Esimin kan grubu

Anne veya babanın bombay olduğunu düşünen arkadaşlar gözden kaçırdığınız birşey var. Eşinin diğer kardeşleri nasıl O kan grubu?
Eş tek çocuk olsa A kan grubu olsa Anne babadan biri bombay olabilirdi.

Konu çok hassas kelie.çok deşelememek gerek.
Kaçıncı çocuk olduğunu şu yüzden sordum.çocuğu olmayan aileler evlatlık alıyor sonra çocukları oluyor.böyle bir ihtimal olabilirmi diye ?
Ikinci çocuk ama bundan bi önceki vefat etmiş falan haklısın deselemeyip sorsa bile olurmus demeye karar verdim.

Bunun aynısını bende profilde sordum Evet diğer iki kardeş de 0

Bombay kendini O diye gosteren ama aslinda O olmayan kan grubudur canim.
Konu sahibinin esi A imis. Ben de ilk O zannedip Bombay demistim ama esim A yazmis ben yanlis okumusum.
Ben de söyle düşünmüştüm, belki anne babadan biri Bombay. O yüzden 0 gibi gözüküyordur. Tabi bu durumda çaprazlamada çocuk A olabilir belki diye düşündüm. Ama kesin bir bilgim yok, sadece fikir yürüttüm. Uzmanlık alanım değil. Bir uzmana danışılmalı. Çünkü Bombay durumu varsa bilinmeli, kan alıp vermede sıkıntılı diye duymuştum.

Eşim ve ben A, kızımız ise 0. Bu mümkünse diğer türlüsü de mümkün değil midir?
Siz ve esiniz A0 allel genlere sahip olabilirsiniz. Kiziniz ikinizden de 0lari almistir.

Ama 00 anne babalarin 0 grubu haric cocuklari olmaz

Anne ve ya babanin kan grubuna tekrar baktirin hatta esinizinkinede bi laboratuar hatasi olmadigindan emin olun eger sonuc degismiyorsa tibben mumkun degil anne ya da baba ya da her ikiside baska biri biyolojik olarak nerden nuksetti konu onu merak ettim bende

Bombayda AB0 kan grubu söz konusu yani sıfırı da çocuğa verebilir.

Iste bu yuzden benim biyoloji dersim hic iyi degildi.

Kan grubu bi kistas midir. Ailede kendisine nasil davraniliyor. Hic evlatlik oldugunu hissedecek bi olay yasamis mi? Kardeslerle , anne ve baba ile benzerlik var mi? Insan hisseder biraz .

Mesela yillarca mavi veya yesil gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocugu olmaz denildi, ama bal gibi de oluyor
Genetik iste

Yeşil duymamıştım da mavi gözlü ebeveynlerin sadece mavi gözlü çocuğu olur diye okumuştum.

Mesela yillarca mavi veya yesil gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocugu olmaz denildi, ama bal gibi de oluyor
Genetik iste

Zamanında romanyada romanların sarı saçlı mavi gözlü kızı haberlere ve belgesele konu olmuştu. Kaçırıldığı düşünülmüştü. Ancak genetik bu. Neyin ne olacağı belli olmuyor. Eşimde rH faktörü değişken. Kan alırken pozitif verirken negatif. Gen mutasyona da uğrayabiliyor.

Babası kanser hastası Geçen Ay kansız kalmıştı ve kan verilmek için hastaneye yattı tüm aile fertleri 0 benim eşim A olunca ben niye A yim diye bi soru attı ortaya hastanede bunun üzerine araştırdım ben ve dna larimiza bakıldı çocuğumuz olmuyor diye dna ya bakan doktora sorduk yanlış olabilir dedi tekrar test yaptı. Ama yanlış sonuç değil işte.

Bu arada konu sahibi eşinin annesi ve babası kan testini yaptırırken bombayın araştırılmasını istesin. Çünkü sağlık ocağına gidip kan testi yaptırdılar mı yine sıfır diye sonuç göreceklerdir. Bombayı araştıran bir yere başvurmanız lazım.

Ya kan grbyla ilgili bilgim yok ama anne babasi varken laf atin ortaya ciddi bi konusma yapin ögrenmissiniz gibi gercekleri anlatin filan düşerler belki((daha iyi bi cözm uretemdim yada dna(

Esmerden sarisin oluyor da, sarisindan esmer olmaz zannediyordu herkes ama oluyor gayette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…