Eşimin kızı

6 yaşında çocuk mu söylüyor bunu
siz de ona temizliğin önemini anlatın, pis dolaşıp hastalanırsa tedavisinin, banyo masrafından fazla tutacağını söyleyin mesela... belli ki çocuk çok yanlış bir eğitim alıyor, siz doğrusunu öğretmeye çalışın.

Aynı konudan dertli bir arkadasim vardi,ben sizin durumunuzda insanlara ciddi ciddi psikolojik destek gerektigini gerekirse pedagog yardimi almalarini tavsiye ediyorum.Zor gercekten.

Bende dedım banyo yapmam gerekiyordu terlemiştim falan dedım sana da akşam yaptırcam bıtanem dedim beni ilgilendirmiyor babamın parasını harcayıp duruyorsun dedı babası uyuduğu odadan cıktı doğru konuş ablanla dedı

Üvey baba olduğu için babası vermemiş o tarafa
Ama üvey annede kalabiliyor, çok ilginç...

Bence 6 yaş bir kızın enn tatlı yaşıdır. Onunla bu süreçte arkadaş olabilirseniz bundan sonra işiniz çok kolaylaşır.
O yaşlarda kızları tavlamak kolaydır. Mesela birlikte evcilik oynayabilirsiniz. Elsa ve Anna hakkında konuşabilirsiniz... İnternette kız çocukları için çeşit çeşit saç ören sayfalar var. Onlara bakıp uğraşıp saçlarını örebilirsiniz.
Ya da kızınızı yıkayacakken ondan da yardım isteyebilirsiniz, evcilik oynar gibi. Ya da (kızınız akici konuşabiliyorsa) ondan kızıniza bir Disney filminin şarkısını ogretmesini rica edebilirsiniz.
Böylece hem kizinizla evcilik oynamış olur, hem çok mutlu olur.
Böyle şeyler o yaştaki kız çocukları için cidden çok kıymetlidir...

Yüksek ihtimalle ilginizi çekmek için yapıyor bu tarz şeyleri. Sinirli olduğu zaman değil güzel şeyler yaptığı zaman tepkiler verin, bu özelliğini pekiştirin.
Eğer bu süreci başarıyla yönetebilirseniz hem kendinize bir kız, hem kiziniza bir abla verebilirsiniz. Ama bu süreci basarili yönetemezseniz hem eşinizle aranız açılır hem de kızınız kıskanç bir üvey ablayla kötü bir çocukluk geçirir...
Ha gayret, diyorum ben.
Baktınız olmuyor bir pedagogdan destek alabilirsiniz...

Annesini suclayarak cocugada düşman olmayin.olan olmuş.
6 yasinda yani belirli bir mantık beklemeniz yanlis olur ondan.Hatta şu anki davranislari cok normal.Sadece 2 ay olmus evleneli size daha alisamamis buyuk ihtimalle eski duzenini arıyor cocuk.Hisleri ve kafasi karman çorman yazik üzüldüm çocuğa..boyle bir durumda tabiki bu sekilde davranacak çocuk..beklenen bu yani.niye sasiriyorsunuz ki?

işte zaten böyle yaparsanız arpa boyu kadar yol alamazsınız, aksine problem çığ gibi büyür
çocuk size her dakika banyo mu yapılır, parasını babam ödüyor diyor
siz "terlemiştim", babası "ablanla doğru konuş" vs
yukarıda bir üye ne güzel açıklamış
çocuğa doğru düzgün açıklama yapmak lazım
babasının, çocuğun göz hizasına inerek gel seninle biraz konuşalım deyip, biliyor musun o benim param değil, bizim paramız diye başlayan yumuşak bir konuşma yapması lazım

çocukla bıkmadan usanmadan konuşmanız lazım
siz karı koca bu çocuğa böyle davranırsanız, istediğiniz kadar "bitanem", "canım" gibi sözlerle süsleyin, olmaz!

çocuk 6 yaşında 6, yazık ona ya, kim bilir nasıl bocalıyor
öz çocuklarımız bile 6 yaşında bizlere neler söyleyebiliyor bazen
devamlı kızsak veya görmezden gelsek olur mu? olmaz. onları güzellikle eğitmemiz lazım, konuşarak
bir çocuk psikoloğundan destek alın mutlaka

6 bck yasinda kizim var neler diyor, ne tripli hareketler. biz mi ogretiyoruz hayir. biraz yapisi biraz cevre. malesef konusulunca anlasada uygulamada gucluk cikariyor.
1. arkadaslarin dedigi gibi cocuk oldugunu kabul etmek.
2. oyun oynamak
3.faliyet bir ugrasi olursa , sizle ugrasicak vakti olmaz.
4. ev islerine dahil edin, oyun oynatarak ve odullendirerek.
5. sizinde kiziniz o yasa gelince anlicaksiniz, kendi kiziniz gibi görün.
6. bencede zor cocukla ilgilenmek , sabir istiyor.

Bakin benimde 6 yasinda ve 4 yasinda iki oglum var... Hepsi bir tarafa o kizcagiz annesini oZluyordur. Bu davranislari cok normal. Zamanla gececek inanin, sabirli olun. Aslinda bence o cocugun yani annesinin yani olmali bence. Eminimki sartlarboyle olmasini gerektirmistir ama lutfen ondan olgunluk beklemeyin cunku daha yasi musait diil. Henuz iki ay olmus daha.. O yasta bir cocuk kendi oz kardesini kiskanirken o su anda birdenbire abla oldu aslinda.. En degerli varligi babasini hem sizinle hemde yeni kardesiyle paylasiyor. Az sabir inanin zamanla duzelecek...

hem de annesini başka bir adamla paylaşıyor...

Ama o babanin parasi degil bizim paramiz demeliydiniz, cocuk hala sizi o evde misafir gibi goruyor, siz de yerinizi vurgulamalisiniz.
Burasi bizim evimiz, bu para bizim paramiz, biz bir aileyiz, cocuk bunlari benimserse sizi de benimser, aksi halde yiyip ictiginizin hesabını tutar...

Yazık günah çocuğa.anne de baba da kendi defasında, yavrucakta uveylere kendini sevdirmeye çalışıyor.yok herkes ana baba olamıyor.hemen evlenilmesede çocukları palazlayip sonra evlense bu analar babanalar ne olur yani.yazik çok yazık bu garibanlara

Bazi yazinlanlara hak veriyorum... kizinizla konuşun. Bir aile olduğunuzu hatırlatin.

Ama bence 6 yaşındaki bir çocuğun su parasi hesabi yapmasi normal değil. Genelde faturali olduğunu bile bilmezler.
Galiba yaninda bu laflar konuşuluyor.
Baba acaba kizin annesinle konuşsa?

Sabredeceksin ilimli davranacaksin. Cocuk sonucta dunyadan bi haber. Nereye ceksen oraya gider lastik misali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…