- 24 Eylül 2024
- 206
- 28
- 18
- 29
- Konu Sahibi Aneksenamunnnn
-
Şuan eşim hep telefonda ya da maç izler.Kendini kapattı gibi yani içerde 1 saat spor yapsam neredeyim aramaz şuan evde.Nasıl yatırım yapayım mesela?Mum yakıp dans ettiğimiz falan da oldu öyle müzik falan açtım giyindim.Bir şey oluyor illa mesela işten gelip telefonu eline alıyor çocuklar bir şey diyor ben yüzüme baksın istiyorum bu sefer sinirleniyorum illa suratım düşüyor ilgisizlikten.Eski hallerini özlüyorum.Demişsiniz ya gerçek sevgi hiç kimse kendine surat aşan insan içinde eleştirip göz deviren minik jestlerini geri çevirip duran bir erkeği de içten aynı sevemez sorun buradaki kadınlara tüm üyelere eşleri böyle yapsa ne yaparlardı mesela ? Çocuklar iyi kötü yaş almış yeni doğmuş değiller artık birazda ilişkinize yatırım yapın bana yardım da etti dediniz çocuk olduktan sonra tabiki yapacak ne güzel iyiliginiz için yazıyorum inat gitmeyin arayı daha da açmayın
Zorla adamı soğutmuşsun yani ne denir ki diğer yandan dediklerinde eşinle hemfikirim fedakarlığın öyle sevgiyle çok alakası yok çocukların annesinin diye saygı duyuyordur yapıyordur fedakarlık ve evet severek ayrılmak sevdiğin halde birini kırabilmek gibi şeyler var tek tek yazmama gerek yok ben adama genel çerçevede hak verdim ben salonda otururken eşim içeride telefonla napıyor yani ne alaka bu çocuk doğunca anne olma bütün vasıfları bırakma tribi de bi bizim kadınlarda var anne misin evet ama sadece anne değilsin anne olunca aşkın sevgin cilveleşme isteğin bitmemesi lazım yani bunu erkeğe hizmet olsun anlamında söylemiyorum annesin diye gezme eğlenme vs isteğin de bitmemesi lazım bence ama bizde anne olunca bi tek anne oluyosunuz ve bu da inanılmaz sıkıcıİki çocuğum var biri 5 yaş diğeri 15 aylık.İlk çocukta hiç etkilenmedik sevgi konusunda.İkinci çocuğuma hamileyken eşime biraz ilgiyi azaltmış olacağım ki senin hayatın çocuk olmuş diye sitem eder yanıma gel sohbet edelim diye ısrar ederdi.Çevrimiçi miyim diye kontrol eder telefonda vakit geçireceğine gel salona film falan izleyelim derdi ayağımdan dahi öperdi durup dururken vs vs.Bir gün yürüyüşe çıkalım dedi ve beni neden sevmiştin neden evlenmiştin benden neden etkilenmiştin diye sordu ve insanların içinde onu eskiden eleştirmediğimi ama şimdi göz devirdiğimi falan söylemişti.Sonrasında eşim kendini yavaş yavaş geri çekti çocuk doğduktan sonra yardim etti ama bana ilgili değildi eskisi gibi.Ben alıştığım için sarılmasına öpmesine mutfakta olduğumda direkt geçtiğinde Allah Allah diye şaşırdım hep.Borçlar da bu dönemde çok arttı.Bir iyi bir kötü bu zamana geldik fakat eşim eski haline dönmedi.Dün de sohbet esnasında çocuktan sonra sevgi azalıyor önemli olan fedakarlık yapmak alttan almak dedi.Ben de sevmeyen insan bunları yapamaz ki dedim yapar dedi.Ne için dedim.Çocuklar için evlilik yürüsün diye dedi ama bizim için konuşmuyordu güya.İşte kimin ilişkisi çocuktan sonra çok iyi.Maddi durum olsa yardımcı olsa gezer baş başa vakit geçirirsin ama insanların o imkanı yok film izleyelim desek sesi çok çıkmasın çocuklar uyanmasın vs vs.Fedakarlığın sevgiyle ilintili olmadığını söyledi.Ben de samimi olmaz ki o zaman,insan sevdiğine kıyamaz o yüzden öyle davranır dedim .Sevmekle ilgisi yok o zaman sevenler niye ayrılıyor seviyorum diyip hiçbir şey yapmayanlar dedi.Ben de o gerçek sevgi değil dedim ama eşim çok duygusal yaklaşıyorsun öyle değil dedi.Örnek ver kim var etrafımızda dedi.Ben birini örnek verdim.Birgün arıcam laf alacağım ağzından çocuktan sonra işte sevgi konusunda vs vs dedi.Bana şimdi yapılan her şey samimiyetsiz ve görev icabı yapıldığı hissini veriyor soğuma hissettim ilk defa kendimde.Yani alttan alsa, yorulduğumda yardım etse,ben bunu sevgiden diye yorumlardım.Şimdi her şey farklılaştı gözümde
Size demedim ben eşimin söylediği cümleye cevap olarak yazdım çlcuktan sonra sevgi azalıyor dediği için.Geçen mesela elini tutarak uyuyacaktım elini bi baktım çekmiş.O benle ilgilense ruhumu okşasa eskisi gibi ben de ona sevgi gösteririm.Şimdi ben ilgi göstersem o telefonla ilgilense bir anlamı kalmıyor sankiÇocuk yapma demedim lafı çarpitmayin hormonlar lohusalık bir takım zorluklar sadece sizin evliliğinize dair bir durum değil çoğumuz bu süreçten geçtik sorunlar yaşadık yaşıyoruz ama soğumak yerine hatlarımızdan ders cikariyoruz sevgiyi gösterirsen sevgi dilenmeye gerek kalmaz illaki olumlu sonuçları olur isterdim ki şuan eşime sarılıp uyuyayim ama bebek sallıyorum
Fakat bu hale nasıl geldi milletin içinde laf söylerken siz gözlerinizi devirirken siz sürekli ne yaparsam yapayım beni sever kafasindayken o ayaklarınızı öpen yanıma gel diyen koca nasıl bu hale geldi bir günde değil belkide açık açık hatalı olduğunuzu soyleyio onu ihmal ettiğinizi belirtip artık şu herşeye yeten emeksiz sevgi kafasından çıkmanız gerekli umarım geri dönmeyecek kadar yol almamıştır.Siz nasıl görmezden geldiyseniz aynısını yapıyor şimdiŞuan eşim hep telefonda ya da maç izler.Kendini kapattı gibi yani içerde 1 saat spor yapsam neredeyim aramaz şuan evde.Nasıl yatırım yapayım mesela?Mum yakıp dans ettiğimiz falan da oldu öyle müzik falan açtım giyindim.Bir şey oluyor illa mesela işten gelip telefonu eline alıyor çocuklar bir şey diyor ben yüzüme baksın istiyorum bu sefer sinirleniyorum illa suratım düşüyor ilgisizlikten.Eski hallerini özlüyorum.
biraz çabala ya eski hallerini özlüyormuş !Şuan eşim hep telefonda ya da maç izler.Kendini kapattı gibi yani içerde 1 saat spor yapsam neredeyim aramaz şuan evde.Nasıl yatırım yapayım mesela?Mum yakıp dans ettiğimiz falan da oldu öyle müzik falan açtım giyindim.Bir şey oluyor illa mesela işten gelip telefonu eline alıyor çocuklar bir şey diyor ben yüzüme baksın istiyorum bu sefer sinirleniyorum illa suratım düşüyor ilgisizlikten.Eski hallerini özlüyorum.
Ben o dönemde hamileydim ve vicdan yapıyordum ihmal edicem ilk çocuğumu nasıl olacak diye.Sıkıntılı bir dönemimdi.Ben öyle olsaydım zaten ilk çocuğumda bir tek anne olurdum o zamanlar bozulurdu.Anne oldum diye vasıflarımı bırakmadım.O ara büyüğe odaklanmam konusunda pişman değilim.Çünkü artık hiçbir zaman tek olmayacak ve oturup oyun bile oynayamıyorum.Sonuç olarak eşim soğudu evet eleştirmek yerine bir öneriniz varsa alabilirim.Zorla adamı soğutmuşsun yani ne denir ki diğer yandan dediklerinde eşinle hemfikirim fedakarlığın öyle sevgiyle çok alakası yok çocukların annesinin diye saygı duyuyordur yapıyordur fedakarlık ve evet severek ayrılmak sevdiğin halde birini kırabilmek gibi şeyler var tek tek yazmama gerek yok ben adama genel çerçevede hak verdim ben salonda otururken eşim içeride telefonla napıyor yani ne alaka bu çocuk doğunca anne olma bütün vasıfları bırakma tribi de bi bizim kadınlarda var anne misin evet ama sadece anne değilsin anne olunca aşkın sevgin cilveleşme isteğin bitmemesi lazım yani bunu erkeğe hizmet olsun anlamında söylemiyorum annesin diye gezme eğlenme vs isteğin de bitmemesi lazım bence ama bizde anne olunca bi tek anne oluyosunuz ve bu da inanılmaz sıkıcı
Yani ama şimdi biz 7 senelik evliyiz 3 sene sevgililik var.Bir dönem anlattım diye emeksiz sevgi demeyelim lütfen.Gerçek olan sevgi ortada büyük bir şey yoksa hamilelik dönemi olan şey için azalmaz ve bitmez.Fakat bu hale nasıl geldi milletin içinde laf söylerken siz gözlerinizi devirirken siz sürekli ne yaparsam yapayım beni sever kafasindayken o ayaklarınızı öpen yanıma gel diyen koca nasıl bu hale geldi bir günde değil belkide açık açık hatalı olduğunuzu soyleyio onu ihmal ettiğinizi belirtip artık şu herşeye yeten emeksiz sevgi kafasından çıkmanız gerekli umarım geri dönmeyecek kadar yol almamıştır.Siz nasıl görmezden geldiyseniz aynısını yapıyor şimdi
Çocuktan sonra hayat değişir, sevgi de form değiştirir bu gerçektir, özgürlükler kısıtlanır, sorumluluklar artar, çiftler zorlanır mesele bu virajları geçmekte zaten. Ondan eskisi gibi olmasını beklemeyin çünkü hayatınız değişti, bu süreçte kendini açıkça ifade eden bir adamı kırmışsınız hala da onda hata arıyorsunuz yapmayın bunu. Hatalarınızı açık yüreklilikle kabul edin ve telafi etmeye çalışın daha faydalı olacaktırSize demedim ben eşimin söylediği cümleye cevap olarak yazdım çlcuktan sonra sevgi azalıyor dediği için.Geçen mesela elini tutarak uyuyacaktım elini bi baktım çekmiş.O benle ilgilense ruhumu okşasa eskisi gibi ben de ona sevgi gösteririm.Şimdi ben ilgi göstersem o telefonla ilgilense bir anlamı kalmıyor sanki
tam olarak bunları yaşıyorumsen kocani eskisi kadar cok seviyor musun? disarida onunla gezmekten sevgiliyken oldugu tadi aliyor musun? evde film izlemek senin icin hala yeni evli oldugunuz donemler kadar kıymetli mi?
cevabin hayirsa adamda niye ayni olsun ki? onun da senin gibi sevgisi - hevesi vs azalmistir. bu demek degildir ki hadi hemen bosanalim.
Çabaladığımda karşılık alamıyorum reddediliyorum gibi hissediyorum mimiklerdenbiraz çabala ya eski hallerini özlüyormuş !
Yanlış anlıyorsunuz emeksiz sevgi sizin eşinize anne olunca çektiğiniz ilgi yazdınız ya odada ayrı duruyorsunuz adam yanına çağırıyor yazdınız ya surat asiyorsunuz yazdınız ya milletin içinde laf sokuyorsunuz farkında mısınız burnunuz yere düşse eğilip almaz bir tarzınız var .Bende diyorum eşiniz soğumuş ya o ateşi yeniden yakarsınız yada böyle araya buzdan duvarlara aynen devam.Buz kırılıp çökene kadar .Ben diyorumki adamı onere edin övün kimin yanında yere batirdiysaniz haklısın deyin ve hatanizi kabul edin seni seviyorum seni özledim tavrı ne olursa olsun gucenmeden devam edin seviyorsa karşılık verecektir zaten samimi olarak gösterin sadece .Çok kırılmış hanımefendi bazı kırgınlıklar bize basit geliyor diye karşıdakine de öyle gelmez dil yarası diye birşey var deler. geçerYani ama şimdi biz 7 senelik evliyiz 3 sene sevgililik var.Bir dönem anlattım diye emeksiz sevgi demeyelim lütfen.Gerçek olan sevgi ortada büyük bir şey yoksa hamilelik dönemi olan şey için azalmaz ve bitmez.
Normalde evet ama karşıda heves olmayınca bende de gittisen kocani eskisi kadar cok seviyor musun? disarida onunla gezmekten sevgiliyken oldugu tadi aliyor musun? evde film izlemek senin icin hala yeni evli oldugunuz donemler kadar kıymetli mi?
cevabin hayirsa adamda niye ayni olsun ki? onun da senin gibi sevgisi - hevesi vs azalmistir. bu demek degildir ki hadi hemen bosanalim.
Anladım dediklerinizi yapacağım.Yanlış anlıyorsunuz emeksiz sevgi sizin eşinize anne olunca çektiğiniz ilgi yazdınız ya odada ayrı duruyorsunuz adam yanına çağırıyor yazdınız ya surat asiyorsunuz yazdınız ya milletin içinde laf sokuyorsunuz farkında mısınız burnunuz yere düşse eğilip almaz bir tarzınız var .Bende diyorum eşiniz soğumuş ya o ateşi yeniden yakarsınız yada böyle araya buzdan duvarlara aynen devam.Buz kırılıp çökene kadar .Ben diyorumki adamı onere edin övün kimin yanında yere batirdiysaniz haklısın deyin ve hatanizi kabul edin seni seviyorum seni özledim tavrı ne olursa olsun gucenmeden devam edin seviyorsa karşılık verecektir zaten samimi olarak gösterin sadece .Çok kırılmış hanımefendi bazı kırgınlıklar bize basit geliyor diye karşıdakine de öyle gelmez dil yarası diye birşey var deler. geçer
İnşallah iyi olursunuz temennim buAnladım dediklerinizi yapacağım.
Maalesef yok ben soğumamak için çok uğraşıp soğuyunca da hiçbir şeye hevesi kalmayan biri olarak düzelir diyemiyorumBen o dönemde hamileydim ve vicdan yapıyordum ihmal edicem ilk çocuğumu nasıl olacak diye.Sıkıntılı bir dönemimdi.Ben öyle olsaydım zaten ilk çocuğumda bir tek anne olurdum o zamanlar bozulurdu.Anne oldum diye vasıflarımı bırakmadım.O ara büyüğe odaklanmam konusunda pişman değilim.Çünkü artık hiçbir zaman tek olmayacak ve oturup oyun bile oynayamıyorum.Sonuç olarak eşim soğudu evet eleştirmek yerine bir öneriniz varsa alabilirim.
Ben açıkçası böyle yorumlar beklemiyordum.Sanırm bende de bencillik varyangina korukle gitmemek lazim siz su an tam oylesiniz anlamaya calisin bence birbirinizi cunku esiniz sanki sizin tarafinizdan anlasilmiyormus gibi hissediyor en azindan yazdiklarinizdan oyle aldim ben durumu
Bilmiyorum tamamen diyemem.Eskisine nazaran çoğuna göre normal halde şuan.Dediği gibi sevgi azalması var.Bense o fazla sevgiye yıllardır çok alışmışımMaalesef yok ben soğumamak için çok uğraşıp soğuyunca da hiçbir şeye hevesi kalmayan biri olarak düzelir diyemiyorum
Siz bu konuşmadan bu sonucu mu çıkarttınız? Eşinizin atıfta bulunduğu kişi kendisi veya herhangi biri değil, sizsiniz. Çocuktan sonra sevginizin azaldığını yalnızca durumun fedakarlık ve alttan almaya döndüğünü söylemek istemiş dolaylı yoldan. Ama siz burada bile kendinize pay çıkartıp adamcağızdan soğuduğunuzu söylüyorsunuz. Eşinizi anlamayı hiç denediniz mi? Rolleri değiştirelim siz sürekli ilgilenen, çevrimiçi olup olmadığını kontrol eden, ellerini ayaklarını öpen tarafken eşinizin bunlara yanıt vermediğini düşünelim. Ne hisseder, buraya nasıl bir sitemle yazardınız? Acilen eşinizi karşınıza alıp hatanızın farkında olduğunuzu ve durumu düzeltmek istediğinizi konuşmalısınız. Mağdur rolünü lütfen bırakın, burada bir mağdur varsa o da size kendini göstermeye çalışan, akşam yürüyüşünde bile size konuyu açmaya çalışan ama karşılık bulamayan eşiniz. Adama haksızlık ediyorsunuz, lütfen durumu düzeltmeye bakın. Eşinizin kıymetini bilin.İki çocuğum var biri 5 yaş diğeri 15 aylık.İlk çocukta hiç etkilenmedik sevgi konusunda.İkinci çocuğuma hamileyken eşime biraz ilgiyi azaltmış olacağım ki senin hayatın çocuk olmuş diye sitem eder yanıma gel sohbet edelim diye ısrar ederdi.Çevrimiçi miyim diye kontrol eder telefonda vakit geçireceğine gel salona film falan izleyelim derdi ayağımdan dahi öperdi durup dururken vs vs.Bir gün yürüyüşe çıkalım dedi ve beni neden sevmiştin neden evlenmiştin benden neden etkilenmiştin diye sordu ve insanların içinde onu eskiden eleştirmediğimi ama şimdi göz devirdiğimi falan söylemişti.Sonrasında eşim kendini yavaş yavaş geri çekti çocuk doğduktan sonra yardim etti ama bana ilgili değildi eskisi gibi.Ben alıştığım için sarılmasına öpmesine mutfakta olduğumda direkt geçtiğinde Allah Allah diye şaşırdım hep.Borçlar da bu dönemde çok arttı.Bir iyi bir kötü bu zamana geldik fakat eşim eski haline dönmedi.Dün de sohbet esnasında çocuktan sonra sevgi azalıyor önemli olan fedakarlık yapmak alttan almak dedi.Ben de sevmeyen insan bunları yapamaz ki dedim yapar dedi.Ne için dedim.Çocuklar için evlilik yürüsün diye dedi ama bizim için konuşmuyordu güya.İşte kimin ilişkisi çocuktan sonra çok iyi.Maddi durum olsa yardımcı olsa gezer baş başa vakit geçirirsin ama insanların o imkanı yok film izleyelim desek sesi çok çıkmasın çocuklar uyanmasın vs vs.Fedakarlığın sevgiyle ilintili olmadığını söyledi.Ben de samimi olmaz ki o zaman,insan sevdiğine kıyamaz o yüzden öyle davranır dedim .Sevmekle ilgisi yok o zaman sevenler niye ayrılıyor seviyorum diyip hiçbir şey yapmayanlar dedi.Ben de o gerçek sevgi değil dedim ama eşim çok duygusal yaklaşıyorsun öyle değil dedi.Örnek ver kim var etrafımızda dedi.Ben birini örnek verdim.Birgün arıcam laf alacağım ağzından çocuktan sonra işte sevgi konusunda vs vs dedi.Bana şimdi yapılan her şey samimiyetsiz ve görev icabı yapıldığı hissini veriyor soğuma hissettim ilk defa kendimde.Yani alttan alsa, yorulduğumda yardım etse,ben bunu sevgiden diye yorumlardım.Şimdi her şey farklılaştı gözümde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?