eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sırf evli olduğum için yüksek lisans yaparken daha ileri gidemeyecegimi söylemişlerdi çocuğum da yoktu o zaman. Neymiş evliymisim her yere kosturamazmisim. Görev alırken evliligimi bahane edermisim sanki atom parcalayacagim beyin ameliyatı yapacağım. Altı üstü yüksek lisans.

Maalesef çok haklısınız,
üstelik bu durum bazen kendi seçimi de olamayabiliyor kadının.
Zoraki olarak evde oturmak durumunda da kalıyor.
Türk kadınlarının iş gücüne katılımında OECD ülkeleri arasında resmen son sıralardayız...
TÜİK verilerine göre, kadın istihdam oranı %30’un altında. Erkeklerde ise %70 civarı.
AB ve OECD ülkelerinde ise ortalama kadın istihdam oranları yüzde 58-59 civarında.
Çünkü eşitsizlik var,
çünkü ayrımcılık var.

Sonra da buradan kadın kadının boğazına sarılıyor, paralar gitmesin diye.
Kime neyi anlatalım,
diz boyu vicdansızlık ve cehalet.

Televizyondakileri görüp de genele vurmayın derim.
O zikredilen rakamlarda nasıl karşılıklı anlaşma ile usulsuzluk yapılıyor, bir bilseniz aklınız almaz.
O çevrelere yakınım işim sebebi ile.
Ekranda ağlayarak çıkan kadınların bir çoğu akşamları ayrıldıkları kocaları ile buluşup karşılıklı hesap kitap yapıyorlar.
Mal kaçıran mı, para aklayan mı, vergiden muaf olan mı oo ne ararsanız var.

Amacınız neydi peki? Biz burada kadına saydırsak rahatlayacak mıydınız gerçeği bildiğiniz halde?
Ya da mahkemede atacağınız iftiraların alıştırmasını mı yapıyordunuz?
İnsanları salak sanmak gibi bir sorununuz var sanırım.

Konunun gerçekliği de meçhul ama gerçekse size geçmiş olsun demekten başka yapacak bir şey yok

Ay ben çok yıprandım çalışıyorum diye ben insan değilim zaten
Ben konu sahibini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, ben sadece bi kadının nafaka almasını anlamlı bulmuyorum dedim, çocuguna daha fazla da bağlanabilir.
Ayrıca konu sahibi çocugu olmadığı halde çalışmayıp eski eşini çalışmayıp eski kocanın parasını yemekle suçluyor da kendisi de aynı noktada...

Hatalı hatasıza cok bakıyor ya sanki kadının sozlu beyanı esastır erkek haklda olsa nafaka bağlanıyor malesef kadın hayasız bir yasam suruyor ve erkekte ona nafaka oduyor

Çevremde gördüklerim de nafaka almayanlar. Adam babalık bile yapmamış, çocuklar on sekizi geçince peşine düşüyor. Kadın da o adamdan gelecek parayı beklememiş. İşin üzücü yanı şu: kadın çocuklara hem maddi hem manevi olarak bakıyor. Hanş manevi olarak olmayan baba maddi olarak da yok. Kadın elbette zorlanmıştır ama ne yapabilir? Adamın eline mi baksın? Gerçek hayatta böyle oluyor. Televizyondakiler ne kadar para koparırım peşinde.

Kimse için kendi annelik hakkımdan, arzumdan vazgeçmem.

Kadın çocuklu biriyle evlendiğini biliyor ama erkek de bekar kadınla evlenirken ilerde çocuk isteyeceğini bilerek evlensin. Eski eşe verilen nafaka gereksiz , çalışsın çocuğa eşit derecede katkı yapsın masrafında. Zaten çocuk için verilen onun 1 aylık masrafı düşünülerek hesaplanıyor. Bazı kadınlarımız erkeğe çektirip süründüreceğim diye kendini kötü duruma sokuyor.Yazık

Bu yazdıklarınızda haklısınız da konudaki çocuğun standardı devlet okulu değildir

Yani babanın geliri yüksek yaşam standardı böyle ki nafaka da bu şekilde

O yorumda da yazdım X kişisi 2000 maaş ile 5 çocuk okutur ama konudaki çocuğa hadi artık devlet okuluna baban yeniden evlendi denemez

Birkere dinimizde bile eşler bosandigındsn 3 iddet donemi kadın zorda kalmasın diye hep mı erkekler kotu olaya cinsiyet odaklı degilde insan odaklı bakıma bilse keske kadının sozlu beyanı esas alınıyor cocuga evet ödemek zorunda o cocuk ikisinin çocuğu ona asla sözüm olamaz mecbur bakacak cocuguna ama kadınların almasını dogru bulmuyorum boşanmış gitmişsin adamdan sana el olan birinin cüzdanında hâlâ gozun 2. Eşler çalışıp kadının nafakasını ödesin bi bakın okadar mağdurları insanlar adam engelli çalışamıyor nerden ödesin odeyemedigindede hapis yok boyle adalet

Maalesef öyle çünkü toplum olarak çalışan kadın bile olsa evlilikte sorumluluğun çoğu kadının omuzlarına biniyor. Erkek eşine destek olmuyor vs vs.

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Bunlar seni ilgilendirmiyor. Evlenirken biliyordun adamın boşanmış olduğunu. Bence söz hakkin yok

Sizin durumunuza gelince eşiniz nafaka indirim davası açsın gelirini somut delillerle sunsun mahkemeye

Nafaka zaten tarafların verebileceği oran üzerinden hesaplanır.
Babanıza 3000 tl nafakaya hükmedilmez. Muhtelen benden kücüksün Ayaklarının üstünde durmak istemen çok güzel kardeşim öncelik elbette bu olmalı.
Ama herkes bu kadar şanslı değil.
Ailen sana bu bilinci vermiş bu bilincin verilmediği kadınları da dusunmeliyiz.

Adamın biri şey diyordu kadınlara nafaka verilmesin. Babalarından kalan maaş da verilmesin bizle evlenmek zorunda kalsinlar. Bir sokak röportajında yaşlı bir adam söylüyordu bunu.
Bir de işin bu boyutu var.
Bosanmis kadına zaten direkt o gözle bakan erkekler bu kadınların elinde nafaka olmazsa bir de nasıl sevinirler kim bilir.

Hatalı hatasıza cok bakıyor ya sanki kadının sozlu beyanı esastır erkek haklda olsa nafaka bağlanıyor malesef kadın hayasız bir yasam suruyor ve erkekte ona nafaka oduyor

Nasıl bir hayasız yaşam gördünüz bu konuda?
Evliyken eşini aldatmış bir adam görüyorum ben sadece.

Cok kotu ve insafsizca yorumlarinizdan dolayi bende bu sert yorumu yapiyorum ;
Anne olamamanizin sebebi eski es degil , sizin ilerleyen yasiniz . Kadin mi size dedi 40 li yaslara dogru cocuk yapin diye ?
Yorumlarinizdan gercekten varosluk akiyor .
O velayetide zor alirsiniz bence var olan nafaka iyice yukselmeden susup oturun .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…