Bombay kendini O diye gosteren ama aslinda O olmayan kan grubudur canim.
Konu sahibinin esi A imis. Ben de ilk O zannedip Bombay demistim ama esim A yazmis ben yanlis okumusum.
Evet eşi A'ymış. Test hatasıdır umarım.
müge anliyi izlemedim bizim dna lar arastiriliyordu çocuk olmuyor diye farklı yerlerden oralara kadar geldik ve merak işteBence Müge Anlı yı izlemeyi bırakın
Esinden bahsediyorsunuz algisi olustu bende, pardon.Anne ya da babadan biri bombay ise çocuğun farklı olma ihtimali var. Eşi değil ama anne ya da baba bombay kan grubundan olabilir o zaman. H antijenine bağlı olarak anne ya da baba sıfır grup görünüyordur ancak A ya da B olabilir. Dolayısı ile eşi değişik kan grubuna sahip olabilir. Yani eşi bir yanlışlık yoksa ve farklı grupsa anne ve babasının kan grubu muhakkak araştırılmalı.
Bombay fenotipi denilen durumla karşılaşmış olabilirsiniz.
Kısaca şöyle ifade edeyim :
Kan grupları kanda bulunan antijene göre isim alır. A antijenini bulunduran A kan grubu, B yi bulunduran B grubu,her ikisini bulunduran AB ,hiçbirini bulundurmayan kan grubu 0 olarak adlandırılır.
Ve benim bildiğim kadarıyla bu antijenlerin oluşabilmesi için H antijeninin varlığı gerekmektedir. Eğer bulunmuyorsa ( yani h varsa) bu A ve B antijenleri sentezlenemez ve kişi gerçekten de A veya B kan grubuna mensup olmasına rağmen 0 mış gibi gözükür.
İleri teknoloji kan grubu tespit etme testi bulundurmayan hastanelerde genelde '0' diye sonuç çıkar. Bu birinci ihtimal. Çok nadir de olsa karşılaşılabilir.
İkinci ihtimal ise eşinizin babasının başka birisi olması ya da evlatlık olması
EDIT: yanlış okumuşum eşiniz A kan grubuna sahipmiş. O zaman babası farklı ya da eşiniz evlatlık
Esinden bahsediyorsunuz algisi olustu bende, pardon.
Baska yorumla karistirdim sanirim niyeyse O kan grubu sanip yanilgiya ugramisim..
Fenotip Bombaya gelirsek anne babadan biri oyle ise sayet, birinden A alelini almis olma durumunda A kan grubu olabilme ihtimali olusuyor
yok okadarini Bilmiyorum Onlar yasamiyor kikelie cok absurd bir soru sorcam, buyuk ihtimal nerden bilim yaa dicen
Kayinpederinin ve kayinvalidenin annesi babasinin kan gruplarini biliyon mu
Anne babasının gerçek anne babası olduğunu varsayarsak yazıyorum. O zaman 2 ihtimal var:
1) Üçünden birinin kan grubu yanlış ölçülmüş veya
2) Anne veya babadan biri fenotip bombay (yani aslında sıfır kan grubunda değil ama testte her zaman öyle çıkıyor) ve bu yüzden çocuğun kan grubu sıfırdan farklı olabiliyor.
Bu 2. ihtimali doğru mu anlamışım? Eğer öyle ise bunun da testini yaptırıp öğrenmek gerekir. Çünkü fenotip bombay olanlar sadece fenotip bombay olanlardan kan alabiliyormuş ve Türkiye'de bu durumda sadece 500 kişi varmış galiba. Bu durum varsa, acil durumlar için öğrenmek gerek.
Yine, 1. ihtimal için de öğrenmek şart.
Tabiki sizde haklısınız ama kandırılmış gibi hissettim ben neden kandirilsin ki ve ayrımcılık falan da var en azından bilinse daha iyi olur diye düşündükBir şey sormak istiyorum,farzedin ki eşinizin babası farklı veya evlatlık çıktı.Eşinizin anne,babası ile herhangi bir problemi yoksa ,olumsuzluk yaşamıyorlarsa böyle bir durumun ortaya çıkmasının kime faydası var?ailede huzursuzluk olmayacak mı?belki de geri dönüşü olmayan kırgınlıklar yaşanacak.
Sağlık açısından doğacak problemleri önlemek içinde gizliden kan grupları öğrenilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?