• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kayınvalidem ile özel konuları konuşması

Merhaba bayanlar. 3 yıla yakındır evliyim. 16 haftalık hamileyim. Eşim ile annesinin bazı konuşmalarını duydum ve bundan rahatsız oldum. Kayınvalidem eşime bayramdan beri uç kere hastalandığını (regl) söylüyor. Bir ay kadar önce çok kavga ettik nerdeyse boşanma aşamasına geldik o zaman hamileliği planlamamıştık ama oldu işte demiş. Neden kendini açıklama yapmak zorunda hissettiğini ve neden böyle özel bir şeyi söylediğini anlamıyorum. Yani bu bir nevi korunuyorduk ama oldu demek. Bunun özel bir şey olduğunu ve söylememesi gerektiğini söylediğimde bence bu özel bir şey değil diyor. Ama aynı sözü başkalarının söylediğini duyduğunda böyle bir şey söylenir mi demişti. Bana göre bu özel bir şey. Dün tartıştık ve konuşmuyoruz. Sizin eşleriniz de böyle şeyleri annesine söylüyor mu yada annesi adet olduğunu eşinize söylüyor mu? Normal mi bunlar? Sizce ben ne yapmalıyım? Yaptığını hata olarak görmüyor ve şuan konuşmuyoruz.

hata değilde garip geldi, ben olsam periyodik takvim açıklaması yapmam yani oğluma, ona göre normal demekki
asıl sorun bebek düşünmemiştik oldu işte tüh, gibisinden hayıflanır gibi konuşması, eşiyle arasındaki şeyleri böyle açıkca annesine söylüyorsa büyük hata, çünkü annesi asla objektif düşünmez

Evli ne alaka .. Kadın oğluyla paylaşmış dış kapının dış mandaliyla değil.
yani oğlum ben adet oldum demek size normal mi geliyor ? benm bildiğim bu durumlar çok alalen açık olunmaz kızına bile insan çekinir derken. oğluda bi yerden sonra dışkapı mandalı o evden çıktığı için. şimdi tabi insanlara normal geliyor anormal gelince geri kafalı düşünülüyor deniliyor ama mahremiyet diye bi durum var ben hoş karşılamıyorum evli veya bekar farketmez.

Bence iğrenç birşey. Ramazan'da regl olduğumuzda bile annem ablam ve ben yine sahura kalkardik evde ki erkekler anlamasin diye.

Biri 9 biri 5 yaşında oğlum var evde pedlerimi bile saklarim ki anlamasinlar. Bu ne diye sormasinlar.

Hiç özel diye birşey bilmiyorlar mı?

Demekki iliskileri bu sekilde. Bizde anne ogula oyle seyler soylemez ama babama soylemisimdir gerektigi icin, adet meselesi bla bla. Sende belki annene soylemissindir kaza diye .. onlarin iliskileridd boyle demekki

Esim hicbisey anlatmaz zaten kvye gidersek birlikte gidiyoruz ve esim kv ile telefonda pek gorusmez bir durum olmadigi surece, gerci ben ve bir arkadasi haric kimseyi muhabbet olsun diye aramaz. :D
Ben de ayni sekilde evdeki seyleri annemle paylasmam. Annedir tamam buyuttu etti ama belli bir yerden sonra boyle icli disli anne cocuk iliskisi evlilige zarar verici birsey bence.

Eşinizin sizin özelinizi annesine ki sırf annesi değil herhangi bir 3.şahısa anlatması hiç hoş değil, yanlış.
Ama annesi regl olduğunu oğluna söyleyebilir neden abartıyorsunuz?
Siz kadınlar yapmayın bari ya vücudun doğal kanunu bu. Bunu çok ayıp bir oluşum gibi siz bari göstermeyin.
Regl bir hastalık değildir.
Siz kadınlar kendi kendinizi ötekileştiriyor, utanılacak bir şey gibi görüyorsunuz. Ve çocuklarınıza da böyle öğretip regl olan kadına pis gözlerle bakmayı öğreniyorlar.
Kayınvalidem de söylediği durumlar oluyor. Bazen yemeğe gidiyoruz tatlı götürüyoruz off canım çok çekmişti özel günler malum diyip gülüyoruz.

Ne kadar seviyesiz bir anne oğul ilişkileri var. KV nın kızı yok galiba. Benim KV nin kızı yok o da böyle oğullarıyla dengeyi kuramıyor. Bazen gereksiz muhabbetler giriyor.
Benim eşim de çocuk düşündüğümüz zaman annesine söylemiş. Ben de bunu değişik bir şekilde öğrenip eşime söyleyince. Afalladı baya. Bir de benim KV hiç ağzında laf tutmaz önüne gelene anlatır. Eşime çok kızmıştım. Sonrasında daha dikkatli oldu

Bence iğrenç birşey. Ramazan'da regl olduğumuzda bile annem ablam ve ben yine sahura kalkardik evde ki erkekler anlamasin diye.

Biri 9 biri 5 yaşında oğlum var evde pedlerimi bile saklarim ki anlamasinlar. Bu ne diye sormasinlar.

Neden? Oğullarımıza sünnet yapınca mahrem yerini kestirince düğün düzenliyoruz da (ki buna karşı değilim, oğlum olursa sünnet düğünü yapabilirim) Kadınlar doğası gereği regl olunca mahrem oluyor?
Bence bunları oğullarınıza saklayarak utanılcak şeyler gibi göstermeyin ki saygı duysunlar.. Sizin kararınız tabi siz bilirsiniz.

Normal olan sizsiniz telaşlanmayın.

2si de hadsiz. Her şeyin bi edebi, adabı vardır. Çok sinir bozucu bi durum. Hadi anne kendi özelini söylüyo da, eşinizin sizi de ilgilendiren yatak odanızı anlatması yenilir yutulur cinsten değil.

Eşimin annesi de çocuğumuzun olmasını istemedi hiç. Bikaç yıla oğlu sıkılıp beni boşuycak diye bekledi hep. Her lafında da benim oğlum çabuk sıkılır, bebek için erken derdi bana. Eşim annesi için, dış kapının dış mandalı o, ben bebek istiyorum demişti, beni de ikna etti. Gebeliğimi öğrendik, eşim ailesine söyledi. Annesi şoklara girdi. Nasıl oldu bu çocuk, şaka yapıyonuz, inanmıyorum diye epey saçmaladı. Sonra bana dönüp, sen korunmuyo muydun diye bombayı patlattı. Eşim sinirlendi tabi, şimdi nasıl çocuk yapıldığını anlatırdım size de tövbe estağfirullah, insan bi hayırlı olsun der dedi.. Bana da hadi aşkım kalk gidiyoruz burası iyice cıvıdı dedi.

Yani eşim annesine çok düşkündür, ama her şeyin bi sınırı vardır der. Bana da, bizimkiler ağzından laf almaya çalışır sakın yatak odamızı anlatma hatta evimizin içini de bilmesinler derdi. Zaten manyak mıyım anlatıcam da yine de uyarırdı.

benim kaynanam eşime korunuyo musunuz filan diye sormuş. ben hamile kaldigimda surpriz oldu dedim korunmuyodunuz ki demişti :D ben yeni evliykende ayıp bi şeyler sormuştu. yüz vermedigim için soyleyemiyo şimdi. ben takmadim hiç.

Bence de çok mahrem şeyler bunlar. Benim kv de benden 15-20 yaş büyük kayınlarıma “bebek memelerini ısırıyo yara oldu emzireniyo o yüzden ağlıyo bebek” demişti de başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.. Eşimin yanında uyardım ikiside bunda ayıp bişey olmadığını söyledi. Kayınlarıma neyse benim memelerimden... Yani herkese aynı şeyler ayıp gelmiyo.

1)Kadın normal adet düzenini paylasmamis durup dururken. Belli ki normal olmayan bir durum var, hastalık olabilir diye düşünmüş, oğluyla paylaşmış. Bunun sizi niye rahatsiz ettiğini anlamadim.
2) adam belki de hamile olmanizdan pek memnun degil. Bunu da annesine söylemiş. Burada mahrem bi durum görmedim ben. Yani cinselliginizle ilgili birşey paylasmamis.

Kim ne derse desin, kocaman kadinin koca adam olmus ogluna regl oldugunu soylemesini gerektirecek mantikli sebep ne olabilir anlamadim?

Ayip degil belki ama modernlik de degil.

Gerek yok.
Ama yapilacak da birsey yok. Demek ki ana kiz gibi yakinlar.

Sizle ilgili ozel konulari kv ye soylememesi konusunda esinizi uyarin surekli

Benim kayınvalidem ve görümcem de aynı tipte maalesef. Özel nedir mahrem nedir bilmezler.

Hatta o işi bugün yaptınız mı diye; gülerek soran bekar görümcem var. Birde Dantelli gecelik giyiyor musun diye soran bir adet kv var. :)
Kv bıraksan kp ile ne yaptığını bile anlatır.:) Daha ne diyaloglar..
Hiç cvp vermem, yorum yapmam, ortamdan uzaklaşırım.Eşimde bu konuda sağolsun benim gibi; aynı şekilde güler geçer cvp vermez.

Can sıkıcı bir durum ama maalesef yapacak birşey yok. Alışıyor insan. Hiç takmayın; ana oğul konuşup dursunlar, laf anlatamayıp yorulduğunuzla kalırsınız.

Merhaba bayanlar. 3 yıla yakındır evliyim. 16 haftalık hamileyim. Eşim ile annesinin bazı konuşmalarını duydum ve bundan rahatsız oldum. Kayınvalidem eşime bayramdan beri uç kere hastalandığını (regl) söylüyor. Bir ay kadar önce çok kavga ettik nerdeyse boşanma aşamasına geldik o zaman hamileliği planlamamıştık ama oldu işte demiş. Neden kendini açıklama yapmak zorunda hissettiğini ve neden böyle özel bir şeyi söylediğini anlamıyorum. Yani bu bir nevi korunuyorduk ama oldu demek. Bunun özel bir şey olduğunu ve söylememesi gerektiğini söylediğimde bence bu özel bir şey değil diyor. Ama aynı sözü başkalarının söylediğini duyduğunda böyle bir şey söylenir mi demişti. Bana göre bu özel bir şey. Dün tartıştık ve konuşmuyoruz. Sizin eşleriniz de böyle şeyleri annesine söylüyor mu yada annesi adet olduğunu eşinize söylüyor mu? Normal mi bunlar? Sizce ben ne yapmalıyım? Yaptığını hata olarak görmüyor ve şuan konuşmuyoruz.
2 sinin yaptığı da çok ayıp.

Neden regl olmak ayıp mı?
Tabi kadınlarımız regl olunca 'kirlendim' diye düşündükleri için bazıları ayıp diyebilir.

Pedi sallayarak dolanın demiyoruz ama mikroplu gibi köşe bucak saklamak ??

Çok saçma. O evin bir özeli var ne demek anneye anlatmak. Bunun da bir çözümü yoktur sanırım. Böyle devam eder gibi eşiniz.

İlk defa böyle bisey duydum.nasil yetiştirmiş kv.kiz kardeşi falan yok mu eşinizin:KK14:

Back
X