- Konu Sahibi RumuzSevgi
-
hayır bir insan neyse o dur kimse birşeye dönüşmez siz en baştan sinyalleri görmezden geldiniz düzelir değişir sandınız altdan aldınız ama artık sevginiz azaldığı için sizi rahatsız etmeye başladı gözünüze batmaya başladı yalnız yanlış yerden giriyorsunuz mevzuya konu kızı değil adamın kendisi olmalıydı siz konuyu kocam bana böyle davranıyor saygı duymuyor kendisi yüzünden ilk evliliğinden olan çocuğu da saygı duymuyor demeliydiniz onun yerine suçu 13 yaşındaki ergene atmayı kolay buldunuz 13 yaşında kız sizin aranızı bozacak birşey yapamazdı eğer kocanız adam olsaydıBelki de benimde bi süre terapiye ihtiyacım alışkanlık oldugunu zannedip böyle devam ediyorum belki de hep alttan aldım sustum dünkü tanıdığım adam o güzel adam kendim öyle biliyordum belki de şimdi bir canavara dönüştü
Yok yok kesinlikle susmadım oturmadım bana o şekilde bagıramayacagını elinden geleni ardına koyamacagını çocugumu asla alamayacağını da söyledim baya bi tartıştık ben bunu tekken yaptım zatenhala çocuktan bahsediyorsunuz gidecek zaten diyorsunuz, sorun eşinizin tavrı hanımefendi . çocuk yüzünden kimsende arası falan bozulmaz yetişkinler iletişim sorunu yaşıyorsa bozulur.kocanız adam olsa en başta kızını arayıp bir sorun var mı demez herşeyin bir usulü var,kızının yanında sizi azarlamaz artık çocukları bile azarlamıyoruz kişilik hakları nedeniyle . sizi eş ve insan olarak görmüyor bu şahıs. o saygı duymadığı için çocuğu da size saygı duymuyor. yaşananların hepsi kocanız yüzünden ama bu bazı kadınlarında bu denli erkeklerine sahip çıkma çabasını da anlamıyorum ben. şahsen kocam benimle böyle konuşsa hoşt derdim lafı yiyip yiyip oturmazdım.
Ben biliyorum.Konu sahibi, ev kendinin iken, ardında ailesi dururken niçin yollarını ayırmıyor da ısrarla devam ediyor evliliğine onu da bilmiyorum.
e iyi madem bunu duyduğuma sevindim kimse böyle muameleyi haketmez çünküYok yok kesinlikle susmadım oturmadım bana o şekilde bagıramayacagını elinden geleni ardına koyamacagını çocugumu asla alamayacağını da söyledim baya bi tartıştık ben bunu tekken yaptım zaten
Ben de görebiliyorum sorunun daha çok babada olmasının sabahın 8 inde gidiyor gece 1 de geliyor kesinlikle ilgi yok kız haliyle sıkılıyor bende anlıyorum biliyorumhayır bir insan neyse o dur kimse birşeye dönüşmez siz en baştan sinyalleri görmezden geldiniz düzelir değişir sandınız altdan aldınız ama artık sevginiz azaldığı için sizi rahatsız etmeye başladı gözünüze batmaya başladı yalnız yanlış yerden giriyorsunuz mevzuya konu kızı değil adamın kendisi olmalıydı siz konuyu kocam bana böyle davranıyor saygı duymuyor kendisi yüzünden ilk evliliğinden olan çocuğu da saygı duymuyor demeliydiniz onun yerine suçu 13 yaşındaki ergene atmayı kolay buldunuz 13 yaşında kız sizin aranızı bozacak birşey yapamazdı eğer kocanız adam olsaydı
Bence çocuğun psikolojik yardımdan önce sevgiye ilgiye ihtiyacı var.. Tabiki sevgiyi en başta verecek olan annesi ve babasıdır, Ancak; Bu evlilik 7 yıllıkmış, yani bu çocuk daha 6 yaşındayken bu evlilik gerçekleşmiş, çocuklu bir adamla evlenirken, o çocuğu da sevmek ablalık yapmak gerektiğini bilmeliydi konu sahibi -ki bence eğer biraz sevgi verebilmiş, birşeyler paylaşılabilmiş bir ilişkileri olsaydı çocuk o ablanın çocuğunu da sever korur kollardı. Ha bunca yıldır hiç sevgisi ilgisi eksik edilmemiş yine de çocuk durduk yerde böyle bir kin nefrete bürünmüşse o zaman çaresine çok daha önce bakılmalıydı, dediğin gibi pedagog desteği çok çok önceden alınmalıydı. Ama nedense konu sahibinin 7 yıldır evli olduğu, hakaretlerine, öküzlüklerine rağmen kapıya koymayacak kadar bayıldığı kocişkosunun kızını bir türlü kabullenemediği izlenimi edindim özellikle başlıktan ve anlatımından. Sanki kv den görümceden veya bir rakipten bahseder gibi bahsetmiş. Zaten bu çocukların anne babaları bir olsa da bu tarz kıskançlıklar yaşanabilir aralarında. Çok dikkatli davranmak ve çaktırmadan sürekli gözetmek gerekir o ayrı bir konu. Ama çocuğa da katil muamelesi yapmak değil, bunun kardeşine zarar verme ihtimali olduğunu uygun bir dille anlatmak gerekir diye düşünüyorum. Ben konu sahibinde o olgunluğu asla görmüyorum.Maalesef öyle ama Gibi.
Çocuğun psikolojik yardıma ihtiyacı var, bunu yazdım az önceki yorumumda ancak durum da bu, gidişat da bu o çocuğa bilinçli bir el uzanmadığı ve babasının "Kızım ne bok yerse yesin, hep haklı" imajını sergilemeye devam etmesi halinde. Bugün evdeki rakibi gördüğü bebek, yarın başka bir yerde rakibi gördüğü arkadaşı vb. hedef olacak... (Ben bunun farklı bir örneğini burada bir komşumda gördüm, oğlunun başına çıktı -o yetim ona yüklenmeyin-diye diye, her hatası kayırıldı. Çocuk ıslahevine girmiş sürekli mala zarardan, yaralamalara karışmadan sanırım, öyle haber gelmişti)
Üstelik korkunç da, fark ettin mi bilmiyorum, dolaylı bir zarar yolunu seçmiş, doğrudan da zarar vermeyecek kadar akıllı bir çocuk. Zarar verecek objeleri bebeğin erişebileceği yerlere bırakarak kendi kendine zarar vermesini bekliyor. Benim için çok korkutucu bir durum, konudaki annenin yerine kendimi koyduğumda her ne kadar karşımdakinin henüz 13 yaşındaki bir çocuk olduğunu bilsem de, ona potansiyel bir katil gözüyle bakmaktan kendimi alıkoyamazdım ancak konunun başlığını da "Eşimle aram, eşimin kızı yüzünden bozuluyor" tarzı açmayacak kadar da farkında olurdum kızı bu hale getirenin iğrenç babalık yapan eşim olduğunun muhtemelen. Böyle giderse kızının başını yakacak baba müsvettesi ya da diğer çocuğunun. Kadını da evin içinde eze eze bir hale getirmiş zaten.
Konu sahibi, ev kendinin iken, ardında ailesi dururken niçin yollarını ayırmıyor da ısrarla devam ediyor evliliğine onu da bilmiyorum.
Ben biliyorum.
İyi de ikinizde birbirinizi şikayet edip duruyorsunuz hoş mu?İlgilenecek mişim ki ilgileniyorum fazlasıyla benim yavruma ben yanında yokken sürekli önüne ağzına atılacak metal şeyler koymasını gördüm 1 sus 2 sus en sonunda eşime anlattı annesinin yanına gönder bak bu çocuğa zarar veriyor kötü kötü bakıyor gitsin durmasın kalbini kırmak istemiyorum olabilir kardeşidir bakabilir sen düzgün davranacaksın kesinlikle benim kızıma hakaret edemezsin kızı sürekli söylemediğim lafları aktarıyor babaya elinde telefon bütün evde olanları anlatıyor ama olmayanları da bende sinirleniyorum eşime diyorum bak yanlış yapıyorsun yalan söylüyor kızın maksadı bizim ayrılmamız diyorum olsun yapacak edecek katlanacaksın diyor gel de delirme
e iyi madem bunu duyduğuma sevindim kimse böyle muameleyi haketmez çünkü
babası öyle olduğu için kızında psikolojik sorunları varBen de görebiliyorum sorunun daha çok babada olmasının sabahın 8 inde gidiyor gece 1 de geliyor kesinlikle ilgi yok kız haliyle sıkılıyor bende anlıyorum biliyorum
1.5 ay sonra yapmacık deger göreceğiniz günü mü bekliyorsunuz?O kadar güzel yorumlar yapmışsınız ki hepsini tek tek okudum cevaplayamadıklarım kusura bakmayın. Evet gerçekten ben böyle bi yazıya denk gelseydin bende aynı şeyleri yazardım sizin gibi kelin merhemi olmaz derler ya aynısıyım eşimle 1 haftadır konuşmuyoruz geldiğinde kızıyla konuşur muhabbet eder benim yüzüme bakmaz günde elli defa arayan adam artık aramaz oldu herşeyin farkındayım asıl en büyük suç benim neden evden gönderiyorum dediğiniz gibi alsın kızını gitsin ailemin yanındayım durumumuz da çok şükür iyi bi yandan şurada bir buçuk ay sonra gidecek zaten niye onları sevindireyim diyorum adamın ailesi falan 3 senedir eşimle konuşmuyorlar onlerin araları kız yüzünden bozuldu babasını şikayet etti onlarda oğullarına küfür etti daha da görüşmüyorlar
Sorun eşinizde bizde uvey annemle tartıştırdık babam tabiki uvey annemi arardı ama sizfe de sorun ve anlatmadığınız şeyler olabilir eşinizin böyle davranmasına siz sebep olmuş olabilirsiniz . Benim şişe tavsiyem o kızı asla kötülemeyin , öz annesinin eksiklerini bulup o eksikleri çocuğa karşı siz tamamlayın . Beni uvey annem büyüttü her doğum günümde altın kolyemi babama uvey annem aldırttı , kıyafetlerimi o aldırttı okula giderken beslenme çantamı o hazırladı 55 yaşında babam resmen aşık 20 senelik evliler7 yıllık evliyim ilk evliliğim eşimin 13 yaşında ki kızıyla sıkıntılarımız var tatil dönemlerinde bize her geldiğinde eşimle aramız kötü olur. Çok güzel bakarım sayarım asla kırıcı olmam kendisi çocuğuma zarar verme eyleminde bulunduğu halde sustum eşime söyledim Eşim kızını arar evde sorun var mı diye o da yalan yanlış herşeyi anlatır sonra eşimde onun yanında bana küfür ederek mecbursun bakmaya der beni, çocuğumu alıp gitmekle tehdit ediyor ne yapacağımı bilmiyorum
Yok ben susmayacam. Ne kıymetli herif ki iki kadın birden kendini paralıyor, çocukları onu zaptetme aracı olarak yapmışlar. Biri çocuğu dolduruyor , psikolojisinin canına okuyor ; diğeri çocuğunun canının tehlikede olmasına rağmen adam elden gidecek diye gık çıkaramıyor. Annem hasta üzülür bile demiş. Zaten ailelerinden biri hasta olmasa şaşarım neyse. Uğruna dövüştükleri herif de bi şeye benzese, bayılırlar nerde faydasız kifayetsiz varsa yoluna ölürler. Çok güzel yazmışsın da çocukları düşünen kim? Bu erkek deliliği beni dehşete düşürüyor artık.Benim de birkaç tahminim var Katip ama susmayı tercih ediyorum.
Sadece işin biraz inada binmiş gibi göründüğünü söyleyip geçeyim şimdilik.
anneniz vefat mı ettiSorun eşinizde bizde uvey annemle tartıştırdık babam tabiki uvey annemi arardı ama sizfe de sorun ve anlatmadığınız şeyler olabilir eşinizin böyle davranmasına siz sebep olmuş olabilirsiniz . Benim şişe tavsiyem o kızı asla kötülemeyin , öz annesinin eksiklerini bulup o eksikleri çocuğa karşı siz tamamlayın . Beni uvey annem büyüttü her doğum günümde altın kolyemi babama uvey annem aldırttı , kıyafetlerimi o aldırttı okula giderken beslenme çantamı o hazırladı 55 yaşında babam resmen aşık 20 senelik evliler
Kesinlikle istemedi onları üzmek istemiyorum mutluluk saçıyorum anlamasın diye en azından bak kızım mutlu içleri rahat olsun annem zaten hasta
Bence çocuğun psikolojik yardımdan önce sevgiye ilgiye ihtiyacı var.. Tabiki sevgiyi en başta verecek olan annesi ve babasıdır, Ancak; Bu evlilik 7 yıllıkmış, yani bu çocuk daha 6 yaşındayken bu evlilik gerçekleşmiş, çocuklu bir adamla evlenirken, o çocuğu da sevmek ablalık yapmak gerektiğini bilmeliydi konu sahibi -ki bence eğer biraz sevgi verebilmiş, birşeyler paylaşılabilmiş bir ilişkileri olsaydı çocuk o ablanın çocuğunu da sever korur kollardı. Ha bunca yıldır hiç sevgisi ilgisi eksik edilmemiş yine de çocuk durduk yerde böyle bir kin nefrete bürünmüşse o zaman çaresine çok daha önce bakılmalıydı, dediğin gibi pedagog desteği çok çok önceden alınmalıydı. Ama nedense konu sahibinin 7 yıldır evli olduğu, hakaretlerine, öküzlüklerine rağmen kapıya koymayacak kadar bayıldığı kocişkosunun kızını bir türlü kabullenemediği izlenimi edindim özellikle başlıktan ve anlatımından. Sanki kv den görümceden veya bir rakipten bahseder gibi bahsetmiş. Zaten bu çocukların anne babaları bir olsa da bu tarz kıskançlıklar yaşanabilir aralarında. Çok dikkatli davranmak ve çaktırmadan sürekli gözetmek gerekir o ayrı bir konu. Ama çocuğa da katil muamelesi yapmak değil, bunun kardeşine zarar verme ihtimali olduğunu uygun bir dille anlatmak gerekir diye düşünüyorum. Ben konu sahibinde o olgunluğu asla görmüyorum.
Yok ben susmayacam. Ne kıymetli herif ki iki kadın birden kendini paralıyor, çocukları onu zaptetme aracı olarak yapmışlar. Biri çocuğu dolduruyor , psikolojisinin canına okuyor ; diğeri çocuğunun canının tehlikede olmasına rağmen adam elden gidecek diye gık çıkaramıyor. Annem hasta üzülür bile demiş. Zaten ailelerinden biri hasta olmasa şaşarım neyse. Uğruna dövüştükleri herif de bi şeye benzese, bayılırlar nerde faydasız kifayetsiz varsa yoluna ölürler. Çok güzel yazmışsın da çocukları düşünen kim? Bu erkek deliliği beni dehşete düşürüyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?