evet konunu okudum sanırım eşler karısının memlekinde yada yakın olmak istemiyorlar ,biz bizim ailemize daha yakınız 3 saat falan ama ben öyle sürekli giden birisi değilimdir inan 4 ayda bir giderim sorun gitmek değil diyor sen yine de yakınsın diyor ,normalde memleket ve aile düşkünü değildir ama istifa edince doğal olarak memlekitine gitmek istiyor,sen konunda ailesi beni sevmedi demişsin eşimin ailesi beni çok sever ama ben yabancı ,farklı bir kültüre gitmek istemiyorum burda bile yeni yeni çevrem olmaya başladı.bide şu var sanırım senin meslek sahibi olman ona dokunmuş bana eşim çok destek vermişti atanmam için neredeyse 2 yıllık öğretmenim ama şimdi de kendine çok güvenmeye başladın ........kalktı demeye başladı işin olmasaydı mecbr gelecektin diyor,ama değil aslında benim işim yokken gitmek istemişti bi ara ben gitmeyelim dedim o zaman bişey dememişti .Sen daha yeni evliymişsin hayırlısı diyelim çok zordur eminim bu kararı vermek çünkü ben kaç defa karar verdim ve vazgeçtim ,sabrediyorum belki düzelir diye ama gitmeye kesin kararlı olursa ee benim de istifa ettiğimi görmeyince keisn bitecek sanırım.
sevgili arkadaşım eşimin çekirdek ailesi de beni işin başında çok seviyorlardı yada ben öyle sandım kv ben bu şehirde ömür boyu yaşayamam dedim bana düşman kesildi ama bunu hep alttan alta yaptı hiç oğluna çaktırmadı.zaten kendi görümceleriyle kaynanasıyla da arası yoktu.eşinin ailesinin seni sevmesine sevindim ama bu sevignin kalıcılığına güvenme gelmiyorum dediğinde tavırlarına bak derim tavsyem bu.ayrıca benim de burası memleketime 5 saat.eşimde bana atanmam için çok destek verdi atanınca terketti.benziyor yani biraz.kurulu düzeni bıraktın diyor ne düzeni illa ki bir yere atancaktım ben.sizin kaç yıllık evlilikti hatırlayamadım ama bence iş hersey demek erkekler çok bencil birkere bile benimle gelemedi.
6 yıllık evliyim ben ondan öncede 5 yıl birliktelik vardı toplam 11 yıl eşim beni çok severdi ama artık sevse bile çok değiştiğini farkediyorum tanıyamıyorum onu beni pek takmıyor gibi geliyor sözlerime önem vermiyor.kayınvalidem açısından ise o beni çok sever,kendisi herkesle anlaşır herkeste onu sever kadıncağız yıllardır eşinin tarafının dediğini yapmış kp de alkol kullanıyor en çok kv anlar beni bu konuda .eşiniz ne iş yapıyor sizin yanınıza gelemez miydi ki ,şu an atandığınız yerle sizin memleketin arası mı 5 saat mi eğer öyleyse yakın değilsiniz ki ailenize,eşimin memleketi benim memleketime 15 saate yakındır sanırım.
benim memleketim ve eşimin memleketi de okadar.benim memlekete de yakın değiliz.eşim de kamuda.kv iyiyse çok sevindim ben sadece başımdan geçeni söledim arkadaşım..eşim gelebilirdi ama gelmedi.buraya gelirsen sevebilirim belki yeniden demişti.hırsızlıktan sonra şans vermekten tamamen vazgeçtim ben.üzüldüm size de iyi düşünün doğru karar vermeye çalışın.ben gene de güvenmezdim ailesiyle arama ama tabi sizin daha uzun zamaan ama olaylar da önemli yolunuz açık olsun...
buraya gelirsen sevebilirim belki demesi de acayip olmuş sevginin belkisi mi olur neyse sen kararını vermişsin iyi de yapmışsın bakalım benim durum nasıl olacak ,alışabildin mi peki yalnızlığa,onsuzluğa, benim tek korkum ya çok özlersem diyorum o kadar yıl var nede olsa hayırlısı bakalım
iki aydır görmüyorum onu ilk başlarda çok koymuştu hala da koyuyor ama güveni bitirdi.eşiniz sizi gitmeye mecbur ederse bunun ortak kararınız olmadını unutmayın yeter.benimki de ne sözler verdi hepsi havada kaldı bana da sen değmezsin gelmeye demeye getirdi.o lafla da bitirdi zaten kalbimi parçaladı.çocuk varr mı hem alkol hem de ani karar veren erkeklerden korkmam gerektini doktorum söledi.ben de net bu yüzden karar verdim.hem erkek gibiyi geçtim insan gibi hırsızlıktan sonra bişiy ilgilenmedi üzerine altın istedi yazıklar olsun dedim önceden nefret ediyordum artık onu ble etmiyorum görünce de sızlar bir yerim ama ölüm yok ya ucunda ömür boyu böyle dengesizle olcana olmasın dedim.boşanmayı kendi istedi.yok para yok yok adli tatil uzadı ben açtım gidip işte...hem boşanalım dedi hem de direk harekete geçemedi.
onca yıl diyorsun cnm benim insanlar zamanında dur demeyip evet diye katlandığına ilerde daha büyük hasarla ayrılıyorlar o yüzden gidersen içimdeki ses çok üzülceğin yönünde işin açısından.kocan şimdi sensiz karar alıp uygulatınca hep yapıcak
Gitmek istiyorsa gitsin
Sen ne işini ne evini bırakma, orda hem işsizlik hem ailesinin de dahil olması ile herşey daha da büyür çünkü
Aklı başına gelince geri döner, dönmezse de kendi bilir
Memleketinde bahsettiğiniz gece hayatını bulamaz zaten sıkılıp döner her türlü
zaten istifa etmek istemiyorum mezun olduktan 4 yıl sonra atanabildim çok uğraştım,bana şaçma çözümlerle geliyor hep
tayin olmuyor mu?
asla işten ayrılmayın,memelketine gitmek istiyorsa gitsin,alkolü gece hayatını bırakır birşekilde..bu sırada kendisini toplar belki yanına tekrar geri döner,yada orada gerekten adamakıllı iş bulur siz tayininizi istersiniz..o sırada sizde oda yaptıklarınızı,yapılanları düşünür kararınızı verirsiniz.bizlere demesi kolay,size uygulması zor ama işinden ayrılırsan daha büyük sorunlar çıkabilir..maalesef hem birbirinizi hemde evliliğinizi yıpratmışsınız,üzücü..
"5 sene ben sana baktım, 5 senede sen bana bak" eşinizin bu cümlesine sadece Allah ıslah etsin diyebiliyorum ..
Tabiki istifa etmeyeceksiniz bunu teklif etmesi bile saçma evliliğin kyrtarılabilecek durumdaysa ve seviyorsan düzelir karşılıklı konuşmayla anlaşmayla arkadaşım yarın Allah korusun eşinin başına bir iş gelse sana kim bakacak ya da seni bırakıp gitse taviz yok taviz yok ailelerimiz onlar için okutup meslek sahibi yapmadı bizi emek bizden çok onların
Gitmek icin subata kadar bekliyelim desen atama o zaman desen o zamana kadar esin bi gece isi bulup calissa en azindan isde oldugunu bilirsin ve is basinda alkol almaz her halde subat geldigi zaman da oraya atama yapmiyorlar diyemezmisin falan?belki o zamana kadar araniz duzelir ya da cok mecbur kalip gidersen kendi evini tutmak icin paraniz olur en azindan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?