- 19 Mart 2017
- 2.274
- 3.263
- 133
- Konu Sahibi jane eyre_
-
Memur olmasam , bu hareketlerine karşı geçici bir süre çıkardım işten , çok sinirlerim bozuldu çünkü artık.Evet bir nevi öyle düşünüyor sanırım o nasılsa cumartesi evde, ki düşünüyor demeyeyim söylüyor da sen evdesin ama diye.
Bende boyleyim calismiyorumda bu yuzden bizde yasardik bu tarz sorunlar bu arada esimde alisti halime bazen kendi hazirlar bazen bekler zaten ramazan dolayisi ile ikimizde niyetliyiz sukur evdeyse erken kalkinca beni elleme iki kucugumuz var onlara da mama yapar sagolsun ben uyanana kadar ilgilenorMerhaba arkadaşlar eşimle ilgili tartışmamız hakkında fikir istiyorum sizden.İkimiz de çalışıyoruz, yalnız eşim oturduğumuz ilçede çalışıyor , ben her gün toplamda 3 saat yol gidip gelmiş oluyorum.Hafta sonu çalışmıyorum, eşimin tatili ise sadece pazar günü.Şimdi eşim cumartesi günleri genel olarak öğleden sonra işe gidiyor ve geç de yatsa erken kalkıyor her gün bu şekilde pazar da dahil.Ben de tam tersi uyumayı çok seviyorum, öğleni buluyor kalkmam.Eşim de çok uyumamdan şikayetçi, neymiş kalktığı zaman kahvaltı için çok bekliyormuş, çok aç kalıyormuş, öyle işe gidiyormuş, ben evdeymişim de erken kalksam ne olurmuş.Bu konuda atışmamız olmuştu daha önce , ama en son dün tartıştık.Dün sabah 10 gibi kalktı ben de oruçluydum dün, dedim sen beni bekleme ben bir iki saat daha uyurum,kahvaltını yap, neyse ben kalktım 12.30 gibi, baktım kahvaltı yapmamış, işte başladı ben çok açım da bilmem ne e dedim yapsaydın,sen hazırlarsın sandım da vs vs konuştu.Sonra bütün gün tavırlı davrandı, akşama kadar da bir şey yemedi, sonra ben mutfağa gittim yemek yapmaya baktım kendine yemek sipariş etmiş, e dedim ben yemek yaptım ,sen ye diyor.Bu mevzulardan çok sıkıldım artık, erken kalkınca diyorum sen çayı koy kaldır beni ona da yok, geç kalktığımda bir ton laf işitiyorum, tartışıyorum olmuyor, güzelce konuşuyorum olmuyor ay ben ne yapayım artık ya.Adam sadece bu mevzudan dün bütün gün aç kalıp konuşmadı benimle, çocuk gibi, iyice sinirlerim bozuluyor artık.
Oruç neden mi tutmuyor ?Hayat müşterek, ikiniz de çalışıyorsunuz. Herşeyi sizden beklememesi lazım. Oruç neden tutmuyor?
Merhaba arkadaşlar eşimle ilgili tartışmamız hakkında fikir istiyorum sizden.İkimiz de çalışıyoruz, yalnız eşim oturduğumuz ilçede çalışıyor , ben her gün toplamda 3 saat yol gidip gelmiş oluyorum.Hafta sonu çalışmıyorum, eşimin tatili ise sadece pazar günü.Şimdi eşim cumartesi günleri genel olarak öğleden sonra işe gidiyor ve geç de yatsa erken kalkıyor her gün bu şekilde pazar da dahil.Ben de tam tersi uyumayı çok seviyorum, öğleni buluyor kalkmam.Eşim de çok uyumamdan şikayetçi, neymiş kalktığı zaman kahvaltı için çok bekliyormuş, çok aç kalıyormuş, öyle işe gidiyormuş, ben evdeymişim de erken kalksam ne olurmuş.Bu konuda atışmamız olmuştu daha önce , ama en son dün tartıştık.Dün sabah 10 gibi kalktı ben de oruçluydum dün, dedim sen beni bekleme ben bir iki saat daha uyurum,kahvaltını yap, neyse ben kalktım 12.30 gibi, baktım kahvaltı yapmamış, işte başladı ben çok açım da bilmem ne e dedim yapsaydın,sen hazırlarsın sandım da vs vs konuştu.Sonra bütün gün tavırlı davrandı, akşama kadar da bir şey yemedi, sonra ben mutfağa gittim yemek yapmaya baktım kendine yemek sipariş etmiş, e dedim ben yemek yaptım ,sen ye diyor.Bu mevzulardan çok sıkıldım artık, erken kalkınca diyorum sen çayı koy kaldır beni ona da yok, geç kalktığımda bir ton laf işitiyorum, tartışıyorum olmuyor, güzelce konuşuyorum olmuyor ay ben ne yapayım artık ya.Adam sadece bu mevzudan dün bütün gün aç kalıp konuşmadı benimle, çocuk gibi, iyice sinirlerim bozuluyor artık.
Yok haklısınız, başlarda eve yardımcı almaya da ne gerek var diyordu, dedim bir şeye dokunmazsan gayet de alırım, artık sesi çıkmıyor, alıyorum da ama bu uyku ve kahvaltı konusuna çözüm bulamadım, sen yap dediğim zaman birlikte yapalım istiyorum diyor e bir çay koy kaldır beni diyorum e sen koysan ne olur diyor, gel de sinir olma.Alıştırma sakın belli bir süre sonra ev işlerini bölüşmeniz gerektiğini anlar. Bende taşındıktan sonra ise giricem evlenigimden beri hiç çalışamadım (hemen hamile kaldım). Esimede pesin pesin soyledim. Calismanin ne demek oldugunu biliyorsun herşeyi benden bekleme evde. Ben daha iyi şartlarda yaşayabilmemiz için çalışmak istiyorum dedim. Esim rahatsizlandigimfa yada kırk yılda bir evde kucuk bir işe üşendiğim zaman benim yerime yapar sağolsun hakkını yemiyim. Ama ben çalışmaya başladıktan sonra zamanla işleri üstüme yıkarsa uyardigin halde dinlemezse bırakırım işi olur biter . Bir kere geleceğim bu dünyaya onuda sabahları işte calisip akşamları çocuk yemek bulaşık haftasonları ev temizliği yaparak tuketemem.
Her söylenene katılıyorum, konuşuyorum, izah ediyorum anlamıyor, ona değer vermemekle üşenmekle suçluyor, mesela bir hafta sonu ablam anneme geldi diye erken kalksam, bak benim için kalkamıyorsun ama onlara kalkıyorsun oluyor.Bu defa acaba onu düşünmüyor muyum diye kendimi sorgularken buluyorum.Şu ogullarimizi sorumluluk sahibi yetistirelim bu birincisi...
İkincisi de, dolapta kahvalti tepsisi olur, icinde zaten zeytin peynir vs vardir. Bunu cikarip yemek bu kadar zor muymus? Vakit varsa yanina yumurta da yapsin. Kadin hem çalisip hem de tatil gununde kalkip kahvalti niye hazirlasin, zaten yorgun.
İsiniz zor ama esiniz islerin ucundan tutmaya alismali.
Oruçlu olmadığım zaman da aynı şey oluyor ama ne yapayım erken kalkamıyorum işte, ama olur da bir hafta sonu işim olursa, ya da gezmeye gideceğim zaman erken kalksam bak işte demek ki kalkılıyormuş, sen benim için kalkmıyorsun diyor.tamamen sen haklısın. eşine hiçbir şekilde hak vermedim.
asıl sen tavır yap. keşke hiç yemek yapmasaydın çıkıp dışarıda iftar yapsaydın.
ev hanımı olsan eşin haklı derdim. oruç olmasan hadi gene haklı birlikte kahvaltı etmek istiyor derdim. ama şu anda yok yani hiç haklı değil.
3 yıl olacak evleneli, normalde ne yemek yapsam yer, canın istemiyorsa dışardan söyleriz der söyler de, evliliğin ilk zamanları biraz sıkıntılar vardı benden kaynaklı önceki konularımda da var ama onları da tedavi ile vs çözdük diyebilirim, ama şu konuyu çözemedik evlendiğimizden beri, ben ne zaman geç kalksam ya surat yapar ya da laf sokar, iş yapmak istemez ben çok yoruluyorum diye, ev işi mevzusunu yok ne kadar konuşsak da tartışsak da çözmedik bir türlü.Çok bencil gibi geldi bana eşiniz . Tek sorununuz bu mu merak ettim . Ne kadarlık evlisiniz?
Çalışmadığım halde hafta içi kahvaltı hazirlamiyorum geç gittiği günler hariç. Pazar günleri bile bazen eşim hazırlar .
Eşinizin çay bile koymamasi bana fazla geldi . Normalde nasil davranıyor size ?
3 yıl olacak evleneli, normalde ne yemek yapsam yer, canın istemiyorsa dışardan söyleriz der söyler de, evliliğin ilk zamanları biraz sıkıntılar vardı benden kaynaklı önceki konularımda da var ama onları da tedavi ile vs çözdük diyebilirim, ama şu konuyu çözemedik evlendiğimizden beri, ben ne zaman geç kalksam ya surat yapar ya da laf sokar, iş yapmak istemez ben çok yoruluyorum diye, ev işi mevzusunu yok ne kadar konuşsak da tartışsak da çözmedik bir türlü.
Yani evet bir iki şey dışında gerçekten gözüme batan bir şey yok diyebilirim, ama inanın bu mevzuyu da es geçemiyorum, çünkü dün tüm gün boyunca ben yalnız kalmak istiyorum,yok hiçbir şey yemeyeceğim diyip durdu, ben de sessiz kalmayınca tartıştık işte.Yapabilecek en iyi şey dediğiniz gibi görmemezlikten gelmek galiba, çünkü ne kadar konuşsak da bir şey değişmedi.Sadece yemek konularını kastetmemiştim ama demek ki başka gözünüze batan birseyi yok . Yine de bencil diye düşünüyorum . Kendisi için yaptığı yapacağı şeyi size kendisini acindirmasina izin vermeyin . Kavga ederek değil ama umursamayarak uyumanıza devam edin .
Emrivaki olunca insanın yapacağı varsa da yapmaz . Üzgünüm tavsiye veremedim nasıl düzelir bilmiyorum ama siz taviz vermeyin bence hepten alışmasin. Bir çay demlememek nedir ya çok ilginç gerçekten.
Yani benim işim rahatmış ya çok yorulmuyormuşum, o sebeple çok da uykuya ihtiyacım yokmuş gibi düşünüyor.bence hiç takmayın kahvaltı etmeyi versin bir şey olmaz. kaç yaşına gelmiş yetişkin insan ayrıca işinin rahat olması ile uykunun ne alakası var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?