eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben her şeyin temelinde saygı olmalı diye düşünüyorum.
Koşullar ne olursa olsun, yukarıda yorumlarda da gördüğümüz gibi kadının en büyük düşmanı yine kadın.
İş olanakları bir kenara, evliliklerin çoğunda iki tarafta çalışıyor olmasına rağmen ev işi, yemek ve çocuk sorumluluğu kadının omuzlarında. Çiftler arasında %100 eşit iş sorumluluğu asla olmuyor, varsa da çok nadir. Kadın tükeniyor ve çalışmama kararı alıyor diyelim. Sonuç olarakta asalak deniyor. Kimse nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşa, demiyor. Kimsenin de senin mutlu olup olmaman umurunda değil.
Feminizm adı altında bizim ülkemizdeki kadınlar artık insan olmayı bir kenara bıraktılar. Feminizmi anladıklarını sanmıyorum.

Çok haklısınız. Bu yüzden bu kadar katı konuşuyorum. Davranışlarımda bu kadar katı değilimdir ama yazarken istemsizce öyle oluyor. Ben zaten gerçek mağdurların almadını istiyorum. Haberler çıkıypr, zaten zengin olanlar ya da çalışıp geçinebilecek olanlar bu parayı alıyorlar. Bu haksızlık değil mi? Buna gerçekten ihtiyacı olanlar nafaka alsa bile yeteri kadar alamıyorlar. Üstüne, erkekler bir de her kadını o zenginler gibi görüyor, kadınlara laf atmak için bahane buluyorlar. En başta da erkeklerin diline bu şekilde düşmemek için en çok ben karşı çıkıyorum nafakaya. Sanki onların üç beş kuruşuna muhtaçmışız gibi. Bu yüzden belki bu kadar katı bir biçimde yazdım.

Yaramı deştiniz resmen.
Bu ülkede feminizm maalesef, pankartlara -çok zeki olduklarını düşündükleri- sinkaflı sözleri yazmak ve meydanlarda çığırtmak olarak yaşanıyor sadece.

Felsefi bir birikimi olmayan insanlar, sandallarda sefa yapıp sonra da feminizme dair kitap çıkaran popülistleri baştacı ediyorlar.

Evde oturan kadın = asalak fikrine ne ara böyle tutunduk milletçe hiç anlamıyorum.
Pedagoglar bile çocuğun belli bir yaşa kadar anne ile iletişiminin yoğun olmasını savunurken, bazı konularda görüyorum, çalışmayan çocuklu kadına "otur otur da popişini büyüt" diye ağza alınmadık suçlamalarda bulunuyorlar.

Ve evet, kimse kimsenin mutluluğuna dayanamıyor.
Toplumca haset olduk resmen .

Yazık, artık bu ülkede yaşamak istemiyorum.
Boşanmış, özellikle çocuğun velayeti verilmiş bir kadına manevi tazminat verilmeli. Çünkü baba çocuğu ya haftasonu ya da 15 günde bir görüyor. Maddi ihtiyaçların bir kısmının karşılanması ile olmuyor. Bunun ,anne olarak çocuğuna bakmak zorunda, mantığına uyduğunu da düşünmüyorum. Evliyken çocuğun fiziksel ve manen paylaşımı ebeveynlere eşit paylaştırılırken, ayrılık olduğunda bunu tamamen anne üstleniyor. Yani çocuklu durumlarda özellikle kadına nafaka şart. Ömür boyu olmasın ama belli bir süre verilmesi taraftarıyım.

Soru sahibine mesaj attım. Çocuğu kilitliyorlar içki masasına oturtuyorlar demişsiniz bunlar suç ihbar ediyorum dedim.
Hemen öyle demedim lafın gelişi söyledim bilmem ne zirvaladi
bayılıyorum KK nın zeki kadınlarına valla. Iyi yapmışsınız

Nasıl bir hayasız yaşam gördünüz bu konuda?
Evliyken eşini aldatmış bir adam görüyorum ben sadece.
Yapmayın allah aşkına hic duymadınız mı eşini aldatan kadın ya çoluğunu cocugunu bırakıp başkasına giden kadınlar var adam yıllar sonra öğreniyor 3 çocuğuda başka adamdan kadın bosanıyor nisanlısıyla mahkemeye el ele geliyor nafaka icin eskiden di o kadınlar aldatmaz lafı

nadir vakaları büyütüp nafaka karşıtlığı yapmayın.

Bu boşanmış tiplerle evlenen kadınlardaki şımarıklık beni benden alıyor.
premsese bak premsese 1750 çok imiş çocuğa.. kadına da vermesinmiş.. ohhh siz de o parayla sefa sürün kadın da küçük çocukla debelensin değil mi?
mecbur ödeyecek.. çocuk onun da çocuğa. bekar kız almayı biliyor sen de çocuklu adamla evlendiğini biliyordun. senin çocuk istemen de hakkın ona da bakacaksınız ikiniz.

aldatan adamla nikah kıymayı bilen bu durumun ceremesine de katlanacak.
bu işler uzaktan konuşmakla olmaz.
sevgiliyle kalma vs kanıtlı mı?
kanıt yok da duyumsa sadece iftiraya girer o mesele..

Bu konu için sormuştum ben. Bu konudaki eski eş aldatılmış ve görece yüklü bir nafaka alıyor.
Hayasızlığı yapan belli, bedelini ödeyen belli. Bir sorun yok bence.
Konu sahibi de seçimlerinin sonucunu yaşıyor. Bu da kendi problemi.

Herk
Nadir mi isterseniz bu konuyu detaylı arstırın milyonlarca ornek var girip bi bakın twit yada faceden bia diye platform var nadir mı degil mi

milyonlarca örnek nerede var hanımefendi erkeklere yaranacağım diye burda hemcinsinizi kötülüyorsunuz ayıptır..

Erkeklere niye yaranaıyım hanımefendi suan burda erkek mi var asıl sizin suan yazdığınız ayıp bence herkes düşüncesini söylemekte ozgur

Evet milyolarca erkek olduğu gibi. Napalim kocasıni aldatanlar yüzünden tüm kadınları suclayalim mi?
Hayır bence burda is hakimlere dusuyor somut delillere bakılması gerekir yada devletimiz bi fon oluştura bilir insanlar ayrıldı diye birdaha yuva kuramıcak mı omur boyu borc olmaz bitmeyen bir bor

Hayır bence burda is hakimlere dusuyor somut delillere bakılması gerekir yada devletimiz bi fon oluştura bilir insanlar ayrıldı diye birdaha yuva kuramıcak mı omur boyu borc olmaz bitmeyen bir bor

Konu sahibesi sen misin kızzz
Bana ne ki erkeklerin tekrar yuva kurmasından ne halt yerlerse yesinler. Madem aldatmış yuvasını yıkmış herif başının çaresine de bir zahmet baksın onu da mı ben düşüneyim

Agzıniza saglık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…