• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kayınvalidem ile özel konuları konuşması

Merhaba bayanlar. 3 yıla yakındır evliyim. 16 haftalık hamileyim. Eşim ile annesinin bazı konuşmalarını duydum ve bundan rahatsız oldum. Kayınvalidem eşime bayramdan beri uç kere hastalandığını (regl) söylüyor. Bir ay kadar önce çok kavga ettik nerdeyse boşanma aşamasına geldik o zaman hamileliği planlamamıştık ama oldu işte demiş. Neden kendini açıklama yapmak zorunda hissettiğini ve neden böyle özel bir şeyi söylediğini anlamıyorum. Yani bu bir nevi korunuyorduk ama oldu demek. Bunun özel bir şey olduğunu ve söylememesi gerektiğini söylediğimde bence bu özel bir şey değil diyor. Ama aynı sözü başkalarının söylediğini duyduğunda böyle bir şey söylenir mi demişti. Bana göre bu özel bir şey. Dün tartıştık ve konuşmuyoruz. Sizin eşleriniz de böyle şeyleri annesine söylüyor mu yada annesi adet olduğunu eşinize söylüyor mu? Normal mi bunlar? Sizce ben ne yapmalıyım? Yaptığını hata olarak görmüyor ve şuan konuşmuyoruz.
Bence anne oğul her şeyi konuşabilir . 17 yaşında ergen oğlum var .Arada biz de konuşuruz . Hem bilgilendirme amaçlı hem de bazen belim ağrıyor vs derim anlar zaten . Ya da anne havuza gidelim der .Regl oldum gidemeyiz diye cevap veririm .

bizde de var bu kadının aynısından. Bu kadın ama kendisini değil bizde eşime kızını anlatıyor yani ablasını
mesela ablasının göğüslerini başkasının silikon sanmasını ablasının ilk adet oluşunu ve diğerleri
teyzesinin evlendiğinde çok kan geldiğini anlatıp benden gelen kanla karşılaştıran bir kadın bu bahsettiğim

Iyi de bayram geçeli 1 ay olmadı 3 kere regl olmak hastalık belirtisidir , bunu oğluyla paylasmis olabilir bunun nesi ayıp ?

Ben de bunu yazacaktım

Yani anormal bir durum olduğu için söylemiş

Sizinle ilgili bölüm çirkin

Ama konuşmayı tam bilmiyoruz daha önce boşanacağım vs dedi mi eşiniz acaba

yani hem boşanma diyordun hem hamile gibi bir konuşma mı geçti

Burada da diyoruz mesela hem aramız bozuk diyorsun hem de hamileyim diyorsun şeklinde

Ben de bunu yazacaktım

Yani anormal bir durum olduğu için söylemiş

Sizinle ilgili bölüm çirkin

Ama konuşmayı tam bilmiyoruz daha önce boşanacağım vs dedi mi eşiniz acaba

yani hem boşanma diyordun hem hamile gibi bir konuşma mı geçti

Burada da diyoruz mesela ben aramız bozuk diyorsun hem de hamileyim diyorsun şeklinde

Konu sahibi kv hamile dememis mi? Ben mi yanlis anladim

Bikere dinen hatalı ana oğul onlar kaç kere adet oldugunu neden ogluyla paylasıyo anne kız degılkı yanı arada bı mahremıyet olmalı. Korunup korunmadıgınız sadece ıkınızı ılgılendırır fazlaca acıklama yapmıs esınız. Bence tatlı dılden anlamıyo bıraz daha sert bı dılde uyarın

hamileliği planlamamıştık ama oldu demekte nevar ki anlamadım gayri ihtiyari biran çıkmıştır ağzından eşinizin. ama annenin oğluna adet olduğunu söylemesi itici tabi

bana normal geldi. Sohbetleri derin demekki.
her iki konuda gayet Anneyle/babayla konusulabilir.
belki kadin sizin skandalli Bosanma asamasina gelmis kavgadan sonra böyle bir sohbeti acdi. 3 kere adet olmak normal bir durum degil belki kadin bir hastalik süphesini belirtdi.
hem siz nerden biliyorsunuz bu sohbetleri?

Bence hic normal degil.Anne kiz olsa eyvallah baba ogul olsa ona da tamam .

Bayramdan bu yana 3 defa adet olması sağlık sorunu olduğunu gösterir ve bunu oğluyla paylaşmış olabilir. Paylaşması da bana tuhaf gelmedi her ailenin dinamiği farklıdır. Siz konusmazsıniz onlar konuşur.

Tabi esin sizin özelinizi annesine söylemeseymiş iyiymiş ama olmuş bir kere bu kadar da abartmaya gerek yok.

Bir tek bana mı normal geldi.

Daha doğrusu kız evlat anne ile konuşuyorsa erkek de konuşabilir. kadın 3 kere adet oldum dediği tarih 1-1,5 ay.Yani korkmuş belki de kötü birşey var diye düşünüp söylemiş olabilir. O da evladı ben abartılı bulmadım.

Diğer mevzu korunuyorduk hamile kaldı demek de çok ayıp yada saklanacak bir durum değil bana göre.

*** diğer yorumları okudum. Sadece bana normal gelmemiş. Benim gibi "normal" olduğunu düşünenler varmış.

Merhaba bayanlar. 3 yıla yakındır evliyim. 16 haftalık hamileyim. Eşim ile annesinin bazı konuşmalarını duydum ve bundan rahatsız oldum. Kayınvalidem eşime bayramdan beri uç kere hastalandığını (regl) söylüyor. Bir ay kadar önce çok kavga ettik nerdeyse boşanma aşamasına geldik o zaman hamileliği planlamamıştık ama oldu işte demiş. Neden kendini açıklama yapmak zorunda hissettiğini ve neden böyle özel bir şeyi söylediğini anlamıyorum. Yani bu bir nevi korunuyorduk ama oldu demek. Bunun özel bir şey olduğunu ve söylememesi gerektiğini söylediğimde bence bu özel bir şey değil diyor. Ama aynı sözü başkalarının söylediğini duyduğunda böyle bir şey söylenir mi demişti. Bana göre bu özel bir şey. Dün tartıştık ve konuşmuyoruz. Sizin eşleriniz de böyle şeyleri annesine söylüyor mu yada annesi adet olduğunu eşinize söylüyor mu? Normal mi bunlar? Sizce ben ne yapmalıyım? Yaptığını hata olarak görmüyor ve şuan konuşmuyoruz.

Yuh artık
Ben böyle şey duymadım

Back
X