Eşimin dün söylediği…

Benden bahsettiğini düşünmemiştim çünkü ben konuşmada hep gerçek sevginin bitmeyeceğinden bahsettim o ise sevgiyle fedakarlığın başka şeyler olduğunu iddia etti.

Benden bahsettiğini düşünmemiştim çünkü ben konuşmada hep gerçek sevginin bitmeyeceğinden bahsettim o ise sevgiyle fedakarlığın başka şeyler olduğunu iddia etti.
İşte adam onu anlatmaya çalışıyor. Gerçek sevginin bu olmadığını ifade etmeye çalışıyor size.

Mağdur rolünde ise haklısınız.Ben de iyileşmeye çalışıyorum bu konuda.

Normalde evet ama karşıda heves olmayınca bende de gitti
Eşiniz de bir şeyler yapmış ama sizde heves olmayınca onda da gitmiş gibi geldi bana.
Bakarsanız eşiniz de iki kere baba olmuş onun da hayatı değişmiş. Sizinki ile kıyaslanmasa da değişmiş yani.
O,önce fark edip size bir şeyleri anlatmaya çalışmış ama olmamış gibi.
Siz de hala ee karşıdakinin hevesi diyorsunuz.
Eşiniz de aynı şeyi demiş ve diyor.
Böyle kim en haklı,kimin en çok hevesi gitmiş konularına girerseniz birbirinizi kaybederseniz.
Bir de eee yani çözüm ne çocuk mu yapmasaydık diyorsunuz ama karı-koca ilişkisini kaybedip anne- baba olacaksanız sadece bir tane yetermiş.
Kural mı çocuk yapmak ya da en az iki tane yapmak.
Anlaşamayınca da birbirinden haz etmeyen ebeveyn ile büyütmek veya tek ebeveyn ile büyütmek.
Bana mantıklı gelmedi davranışlarınız karşılıklı belki de hazır olmadan çocuk yaptınız.

Belki de öyle olmuş ben fark etmemişim

Mağdur rolünde ise haklısınız.Ben de iyileşmeye çalışıyorum bu konuda.
Tek başınıza denemeyin bunu. Alın eşinizi karşınıza konuşun. Sizin ona yaptıklarınızı şimdi o size yapınca kötü hissetmişsiniz belli ki, bunları söyleyin. Sen de böyle davranınca anladım sana nasıl hissettirdiğimi, eskisi gibi olmamız için bana yardımcı ol deyin. Eşiniz size kıyabilecek birine benzemiyor, yardımcı olacaktır bu süreci birlikte atlatabilirsiniz ancak.
Eşim olaylara ben mantıksal yaklaşıyorum sen çok duygusal bakıyorsun da dedi bilemedim.Ama farklı açıdan bakacağım deneyeceğim
Bu durumlardan ve size defalarca kendini anlatmaya çalışmasından sonra sonuç alamayınca mantıktan başka bir şey kalmamış çünkü elinde. Evet bir de bu açıdan bakın.

Adam hakli. O kadar denemi, ugrasmis. Kimi kadin anne olunca kadinligida, esligide unutuyor. Cok güzelde brlirtmis istediklerini ve sıkılmıs bile bu evlilikten, ziraki göturuyor.
Ama malesef onuda anlamamissiniz
Aman bu adamlara da hiç acımamak lâzim.o kadar hakeden kadın varken gidip bu kadının odunlarıyla evlenip duruyorlar.hâlâ verdiği cevaplara bak.bundan bir cacık olmaz.tanısaydı evlenip çocuk yaparken.biz kadınlara demediğimizi bırakmıyoruz niye evlendin niye çocuk yaptın diye.

Verdiğin bütün cevapları okudum.Odun geldin odun gidecen eee ne yapalım adam da tanıyıp evlenip çocuk yapsaydı.kadinlari niye evlendin, çocuk yaptın diye linçlemeyi biliyoruz.

El emeği göz nuru çabanızla adamın sevgisini tüketmişsiniz,şimdi iki harekette eski haline dönsün istiyorsunuz oldu başka emriniz? Siz adamı ilmek ilmek reddetmiş,yavaş yavaş içindeki aşkı öldürmüşsünüz şimdi iki suni teneffüs le tekrar canlansın öyle çaba sarf edemem modundasınız.Bencilliğin nirvanasını yaşıyorsunuz.Adam net şekilde sana sevgim azaldı evlatlar için fedakârlık yapıyorum demiş,biz kadınlar hep çok sevilince hep öyle devam edecek sanıyoruz elimizi çekip hep karşıdan beklemeye başlıyoruz halbuki karşılıklı olunca artacağını zamanla tek taraflı olunca biteceğini düşünemiyoruz,adam tek başına aşk için uğraşmaktan yorulmuş hep kapı duvar ee bir yerde pes etmiş,şimdi bu haline alışmaya başlamış sıfır ilgi az çaba ile bile süren evlilik.Bu canavarı siz yarattınız , üzgünüm.......

Eski hallerinde de aynıymış tavrınız
İlgi gördükçe nasılsa bu adam ben yaparsam yapayım böyle olacak diyerek o hallerine güvenmişsiniz alttan alttan
Eşiniz de artık bıkmış ve maalesef ilgisini kaybetmiş.
Siz istiyorsunuz ki her şey şakkadanak eski haline dönsün ama bu sürece yavaş yavaş geldiniz.
Adam iki kelam edince yine egonuz adamı anlamak yerine kendinize hak veriyor :)
Azıcık sırnaşıp karşılık alamayınca başlıyorsunuz tırnaklarınızı çıkarmaya
Böyle devam ederseniz bu evlilik biter ve çocuklarınıza tek başınıza bakarken bulursunuz kendinizi.
Bakın bir erkeğin en kolay kaybedildiği yer maddi sorunların oldugu kısımdır
Duygusal olarak beslenmeyen adamların maddi açıdan da zorluğu yakasına yapışınca inanın kolay bitiriyorlar.
Maddi manevi kaybedecek bir şeyi kalmayan adam da dönüp arkasını gidiyor.
Bu durumdan en çok yara alan yine siz olacaksınız çünkü hala ortada sevgi saygı kalacağına inanıyorsunuz.
Adam sizinle konuşunca bile sizden bahsedildiğini anlamamışsınız.
O kadar sorunsuz bir evlilik yürüttüğünüze kanalize olmuşsunuz ki adamın iç dünyasında neyle savaştığından bi habersiniz.
Üzmüşsünüz ayağınızı dahi öpen adamı.
Kendinize gelin ve yere düşen burnunuzu bir zahmet egilip alma girişiminde bulunun yoksa inan çok sürtecek o kaf dagından inmeyen burnunuz

Kocanızla bu tarz sohbetler yapabiliyorsanız bile ne güzel aslında, sakin, kendini ve duygularını ifade etmeye çalışan ,çözüm aramaya çalışan bir eş var karşınızda.Ne diyeyim ben..Öyle işte...

Benim ikinci çocuk yapmama sebeplerimden birisi bu mesela.
Çocuk yaptım diye yorgunum diye suratım asılıyorsa yada sinirim bozuluyorsa o iş bana göre değilmiş demektir.
İkinci çocuğu sırf kardeş olsun diye yapıp kendimede, çocuklarada eşimede hayatı zindan etmenin bir manası yok diyip yapmadım.
Çocuğu bilerek ve isteyerek yaptıysanız evdeki bir diğer kişi bundan uzun süreli etkilenmemeli.
Ayağınızın altını öpen bir adamdan bahsediyorsunuz adamada belliki bu ilişkide fedakarlık yapmak düşmüş.
Karısıyla film izlemekten vs vazgeçmiş çocukları için yaşar bir insana dönüşmüş.
Eskisi gibi olsun istiyorsaniz olurmu bilmem ama bu sürecin ikinizinde istediği bir sebepten kaynaklı olduğunu ve yaratabileceginiz her firsatta ikiniz adinada bir sey yapmaya zaman ayirmaya calismaniz gerekiyor.Belliki eşiniz ilgi alaka gostermeyi seven, ilgide gormeyi seven bir insan bunu bilip ona göre hareket etmelisiniz bence.

Değil mi, burada sürekli çocuk için yardim etmeyen sadece telefonla uğraşan çocuğu ve esi evde saksı sanan kocalardan bahsederken ayağının altını bile öpen bir eşi şu durumu getirmek pek kolay olmamış olsa gerek.
Adam ev arkadaşı moduna geçmiş, bizim evliligimizde de ben böyleydim ayagini öpmezdim tabi ama çocuğum kadar onuda umursardım. Sonra baktım bizden kacan bir adam var evi icinde tuvalete siginan, erkenden yatmaya gidip uyuyomus ayagina telefondan film izleyen vs.
Böyle olunca kendisinden olan çocuğa bile paylaşımcı davranmayan bir insan benim icin sadece ev arkadaşı oldu.
Konu sahibesinin eşini o kadar iyi anladım ki,ne yapsan ulaşamadığın bir insan var evin içinde ve sen debelenip duruyorsun bir çamurun içinde.
Eşide debelenmek yerine, çamurun içinde yaşamaya karar vermiş gibi.

Sizin konuşma stiliniz ne peki? kadının zarifliği falan mı…

Film izleyemiyor değil misal çocuklar varken uyanır diye gürültülü izlemek istiyor izleyemiyor ya da uyanıyor uyutmaya gidiyorsun yorgun dönüyorsun dedi.İlla ki çok gürültü çıktığında kısıyoruz onu diyor yani

Farkındayım konum o zaten.Sevgisi azalmış evliliği sürdürmek için çocuklar için berabermiş.Ben sevgisiz nereye kadar yapabilirim o meçhul şuan samimi gelmiyor hiçbir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…