- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Ikinci çocuk ama bundan bi önceki vefat etmiş falan haklısın deselemeyip sorsa bile olurmus demeye karar verdim.Konu çok hassas kelie.çok deşelememek gerek.
Kaçıncı çocuk olduğunu şu yüzden sordum.çocuğu olmayan aileler evlatlık alıyor sonra çocukları oluyor.böyle bir ihtimal olabilirmi diye ?
Bunun aynısını bende profilde sordum Evet diğer iki kardeş de 0Anne veya babanın bombay olduğunu düşünen arkadaşlar gözden kaçırdığınız birşey var. Eşinin diğer kardeşleri nasıl O kan grubu?
Eş tek çocuk olsa A kan grubu olsa Anne babadan biri bombay olabilirdi.
Ben de söyle düşünmüştüm, belki anne babadan biri Bombay. O yüzden 0 gibi gözüküyordur. Tabi bu durumda çaprazlamada çocuk A olabilir belki diye düşündüm. Ama kesin bir bilgim yok, sadece fikir yürüttüm. Uzmanlık alanım değil. Bir uzmana danışılmalı. Çünkü Bombay durumu varsa bilinmeli, kan alıp vermede sıkıntılı diye duymuştum.Bombay kendini O diye gosteren ama aslinda O olmayan kan grubudur canim.
Konu sahibinin esi A imis. Ben de ilk O zannedip Bombay demistim ama esim A yazmis ben yanlis okumusum.
Siz ve esiniz A0 allel genlere sahip olabilirsiniz. Kiziniz ikinizden de 0lari almistir.Eşim ve ben A, kızımız ise 0. Bu mümkünse diğer türlüsü de mümkün değil midir?
anne baba 0 iken çocuk a grubu oluuorsa ya sütçüden ya tüpçüden.
Anne veya babanın bombay olduğunu düşünen arkadaşlar gözden kaçırdığınız birşey var. Eşinin diğer kardeşleri nasıl O kan grubu?
Eş tek çocuk olsa A kan grubu olsa Anne babadan biri bombay olabilirdi.
Mesela yillarca mavi veya yesil gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocugu olmaz denildi, ama bal gibi de oluyorTeşekkür ediyorum. Çok enteresanmış.
Olmaz olmaz dememeli işteMesela yillarca mavi veya yesil gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocugu olmaz denildi, ama bal gibi de oluyor
Genetik iste
Mesela yillarca mavi veya yesil gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocugu olmaz denildi, ama bal gibi de oluyor
Genetik iste
Mesela yillarca mavi veya yesil gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocugu olmaz denildi, ama bal gibi de oluyor
Genetik iste
valla bizim genetik hocası ders anlatırken genetik faktörlere göre sütçü faktörüde işe karışmamışsa imkansız diyordu
eşime ben söyledim olmaz diye onun hiç aklına bile gelmemiş bilmiyormus
Esmerden sarisin oluyor da, sarisindan esmer olmaz zannediyordu herkes ama oluyor gayette.Zamanında romanyada romanların sarı saçlı mavi gözlü kızı haberlere ve belgesele konu olmuştu. Kaçırıldığı düşünülmüştü. Ancak genetik bu. Neyin ne olacağı belli olmuyor. Eşimde rH faktörü değişken. Kan alırken pozitif verirken negatif. Gen mutasyona da uğrayabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?