Sakın istifa etme sakın !
Eşin saçmalığın alasını yapıyor dediğin gibi
İnsan nasıl bu kadar sorumsuz olabilir istifa edecek kadar
Böyle bir şeye karar vermeden önce seni düşünmeliydi,konuşmalıydı
Sanki memlekete gidince ne değişecekse
istifa edersin gidersin
sonrası pişmanlık. bu adam seni pek umursamıyor ki... umurunda olsan, evli oldugunuzun ve kararları birlikte vermeniz gerektiğini bilirdi.
ister gel ister gelme'' diyen biri ileride sorun yaşadığınız da ortada bırakır seni
asla güvenip iftifa falan etme.
gitmek istemiyorsan zorla götüremez ya. ailesi çağırdı ki gidiyor.
tayin de istemezdim yerinde olsam...değen biri olsa karşımda neyse.
benı takmayan, kafasına göre kararlar alan adamı bende takmam.
bırak gitsin, bilmem neresıne baka baka nasılsa geri döner gör.
dönmezse de kendı bilir.
şartlarınız belli sonuçta. birlikte ama yalnız iki yabancı gibisiniz bence
evlilik böyle bişi olmamalı
senin bi hayatın var bence bu hayatını mahfetmesine izin vermemlısın tedavı gormesıne yardımcı olmak ıstemıssın bence bu boyle gıtmemelı bı yolunu bul bu boyle gıtmez sen zaten evlılıgın ıcın yapılabılecek en buyuk fedakarlıgı yapıyorsun mesela suanda ona katlanmak gıbı..
aslında ege ve akdeniz tam onun mesleğine göre orada iş bulurum demiyor ki tarlaları var birşeyler ekerim dikerim diyor aslında benim bunları kabul etmeyeceğimi bile bile söylüyor işte benim fedakarlık yapıp yapmayacağımı ölçüyor ona göre bu durumda ben bencil oluyorum o işinden istifa etmiş oluyor ben değil.
istifa etmeyeceğimi onunla gitmeyeceğimi biliyor zaten olmayacağını bile bile bu teklifle geliyor bana zora koşuyor dediğiniz gibi
mrb arkadaşlar
biz eşimle yaklaşık 7 aydır sorunlar yaşıyoruz ,bundan 15 gün önce işinden istifa ettiğini ve memleketine gitmek istediğini söyledi çünkü bir gün öncesi akşam tartışmıştık ,bu evliliğin böyle devam etmeyeceğini söylemiştim o da bunun üzerine sabah böyle bir kararla karşıma çıktı , bana hiçbir şey sormadı,ben onun memleketine gitmek istemiyorm ve üstelik benim de işimden istifa ederek onunla beraber gitmemi istiyor,(öğretmenim bu arada) beni seviyorsan gelirsin diyor,ben de sen beni seviyorsan gitmezsin burda problemlerimizi halledelim diyorum,orda ben işsiz o işsiz bu kadar problemimiz varken nasıl yaparız daha hiç bir problemimiz aşamadık güvenemiyorum ,orda düzelir mi hiç sanmıyorum,üstelik ailesi de orda olacak ister istemez onlarda işin içine dahil olacak ,diğer bir şartıda burda kalacaksa ben ona bakacakmışım 5 yıl o bana bakmış 5 yıl da ben ona bakabilirmişim bana saçma çözümlerle geliyor şaşırdım kaldım artık geçenlerde bir ev buldum taşınalım dedim değişiklik olur bize ben hala vazgeçer gitmekten diye düşünüyorum ama o sen git o eve ben nasılsa 2 ay sonra memlekete gidicem diyor.bizim sorunumuza gelince eşimin gece hayatının ve alkolünün olması çok alışmış ve vazgeçiremiyorm gece hayatı dediğim iş ile ilgili yemekler oluyor bunlar uzayıp gidiyor gece boyunca ,ben hep ylnız olmaktan,paylaşım olmamasından,bana hiç zaman ayırmıyor evde olmak istemiyor sebep ben konuşuyormuşum eee rahatsız olduğum şeyleri dile getiriyorum ne yapayım ,gerçi sussamda artık hiçbir şey değişmiyor bıktım artık,sizin fikirleriniz nelerdir.
nasıl bir erkek karısına bakma süresini hesaplar sende bana bakacaksın der. tipik karadeniz erkeği tabiki istisnalarıda vardır. bende karadenizliyim ve hep memleketimden biriyle velenmiycem dedim bzim erkekler biraz çıkarcı oluyor kadın çalıştırmayıda baya severler.
canım annemde babamdan aynı şeyi çekti. babam emekli olsun diye dışardan parasını ödedi. annemin maaş kartıda babamın cebinde gezdi. daha başka örneklerde gördüm.
bigün hiç unutmam karadenizle ilgili bir program izliyoruz kadın sırtına dünyanın odununu yüklemiş adamda ceketini çıkarıp odunların üstüne atmış ellerini arkaya kavuşturmuş kadının yanında gidiyo.
ayrıl demek geçiyor içimden ama bir yuvanın yıkılmasıda okadar kolay olmuyo. ama eşinizin memlekete gitme isteği bana orda düzenini sağlayıp sonra yine ayrılmak isteyeceği izlenimi verdi.
siz çalışıp ona bakarken oda sizin gibi evde tüm ev işlerini yapıp evin ihtiyaçlarını karşılayı akşama yemek sabah giderken size kahvaltı hazırlayacakmı acaba. oldu olacak çocukta doğursun.
elle tutulur evliliğe adapte olabilecek eşini sahiplenebilecek birine benzemiyo anlattıklarınıza göre. allah yardımcınız olsun. hayırlısı olur inşallah.
arkadaşım allah yardımcın olsun.ama herkesin de dediği gibi sakın istifa etme. eder peşine düşer gidersin başka sıkıntılar çıkarır sana.ne demek ya 5 yılda sen bana bakarsın. ben evin reisiyim diye kasılmayı biliyorlar ama.reislik evine eşine çocuklarına sahip çıkmakla oluyor.ayrıca aile yanına gidersen daha büyük sıkıntılar yaşarsın.ayrı eve falan geçme bence.otur evinde bırak gitsin.yapamayacak geri dönecektir sana merak etme.
bizde ilk 2 yıl ailesinin olduğu ilde yaşıyorduk.evliliğimin 1.ayında başladı kavgalarımız.eşim dengeyi bir türlü kuramadı.ailesinin herşeyimize müdahale etmesini engelleyemedi.onlara bişey söyleyemeyincede bana idare et diyodu.yükleniyodu.çok şiddetli kavgalarımız oluyodu.düşün yani cicim aylarında.2 yıl sonra başka bir ile taşındık.orda rahat ederiz diye düşünüyordum ama telefonla yettiler yine.hala aynı kavgalarımız devam ediyor.güvenimi saygımı dolayısıylada sevgimi yitirdi.en ufak maddi sorunda sen getirdin beni buraya memlekette kendi evimizde oturuyorduk kira vermiyorduk.maddi sıkıntımız yoktu çek şimdi deyip kestirip atıyo.oysa onun ailesine karşı pasifliği ve yine onun yüzünden çocuğumuz olmadığı için tedavi daha rahat olur diye gelmek istedim.defalarca söylüyorum ama kabullenmiyor.oysaki çok iyi biliyorki benim sayemde bişey sahibi oluyoruz ve kimseye muhtaç olmuyoruz.anneme babama kıyamadığım için şimdilik boşanmıyorum.onlar çok hassas insanlar çünkü.ama kocam gibide göremiyorum onu.
memleketinde ne yapacakmış beyfendi
lütfedip söyledimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?