Esimin kan grubu

Başka şüpheleriniz varmıydı? Nereden aklınıza geldi eşiniz ve ailesinin kan gruplarını karşılaştırmak. Gerçekten merak ettim:)

......Alıntıdır......
Anne ve baba 0 ve 0 grubu olduğunda;
Olasılıklar
00 ( İlk gruptan 0 ile ikinci gruptan 0 olasılığı ) 0 olasılığı – %25
00 ( İlk gruptan 0 ile ikinci gruptan 0 olasılığı ) 0 olasılığı – %25 (toplamda %100)
Sonuç : Kesinlikle 0 grubu olmalıdır.

Anne baba 0 grubuysa başka kan grubu olamaz çocuk.

Anne babam 0 benim A.

Babamın farklı olduğunu ortasonda öğrendim. Kendim nasıl böyle bir şey olabilir diye sıkıştırarak.

Erkek kardeşimin 0

Şu şartlarda ya kan testi sonucu yanlış ya da baba farklı ya da evlatlık olayı var.

benim hatırladığım çaprazlama yapıyorduk. olmaz sanki evet. dna testi yaptırsın.

Aynı durumda ben varim.Öz anne babam A rh+ ben ise 0 rh + kan grubum çok şükür % 100 de eminim anamadan babamdan da kardeşimde anne babam gibi A rh+ eee yanii bu neye göre oluyor.
anne a0 baba a0 şeklinde çarazlama yapılıyor. biyoloji dersinden öyle hatırlıorum. bu durumda dört ihtimal oluyo aa, a0,a0,00 yani sizinki normal

Benzer bir durum biz kan grubumuzu ogrenince kardesim icin oldu. Megersem babam yanlis biliyormus. Ehliyetine bile yanlis yazilmism yeniden olcturduk. Hemen panik yapmayin.

A grubu olma ihtimali var. Bombay kan grubu diye aratırsanız detayları görürsünüz. Anne baba sıfır grubunda olsalar bile çocuklar A,B,AB olabiliyor. Ayrıca bombay kan grubunda ise sadece bombay grubundan kan alabilir. Sağlık açısından muhakkak buna da dikkat edin.

Ablamın 30 yıllık A+ kanını bi hastane A- ölçmüştü eşinizinkini belki yanlış ölçmüşlerdir

Bombay kendini O diye gosteren ama aslinda O olmayan kan grubudur canim.
Konu sahibinin esi A imis. Ben de ilk O zannedip Bombay demistim ama esim A yazmis ben yanlis okumusum.

Bombay fenotipi denilen durumla karşılaşmış olabilirsiniz.
Kısaca şöyle ifade edeyim :
Kan grupları kanda bulunan antijene göre isim alır. A antijenini bulunduran A kan grubu, B yi bulunduran B grubu,her ikisini bulunduran AB ,hiçbirini bulundurmayan kan grubu 0 olarak adlandırılır.
Ve benim bildiğim kadarıyla bu antijenlerin oluşabilmesi için H antijeninin varlığı gerekmektedir. Eğer bulunmuyorsa ( yani h varsa) bu A ve B antijenleri sentezlenemez ve kişi gerçekten de A veya B kan grubuna mensup olmasına rağmen 0 mış gibi gözükür.
İleri teknoloji kan grubu tespit etme testi bulundurmayan hastanelerde genelde '0' diye sonuç çıkar. Bu birinci ihtimal. Çok nadir de olsa karşılaşılabilir.
İkinci ihtimal ise eşinizin babasının başka birisi olması ya da evlatlık olması
EDIT: yanlış okumuşum eşiniz A kan grubuna sahipmiş. O zaman babası farklı ya da eşiniz evlatlık

kelie anne baba O kan grubu ise çocuk A, B, AB olamaz. Kesin bilgi. Çocukların O kan grubundan başka şansı yoktur.
Aile bireylerinden birinin kan grubuna yanlış bakılmış veya eşiniz evlat edinilmiş.
Anne ve baba A kan grubu ise çocuk O kan grubu olabilir.
A ve B kan gruplarını şiftreleyen gen baskın, O kan grubunu şifreleyen gen çekiniktir.
Not: Biyoloji öğretmeniyim. Daha da merak ettiğiniz birşey varsa severek cevaplarım.

Ailesen birinin kan grubu yanlis biliyor olabilir mi? Aksi halde iki 0 in cocuklarinin 0 dan baska kan grubuna sahip olmalari mumkun degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…