- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Aytoldu_xx
-
Bence çirkin olan bir şey yok evde kalanlar sanıyor ki çalışan kadın köledir hem çalışsın ama ben onunla aşık atayım Malesef çalışmanın bir karşılığı olmalı olmayacaksa ne diye sabahın köründe evimi bırakıp işe gidiyorum
Hayatımda daha haklı çok az şey okudum.Çalıştığım dönem de oldu çalışmadığım dönem de. Hiç bir şekilde ne kendimi üstün gördüm çalışmayanlardan ne çalışmadığım zaman eksik kaldım. Evet zihniyetiniz çirkin değil, çirkinliğin de bir sınırı vardır çünkü. Sizinki tanımlanamaz bir şey.
Cimrilik yapıyorsa sorundur. Ama siz müsriflik yapıyorsanız bu da sorun. Çok zengin insan dahi kazanıyorum param var bol bol olsun her şey dememeli bence.Merhabalar tekrar, az önce eşime çok darıldım o da bana darıldı karşılıklı. Sizce bunda ben mi hatalıyım söyler misiniz?
Kahvaltıyı bazen o hazırlıyor bazen ben. Bugün ben kalktım patates kızartması yaptım çayı demledim sucuk üstü kaşar yaptım sıradan kahvaltı yiyecekleri yani. Gece de kombiyi kapatmış dondum zaten ona sinirim bozulmuştu.
Tezgaha 1 salatalık bir domates çıkarmıştım. Geldi kaynana gibi hepsini yiyemeyiz diyerek geri koydu ben de sen ne karışıyorsun ben hazırlıyorum belki ben yicem yaptığın terbiyesizlik dedim kız kardeşlerin her sabah neler yiyor dedim hem çalışıyorum hem bana mı çok görüyorsun dedim kızdım o da salona gitti kahvaltı yapmadı şimdi de bana küstü.
Ben mutfaktayken gelip musluğu kapat bilmem ne diye beni eleştirmesi sinirimi bozuyor. Zaten çalışıyorum fazlasıyla kazanıyorum 3 5 kuruşluk yaptığı cimrilikler sinirimi bozuyor ne diyorsunuz
Ben de sabahın köründe kalkıp işe gidiyorum ama "Bu eve para getiriyorum." demek gelmedi hiç aklıma.Bence çirkin olan bir şey yok evde kalanlar sanıyor ki çalışan kadın köledir hem çalışsın ama ben onunla aşık atayım Malesef çalışmanın bir karşılığı olmalı olmayacaksa ne diye sabahın köründe evimi bırakıp işe gidiyorum
Cimrilik yapıyorsa sorundur. Ama siz müsriflik yapıyorsanız bu da sorun. Çok zengin insan dahi kazanıyorum param var bol bol olsun her şey dememeli bence.
direkt üslubunuz bu yönde ise hoş değil. terbiyesiz demişsiniz. İkincisi ailesinden örnek vermeyin ne yaşarsanız yaşayın. Savunmaya geçiyorlar haklı dahi olsanız.
ben çalışıyorum, benim de param var lafını yapamayın erkeklere.
yarışdasınız gibi olmuş kız kardeşleriyle..
bunlar sizin hatalarınız benim bakış açımla.
Eşinizinkiler ise, mutfakta hanımın işine karışmak, kombiyi kapatmak. Neyden kâr etmeye çalışıyor?
salatalık domates yenmese bile üstünü kapatırsınız. Gün içinde ağzınıza atarsınız. Akşam salataya katarsınız. Yemek yaparken domatesi katabilirsiniz.
bu derece değil ama eşim de az biraz karışırdı. Cok nahifçe söyleye söyleye biraz kendime alan açtım. Bak canım bana bırak ben bir maydonoz sapını bile çöpe atmam kaynatır suyunu içerim. Müsriflik yapmayacağımı bil. Kalan çöpe gitmez ben değerlendiririm diye diye ilerledim.
eşiniz hatalı ama siz haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz yanlış üslup kullanarak.
:) evet malesef naif olarak yerleşmiş dilimize ama nahif ve naif farklı anlamdalar.. sizin de biliyor olmanıza sevindim. Okuyanlar da öğrenmiş olurlar.Konuyla alakası yok ama şu forumda nahif kelimesini doğru yazan ve kullanan birine ilk kez rastladım.
Meselenin özü olarak haklısınız. Belli bir çaba gösteriyorsanız karşılığını görmek istiyorsunuz. Rahatça harcayayım, yiyeyim özgür hissedeyim isteyebilirsiniz. Çalışan pek çok kadının motivasyonu bu zaten. Ama diliniz, bakışaçınız hoş değil. Bir hanımefendiye yakışmıyor. Hakkınızı daha güzel yollarla arayabilirsiniz. Eşinizi dinlesek muhtemelen bundan şikayet edecek. Sonra kalkıp der tabi parası da olmasaydı çenesi de olmasaydı başım ağrımasaydı bir köy kızı alsaydım diye.. diğer konunuzda böyle demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.Yiyip içemez demedim ama ben ayda 6 bin para getiriyorum bana 1 domatesin lafını yapamaz bedavaya yemiyorum
Bence bu kadar üstünüze alınmamalısınız. İstiyorsunuz ki kadınlar hem çalışsın ama bizden aman 1 tane fazla bri şeyleri olmasın. Merak ettim cevap verir misiniz çalışan kadının istediği gibi yemeye içmeye giymeye hakkı yok mu o maaşla eşinin verdiğiyle yetinmek istese evde oturur zaten niye bu kadar alıngan bu ev hanımları
her şey tamam da bu ne alaka ?kız kardeşlerin her sabah neler yiyor dedim
Bu hanımefendiye tamamen katılıyorum..3 5 kurusluk cimrilik degıl yaptıgı, adam genel olarak bariz cimri.
Ne kadar salata domates yiyeceğine o mu karar verecek? Bu hava da kombı kapamak nedir, evde tek mı yasıyor?
Nasıl dayanıyorsun bu sinekten yag cıkaran adama?
Sanırım yanlış hatırlıyorum o farklı konuydu sözümü geri alıyorum. Benzer şekilde bir konu vardı. Eşi arabayı alıp ailesinin yanına gitmek istiyordu. Hanım evde oturmak istiyordu. Korona günlerini tatil zanneden ve soluğu ailesinin yanında almak isteyen bir öğretmen beydi. O konu sahibi de parasından dem vurduğu için eşi keşke maaşı olmayan köy kızı alsaydım da çenesi olmasaydı benzeri bir şey diyordu.Meselenin özü olarak haklısınız. Belli bir çaba gösteriyorsanız karşılığını görmek istiyorsunuz. Rahatça harcayayım, yiyeyim özgür hissedeyim isteyebilirsiniz. Çalışan pek çok kadının motivasyonu bu zaten. Ama diliniz, bakışaçınız hoş değil. Bir hanımefendiye yakışmıyor. Hakkınızı daha güzel yollarla arayabilirsiniz. Eşinizi dinlesek muhtemelen bundan şikayet edecek. Sonra kalkıp der tabi parası da olmasaydı çenesi de olmasaydı başım ağrımasaydı bir köy kızı alsaydım diye.. diğer konunuzda böyle demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.
Bence bu kadar üstünüze alınmamalısınız. İstiyorsunuz ki kadınlar hem çalışsın ama bizden aman 1 tane fazla bri şeyleri olmasın. Merak ettim cevap verir misiniz çalışan kadının istediği gibi yemeye içmeye giymeye hakkı yok mu o maaşla eşinin verdiğiyle yetinmek istese evde oturur zaten niye bu kadar alıngan bu ev hanımları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?