Ben bu dügün zamani yapilan masraflarin cogunlugunun gösteris, elalem icin oldugunu düsünüyorum.
Yoksa kimse yeni bir hayata baslarken, bir yuva kurarken bu derece bütcesini asan harcamalar yapmaz.
Heee simdi en cok duydugum sey " en güzel günlerim, bir kere evlenecegim" bahaneleri.
Ama iste borc bu derece olunca, evlilikte huzur olmuyor dolayisi ile ne en güzel günler oluyor nede evlilik devam edebiliyor.
Yani bir kerecik evlenmek lafida gecersiz oluyor cünkü yuvalar bozuluyor.
Ayrica bu evlilik arafesinde ki günlerin özelligi, alinan altinda bilmem nede degil, yasanilan duygulardadir.
Eşimin borçları değil eşime yapdırdığım borçlar olmalıydı başlığınız ...
Bende yeni evliyim cnm.
Ve evlendigimde, tek kurus dugun borcum vs yoktu.
Ama biz 30 bin lira borc odedik.
Peki ne borcuydu? Esimin enistesinin altina aldigi arabanin borcu.
Ben yemeyeyim, icmeyeyim, gezmeyeyim vs vs onlari keyfini surdugu arabanin borcunu odedim.
Bitti mi bitti sukurler olsun. 5ayda temize ciktik.
Bu arada 1200 tl kira veriyorum. 7aylikta evliyim.
Daha yeni yeni para biriktirmeye basladik ins.
Ne kavgalar, ne kiyametler koptu, ama napalim, gecinmek istiyorsak sessiz kalmamiz gerekiyor.
Benden sonrasi icin boyle bir seye izin verir miyim? Asla tabi.
İşte böyle morale ihtiyacım var ben çok rahat yaşadım bu zamana kadar şimdi borç ödemek gücüme gidiyor ve devamlı teselli bekliyorum bu konuda...
Eşimin borçları değil eşime yapdırdığım borçlar olmalıydı başlığınız ...
ikimizde çalışıyoruz düğün masrafları ve tabi ki önce ki borçlarda var işin içinde kredi çekmek mümkün değil çünkü sadece 11.000
kredi kartı borcu var benim maaşımda çok iyi sayılmaz..
her yere borcu var eşimin yaa ne kadar çok açılmış haberi yokk...
kuyumcuya,mobilyacıya vs.vs..
ne yapılabilir kızlar mayıs maaşını zaten çoktan tükettik taa haziran sonuna kadar beklememiz lazım ama...
Bu mesaj geçen sene yazılmış ama sanki benim şu anki durumumu anlatıyor
Evet kızlar biz evleneli 5 ay oldu ve resmen borç batağındayız..25.000 tl borcumuz olduğunu söylüyor eşim 3 bankadan kredi çekmiş güya..güya diyorum çünkü bu paranın nereye gittiği belli değil evimizde sadece onun eski bekar koltukları ve benim babamın aldığı beyaz eşyalar var ..Bana evlenirken düğün yapılmadı sadece nikahtı..kına gecesi masraflarınıda babam ödedi..Onun ailesinin taktığı sadece 3 bilezikti,onlarıda bozdurup harcadık zaten .Düğündende takılan takılardanada bir şey kalmadı..
Kızlar başınızı ağrıtıyorum ama bunları paylaşacak kimsem yok ,aileme söyleyemem çokk üzülürler..
Ama gerçekten bıktım..iyi bir maaş alıyorum ve hepsi onun borcuna gidiyor bana ay
sonuna 20 tl bile kalmıyor.
Bekarken istediğim kıyafeti alır,kuaföre giderdim..Şimdi adam kendi paramla bişeyler alınca tatsızlık çıkartıyor...
Hayır bu para nereye gitti deyince kızıyor köpürüyor..........
Ama gerçekten bıktım......
Bitmeyecek bu borçlar....
Bu mesaj geçen sene yazılmış ama sanki benim şu anki durumumu anlatıyor
Evet kızlar biz evleneli 5 ay oldu ve resmen borç batağındayız..25.000 tl borcumuz olduğunu söylüyor eşim 3 bankadan kredi çekmiş güya..güya diyorum çünkü bu paranın nereye gittiği belli değil evimizde sadece onun eski bekar koltukları ve benim babamın aldığı beyaz eşyalar var ..Bana evlenirken düğün yapılmadı sadece nikahtı..kına gecesi masraflarınıda babam ödedi..Onun ailesinin taktığı sadece 3 bilezikti,onlarıda bozdurup harcadık zaten .Düğündende takılan takılardanada bir şey kalmadı..
Kızlar başınızı ağrıtıyorum ama bunları paylaşacak kimsem yok ,aileme söyleyemem çokk üzülürler..
Ama gerçekten bıktım..iyi bir maaş alıyorum ve hepsi onun borcuna gidiyor bana ay
sonuna 20 tl bile kalmıyor.
Bekarken istediğim kıyafeti alır,kuaföre giderdim..Şimdi adam kendi paramla bişeyler alınca tatsızlık çıkartıyor...
Hayır bu para nereye gitti deyince kızıyor köpürüyor..........
Ama gerçekten bıktım......
Bitmeyecek bu borçlar....
Konuşmaya çalıştım,kavga çıkardı resmen nerelere harcadığını saydı ama saydığı yerleri toplasan 10.000 tl bile etmez.Neyin borcunu ödüyoruz belli değil..Hayır ortada bir ev, araba,eşya bişeyler olsa tamam;ama hiç bir şey yok..Artık cidii ciddi evlendiğime pişman olmaya başladım...
Yaa kızlar bunu söylemek hiç hoş değil ama artık bunları düşünür oldum;ben maaşımı vermesem öde borçlarını desem eve haciz gelirmi? gelirse benim babamın üstüne fatura edilen beyaz eşyaları haczederlermi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?