eşimin borçları:(

Yinede dikkatli olmaya çalışmıştım oysa ki kınalığımı ve gelinliğimi kiraladım 2 seçeneğim vardı ya 750 liralık kirada oturmak yada 550 liralık ben şu an 550 liralık olan evde oturuyorum eşim gönlüm olsun diye ne dediysen yaptı bende dikkat etmeye çalıştım ama istediklerimide yaptırdım demek ki daha da dikkat etmem gerekiyormuş onu anladım bide önce borçları olmasaydı bu kadar zor olmayacaktı zaten beni sarsan eşimle tartışmama neden olan konu da bu ben eşimin benden önceki hayatından kalan borçlarınıda ödemeye mahkum oldum..

Bende yeni evliyim cnm.
Ve evlendigimde, tek kurus dugun borcum vs yoktu.
Ama biz 30 bin lira borc odedik.
Peki ne borcuydu? Esimin enistesinin altina aldigi arabanin borcu.
Ben yemeyeyim, icmeyeyim, gezmeyeyim vs vs onlari keyfini surdugu arabanin borcunu odedim.
Bitti mi bitti sukurler olsun. 5ayda temize ciktik.
Bu arada 1200 tl kira veriyorum. 7aylikta evliyim.
Daha yeni yeni para biriktirmeye basladik ins.
Ne kavgalar, ne kiyametler koptu, ama napalim, gecinmek istiyorsak sessiz kalmamiz gerekiyor.
Benden sonrasi icin boyle bir seye izin verir miyim? Asla tabi.

Eşimin borçları değil eşime yapdırdığım borçlar olmalıydı başlığınız ...

Eşimin borçları değil eşime yapdırdığım borçlar olmalıydı başlığınız ...

konuyu tam olarak bilmeden yorum yapmışsınız... eşimin benden sakladığı, benden önce ki borçlarını ödemek zorunda kaldığımla ilgili bir başlıkta olabilirdi bu..

peki sen çalışıyormuydun nasıl ödediniz?

Ben calismiyorum.
Zaten evlendim yurtdisina geldim esimle.
Burada calisma imkanim da yok.
Esimin sukurler olsun maasi iyi.
Oylelikle kapatabildik borcumuzu.
Altinlarim vs yokmus gb davrandim.
Sdc ev alirsak verecegimi daha evlenmeden once soylemistim.
Simdide uzerine eklemeyi dusunuyoruz ins.
Cunku bizim daha ne bir evimiz, ne bir esyamiz, ne bir yatak odamiz vs vs hicbir seyimiz yok.

ödersiniz zamanla. bizde evlendiğimizde borcumuz çoktu maaşlarımızda düşüktü o zaman. düğünü kendimiz yaptık eşyaları kendimiz takılaır kendimiz derken masraf aştı. ama şükür biraz dişimizi sıktık ödedik borçları üzerine araba aldık onuda ödedik şimdi evimizi aldık onu ödüyoruz. sabır ve şükür herşeyin başıdır siz birbirinize sıkıca sarılın üstesinden gelinemiyecek bişey değil.

İşte böyle morale ihtiyacım var ben çok rahat yaşadım bu zamana kadar şimdi borç ödemek gücüme gidiyor ve devamlı teselli bekliyorum bu konuda...

canım evlenip de borçsuz olanı daha duymadım ben, 2 yıllık evliyiz hala borç ödüyoruz, bi 3 yıl daha ödeyecez, napalım yapacak bişey yok, Allah kolaylık versin ödenir gider merak etme, ama kredi kartlarını bi şekilde kapatın bence

yaşam tarzınızı bilemiyoruz çok mu lüks ve marka tutkunusunuz , yani kıyafeti 3 yıl giyinende var modası geçti diye çöpe atanda daha sayacak çok şey var

biz de nerdeyse 3 yıllık evliyiz hala borçlar var eşimin işinden düğünden sonrasında oluşanlar filan..Allah yardımcınız olsun çalışmak kazanmak sorumluluk..başka yolu yolu yok malesef

kuyumcuya,mobilyacıya..yani ikinizin borcu bunlar...

işte adettir vs derken insanlar borç batağına düşüyorlar

beraber seçmediniz mi herşeyi neden ona kızıyorsun

hiç dert etme cnm zor günler gecio biz balayından geldik oturduk bı hesap yaptık ne borcumuz var die ben sok oldum ne kadar acılmısız die benmde esımınde evlenmeden önce borcları vardı ben hesabı grunce sınırden ağladım o kadar ve tek maas gırıo bıze sonra hesapladık hepsini her ay ne kadar ödicez napcaz die hala her ay faturalara ne kadar odedık mutfaga ne kadar dıe hesap yapıoruz cok iyi oluo cok sıkıntı cektık ama borcların büyük kısmı kapandı ama ozel bısey almıcan faturalara dıkkat edicen baya ole gecıo zor günler merak etme 1 sene sonra bunu mu dert etmısım dıcen

Bu mesaj geçen sene yazılmış ama sanki benim şu anki durumumu anlatıyor

Evet kızlar biz evleneli 5 ay oldu ve resmen borç batağındayız..25.000 tl borcumuz olduğunu söylüyor eşim 3 bankadan kredi çekmiş güya..güya diyorum çünkü bu paranın nereye gittiği belli değil evimizde sadece onun eski bekar koltukları ve benim babamın aldığı beyaz eşyalar var ..Bana evlenirken düğün yapılmadı sadece nikahtı..kına gecesi masraflarınıda babam ödedi..Onun ailesinin taktığı sadece 3 bilezikti,onlarıda bozdurup harcadık zaten .Düğündende takılan takılardanada bir şey kalmadı..
Kızlar başınızı ağrıtıyorum ama bunları paylaşacak kimsem yok ,aileme söyleyemem çokk üzülürler..
Ama gerçekten bıktım..iyi bir maaş alıyorum ve hepsi onun borcuna gidiyor bana ay
sonuna 20 tl bile kalmıyor.
Bekarken istediğim kıyafeti alır,kuaföre giderdim..Şimdi adam kendi paramla bişeyler alınca tatsızlık çıkartıyor...
Hayır bu para nereye gitti deyince kızıyor köpürüyor..........
Ama gerçekten bıktım......
Bitmeyecek bu borçlar....

Karşınıza alıp konuşun.. 25.000 tl oldugunu söylemesin. ne kadar borç var bu paralar nereye harcandı nereye harcanıyor.. Sizin elinizden maaşınızı alıp borcun ne kadarını kapatmış, şu an ne kadar kalmış.. Bana kalırsa adam akıllı kenara çekmenin vakti gelmiş.. Yoksa böyle borç içinde bu işin sonu yok.. Hemen kontrolu elinize almalısınız

yine sorumsuz kendini bilmez ahlaksız bir herif daha.....
paranın nereye gittiğini ben sana söyliyeyim arkadaşım ya kumara gitmiştir yada borsada kaybetmiştir...
sana açıklamak yapacak kadar yüreği bile olmayan biri işte...
senin yapacağın en güzel şey maaşını vermeyeceksin madem kendisi borç yaptı bırak kendisi ödesin sen ne kadar destek olmaya çalışsanda inan bu borçların ardı arkası kesilmeyecek...
yazacak çok şey var aslında fakat seni daha fazla üzmek istemiyorum....

Konuşmaya çalıştım,kavga çıkardı resmen nerelere harcadığını saydı ama saydığı yerleri toplasan 10.000 tl bile etmez.Neyin borcunu ödüyoruz belli değil..Hayır ortada bir ev, araba,eşya bişeyler olsa tamam;ama hiç bir şey yok..Artık cidii ciddi evlendiğime pişman olmaya başladım...

Yaa kızlar bunu söylemek hiç hoş değil ama artık bunları düşünür oldum;ben maaşımı vermesem öde borçlarını desem eve haciz gelirmi? gelirse benim babamın üstüne fatura edilen beyaz eşyaları haczederlermi?

Ailesine veya arkadaş çevresine para yediriyor olabilir mi.. Eve harcamıyosa eğer, borçlarda kapanmıyorsa işin içinde başka bi iş vardır :S

çalışıyorsa şayet eşiniz maaşına haciz gelir maaşının 4/1 el koyarlar.. faturaları kaybetmeyin şayet eve haciz gelme durumunda babanıza ait olduğunu söylerseniz alacaklarını sanmıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…