Esimin kan grubu

Belki annesi babasi 0 gibi görünüyordur aslinda A veya Bdir olur mu peki öyle? O zamanda cocuk A olmustur mesela. Merakimdan soruyorum yani hicbi fikrim yok konuyla ilgili.
olur neden olmasın :) yani bence olabilir. ama hem annesinin hem de babasının aynı anda bombay fenotipine sahip olması da çok çok düşük bir ihtimal bence

Mumkun degil. A ve B dominanttir. Eger genlerde varsa zaten dominant oldugu icin one cikar ve kan grubu A/ B olur.
yok,hanımefendi normal koşullarda nasıl olacağını sormuyor. bombay fenotipine göre olabilir miydi diyor

Ben lisede öğrendiğim biyolojiye dayanarak kesin konuşamam. Bu durum çok olasılık dışı gelmiyor bana nesilden nesile mutasyonlar olabiliyor. Arkadaşların yazdığı bombay fenotipide olabilir. Ailesi iyiyse çokta kurcalanmaması gerekir bence.

O galiba pek fazla rast gelinmeyen olagan ustu bisey. Ondan bilgim yok benim.
ben de kesin bilgiye sahip değilim zaten , fakültede derslerden hatırladığım kadarıyla yazdım :)
evet çok nadir rastlanan bir durum zaten.

Anlaşılan o ki Bombay düşük bir olasılık az değil 6 kardeşler Bombay olsa içlerinden birkaçı daha a. Yada b olmalıydı. Eğer eşinize gerçekten ayrımcılık yapılıyorsa bu işin peşine düşün. Önce kv ile siz eşiniz 3 kişi görüşün. Bakalım belki birşey açıklar. Yok aile bağları iyi Mutlu ise eşiniz karıştırmak mantıksız olur.

Karistirma dicem ama ben bile merak ettim
Sonucu ogrenirsen yaz.:)

Eşim ve ben A, kızımız ise 0. Bu mümkünse diğer türlüsü de mümkün değil midir?

Biraz uzun ama sizin A olan kan grubunuz ya A0 dır ya da AA'dır. İki tane yazdım ya, bunlardan biri anne biri babadan geliyor. A baskın gendir, 0'la yanyana gelince siz A grubu olursunuz. Eşinizin de aynı şekilde büyük ihtimal. Ve sizin çocuklarınızın eşleşme olasılıkları bu durumda şöyle olur ;

AA A0 00.

Kızınıza 00 denk gelmiş ve 0 olmuş. Ama 0 kan grubuna sahip biri hem anneden hem babadan 0 almak zorunda. Çünkü 0, çekinik gendir. Karışık anlatmamışımdır umarım

kesinlikle mümkün degil, ya esin ka grubunu yanlis biliyor.. yada bi karisiklik var... kayinvalidenin sac teli disfircasi falan , esinin de bunlardan birini alarak dna testi yaptirin yüzde yüz sonuc verir

Aynı şey B için de geçerli değil mi? Yani iki B'den de B ya da 0 olur. Başka bir şey olma ihtimali var mı? İki B'den diğer kan grupları çıkar mı? Mesela bir A bir B diyelim. Bunlardan A ve B; AA, A0, BB, B0 kombinasyonundan her kan grubu çıkabilir mi? Mesela A0'da baskın 0 olup kan grubu 0 olabiliyor mu? Yoksa 0 demek için 00 mu olması gerek?
Edit: ay çok sormuşum en iyisi araştırayım öğreneyim.

Biz 4 kisilik aileyiz.

Annem ve kardesimin gruplari ayni.
Babamin ailede herkesten ayri grubu.
Benimde ailede herkesten ayri grubum.
Toplama kampi gibiyiz.

O cekinik oldugu icin OO olmasi gerekir.
Aynen 2 B'den sifir ya da B cikar. Biri A biri B ise her sey olabilir, AB de olabilir.

Baba anne 0ise homojenlik kesindir yani 00.
Anne A0 baba B0ise çocukları AB 00 A0 B0 olabilir . Ama anne 00baba 00ise 00da baska secenek yok. Anne yada babanin baska kan grububolma ihtimali var bence

Ben 0 rh negatif, eşim 0 rh pozitif, kızımda 0 rh negatif. Ailemde 0 grubu çok var ve hepsinin çocuğu 0 grubundan.

Sanırım bir yanlışlık var kan gruplarında yeniden yapılması detaylı şekilde daha doğru aklınızı kurcalayacağına.

Simdi benimde kafam karisti benle esimin kan grubu 0+ anne babamin da oyle iki cocugumun da ayni yanliz 1 oglumun b+ dogumdan sonra yapilan test te yaziyordu....sebebi ne olabilir

Simdi benimde kafam karisti benle esimin kan grubu 0+ anne babamin da oyle iki cocugumun da ayni yanliz 1 oglumun b+ dogumdan sonra yapilan test te yaziyordu....sebebi ne olabilir
Yanlis biliyor olabilir misiniz? Esiniz 0 degildir muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…