olur neden olmasın :) yani bence olabilir. ama hem annesinin hem de babasının aynı anda bombay fenotipine sahip olması da çok çok düşük bir ihtimal benceBelki annesi babasi 0 gibi görünüyordur aslinda A veya Bdir olur mu peki öyle? O zamanda cocuk A olmustur mesela. Merakimdan soruyorum yani hicbi fikrim yok konuyla ilgili.
Hemen korkma. Kan gruplariniz nedir?? Annenin babanin senin? Tipki konuda yazilan gibimi yoksa?Arkadaslar mümkün diyen biri çıksın.Lütfen.Yoksa benı caminin bahcesınde mi buldular?
yok,hanımefendi normal koşullarda nasıl olacağını sormuyor. bombay fenotipine göre olabilir miydi diyorMumkun degil. A ve B dominanttir. Eger genlerde varsa zaten dominant oldugu icin one cikar ve kan grubu A/ B olur.
O galiba pek fazla rast gelinmeyen olagan ustu bisey. Ondan bilgim yok benim.yok,hanımefendi normal koşullarda nasıl olacağını sormuyor. bombay fenotipine göre olabilir miydi diyor
ben de kesin bilgiye sahip değilim zaten , fakültede derslerden hatırladığım kadarıyla yazdım :)O galiba pek fazla rast gelinmeyen olagan ustu bisey. Ondan bilgim yok benim.
Degildir sizinkinde durum farkli.Eşim ve ben A, kızımız ise 0. Bu mümkünse diğer türlüsü de mümkün değil midir?
Yok ben bombay için dedim. 0 görünüp de A ya da B olabiliyormuş ya.Mumkun degil. A ve B dominanttir. Eger genlerde varsa zaten dominant oldugu icin one cikar ve kan grubu A/ B olur.
Eşim ve ben A, kızımız ise 0. Bu mümkünse diğer türlüsü de mümkün değil midir?
Aynı şey B için de geçerli değil mi? Yani iki B'den de B ya da 0 olur. Başka bir şey olma ihtimali var mı? İki B'den diğer kan grupları çıkar mı? Mesela bir A bir B diyelim. Bunlardan A ve B; AA, A0, BB, B0 kombinasyonundan her kan grubu çıkabilir mi? Mesela A0'da baskın 0 olup kan grubu 0 olabiliyor mu? Yoksa 0 demek için 00 mu olması gerek?Biraz uzun ama sizin A olan kan grubunuz ya A0 dır ya da AA'dır. İki tane yazdım ya, bunlardan biri anne biri babadan geliyor. A baskın gendir, 0'la yanyana gelince siz A grubu olursunuz. Eşinizin de aynı şekilde büyük ihtimal. Ve sizin çocuklarınızın eşleşme olasılıkları bu durumda şöyle olur ;
AA A0 00.
Kızınıza 00 denk gelmiş ve 0 olmuş. Ama 0 kan grubuna sahip biri hem anneden hem babadan 0 almak zorunda. Çünkü 0, çekinik gendir. Karışık anlatmamışımdır umarım
O cekinik oldugu icin OO olmasi gerekir.Aynı şey B için de geçerli değil mi? Yani iki B'den de B ya da 0 olur. Başka bir şey olma ihtimali var mı? İki B'den diğer kan grupları çıkar mı? Mesela bir A bir B diyelim. Bunlardan A ve B; AA, A0, BB, B0 kombinasyonundan her kan grubu çıkabilir mi? Mesela A0'da baskın 0 olup kan grubu 0 olabiliyor mu? Yoksa 0 demek için 00 mu olması gerek?
Edit: ay çok sormuşum en iyisi araştırayım öğreneyim.
Selam kızlar günlerdir bu konu dert oldu bize bilenler yardımcı olursa sevinicem. Eşimin Anne babası ve kardeşlerinin kan grubu 0rh ama esimin kan grubu A rh.
Internette mümkün değil yazıyor bu durumda nasıl olabilir böyle bişey üvey evlat mı ozaman bunu nasıl anlarız.
Yanlis biliyor olabilir misiniz? Esiniz 0 degildir muhtemelen.Simdi benimde kafam karisti benle esimin kan grubu 0+ anne babamin da oyle iki cocugumun da ayni yanliz 1 oglumun b+ dogumdan sonra yapilan test te yaziyordu....sebebi ne olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?