Ben olayın tamamını bilmiyorum. Akşam biraz okumuştum bir de şimdi girdim 40 sayfa olmuş. Aldatma vs. Bilmiyorum o olayları. Zaten yazdıklarımı okudunuz ve beni yanlış anlamak istemediyseniz nelere karşı çıkıp çıkmadığımı anlamışsınızdır.Eski eş gayet iyi yapıyor bence
Neden çocuğunun rızkını yuvasını yıkan bir rezile ve şerefsiz bir adama yedirsin??
Gayet iyi yapıyor
Farkındaysanız doğal seçilim akılsız olanların soyunun devamını gayet engelliyor. Çocuklu adama yapışıp yuvasını yıkmak gayet akılsızlık. Ondan sonra da konu sahibesi gibi tüp bebek yapcektim ama para kalmadı diye zırıldanırsınız. Eşini aldatmış 5 para etmeyen bir heriften çocuk yapcam diye paralanırsınız. Sonra da gelip buraya hazımsızlıkla yalan iftira şeyler yazarsınız. Eski eşi gayet takdir ediyorum, böyle rezil tiplerin üremesini engelliyor.
Bilir bilmez yine taşlamalar başlamış, belki kadın çok geçimsizdi evlilik bu yüzden bitti, niye eski eşi mağdur anne konumuna soktunuz ki?Geceleri kadının sevgilisi gelirken , çocugu odasına kitliyor annesi . çocuk kaç kez anlattı bize
Sorma sırf ikinci eşler (bazen metresler) rahat etsin diye kadın çocuğunu özel okula değil devlet okuluna göndermeliEski eş gayet iyi yapıyor bence
Neden çocuğunun rızkını yuvasını yıkan bir rezile ve şerefsiz bir adama yedirsin??
Gayet iyi yapıyor
Farkındaysanız doğal seçilim akılsız olanların soyunun devamını gayet engelliyor. Çocuklu adama yapışıp yuvasını yıkmak gayet akılsızlık. Ondan sonra da konu sahibesi gibi tüp bebek yapcektim ama para kalmadı diye zırıldanırsınız. Eşini aldatmış 5 para etmeyen bir heriften çocuk yapcam diye paralanırsınız. Sonra da gelip buraya hazımsızlıkla yalan iftira şeyler yazarsınız. Eski eşi gayet takdir ediyorum, böyle rezil tiplerin üremesini engelliyor.
Bilir bilmez yine taşlamalar başlamış, belki kadın çok geçimsizdi evlilik bu yüzden bitti, niye eski eşi mağdur anne konumuna soktunuz ki?
Konu sahibi yalan olduğunu itiraf etmiş birkac sayfa gerileri okumanızı oneririm.Bilir bilmez yine taşlamalar başlamış, belki kadın çok geçimsizdi evlilik bu yüzden bitti, niye eski eşi mağdur anne konumuna soktunuz ki?
Ben boşandığı eşi ve çocuğuna nafaka vermekten çekinen erkek kadar, nafakayı gelir kapısı yada intikam olarak gören kadına da karşıyım. Bence bir çocuğa 18 yaş değil, eli ekmek tutana kadar nafaka ödenmeli. Kimse 18 yaşında üniversite mezunu olup, para kazanmaya başlamaz. Bir kadına da ömür boyu değil, boşanma döneminde çocuğun yaşı, çalışabilme durumu, eğitimi göz önünde bulundurularak, hayatını düzene sokana kadar nafaka ödenmeli. Kanunun kuralları kadar vicdanda adaletli olmalı.
Mesela eşinden evliliği boyunca çeken, eşinin kıskançlıkları yada çocuklarının bakımı yüzünden kariyerini yarım bırakan bir kadınla,
evliliğin sorumluluğunu alamamış, çalışıp ekmeğini kazanmak yerine ömür boyu geçimini eski eşle sağlamayı düşünen, bunuda bir nevi intikam olarak gören bir kadın aynı olamaz. Kolumu keser kasaba minnet etmem tarzı biri olduğumdan belki, bugün boşansam edinilen ortak mallar, çocuklara ödenecek nafaka dışında hiç bir şey talep etmem. En fazla işimi düzene sokana kadar yardım talebim olur, oda belki.Çünkü kimse bana ömür boyu bakmak zorunda değil. Yeri geldiğin de eşitlik diye bağıran kadınların, işlerine böyle geliyor diye ömür boyu nafakayı savunmaları nasıl bir çelişkidir.
Toplumda kabul edilen, normal olan her konuda erkek/kadın eşitliğini savunan biriyim. Bence ne erkek ne kadın, sevgilisini çocuğuyla paylaştığı eve getirmemeli. Bir üye imza oluncamı, kadının ilişkisi kabul edilebilir olacak demiş. Evet aynen öyle, sevgilisi olabilir, ama görüşmelerini dışarıda yapmalı. Evlilik kararı alındığında, çocuğunla tanıştır, o yolda ilerlerken normal ev ziyaretlerine izin verirsin. Bu ziyaretlerde 8 yaşında bir çocuğun yanında sevgilisi ile içki masaları kurmak, odalara kapanmak asla olmamalı. 3 ay sonra ayrılıp başka bir sevgili edinirse onuda getirecek. Sonraki sonraki vs vs. Bu kadının sevgili edinmesi, duygusal ilişki yaşanması ile ilgili değil, 8 yaşında bir çocuğun korunması ile ilgilidir. Aile, akraba çevresinde bile pedofili vakaları duyarken, bir annenin bunu gözardı etmesi anormaldir. Evet üvey anne yada üvey babadan sıkıntı yaşayan çocuklarda var, ama bu denli paranoyak olursak yaşayamayız. Şartları normal hale getirip, her durumu göz ardı etmeden iyi gözlemleyip, olabilir hayatlar yaşarken başımıza böyle bir şey gelirse de, çocuğu korumaya yönelik tavır sergilenmeli.
Cevabınıza bayıldım tam lafı gediğine oturtmuşsunuz,
o yüzden eleştiri gibi algılamayın lütfen, sadece "doğal seçilim akılsız olanların soyunun devamını gayet engelliyor." demeniz bazı çocuğu olmayanları üzer mi sizce?
Gerçi bazı sözler konu devamlılığında anlamlıdır,
o yüzden sizi anlıyorum ama okuyunca ne bileyim başkaları adına bir an hislendim sadece
Buram buram nefret kokuyor sevgisizlik kokuyor yazdıklarınız da kalbiniz kadar kötü.
Yok kız bambaşka bir şey demek istedim, bazen evren bazı insanlar aracılığıyla hakedenlerin biletini kesiyor gördüğünüz gibi. Bu durumun çocuğu olmayan çiftlerle hiçbir alakası yok, burda insanlar yaptıkları dangalakça seçimlerin bedelini öyle ya da böyle öder demek istedim anlam başka yerlere kaydıysa affola. Çocuk hasreti çekenler de üzülmesinler hiç, konularına hep yazıyorum sabırlı olsunlar 5 yıldan sonra, 10 yıldan sonra çocuğu olan insanlar var.
afedersiniz ama buna topluluktabir duzeltme yapayım yanlıs anlasılma var galiba ;
Cocugu icki masasına oturtmadılar sadece yemekleri gostermisler. Ben cocugu icki masasına oturttular yazmadım . Kilitleme konusu da laf icabı yazdım cocuga odada kal diyorlar cocugu odasına yolluyorlar.
bir de çevir kazı yanmasın da derler eklemek istedimafedersiniz ama buna toplulukta
kıvırrrrr diyorlar
afedersiniz ama buna toplulukta
kıvırrrrr diyorlar
bir de çevir kazı yanmasın da derler eklemek istedim
Eski eşine verdiği nafaka çok gelebilir size onu anlarım... ama 8 yaşındaki kıza verilen nafaka çok demeniz gereksiz olmuş...bu kadın tek başına yapmadı bu kızı elbetteki babası bakacak... ayrıca bu devirde çok değil... adamın durumunu bilerek evlenmişsiniz şuan şikayet etmeniz yersiz...1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.
eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
bir de çevir kazı yanmasın da derler eklemek istedim
görüyorum..
ve..
arttırıyorum,
ne şiş yansın, ne kebap
Hayır Nerede zengin var o alıyor tezinizin dayanağıni gerçekten merak ediyorum.Beni anlamamak için direniyorsunuz bence. Çalışabilecek olan insanlar çalışmalı. Başkasına yapışıp kalmamalı. Aynı şekilde konu sahibi de. Çocuk istiyorsa ve masraflı olacaksa çalışmalı. Eşler birbirinden ayrıldıysa kadın çalışmalı. Evliyken de çalışmalı. Ama sırf bir dönem evliydiler diye erkek hayatının sonuna kadar o kadına bakmak zorunda değil. Anlayamıyorum ya. Ben ailemden para isteneye utanıyorum, artık büyüdüm onlara yük olmayayım diye. İnsanlar boşanıyor ve utanmadan para alabiliyorlar. O yüzden dşyorum ya belli durumlar haricinde diye.
Itiraf ermesine gerek yok ki herkes eski eşi savunduktan sonra bunları yazmasından belli zaten yalan olduguaha bak itirafta gelmiş.
yalan söylemiş. kalbi o kadar kara ki konu sahibesinin hırsından sallamış durmuş eski eşe.
Burda biri çeyizinde getirmiştir çocuğu dedi bence oĺabilir yanı.. yoksa bir sürü erkek neden kadından boşanınca babaliginida sonlandırsinKafanizi nerden aldınız pırıl pırıl. Kadın o çocuğu tek mi yaptı? İsterse trilyonu olsun isterse alır ki alıyor da. Onun babasi. Soy bağını değiştirmeniz mümkün olmadığına göre babası olarak kalacak .Şimdi ikinci eş ve erkeklerin bir numarasi nifiki virmik istimiyiriz. Yok öyle dünya yok.
diger msjlarimda yazmistim zaten.siddet ve aldatma yoksa sirf hayatimi caldi diye alinmasi cok sacma.bu iki sebep disinda kabul edilemez.Aldatılınca ,şiddet gormusse , hayatını calmissa eşinin pekala da vermek zorunda nafaka.
Herseyin bir diyeti olmalı, manevi olarak istemiyorsa kadınlar nafaka, tazminat ile almaya çalışıyor hakkını, hakları da ayrıca.
Bir ömür söz veriyorlar , sonra ömrün ortasında şiddet aldatmayla ömrünü çalışıyorlar. Her şey bu kadar basit olmamalı.
Hayır Nerede zengin var o alıyor tezinizin dayanağıni gerçekten merak ediyorum.
Dünya idealler üzerinde dönmüyor değil mi? Su olmalı bu olmalı ama olmuyor.
Nafaka öyle her boşanana verilen bir şey değil. Twitter'da istanbul anlaşması feshedilsin diye zırlayan erkeklerden mi etkilenip bunları yazıyorsunuz bilmiyorum.
Kanun koyulurken her ülkenin yapısı göz önüne alınır.
Bu ülkede kadın çalışma oranı ne?
Belirli yaşı geçmiş bir kadının is bulma şansı ne?
Boşanmış kadına toplumda yaklaşım ne?
Ankara Üniversitesi hukuk fakültesi mezunuyum. Sınıf arkadaşlarim var kendilerine büro açacak maddi durumları olmadığı için işçi avukat olarak asgari ücretle çalışan.
Özellikle kız arkadaşlarımin durumu daha vahim. Sen kızsın icraya gidemezsin sesin çıkmaz, sen keşife gidemezsin erkek eleman arıyoruz o yüzden denilen. Yine Marmara mezunu bir arkadaşım bu sene ancak is bulabildi 3.000 tl maasla.
Türkiyenin görece iyi üniversitelerinden mezun ve toplum nezdinde prestijli meslek sahibi kadınların bile durumu bu.
Bir de eğitim durumu bu olmayan, yaşı geçmiş kadınların is bulma şansını hesap edin?
Kendi mesleğim adına konuşabilirim eğer hukukçu arkadaşlar da varsa bana hak verecektir icra müdürlüklerine gittigimizde herhangi bir dosyaya kolay ulastigimizda erkek meslektaşlarımızin bazıları bunun sebebini neye bağlıyor? Ne ima ediyorlar?
Başarıyı bile kadınların cinsiyetine bağlayan bir toplumda boşanmış kadınlar sizce neyle karsilasiyor. Türkiye sizin idealize ettiginiz gibi bir ulke degil. Kadının, hayvanın değeri yok. Çatır çatır iyi hal indirimi alan kadın katilleri var. Sizce aynı yasalar is Nafakaya gelince mi kadına torpil sağlayacak?
Ki Nafaka almak burada bahsedildigi gibi öyle kolay değil. Sistemin içinde 100 tane mağdur olan erkek varsa 100000 tane mağdur olan kadın var.
Çok terbiyesizsin hem de çokSizin mesajlar da bir şey kokuyor ama çıkaramadım?
Böyle... kesif bir koku...
Nasıl anlatsam...
Mmm... Kesif...
Siz daha iyi betimlersiniz eminim kendinizden çıkanı.
Tabii ben de televizyonda ya da çevrede gördüklerimden söylüyorum, siz bu işin içindeyseniz elbette daha iyi bilirsiniz. Ben objektif olarak dışarıdan baktığımda gördüğümü söylüyorum. Hayatın gerçekleri elbette daha farklı olabilir. Ben kendim de iş bulup bir an önce çalışmak isteyen biriyim. Kadınların ekonomik özgürlüğü olsun isterim. Hiç kimseye eyvallahı olmasın isterim. Eski kocanın eline bakmasını istemem. Onun lütfedip verdiği parayı el mahkum beklesin istemem. O yüzden dedim en başında, bir kadın çok mecbur kalmadıkça bir erkekten kendisi için para almamalı. Şunu da düşünüyorum: benim annem ve babam boşansa, babam anneme ne kadar nafaka verebilir? Bu başlıkta bahsedildiği kadar veremez. Maddi durumu yok. Gençliğinde babam annemi çalıştırmamış. Bu sebeple benim anlayışıma göre babam nafaka vermeli ama verdiği nafaka da yetmez. Yani böyle bir durum olsa annem mecbur çalışmak zorunda. Kimsenin nafaka ile geçinebileceğini düşünmüyorum. O yüzden nafaka alıp çalışmayan insanların maddi durumlarının iyi olduğunu düşünmekte haksız da sayılmam. Kim nafaka ile geçinebilir ki?Hayır Nerede zengin var o alıyor tezinizin dayanağıni gerçekten merak ediyorum.
Dünya idealler üzerinde dönmüyor değil mi? Su olmalı bu olmalı ama olmuyor.
Nafaka öyle her boşanana verilen bir şey değil. Twitter'da istanbul anlaşması feshedilsin diye zırlayan erkeklerden mi etkilenip bunları yazıyorsunuz bilmiyorum.
Kanun koyulurken her ülkenin yapısı göz önüne alınır.
Bu ülkede kadın çalışma oranı ne?
Belirli yaşı geçmiş bir kadının is bulma şansı ne?
Boşanmış kadına toplumda yaklaşım ne?
Ankara Üniversitesi hukuk fakültesi mezunuyum. Sınıf arkadaşlarim var kendilerine büro açacak maddi durumları olmadığı için işçi avukat olarak asgari ücretle çalışan.
Özellikle kız arkadaşlarımin durumu daha vahim. Sen kızsın icraya gidemezsin sesin çıkmaz, sen keşife gidemezsin erkek eleman arıyoruz o yüzden denilen. Yine Marmara mezunu bir arkadaşım bu sene ancak is bulabildi 3.000 tl maasla.
Türkiyenin görece iyi üniversitelerinden mezun ve toplum nezdinde prestijli meslek sahibi kadınların bile durumu bu.
Bir de eğitim durumu bu olmayan, yaşı geçmiş kadınların is bulma şansını hesap edin?
Kendi mesleğim adına konuşabilirim eğer hukukçu arkadaşlar da varsa bana hak verecektir icra müdürlüklerine gittigimizde herhangi bir dosyaya kolay ulastigimizda erkek meslektaşlarımızin bazıları bunun sebebini neye bağlıyor? Ne ima ediyorlar?
Başarıyı bile kadınların cinsiyetine bağlayan bir toplumda boşanmış kadınlar sizce neyle karsilasiyor. Türkiye sizin idealize ettiginiz gibi bir ulke degil. Kadının, hayvanın değeri yok. Çatır çatır iyi hal indirimi alan kadın katilleri var. Sizce aynı yasalar is Nafakaya gelince mi kadına torpil sağlayacak?
Ki Nafaka almak burada bahsedildigi gibi öyle kolay değil. Sistemin içinde 100 tane mağdur olan erkek varsa 100000 tane mağdur olan kadın var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?