eşimin borçları:(

Galigelin;

Bildiğim kadarıyla eşyalar sizin evdeyse kimin olduğuna bakmıyorlar..
Yani bir hukukçudan kesin olarak öğren bunu ve öyle bir şey yapacaksan eşyaları başka yere taşı..
ALLAH yardımcın olsun, bende beş yıllık evliyim eşim çok har vurup harman savurur o yüzden bizimde başımız borçtan kurtulmaz bir türlü..
Şimdi ev kredisi ödüyoruz ama eşim hala çok düzenli harcamıyor aklı bi karış havada tabiri caizse..
Rabbim sağlık ve başka dert vermesin ilk başlarda bunaltıcı ama ödüyor insan bir şekilde ve zaman geçiyor..
Önemli olan eşinin bundan sonra sana bu sıkıntıları yaşatmaması..
Paranı vermeme konusuna gelince şimdiye kadar olanı vermişsin bu saatten sonra vermezsen sanırım sıkıntı olacak ama zam falan alırsan Bunu ifşa etme ve kendine ayır.
Bir köşeye koy, en azından çok bunaldığında elinin altında 3-5 kuruşun olur..

Rabbim tüm darda sıkıntıda olanlara yar ve yardımcı olsun, borçlarında ödeme kolaylığı versin... (amin)

Eviniz kira anladığım kadarıyle, eğer kira kontratı sizin veya eşinizin üzerinizeyse beyaz eşyaların faturasının kime kesildiğinin önemi yok, haczedilir.

Kredi çekilen bankaları biliyor musunuz? Belki borçları o bankalardan öğrenme şansınız olur, eşiniz ailesi için kredi çekmiş olabilir mi veya bilmediğiniz bir alışkanlığı olabilir mi? (Kumar gibi)

Eve haciz gelme olayı şöyle canım eger evde kullandıgınız eşyalar tekse hiçbirini haciz etmiyorlar ama yok çiftse yani çift televizyon,çift buzdolabı yada çift bilgisayar varsa bunlardan birisini haciz ediyorlar aksi halde tek ise etmiyorlar.

Son düzenleme:
Kızlar daha önce çokkk büyük bir maddi sıkıntımız olduğunu söylemiştim..Şu aralar 2. bir iş yapmayı düşünüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum..Hafta içi çalışıyorum ,hafta sonları ve akşamları ne iş yapabilirim? Fikirlerinizi bekliyorum...

E hani maaşını vermeyecektin ödesin kendisi diye düşünüyordun şimdi çıkmış ek iş mi arıyorsun? Delirmişsin sen bir dakika çekmem bu adamı..kıymetli filan mı olacağını zannediyorsun, neyi zorluyorsun, yıprandığınla, yorulduğunla kaldığın gibi bir teşekkür bile görmeyeceksin karşılığında farkında mısın?
sen ek iş ararken eşin beyefendi ne yapıyor çok merak ettim?

Eşinin en baştan bu kadar borç içinde olduğunu söylememesi büyük hata.
Allah yardımcın olsun.

tamamen katılıyorum size....

canım ya keske baştan konuşsayrdınız borçlarınızı sonradan bazı şeyleri öğrenmek gerçekten çok üzücü oluyo., ama bunlarında düşünüp kendine zehir etme en güzel günlerini çünkü bi daha geri gelmeyecek... ödenmememis bitmemiş borç yokur hayatta benim evlendiğimden beri ödediğim meblayı duysan dudağın uçuklar öyle 30-40 değil 300-500 den bahsediyorum canını sıkma dua et kalbini ferah tut.

yazılarınlar okuyorum bu durumda olan arkdaşıma hak veriyorum benim eşiminde borçları var ve neden çektiği ne yptığı belli bile değil bn 1 yıllık evliyim ve 3.5 aylık hamileyim eşim borçları çıktı aylık 1.500 tl borç ödüyoruz evimiz kira ama eşim vurdum duymaz hep kavga ediyoruz bu halimle bnde çok üzülüyorum ben eşimden fazla maaş alıyorum herşeyi nerdeyse ben yapıyorum buda bazen zoruma gidiyo ben bu kadar zorlanırken onun rahat olması çok zoruma gidio hele rahatlığı beni delirtiyo adam hala sigarasını içio acımıyo yani hiçbişeye bnde kendimi salak gibi hissediyorum bn bnm olmayan bi borcu ödüyorum eşimin ne yptığınıda bilmiorum kredi çkmiş avukat takibine düşmüş her ay 1.000 tl oraya veriyoruz bi bankayada 400 tl diğer borçlarınıda babası kapadı yapmıcam bida dio ama bn güvenemiyorm kendime çok üzülüyorum

bu konuyu ben açmıştım zamanında sonrasında neler oldu bitti bilen biliyor.,
ama çok zor günler geçirdim eşimi terkettim 3 ay ailemle yaşadım vs.
ama kötü olan şuu ki hala borç özüyoruz bitmedi bitmiyor çok üzülüyorum bunada

arkadaşım daha öncede yazdığım gibi bu konuyu ben açmıştım
aynende senin yaşadıklarını yaşamıştım
sonra öğrendim ki eşim borsa oynuyormuş
bana neler neler yaşattı allah biliyor.
arabamız,altınlarımız ailelerimizin verdiği paralar aylarca elimize geçen maaşlarımız gitti bu yolda.
çok üzüldüm çok ağladım ama geçti gitti
eşim oynamıyor çok şükür tövbe etti
iyiyiz şimdi ama yinede borç bitmiyor.

hepimizin borcları var..
dert etme , dua ett..
çalışmıyosan çalış ..

aynen tatlım sana katılıyorum rahatsız olan okumasın allah allah yaa
gamlıgelin senin durumun nedir canım

Valla ben konuyu bilmiyordum bir geriye dönüp baktım, kumar, abinizle karakolluk olmak boşanamama gibi bir sürü sorun varmış. En son kumara tövbe etmiş ailesi ödeyecekmiş borçları falan. Hala borç ödediğinize göre bunlar yalan oldu. Allah yardımcınız olsun.

Konu hortlatma mevzusuna gelince, şimdi izleyin herkes ilk yazılana yorum yapacak 2012 konusu olduğunu farketmeden. O yüzden derdi olan yeni konu açsa daha güzel oluyor. Çünkü bu konuda olmamış ama %90 artık bitmiş gitmiş mevzulara insanlar emek verip yarım sayfa yorum yapıyor. Hak geçiyor.

o sorunları hatta buraya yazamadığımdan fazlasını yaşadım doğrudur.
ama geçti gitti eşim çok pişman oldu çok süründü tövbe etti
allah var 9 aydır da baktığını yada oynadığını ne gördüm nede hissettim.
aksine o eski adam gitti yerine bi başkası geldi.gayet iyi anlaşıyoruz herşey yolunda şükür.
yani her borsa oynayan bağımlıdır bırakamaz diye bişey yok!
borç mevzusuna gelince borcumuz olması normal çünkü az buz şey yaşamadık
bir çok varlığımızı kaybettik
yeniden ev kurduk yeni eşyalar aldık vs.
araba aldık bunlardan kaynaklanan borçlar.

konu hortlatmaya gelincede konuyu konu sahibi olarak ben hortlatmadım
bir arkadaş benim yaşadıklarımın aynısını yaşamış o yorum yapmış.

Adınıza çok sevindim ama bir istisnayı yaşadığınızı düşünüyorum. Yani verilen ikinci şanslar genelde patlıyor. Umarım bundan sonra mutlu olursunuz. Araba borcu eşya borcu tatlı borçlardır, biter.

Biliyorum diğer arkadaşa sitem etmişler zaten. Geçmiş konulardan kendimizle ilgili olana girelim okuyalım ders alalım ama tavsiye için yeni konu açmazsak kimse son sayfaya gelip de onun yazısını görüp de tavsiye yazmıyor. Herkes direk ilk yazılana yorum yazıyor. Ha bence o da saçma, yeri geliyor 30 sayfa şey yazılmış bir sürü gelişme var gidip gene 1. sayfadaki yazıya yorum yapıyorlar. E bir zahmet oku bakalım ne olmuş 30 sayfada. En azından son iki sayfa bir fikir verir.

haklısın canım bende aslında eski konuların tekrar ortaya çıkmasını sevmiyorum ama burda durum farklı
ama yargılar gibi tepki verilmesinide doğru bulmuyorum
evet bu konu hortlamış ama gamlıgelin isimli arkadaş aynı durumu yaşadığı için olmuş yoksa eskimiş gitmiş yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…