Esimin kan grubu

Benim de anne babamin o rh + ablamin benim ve kardesimin de 0 rh +. Mumkun degil baska gruptan olmasinin. Anne ve baba 0 grubundaysa %93 0 rh + %7 0 rh - baska turlusu mumkun degil.

Hanımlar şimdi, genetiğe ilgisi olan biri olarak söylüyorum lisede öğrendiğimiz baskın çekinik kadar basit değil bu iş. Çok daha karmaşık. Birçok faktör var. Örneğin yazılmış mavi gözlü anne babanın kahverengi gözlü çocuğu olamaz diye ama olabilir, nadirdir ama olur.

Kan grubu için de geçerli. 0 anne babanın çocukları %100 0 olur diye bir şey yok. Nadir de olsa olamayabiliyor.

İşin aslını bilmeden lütfen anneye iftira atmak veya çocuğa evlatlık demek gibi bir yanlışa düşmeyin lütfen kimsenin vebalini almayın boşu boşuna. Eğer evlatlık olduğunu düşünen kişi çok şupheye düşüyorsa ailesiyle arası bozulduysa gider dna testi yaptırır. Ama kişinin böyle bir derdi yoksa 2. 3. Kişiler de durduk yere kendine dert edinmedin ortalığı karıştırmasın.

Eğer eşin konunun açığa çıkmasını istiyorsa ailesi ile oturup konuşacak. Sakın sen hiçbir konuda baskı yapma. Kendi kararını kendisi versin. Otursun konuşsun. Ailesi eğer evlatlık olmadığını söylüyorlarsa içinde ufacık bir şüphe kalmaması için bir araştırma hastahanesine (ama mutlaka bombay şüphesi de belirtilmeli) başvursunlar. Malesef her şey olabilir evet hastahanede karışmış bile olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kan grubuyla bilinceke bisey. Esimin kardesinin anne ve babasinin da hepsi farkli. Cunku anne 0 baba b grubundan

Tamam karistirmiyorum zaten. Soruma cevap arıyorum.

Işin aslını öğrenmeden eşime asla böyle bir şey diyemezdim ben . Hoş bilsemde demezdim.

Neden karıştırayim ki bir aileyi. Bu yaşa kadar merak etmemiş zaten.

Bir genetik uzmandan yardım alın.
Istisnası mutlaka vardır diye düşünüyorum.

Yaaa gerçekten ögrenirseniz yeni konu

açıp anlatin ne sonuç çıktıgıni cok

mrk ettim gerçekten naptignizi yazin müge anlidada

şimdi böyle bi aile var ya kan grubu mevzusu o aklima geldi

Müge Anlı mi izlediniz? Şimdi karıştırmaya ne gerek var.
Izledim canim ya çocuklar karişti ya sutcü tupçu mevzusu o yüzden söyledm haberlerden biliyrm konuyu burdada ayni konu karistirmadim bayanda zaten şuphe var aklini bulandirmak amacli bisey demedim..art niyet aramyn hemn

Evlatlık olsa ne olacak ? Bu yaşa kadar yaşamış yaşayacağını, bir hayat arkadaşı olarak ortalığı bulandirmamalisiniz.
Içime dert oldu.
Evlatlık yavrum olsa , ileride eşi bunu dile getirse yikilirdim

Eşim ve ben A, kızımız ise 0. Bu mümkünse diğer türlüsü de mümkün değil midir?
Hayir mumkun degildir koni sahibinin ddigi.
Sizinki mumkundur.

Basit yoldan soyle anlatayim.
Sizinkisi genleriniz Ao dir esinizinkide Ao dir. A dominant oldugu ixin sizinkide esinizinki A olmustur. Ama genlerde hala dominant olmayan o kan grubu vardir. O genler birbirine bulmustur kizinizda.
Kucuk bi hesaplamayla 25 % sifir( o ) olma sansi vardir. Kizinizi bu bulmustur.

Aynı durumda ben varim.Öz anne babam A rh+ ben ise 0 rh + kan grubum çok şükür % 100 de eminim anamadan babamdan da kardeşimde anne babam gibi A rh+ eee yanii bu neye göre oluyor.
Burda tersinden bahsediyoruz yalniz. Burda anne baba 0 çocuk A grubu. Yanlış anlamışsınız

birinden biri mutlaka A olmalı ya da babası farklı yada evlatlık

Konu sahibi esinizin kan grubu mumkun degildir.
Her hesaplamayi, islemi yaparsak yapalim mumkun degildir.
A dominanttir.
Yani A bi ebeveynden gelmis olmasi lazimki cocukta A kan grubu olussun.
Iki kere 0 kan grubu demek oluyorki A yda B dominantligi yok. Yoksa zaten dominant olan one cikardi anne yada babada O kan grubu yerine A yada B gorurduk. Ama yok, ikiside 0 diyosun.
Mumkun degil iki 0 dan bi A cocuk cikmasi.

Aynı durumda ben varim.Öz anne babam A rh+ ben ise 0 rh + kan grubum çok şükür % 100 de eminim anamadan babamdan da kardeşimde anne babam gibi A rh+ eee yanii bu neye göre oluyor.

Iki A dan 0 bi cocuk cikabilir evet. Cunku o 0 genlerde gizlidir ve one cikmamistir cunku dominant degildir. Yani sizinki olasi.
Ama dominant olmayan 0 kan grubundan dominant A cikmasi mumkun degildir.

Belki annesi babasi 0 gibi görünüyordur aslinda A veya Bdir olur mu peki öyle? O zamanda cocuk A olmustur mesela. Merakimdan soruyorum yani hicbi fikrim yok konuyla ilgili.

Belki annesi babasi 0 gibi görünüyordur aslinda A veya Bdir olur mu peki öyle? O zamanda cocuk A olmustur mesela. Merakimdan soruyorum yani hicbi fikrim yok konuyla ilgili.
Mumkun degil. A ve B dominanttir. Eger genlerde varsa zaten dominant oldugu icin one cikar ve kan grubu A/ B olur.

Anne baba sıfır Rh ise cocuklar da sıfır rh olur.

Baska bır olasılık mumkun degıldır.

Su durumda soyle olabılır:
1.) Anne yada babadan bırısı kan grubunu yanlıs bılıyordur. Bırısı A grubundandır.
2.) Cocugun babası baskasıdır. Dna testı yaptırsınlar.
3.) Cocuk evlatlıktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…