- Konu Sahibi Selvimkaderim
-
Anneler babalar boşanıyor olan çocuklara oluyor. Evlenirken, bosanirken, tekrar evlenirken kimse onlara sormuyor ve hemen kabul etmesi bekleniyor. Oysa ne büyük bir derdi var o yavrunun düzeni bozulmuş defalarca.
Biraz empati yapmaya çalışın 6 yaşında bir çocuk ve biz büyüklerin bile kolay kabullenemeyecegi bir durumda. Anne baba ayrı ayrı hayatlarını kurmuş. Ben nereye, kime aitim der insan? Kendini dışlanmış hisseder. Buna tepkisi olacak tabi ki. Lütfen sabırlı olun.
Kendinizi onun yerine koyun. Tüm düzeni alt üst olmus nereye ait oldugunu bilmeyen, annesini baska bir adamla baska bir evde gören, babasini baska bir kadinla ve bir bebekle gören ve kendini yanliz güvensiz hisseden minnavik bir kiz cocugu o. Kusura bakmayin ama babasininda davranisi hic hos deyil. Esiniz evlenmis cocuk yapmis evliliyi sürdürememis tekrar evlenmis cocugun düzenini bozmus evde baska bir kadinla ve cocukla hayatini devam ettiriyor ve kizinin ruhsal durumunu düsünmeden olumsuz hareketinde tersliyor. O kücük kiz tüm hpn sizinle ve kizinizla. Size bakip kiziniza bakip kim bilir nasil üzülüyor. Fakat o yapayanliz. Sizin kiziniz size anne diyip sarildikca siz onu öpdükce kimbilor nasil yaralar aciliyor ruhunda. Kendi annesi deseniz oda baska bir adamla yeni hayat kurmus. Vok zor o kiz icin bu yasadiklari. Sizinle ayni evi paylasiyor ama sizi hic tanimiyorki. Yanlis anlamayin lütfen ama böyle seyleri okuyunca cok kiziyorum. Cocugu olanlar ayrilinca o evlatlari büyütene kadar bir zahmet evlenmesinler yani. Büyütün cocuklarinizi sonra evlenin nedir bu cocuklarin biz büyüklerden cektiyi hic anlamiyorum.
Bunu yapması normal cocuk anneye gidiyor sizle anneyle iki ayrı hane farklı pskolojiler ve o yasta anne ve babasını birlikte gormek tam bir aile olmayı istemek onu cok etkiliyor.buna benzer bir durum bende yasadım enin olun siz samimi sevginizi hissettirin zamanla yasla toparlıcak. Ve asla ona annesiyle ilgili olumsuz bir sey soylemeyin. Ben tam tersini yaptım onunla annesi hakkında olumlu seyler konusuyordum. Buda cocugun bana yakınlasmasını saglıyordu.lutfen onun pskolojisini goz onunde bulundurun onun için zor bir durum. Elbet sabrınızın mukafatını alacaksınız zamanı gelinceArkadaşlar eşimin ilk eşinden bir kızı var ve bazen hafta sonları annesine yolluyor kızını ve çocuk annesine gidip gelince bana çok sert davranıyor dınlemıyor kıskançlık yapıyor falan ne yapabilirim bunun için
Hiç aldırış etmeyin güleryüzünü ilgilinizi eksik etmeyin oda zamanla eğerki annesi dolduruyorsa bu dolduruşların doğru olmadığını algılamaya başlayacaktırArkadaşlar eşimin ilk eşinden bir kızı var ve bazen hafta sonları annesine yolluyor kızını ve çocuk annesine gidip gelince bana çok sert davranıyor dınlemıyor kıskançlık yapıyor falan ne yapabilirim bunun için
şimdi kızın açısından bakalım olaya...Arkadaşlar eşimin ilk eşinden bir kızı var ve bazen hafta sonları annesine yolluyor kızını ve çocuk annesine gidip gelince bana çok sert davranıyor dınlemıyor kıskançlık yapıyor falan ne yapabilirim bunun için
Valla ben tam adini bilmiyorum arkadasim ben cocukta birarkadaşlar çok genel yapılan bir hata konusunda uyarma ihtiyacı hissediyorum, burada da kaç kişi aynı hatayı yapmış
pedagog değil çocuk psikoloğuna gidilmesi lazım
teşhis vb. psikolog koyar, pedagog uygular
pedagoglar teşhis koyucu doktor, psikoloji uzmanı değildir
hatta artık pedagog kavramı kaldırılma yolundadır
Annesini suclayarak cocugada düşman olmayin.olan olmuş.
6 yasinda yani belirli bir mantık beklemeniz yanlis olur ondan.Hatta şu anki davranislari cok normal.Sadece 2 ay olmus evleneli size daha alisamamis buyuk ihtimalle eski duzenini arıyor cocuk.Hisleri ve kafasi karman çorman yazik üzüldüm çocuğa..boyle bir durumda tabiki bu sekilde davranacak çocuk..beklenen bu yani.niye sasiriyorsunuz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?