- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
Benim de anne babamin o rh + ablamin benim ve kardesimin de 0 rh +. Mumkun degil baska gruptan olmasinin. Anne ve baba 0 grubundaysa %93 0 rh + %7 0 rh - baska turlusu mumkun degil.Selam kızlar günlerdir bu konu dert oldu bize bilenler yardımcı olursa sevinicem. Eşimin Anne babası ve kardeşlerinin kan grubu 0rh ama esimin kan grubu A rh.
Internette mümkün değil yazıyor bu durumda nasıl olabilir böyle bişey üvey evlat mı ozaman bunu nasıl anlarız.
Babası kanser hastası Geçen Ay kansız kalmıştı ve kan verilmek için hastaneye yattı tüm aile fertleri 0 benim eşim A olunca ben niye A yim diye bi soru attı ortaya hastanede bunun üzerine araştırdım ben ve dna larimiza bakıldı çocuğumuz olmuyor diye dna ya bakan doktora sorduk yanlış olabilir dedi tekrar test yaptı. Ama yanlış sonuç değil işte.
Kan grubuyla bilinceke bisey. Esimin kardesinin anne ve babasinin da hepsi farkli. Cunku anne 0 baba b grubundanYa kan grubuyla bilebileceğiniz bir şey değil ki. Ne annemin ne babamın ne kardeşlerimin kan grubu benimkiyle aynı. Hatta anneme şaka yollu takılmıştım anne ben evlatlıkmıyım diye
Oda senin evlatlık olma ihtimalin sıfır çünkü seni evde doğurdum ve hemen kucağıma aldım dedi :)
Tamam karistirmiyorum zaten. Soruma cevap arıyorum.Hanımlar şimdi, genetiğe ilgisi olan biri olarak söylüyorum lisede öğrendiğimiz baskın çekinik kadar basit değil bu iş. Çok daha karmaşık. Birçok faktör var. Örneğin yazılmış mavi gözlü anne babanın kahverengi gözlü çocuğu olamaz diye ama olabilir, nadirdir ama olur.
Kan grubu için de geçerli. 0 anne babanın çocukları %100 0 olur diye bir şey yok. Nadir de olsa olamayabiliyor.
İşin aslını bilmeden lütfen anneye iftira atmak veya çocuğa evlatlık demek gibi bir yanlışa düşmeyin lütfen kimsenin vebalini almayın boşu boşuna. Eğer evlatlık olduğunu düşünen kişi çok şupheye düşüyorsa ailesiyle arası bozulduysa gider dna testi yaptırır. Ama kişinin böyle bir derdi yoksa 2. 3. Kişiler de durduk yere kendine dert edinmedin ortalığı karıştırmasın.
Izledim canim ya çocuklar karişti ya sutcü tupçu mevzusu o yüzden söyledm haberlerden biliyrm konuyu burdada ayni konu karistirmadim bayanda zaten şuphe var aklini bulandirmak amacli bisey demedim..art niyet aramyn hemnMüge Anlı mi izlediniz? Şimdi karıştırmaya ne gerek var.
Hayir mumkun degildir koni sahibinin ddigi.Eşim ve ben A, kızımız ise 0. Bu mümkünse diğer türlüsü de mümkün değil midir?
Burda tersinden bahsediyoruz yalniz. Burda anne baba 0 çocuk A grubu. Yanlış anlamışsınızAynı durumda ben varim.Öz anne babam A rh+ ben ise 0 rh + kan grubum çok şükür % 100 de eminim anamadan babamdan da kardeşimde anne babam gibi A rh+ eee yanii bu neye göre oluyor.
Aynı durumda ben varim.Öz anne babam A rh+ ben ise 0 rh + kan grubum çok şükür % 100 de eminim anamadan babamdan da kardeşimde anne babam gibi A rh+ eee yanii bu neye göre oluyor.
Belki annesi babasi 0 gibi görünüyordur aslinda A veya Bdir olur mu peki öyle? O zamanda cocuk A olmustur mesela. Merakimdan soruyorum yani hicbi fikrim yok konuyla ilgili.Bombay fenotipi denilen durumla karşılaşmış olabilirsiniz.
Kısaca şöyle ifade edeyim :
Kan grupları kanda bulunan antijene göre isim alır. A antijenini bulunduran A kan grubu, B yi bulunduran B grubu,her ikisini bulunduran AB ,hiçbirini bulundurmayan kan grubu 0 olarak adlandırılır.
Ve benim bildiğim kadarıyla bu antijenlerin oluşabilmesi için H antijeninin varlığı gerekmektedir. Eğer bulunmuyorsa ( yani h varsa) bu A ve B antijenleri sentezlenemez ve kişi gerçekten de A veya B kan grubuna mensup olmasına rağmen 0 mış gibi gözükür.
İleri teknoloji kan grubu tespit etme testi bulundurmayan hastanelerde genelde '0' diye sonuç çıkar. Bu birinci ihtimal. Çok nadir de olsa karşılaşılabilir.
İkinci ihtimal ise eşinizin babasının başka birisi olması ya da evlatlık olması
EDIT: yanlış okumuşum eşiniz A kan grubuna sahipmiş. O zaman babası farklı ya da eşiniz evlatlık
Mumkun degil. A ve B dominanttir. Eger genlerde varsa zaten dominant oldugu icin one cikar ve kan grubu A/ B olur.Belki annesi babasi 0 gibi görünüyordur aslinda A veya Bdir olur mu peki öyle? O zamanda cocuk A olmustur mesela. Merakimdan soruyorum yani hicbi fikrim yok konuyla ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?