Eşimin Gelip Bana Karışması

Ben kocaya hak verdim,
Biraz degisigi de benim cunku,
Israf sevmem, evet 2 kisiye o menu kahvalti icin bence fazlaymis. Su fazla harcandiginda kizarim, petekleri kisarim, fazladan alinan plastik pakete laf ederim, cope giden gidaya uzulurum... 6 binden fazla kazaniyorum ama oyle iste ruhumuz fakirse demek...

Çalıştığım dönem de oldu çalışmadığım dönem de. Hiç bir şekilde ne kendimi üstün gördüm çalışmayanlardan ne çalışmadığım zaman eksik kaldım. Evet zihniyetiniz çirkin değil, çirkinliğin de bir sınırı vardır çünkü. Sizinki tanımlanamaz bir şey.

Hali hazırda çalışmayan kadın buzdolabındaki yiyecekleri istedikleri gibi yemesin mi?
Bence bakış açınızdaki bir takım yanlışlar söylem olarak eşinizin kulağına da sıkça gidip bunalarak kavga gürültü olmuş.
İstişare etmek iletişim kurabilmek evliliğin en önemli ögelerindendir. Gereksiz parantezi de cimrilik, kıyaslama, laf dalaşı içerisindesiniz. Sizde ben daha çok kazanıyorum gibi bir söyleme girmeniz fazlasıyla gereksiz. Oturup konuşursanız karşılıklı olarak çözülmeyen şeyler yoktur diye düşünüyorum.

Durun bir nefes alın diyorum ne diyim başka. Bu konuşmada kıyaslama yapmanız hele ki kardeşleriyle yapmanız çok ayıp. Eşiniz bir şey dememiş yani ben bir sorun görmedim. Gidip konuşun onunla bence. Kim olsa darılır buna. Tutumlu olmakta bir sakınca yok.

Hayatımda daha haklı çok az şey okudum.

Cimrilik yapıyorsa sorundur. Ama siz müsriflik yapıyorsanız bu da sorun. Çok zengin insan dahi kazanıyorum param var bol bol olsun her şey dememeli bence.

direkt üslubunuz bu yönde ise hoş değil. terbiyesiz demişsiniz. İkincisi ailesinden örnek vermeyin ne yaşarsanız yaşayın. Savunmaya geçiyorlar haklı dahi olsanız.

ben çalışıyorum, benim de param var lafını yapamayın erkeklere.

yarışdasınız gibi olmuş kız kardeşleriyle..

bunlar sizin hatalarınız benim bakış açımla.

Eşinizinkiler ise, mutfakta hanımın işine karışmak, kombiyi kapatmak. Neyden kâr etmeye çalışıyor?

salatalık domates yenmese bile üstünü kapatırsınız. Gün içinde ağzınıza atarsınız. Akşam salataya katarsınız. Yemek yaparken domatesi katabilirsiniz.

bu derece değil ama eşim de az biraz karışırdı. Cok nahifçe söyleye söyleye biraz kendime alan açtım. Bak canım bana bırak ben bir maydonoz sapını bile çöpe atmam kaynatır suyunu içerim. Müsriflik yapmayacağımı bil. Kalan çöpe gitmez ben değerlendiririm diye diye ilerledim.

eşiniz hatalı ama siz haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz yanlış üslup kullanarak.

Ben de sabahın köründe kalkıp işe gidiyorum ama "Bu eve para getiriyorum." demek gelmedi hiç aklıma.

Kafam pek çalışmıyorsa demek...

Konuyla alakası yok ama şu forumda nahif kelimesini doğru yazan ve kullanan birine ilk kez rastladım.

Yiyip içemez demedim ama ben ayda 6 bin para getiriyorum bana 1 domatesin lafını yapamaz bedavaya yemiyorum
Meselenin özü olarak haklısınız. Belli bir çaba gösteriyorsanız karşılığını görmek istiyorsunuz. Rahatça harcayayım, yiyeyim özgür hissedeyim isteyebilirsiniz. Çalışan pek çok kadının motivasyonu bu zaten. Ama diliniz, bakışaçınız hoş değil. Bir hanımefendiye yakışmıyor. Hakkınızı daha güzel yollarla arayabilirsiniz. Eşinizi dinlesek muhtemelen bundan şikayet edecek. Sonra kalkıp der tabi parası da olmasaydı çenesi de olmasaydı başım ağrımasaydı bir köy kızı alsaydım diye.. diğer konunuzda böyle demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.

"hem çalışıyorum hem bana mı çok görüyorsun dedim"
"Zaten çalışıyorum fazlasıyla kazanıyorum"

Ya şunu anlamıyorum neden çalışan kadınlar kavgalarında hemen çalışıyorum para getiriyorum diye üste çıkmaya çalışıyor. Arkadaşlar bırakın bu aşağılık komplekslerini. Size evde söz hakkı veren şey eve getirdiğiniz para değil. Kurduğunuz ortak yuva. O zaman çalışmayan kadınlar yemesin istediği şeyi. Giymesin istediği kıyafetleri. canı bir şeye sıkıldığında bunu söylemesin. İyi ölsün o zaman ev hanımları. İlişkiler bu tarz yarışları kaldırmaz bence
Not: Çalışıyorum

Eşinize terbiyesizlesme diyecek ne var ben anlamadım. Bunlar fazla dediğinde ben yemek istiyorum deseydiniz elinizden mi alacaktı? Bu diyaloğu bile kavgaya çevirebilmek marifet ister bence.

Aralarda çalıştığınızdan hatta aldığınız maaştan bahsetmişsiniz. Ne komik. Olayın bununla hiç alakası yok hâlbuki. Görüncemler de çalışmadığı için konuya dahil oldu diye düşündüm.

Bazı kadınların konuyu bir şekilde çalışmaya getirmeleri bir bana mı anlamsız geliyor?

Sizi evde söz sahibi yapacak şey çalışmanız değil eşinizle olan ilişkiniz ve aranızdaki saygıdır. Normalde bu saygıyı görmeyip paramı başına vura vura alırım diyorsanız da daha çok yaşarsınız tarz şeyleri.

Ev hanımı değilim. Maaşınızın iki katına yakın maaşım var. Her kadının çalışması gerektiğine inanıyorum.
Ama hem eşinizle tartışırken hem burada kendinizi savunurken kullandığınız üslubu tasvip etmiyorum.

Eşe terbiyesiz denmesi bile ciddi kavga sebebiyken o anki konuyla ilgisi olmayan kardeşlerini katmışsın. Çok yanlış buldum. Kombinin kapatılmasına söylenebilirdin uygun bir üslupla

Bu hanımefendiye tamamen katılıyorum..

Sanırım yanlış hatırlıyorum o farklı konuydu sözümü geri alıyorum. Benzer şekilde bir konu vardı. Eşi arabayı alıp ailesinin yanına gitmek istiyordu. Hanım evde oturmak istiyordu. Korona günlerini tatil zanneden ve soluğu ailesinin yanında almak isteyen bir öğretmen beydi. O konu sahibi de parasından dem vurduğu için eşi keşke maaşı olmayan köy kızı alsaydım da çenesi olmasaydı benzeri bir şey diyordu.

Bende kombiyi kısıyorum ev normal ısıda olunca aksine eşim açtırıyor. Şuan çalışamıyorum çocuğumuz olduğu için ödeyen o yani. Iyi diyorum nasılsa ödeyen sensin :) Kavganız arasına görümcelerini serpiştirmeseymişsin iyiymiş.

Ya ne arabesk cümleler kuruyorsunuz.Adam sadece demiş ki ''bence fazla olur kahvaltı için kaldıralım bunları'',''hayır ben yiyeceğim'' diyecektiniz konu kilit,bakın ne kadar kolay değil mi,yok kız kardeşin şunu yaptı,yok ben şu kadar para kazanıyorum,siz her şeyi böyle dramatize etmeyi seviyor musunuz hayatta ? İsterseniz 100 bin kazanın,sanki adam sizinle kavga etmiş domates yediniz diye,dolabı falan kitlemiş de aç bırakmış.Öyle şeyler yazıyorsunuz ki insanın aklı tutuluyor.Hele kız kardeşlerine laf atmanız böyle bir olayda,ne kadar komik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…