çok sağol hepsini okumuşsun analizlerinde çok doğru annemler hep anlayışlı davrandı anne baba gibi yaklaştılar ona.eşim hakketen manevi değerlere önem vermiyormuş bende bu olayla birlikte net bi şekilde anladım. k.v konusunda da haklısın aşırı derecede sinsi bi de benim inadımı kırmaya çalışıyor ben gitmiyorum ya şimdide buraya gelmeyi sıklaştırdı oğluna iki laf etmiyor mübarek arefe gününde ben hepsini allah a havale ediyorum .iyi dileklerin için tşk ederim umarım kalbinde iyilik taşıyan herkes mutlu bi bayram geçirir.boşanmaya zorluyorlar mı bilemem ama sabrım tükendiBastan sona okudum cok zor bir durum Allah kolaylik versin.
Objektif gördügümü söylemek istiyorum.
Anneniz ve babaniz sabirli, anlayisli, yapici .... yani elleri öpülesi insanlar.
Kayinvalideniz her yaptigini bilerek ve kasitli yapan ve altinda mutlaka birsey arayan yada altinda birsey bulmak icin ortam hazirlayan biri. Ki bildigi halde halen sizi zamanli zamansiz cagiriyor.
Esiniz son derece saygisiz, düsüncesiz, manevi degerlere önem vermeyen, bencil, kasitli olarak yapacagini yapan kinci birisi.
Allahin sevgili kulu oldugunuzdan eminim, Allahtan henüz cocugunuz olmamis.
Benim anladigim sizi bezdirmeye calisiyorlar, esiniz ve k.v.niz sizi bosanmaya zorluyorlar.
Su mübarek günlerde ne kimsenin günahini almak isterim nede birinin caninin yanmasini. Siz daha nice Bayramlar gecirirsiniz Ailenizle birlikte Insallah fakat cok üzüldüm inanin, akil alacak gibi degil, insan olmak bu kadar zor degil aslinda.
benden kaynaklı yani eşim muayene olmadı bilinen benimki
canım bayram günü gel der miyim bilmiyorum ama bayramın ilk günü tüm gün allah ında izniyle annemlerin yanında olcam o da kendi bilir.Acaba dedim esinizin davranislarinin kokeni bu olabilir mi diye.. Yani sirf annenizin bir onerisi bu kadar tepki yaratmamaliydi. Hem bence ne olursa olsun o da muayene olmali ki en azindan yanlis yolda olma ihtimal ortadan kalksin. Neyse konu bu degil ama esinin bu tavri da hic normal degil. Ben bayram sabahi giyinir kusanir "Hadi anneme gidiyoruz, geliyor musun?" diye sorardim, gelmiyorsa kendi bilir, gidip butun gunumu de orada gecirirdim. Yanliz kalsin bayram gunu de akli basina gelsin.
sana katılıyorum ben de bi kez onun annesine alındım ama eşim dahil kimse ama kimseye belli etmedim irtibatımı keserim demedim özür beklemedim bunlar biraz saygıyla alakalı yarın bayram konu hakkında konuşmuyorum gelmeyeceğini tahmşn ediyorum sabah kalkıp kahvaltımı edip basıp gitcemeskı konunada yorum yazmıstım ve halen aynını dusunuyorum senın esın terbıyesız saygısız bı pıslık ben olsam anneme kurban ederım ve anneme saygı duymayan bırını mahvederm
ne güzel yazmışsın keşke herkes böyle düşünebilse aslında şu yazdığın cümlelerin çoğunu olay ilk olduğunda eşime sarf ettim ölümlü dünya insanlar bugüün var yarın yok hastalık var dert var şu an bi sıkıntımız yok durduk yere gerilmeyelim dedim ama anlamadı.benim dayım kanserdi ve hayatı çok erken bıraktı babam gibi severdim çok yıkıldım onu kaybedince ama bu olaydan çok da dersler çıkardım eşim daha ölümle hastalıkla tanışmamış hayatında dert görmemiş bunları dertten sayıyor.herşey bi yana eşim daha büyük bi olay olsa dahi benim hatırıma farklı davranmalıydı çünkü ben onun hatırı için çok sustum dediğin gibi herkes evliliği yürütmek için neleri yutuyor.Merhaba,
Bir evlilik kurulmuş kimbilir 2,5 yılda neler yaşanmış ve eşinizin şu yaptığına bakın... Benim babamın son 6 aydır falan ciddi bir rahatsızlığı var, tedavi görüyor.Her yalnız kaldığımda içlenir ağlarım niye evlenmeden önce, öğrenciyken vs. onlarla daha çok güzel vakit geçiremedim, onları anlamaya çalışmadım, elime kitabımı alıp odaya kapandım diye.Annem de babama bakmak için baya yıprandı gözümün önünde ve ben hiçbir şey yapamıyorum. Ailenizi kırmayın bence onlarla geçirebileceğiniz her anın tadını çıkartın, ne güzel bir bayram daha ve aileniz sağ salim bu dünyada hala. Tabiki eşiniz de önemli bu hayatta, yeni aileniz, hayat arkadaşınız...Ama o kendi değerini kendisi yok etmiş, bir sürü kötü şey yazabilirim ama değmez. annenizin o söyledğinde hiç bir şey yok, biz ne laflar yuta yuta evimizi huzurlu tutmaya çalışıyoruz, evlilik kolay mı. Dilerim ailenizle çok ama çok güzel bir bayram geçirirsiniz, yüzünüzü asmayın, onlarla mutlu olun.Tercih eşinizin ; bakarsınız hatasını anlar çat kapı gelir.Ancak gelmezse ben bu sorunun daha da büyüyeceğini düşünüyorum.Bayram dönüşü eve geldiğinizde güçlü olmanız gereken durumlar, konuşmalar ...olabilir. Bazı şeyleri göze alın ve kararlı olun, zayıf olmayın sakın. Sağlık olduktan sonra her şey bizim için, yaşarız, nasıl olsa yukarıda Allah var...
eski konum aşağıda yazıyor arkadaşlar bu mevzu yüzünden eşim anneme küstü şimdi de ne bayram ne başka bişey görüşmek istemiyorum sen git gel ama ben onu görmem hatta çocuğum olsa göstermem diyor ramazan burnumdan geldi sııra bayramda yani vazgeçmiyor inadından annen benden özür dilesin diyor böylesine kinci en ufak olayda fırtınalar koparan adamla devam edebilecek miyim son bi kaç gündür hep bunu düşünüyorum 2.5 yıldır evliyim çocuğum yok yol yakınken dönmek mi daha mantıklı? konu çok basitti ama eşim uzatıyor babam iftara çağırdı babama da annemden özür beklediğini söylemiş bu zamana kadar ailesine hep sayggılı davrandım sınırımı aşmadım ailemde hiç bişeyimize karışmadı ama sonuç bu. bayram da gitmezse bende onun ailesine gitmeyeceğimi söyledim benim için problem değil diyor ben bayramda tek gidicem aileme büyük ihtimal akrabalar vs. soracak nerdeler diye konu az çok anlaşılacak ne yapayım arkadaşlar akıl verin lütfen!!
arkadaşlar sinirim çok bozuk eşimle beraber annemlere gittik yengem de vardı eşimin işiyle ilgili bi konu açıldı
(Eşim babasiyla beraber esnaflık yapıyor ayriyeten uğraştığı bi iş var o işte bu sene yükselme beklentisi vardı olmadı)
Annem kpss ye çalışsanız şansınızı o yönde deneseniz dedi eşim o anda bozuldu ve anneme bırakında ona biz kara verelim kaldı ki ben bu konularda annemleri bile dinlemem dedi o anda annem çok kötü oldu ben de bozuldum bişey demedik şu anda moralim çok bozuk eşime bişey demedim ama pek konuşmuyorum onunla sinirlendim çünkü annem bugüne kadar hiç bişeyimize karışmadı bi öneride bulundu diye duymadığı laf kalmadı ben bugüne kadar ailesine karşı en ufak saygısızık yapmadım çok gücüme gitti doğrusu kadını çocuk gibi azarladı sonrada surat astı kaktı odaya gitti.kızlar sizce kim haklı ve nasıl bi tutum sergilemem gerek (aslında şu an maddi sıkıntımız yok eşimde memuriyete uygun değil annemin kaygısını da anlamadım)
Eşimle sabahın köründe tartıştık annenle asla görüşmeyeceğim bi daha asla evime gelmesin dedi.ağlamaktan helak oldum etmediği laf kalmadı ramazan için hazırlık yapacaktım üzüntüden elim kolum kalkmiyor
doğru söylüyosun huzursuzluk çıkmasın diye neleri yutuyoruz.ama bundan sonra yutmam gözümü açtı eşim.annem üzüldü halende üzgün suçu yok ama suçlandı kadın.evine gelse bile o çıkıp gidermiş o gidene kadar gelmezmişKaynanalar bize neler neler söylüyor da ağzımızı açıp tek laf etmiyoruz. senin bu kocanın yaptığı ayıp.. Anneciğin ne kadar üzülmüştür kimbilir, anneler tavsiye verecek tabi, he diyip geçmesi lazım işine gelmiyosa.. Çok büyük terbiyesilik yapmış. Bu arada ben annen evime gelmiycek olayına da takıldım. orası sadece onun evimi? senin evin değilmiymiş, bi sor kocana canım...
hem de sınamak arkadaşıminan şu an ağlayarak yazıyorum bunları sinirlerim alt üst oldu annesinin tepki verdiği yok eşimlede az önce tartıştık daha orucumu bile açmadım çok kötüyüm şeref sözü verdi ölene kadar annenle görüşmem diyecok uzuldum sizi en deger verdiginizle neden siniyor bu kadar anlamis degilim
annesi biliyormu onlara gitmeme nedeninizi
ve geldigi zaman nasil davraniyorsunuz? anlattiginizda bir sey demedimi
sizi teselli etmek icin
o kadar sinir oldum ki anlatamam
siz giyinin suslenin gidin annenize birde cicek yaptirin
cunku anlatikklarinizin dogrultusunda hic bir sucu yok kadincagizin
haklısın bi aydır sesimi çıkarmadım iftarda bayramdı lafını etmedim ama bugün arife günü diye açtım konuyu açmaz olaydım açtı ağzını yumdu gözünü dediğin gibi ben üstüne düştükçe zewk aldı resmenGelmesinin önemli olduğunu hissettirdikçe O bundan daha çok haz alıp , seni üzmek isteyecektir.
Bırak artık ağlamayı.
Sen umursamadıkça bak nasıl değişecek.
burada da içimi dökmesem kafayı yerim çok sağolun. o bu hareketiyle şerefini gururunu koruyomuşÜzülmeyin bakalım:)Şerefine kayınvalidesine küslüğü yakıştırıyor ama gitmeyi yakıştıramıyorsa sorun eşinizde bence sizde değil.
başlarda ben de öyle yaptım ama sabır kalmadı ben bayramda hiç ayrı gitme falan görmedim ailemde bana ayıp tuhaf geliyor onun için söyledimoff kendini uzme lutfen
birak ne hali varsa gorsun
Üzülmeyin bakalım:)Şerefine kayınvalidesine küslüğü yakıştırıyor ama gitmeyi yakıştıramıyorsa sorun eşinizde bence sizde değil.
ALLAH korkusu var mı yok mu bilemem ama terbiye olmadığı kesin.dediğin gibi inadından yapıyor annem bi özür dileseymiş bunlar olmayacakmış şu yaşadıklarımız annemin yüzündemiş ve daha neler neler.....o kadar üzgünüm o da bu halimi görüyor ama dediğin gibi ezip geçiyor allah ıslah etsin ....k.v aradım o sinirle olurmu öyle şey falan diyo ben konuşurum diyor 1 aydır aklı nerdeydi acaba artık konuşsada bişey değişmeztam da böyle bir cevap vermeye hazırlanıyordum ne güzel yazmışsınız. ana baba hakkı diye bir şey vardır mübarek günde hiç mi allah korkusu yok eşinizin acaba..burda seni alevlendirmek değil niyetim ama eşinizinki gurur olsa gurur değil, safi inat...en basitinden sizin böyle üzüldüğünüzü görüp adım atmaması da, kendi söz konusu olduğunda sizi ezip geçebileceğinin bir göstergesi. kayınvaldenizle konuşun tekrar hatta onun annelik duygularını da kullanın ama lütfen kendi annenizi ezdirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?