaman sorun ne ? Sen boğazından kısıp esin de savurmaya devam etsin.Yemin ederim kafalar pırıl pırıl.
Dediklerinize katılıyorum. Sanırım bu evde hanımefendinin sözü pek geçmiyor, eşi çok baskın. Adam kazanıyor, yiyor. Eşine de muhtemelen bir kart verdi o da onunla takılıyor. Kadın hiçbir şekilde sayısal konulara dahil değildir. Oluyor böyle evlilikler. Kadınlar da gelecek kaygısı olmadığı için mutlu olabiliyor ama söz sahibi olmuyorlar önemli konularda.

Aylık geliriniz kesinlikle o kadar değildir hiç inanmadım.diyelim öyle olsa daha büyük bı ev alıp kiraya verirdiniz daha çok getirisi oldu.boyle bol keseden para saçan biri altına lüks olmazsa da güzel bı araba alırdı.benle eşim öğretmeniz ona rağmen iyi bi evimiz iyi bı arabamız olsun istedik ve aldık.yani para varken neden rezillik çekelim ve bunu millette dagitalim.konuda kesinlikle anlatılmayan biseyler var

Arkadaşlar bir şey merak ediyorum ben yeni evliyim ve eşim dışarıya karşı çok bonkör bir insan yani mesela bu kötü bir şey mi diyeceksiniz ama şöyle oluyor mesela eve bir usta geliyor bir iş için ve usta diyelim ki işi düzgün yapamıyor ya da malzemeyi eksik geliyor ya da hatalı geliyor eşim ona 1000 TL verilmesi gerekirken 2000 TL verebiliyor mesela en son koltuklarımızın bir yırtığı vardı döşeme yaptırdık fakat aynı renk kumaş getirmemişler farklı renk getirmişler eşim iki katı fiyat ödedi veya restoranda garsonlara olması gereken bahşişin çok daha üstünde yani neredeyse hesabı bile geçebilecek kadar bahşiş ödüyor sizce bu durum normal bir durum mu yani bana kalsa ben biriktirmek taraftarıyım keza ben para biriktiriyorum eşim bundan haz almasa da ihtiyaçtan değil fakat kara gün zor günler her zaman vardır şu an her şey iyi diye yarın da her şey iyi olacak diye bir şey yok onun insanlara yardımcı olmak istemesi hoşuma giderdi ama artık bu durum bana garip geliyor çünkü insanlar özenle calismadigi halde bile bunu yapıyor bilmiyorum ben de belki çok katı düşünüyor olabilirim sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Helal olsun walla boşver bırak bonkör olsun adam sana ve evine yapıyor ailesine yapsa kıyamet kopar boşver.

Ayrıca o harcadığı paraları ana babaya kaynbiradere harcadığını düşünsene daha kötü 🤦🏻‍♀️ evine yapıyor adam kazandığını yiyor rahat bırak😃

Aylık 1mil geliri olan biri nasıl kirada oturur? Yada eşi mutfak masrafından kısıp çeyrek biriktirmeye çalışır? Yani matematik oran orantı yapın biraz, kocanız 1mil kazanıyor siz boğazınızdan kıyafetten kısarak çeyrek alıyosunuz normal mi bu. Aylık 500-600bin bandında kazanan tanıdığım kişiler villada oturuyor :) (istanbul dışı) karı koca altlarında araba, arsaları vs var.
Ya eşiniz dediğiniz kadar kazanmıyor yada siz hesap tutmayı yaşamayı bilmiyosunuz

O civarda evet ortalama değişiyor ama aylık gelirimiz iyi
Ee aylık gelir 1 milyonsa dağıtması normal,para çok olduğu için önemini yitirmiş,ara sıra verdiği 2 binlik bahşis ustaya ekstra 2 bin çok da bir şey kaybettirmez ona çok çok ayda fazladan 10 bini gidiyor

Yok öyle bir şey ya 1 milyon geliri var ama kirada oldu canım
benim kuzenimin eşinin kendi firmasi var sanayi uzerine. çocuklari ozel okulda, kopegi bile kreşe gidiyor:) esiyle kendisinin arabasi var ama kirada oturuyorlar. çünkü oturduklari evin muhitin piyasasi cok yüksek , adamin da canli paraya ihtiyaci var. kazaniyor ama parasi devamli dolasim halinde, yüklü bir ev alacağı parayi işletip onunla da para kazaniyor - mantiklari bu sekilde isliyor.
ama bana sorsan öncelikle ev tabii k
küçükken yazlik bir yerde oturduk bir sure, komsumuz vardi ticaret yapan. bazen kizlari ozel okulda okutur, en guzel arabalara binerlerdi sonra bir anda batar herseyleri satar cocuklar bizim okula baslardi, sonra yine toparlar yine luks arabalara biner birkac sene sonra yine dibi gorurlerdi. bu ailenin oturdugu ev kendilerinindi o olmasa her dibi gördüğünde esyalari da satip 6 kisi kucucuk eve tasinip tasinip tekrar büyük eve cikacak, sacma sapan bir rezalet yasayacaklardi. en azindan evleri yüzünden sefil olmadilar.
maslowun piramidi gibi önce ev önce ev:)

Yani açıkçası ne kadar kazanıyorsun diye sormuyorum ticaret yaptığı için ama çok şükür geçiniyoruz
Bence bu işte bi hata var. Eşinizde biliyor mu acaba toplam kazancını? Bizde çok şükür geçiniyoruz ama eşimin kendi işletmesinden ne kadar kazandığını hep söyler bana. Bugün x kazandık pek iş yoktu. Bugün hiç durmadık y kazandık. Toptancıya z verdim diye her şeyini kendi isteğiyle paylaşıyor benimle. Yani elemanına yaptığı zammı bile benimle paylaşıyor bildirmeden önce. Yeni evli olmanızla da alakası yoktur çünkü biz giderlerimizi paylaşmaya nişanlıyken başladık hatta bazı durumlarda sevgiliykende paylaşıyorduk. Eşiniz paylaşmıyorsa siz talep edin, bu kadar veriyorsun iyi hoşta bizim gelirimiz ne kadar? Bize bişey kalıyor mu? Diye hiç sormadınız mı?

Sizin eskiden baska bir üyeliğiniz var mıydı? Herkese küfredip üyelik iptali yapıp gitmemiş miydiniz? O zaman da sürekli tripli tuhaf biriydiniz. Zaten esiniz de sizden yaşça büyüktü ve parasi icin evlenmiştiniz. Hatta bi tane ev alacak birikim bile yoktu da anca baska sehirde küçük bir ev alabilirdi falan. Asla aylik gelirinize inanmadım. Zar zor alınmış bi ev var ortada sadece.

benim kuzenimin eşinin kendi firmasi var sanayi uzerine. çocuklari ozel okulda, kopegi bile kreşe gidiyor:) esiyle kendisinin arabasi var ama kirada oturuyorlar. çünkü oturduklari evin muhitin piyasasi cok yüksek , adamin da canli paraya ihtiyaci var. kazaniyor ama parasi devamli dolasim halinde, yüklü bir ev alacağı parayi işletip onunla da para kazaniyor - mantiklari bu sekilde isliyor.
küçükken yazlik bir yerde oturduk bir sure, komsumuz vardi ticaret yapan. bazen kizlari ozel okulda okutur, en guzel arabalara binerlerdi sonra bir anda batar herseyleri satar cocuklar bizim okula baslardi, sonra yine toparlar yine luks arabalara biner birkac sene sonra yine dibi gorurlerdi. bu ailenin oturdugu ev kendilerinindi o olmasa her dibi gördüğünde esyalari da satip 6 kisi kucucuk eve tasinip tasinip tekrar büyük eve cikacak, sacma sapan bir rezalet yasayacaklardi. en azindan evleri yüzünden sefil olmadilar.
Benim kalbim dayanmaz böyle batma çıkma olaylarına büyük oynayamam küçük olsun benim olsun hiç mantıklı da bulmuyorum
Parası olmasına rağmen gayrimenkul almayanın da niyeti belki ticaret olabilir ama ikinci niyetinin de boşanma durumunda eşine kuruş koklatmamak olduğunu düşünüyorum. Benim eşim de böyle ticaret micaret gireyim diye söyledi lojmandayız biz. Dedim bjr tane evimiz olacak üstüne kalan parayla ne riski alıyorsan al. Ben garanticiyim dayanamam ben

O kuzenin mutfak masrafından kısıp altın almıyodur bence ya. Veyahut kıyafetlerinden kısıp çeyrek altın atmıyodur kenara. Konu sahibi kıyafet almıyorum çeyrek altın alıyorum yazmış. Senin bahsettiğin kişiler zaten lüks yaşıyormuş. Bunların bindiği araba bile pahalı değilmiş. Ordan burdan arttırıp altın alıyormuş vs.

Ayrıca aylık 1 milyon tl kazanan insan istanbulun birkaç aşırı lüks yeri dışında istediği semtte ev alabilir. Hadi almadı diyelim yatırımlık ev alıcam diye yola çıkıp 1+1 alıp öğrenciye kira vermez bence.

Ben ilk sayfada söylediğim gibi konu sahibinin eşinin şovu sevdiğini düşünüyorum. Muhtemelen şovu sevdiği için karısına da gelirini abartarak anlatıyor.

konu sahibi algida seçicilik mi ne simdi şöyle bir video gördüm instagramda
hikaye biraz tırt ama bana sizi hatirlatti

O kuzenin mutfak masrafından kısıp altın almıyodur bence ya. Veyahut kıyafetlerinden kısıp çeyrek altın atmıyodur kenara. Konu sahibi kıyafet almıyorum çeyrek altın alıyorum yazmış. Senin bahsettiğin kişiler zaten lüks yaşıyormuş. Bunların bindiği araba bile pahalı değilmiş. Ordan burdan arttırıp altın alıyormuş vs.

Ayrıca aylık 1 milyon tl kazanan insan istanbulun birkaç aşırı lüks yeri dışında istediği semtte ev alabilir. Hadi almadı diyelim yatırımlık ev alıcam diye yola çıkıp 1+1 alıp öğrenciye kira vermez bence.

Ben ilk sayfada söylediğim gibi konu sahibinin eşinin şovu sevdiğini düşünüyorum. Muhtemelen şovu sevdiği için karısına da gelirini abartarak anlatıyor.
yok beeee tabii ki güzelce yaşıyor. Oturdugu sitenin kirasi aidati zaten cogu insanin ev kredisi kadardir göğü delen sitelerden birinde. keyfine bakıyor. konu sahibesi hala kitlik bilincinde. böyle yapa yapa adamin da canini sıkıyor.
böyle bir adam demek ki gosterisi seviyor. yaninda gosterisli kadin ister, guzel giyinen kuafore giden, görenin "masallah karisina" diyecegi birini ister. konu sahibiyse pazardan sece sece alisveris yapiyor, adam parasinin yuzde birlik kismini ekstradan verdi diye adamla catisiyor, devamli birikim birikim basini yiyor, kendine kiyafet almiyor, bakmiyor, uc kurus masrsfi olmadan yasiyor.
hic bu profildeki sonradan görme adam boyle bir es ister mi yani? yanlis yolda bence.
1 milyon kazandigina ben de inanmadim zaten sormamis, bilmiyor. belki de yine iyidir ama iyi sezonda 300-500 bin kazanıp kötü sezonda 50-70 bin kazananlardandir.
sormamis ki ne bilsin

Tanıdığım bir kaç kişide senin verdiğin örneği yapan var yengeç ,ama dediğin gibi o muhitlerde evler atıyorum 50 60 milyon, böyle bir parayı eve gömmeyip kirada oturup ticarete bağlamak ve daha çok kazanmak mantıklı zaten.

Ama aylık bir milyon geliri olan birinin başını sokacağı yine atıyorum 5 ,6 milyonluk bir ev almaması anormal olan, yapılan ticareti etkileyecek canlı para gerek diyebileceğimiz meblağlar değil bunlar.

Back
X