Merhaba hanımlar. Yanlış mı düşünüyorum diye fikir almak istedim.
Eşimin kardeşi farklı şehirde çalışıyordu. Ailesi ve biz aynı şehirdeyiz. Buraya izinlerde geldiğinde 5 gün izin almış oluyorsa 4 günü bizde kalıyordu. Bu bir kaç sefer oldu. Zaten bizde bu şehre taşınali çok olmadı. Neyse zaten her zaman izin alıp gelmiyor diye ben sesimi çıkarmadım. Kaynim sigara kullanıyor ve ailesi bilmiyor. Birazda ondan kaçıyor ve tabi büyükler çok karışınca herseye sıkılıyor evde.
1 hafta önce tayini bulunduğumuz yere çıktı. Kayinvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Eşime bak tayini çıktı artık burada yasayacak ben çalışan kadınım sürekli gelip gidemez bize dedim. Tamam dedi. Pazar günü kardeşim bize gelse olur mu dedi hayır dedim. Bugün de kardeşi iş çıkışı beni alır mısın demiş bana soruyor eşimde gelsin mi diye. Ben yine hayır alısmasini istemiyorum dedim. İlk seferden fazla mı tepki veriyorum yoksa iyi mi yapıyorum.
Ayri eve kiralardan dolayı çıkmaz. Kayinvalidemler bir kaç haftaya yaylaya gidecek kaynim tek kalacak. Ama eylülde döndüklerinde ben yine mi aynı sorunla uğraşacağım diye strese giriyorum. Taviz vermek istemiyorum o yüzden dediğiniz gibiAyri eve ciksin madem. Taviz verdiginiz anda hep sizde olacak.
Konuya onu da ekleyecektim ama uzamasın diye eklemedim. Benim kardeşim evli zaten kalmak için gelmez, ara sıra ben yıllık izin aldıysam hafta içleri gelir ya da hafta sonu eşim yoksa gelir.Sizin kendi kardeşiniz de böyle sürekli gelmek isterse umarım ona da aynı tepkiyi verirsiniz.
Ve evet bence de alıştırmayın. Üstelik tayini çıkmışken ailesinin de evi varken sizde kalması yanlış.
Zaten ilk tayini çıktığında sürekli gelip gitme lafı yapılacaksa kardeşini de seni de annenin evine gönderirim beraber kalırsınız demiştim. Ha Bi de şey vardı onu yazmayı unuttum. Kaynimin tayini çıktığında kayinvalidemi aramıştım gözün aydın demek için. Bana size gelip kalmaya alismasin kabul etme demişti.Eşiniz de hem tamam diyor sonra tekrar kardeşim gelsin mi gelsin mi diye on defa soruyor. Ayrılamıyorsa kardeşinden evlenmeseydi. Ne rahatlık ya.
Kv haklı. Ne münasebet yani,gelip kalmalara ne lüzum var. Otursun ailesiyle. Veya tek başına ev tutsun. Sizin evlenmenizi mi beklemiş?Zaten ilk tayini çıktığında sürekli gelip gitme lafı yapılacaksa kardeşini de seni de annenin evine gönderirim beraber kalırsınız demiştim. Ha Bi de şey vardı onu yazmayı unuttum. Kaynimin tayini çıktığında kayinvalidemi aramıştım gözün aydın demek için. Bana size gelip kalmaya alismasin kabul etme demişti.
Kayinvalideniz bile böyle demişken hiç acabaya düşmeyin.Zaten ilk tayini çıktığında sürekli gelip gitme lafı yapılacaksa kardeşini de seni de annenin evine gönderirim beraber kalırsınız demiştim. Ha Bi de şey vardı onu yazmayı unuttum. Kaynimin tayini çıktığında kayinvalidemi aramıştım gözün aydın demek için. Bana size gelip kalmaya alismasin kabul etme demişti.
Biz 6 senelik evliyiz 5 yasinda da çocuğum var. Ben hem çalışıp hem çocukla ilgilenip hem kardeşi rahat sigara içemiyor diye her hafta kardeşini ağırlayacagim beyefendilere göre herhaldeKv haklı. Ne münasebet yani,gelip kalmalara ne lüzum var. Otursun ailesiyle. Veya tek başına ev tutsun. Sizin evlenmenizi mi beklemiş?
Siz de sigara içmesine izin vermeyin evinizde. Evde 5 yaşında çocuğunuz varken zaten içirtmeyin çocuğa zarar. Hem eşiniz hem kayınvalideniz fikrinize karşı çıkmıyormuş adamın suratına direkt gelme istemiyorum da diyebilirsiniz. Hiç dediniz mi?Biz 6 senelik evliyiz 5 yasinda da çocuğum var. Ben hem çalışıp hem çocukla ilgilenip hem kardeşi rahat sigara içemiyor diye her hafta kardeşini ağırlayacagim beyefendilere göre herhalde
Bencede alışmasın. Kendi evi varken sizemi düştü sanki .kayınvalideniz yine alışmasın kabul etme demiş. Bende aynı şeyi yaşadım zamanında eşimin annesi ayrı anneanesi ayrı arardı başımda iki kaynana olurlardı. durduk yere şöyle söylerlerdi X size gelmiş bugün gelecek tabi.Alışsın. Abisinin evi orası tabi .Bunlar ben yeni gelinken oluyordu yeniyim diye avuçlarının içine alacaklarını sandılar avuçlarını yalamakla kaldılar sonra maymun gözünü açtıZaten ilk tayini çıktığında sürekli gelip gitme lafı yapılacaksa kardeşini de seni de annenin evine gönderirim beraber kalırsınız demiştim. Ha Bi de şey vardı onu yazmayı unuttum. Kaynimin tayini çıktığında kayinvalidemi aramıştım gözün aydın demek için. Bana size gelip kalmaya alismasin kabul etme demişti.
Daha 1 hafta önce tayini çıktı. Bundan önce idare ediyordum zaten bulunduğumuz şehre her zaman gelmiyor abisiyle rahat rahat zaman geçirsin diyeSiz de sigara içmesine izin vermeyin evinizde. Evde 5 yaşında çocuğunuz varken zaten içirtmeyin çocuğa zarar. Hem eşiniz hem kayınvalideniz fikrinize karşı çıkmıyormuş adamın suratına direkt gelme istemiyorum da diyebilirsiniz. Hiç dediniz mi?
Zaten ilk tayini çıktığında sürekli gelip gitme lafı yapılacaksa kardeşini de seni de annenin evine gönderirim beraber kalırsınız demiştim. Ha Bi de şey vardı onu yazmayı unuttum. Kaynimin tayini çıktığında kayinvalidemi aramıştım gözün aydın demek için. Bana size gelip kalmaya alismasin kabul etme demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?