Eşimin kızı

bu kadar küçük bir kız kendiliğinden bunu söyleyemez muhtemelen annesi öğretiyordur.
siz bunu değiştiremezsiniz ama zararı en aza indirebilirsiniz. babamın parası dediğinde, babası onunla sadece onun parası olmadığını, artık 4 kişilik bir aile olduğunuzu ve aileler evin parasını ortak şekilde ihtiyaçlar doğrultusunda harcamalı olduğunu anlatsın.
bebeğe çok alınıyor bana alınmıyor demesi de tipik kıskançlık. öz kardeşler bile kıskanır bunu ki sizde durum çok farklı.
siz de bunu şu şekilde anlatın bebekken ihtiyaçlar çok farklıdır çişini tuvalete yapamadığı için bez bağlamamız gerekiyor yoksa yelrere yapar yeni kıyafet almak zorunda kalırız o zaman daha çok para harcarız ve çamaşır yıkadığım için daha çok iş yaparım sizinle ilgilenemem vs şeklinde mantıklo konuşmalar yapın.
6 yaşında yanlış yönlendirilmeye çok müsait bir yaş. sizin de işiniz çok zor sabır diliyorum. çok 2 bir bebekle iyi cesaret. allah kolaylık versin.

Gerçekten çocuklarım için katlanıyorum diyen kadınlara hak veriyorum
Evet bi taneside ben
Gercekten 6 yasindaki kizim icin katlaniyorum
Kocayada kaynanayada kayinbabayada
O kadar katlaniyorumki hala hepsiyle beraber yasiyorum
Ama dunyaya kendi istegimle getirdigim bir cocugu arada birakamiyorum gidemiyorum.Yuzunun bir kez dusme dusuncesi bile sac telimden tirnak ucuma kadar urpertiyor beni.Allah buyuk elbet sabrimizi verecektir

Konu sahibi
6 yasinda bir cocuk icin asilmasi zor bir durum yasaniyor
Siz ona ne kadar abla olsanizda anneye gidince celiskiye dusecegi asikar.Cunku anne cocugu o daha sütten.
Zor olacak ama duzelecektir.Lutfen onun yaptiklarini bir sorun gibi algilama ve her an cozum uretmeye calisma.Akisina birak kizina nasil davraniyosan onada ayni sekilde davran cunku sizide biraz cekimser gordum

Sunu bilir sunu soylerim agzinizla kus tutsaniz yaranamazsiniz.annemde abimi buyuttu boyyle.7 yasindaymis evlendiginde.benı de nerdeyse yapmiyormus.gece saat 3lerde kalkip patates kizartir onun yuzunden benimle ilgilenmezdi oyle buyuttu.

sonuc : ne babamla ne annemle gorusmuyor.

2 ayda buraya yazacak kıvama geldiysen,dört beş sene sonra çocuk ergenlik belirtileri gösterdiğinde hiç tahammül edemezsin.

Karşındaki 6 yaşında bir çocuk.Yetişkin davranışları beklememelisin.

Çocuk hem yeni bir eve,hem evde babasının yanında yeni bir kadına,hem de yeni bir kardeşe alışmaya çalışıyor.Yaşını da hesaba katarsan çok normal değil mi davranışları.

Eminim herşeyin ötesinde kızınıza alışmakta zorlanıyordur.Babasının bir tanesiyken,şimdi bir başka çocukla paylaşmak zorunda gibi görüyor.Üstelik o ikinci çocuğu getiren de sensin gibi görüyor.Sana tepkisi doldurulmanın ötesinde bundan bence.

Sevginin çözemeyeceği zorluk,açamayacağı kapı yok.Bu düşünceyle hareket etmelisin.İki çocuk beraberken gösterdiğin tavır da önemli.Sevildiğini hissetmeli çocuk.O zaman tüm duvarlar yıkılır.Sen tam yapıyorum diyorsun ama eksik olan bir şeyler var demek ki.İç dünyasında yaşadığı fırtınaları böyle dışa vuruyor çocuk.

yorumlarda yazdiniz mi bilmiyorum ama 6 yasindaki bir kiz cocugu neden babasiyla yasiyor?
ayrica evlenirkrn bilmiyor muydunuz kizin babasiyla yasadigini?

sizdeki ornek kotu diye herkes ayni seyi yasamiyor
bu kadar net cevaplar vermeyin insanlara

soyle bir yorumlara goz gezdirebildim

konu sahibi kiz daha 6 yasinda , belli ki annesi cahil ve bencil bir kadin kizi dolduruyor , zaten boyle olmasa kizi yaninda olurdu , velayet onda olurdu

o kizin anne sevgisine , ilgisine , sefkate ihtiyaci var , birakin konussun , buyudukce zamanla dogruyu yanlisi gorecek , sizin sevginiz onu bambaska bir insan yapacak

surekli ona sevginizi dile getirin , aile kavramini oturtun , babasi da size destek olsun , 6 yas cocugu siz ne verirseniz onu kapar , ona surekli sevgi dolu bir aile oldugunuzu anlatirsaniz o da zamanla bunu ozumser

pes etmeyin , bir cocuk sayenizde sevgiyle buyuyebilir ve iyi bir insan olabilir

Arkadaşlar hepinize teker teker hak veriyorum sunu soyleyım çocuğun velayeti babada anneye verilmemiş annesiyle babası tartışmış çocuğun velaytını bana vermez sen elimden gelen herşeyi yapar huzurunu bozarım demiş BN çocuğu istemiyor değilim sadece kafamda takılan ne kadar sevgi dolu olsamda çocuk beni kabullenmıyor bu beni uzuyor tabıkı bir anne olamam ona onu yanında babasının yanına dahi oturmam ywtekı o üzülmesin kıskanmasın diye evet adım analık ama elimden gelen sevgiyi şevkatı gosterıyorum evet evine babasına onun hayatına birden bire iki kişi eklendi ister istemez onada hak veriyorum bu yüzden susuyorum tamam deyip gecıyorum :))

Anne baba arasında gidip gelen tüm çocuklarda bu sorun var.Benim de oğlum 6 yaşında benimle yaşıyor.
15 günde bir bazen ayda 1 gidiyor ilk zamanlar gayet iyiydi babasının eşiyle.Ki gerçekten hiç bir zaman ne soru sordum ne de kötüledim babasını ya da eşini.Ama oğlum babasının eşinden nefret etmeye başladı.
Kadın kendi davranışlarıyla uzaklaştırdı oğlumu.
Sizinle olan ilişkisi önemli olan ve çocuk sizinle yaşıyor normal süreçte.

üvey baba işini anlamıyorum kendisi üvey anne getiriyo ama
kendisini de üvey baba oluyor daha çok küçük bir çocuk aklı ermez
bile bazı şeylere annesini biliyor tanıyor sonuçta ne olursa annesinden kopamaz
kendi annesi başında olduktan sonra üvey baba çok şey yapamaz bence ama baba işteyken üvey anne
çok şey yapabilir... annesiniz sizin o çocuğa farklı davranıcağınızı düşünmüyorum vicdan meselesi bu
kendi çocuğunun yerine koy ve onun yerinde kendi çocuğunu düşünürsün. onun kadar sevemezsin belki ama
onun dışında herşeyi yapabilirsin.çocuk daha küçük olduğundan kim nereye çekerse oraya gider sizi çok severse emin
olun herşey daha iyi olur..

6 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz ki 10 sene geçmiş 16 yaşında olmuş olsun o yine de bir çocuk olacak. Biraz empati yapın kendinizi onun yerine koymaya çalışın bu yaşınızda bile sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum. Sonuçta babası kendi annesi ile ayrılmış sizinle evlenmiş bu bir travmadır siz bunu anlamak istemeseniz de. Çocuklar kendi kardeşleriyle bir sorun yaşıyor kıskançlık krizine giriyorlar kaldı ki şuan evde annesi yok ve evde başka bir anneden yeni bir kardeş var. Tabiki çocuk hem üvey kardeşini hem de üvey annesini kıskanacak. Kaldı ki o yaşlarda öz annesi ve öz kardeşini bile kıskanabilir örneklerini görüyoruz. Kendinizi evin asıl unsuru gibi görüyor onu lutfedip katlanılacak bir şey olarak görüyorsanız bu çok hastalıklı ve ilerde çocuk büyüdükçe daha da çok sıkıntı yaşarsınız. Ben boşanmış bir anne-babanın çocuğu değilim ama empati yapabiliyorum. Hayat bu çocuklar için zaten yeterince zor daha da zorlaştırmayın. Üzerine gitmeyin bir abla gibi arkadaş gibi yaklaşın çünkü onun bir anneye ihtiyacı yok annesi var zaten. Lütfen adil olmaya çalışın ev içinde, kızınıza bir şey alıyorsanız ona da alın. Kavga ettiklerinde ikisine de hatasını söyleyin. Her iki kızınıza da şiddet uygulamayın. Asla kendi annesine hakaret etmeyin. Eğer gerçekten bir "abla" olabilirseniz. Yaşlandıklarında çok güzel anılan ve minnetle yad edilen üvey anneler de vardır merak etmeyin. Beni nasıl olsa sevmeyecek gibi peşin hükümlü olmayın. Şuan karşılaştığınız sıkıntıları 2 ya da 3 çocuğu olan insanlar da yaşıyor yani durum yalnızca üvey olunmasından kaynaklanmıyor...

Ben asla annesini kötülemiyorum ona aksine o annen diyorum BN senin ablanım dedim tabıkı kıskanacak bişi dediğim yok kendi kızıma nasılaam ona da oyleyım bnm kafama takılan niçin anneye gidip gelince bana karsı öyle davranıyor BN buna üzülüyorum BN ona ılımlı savrandıkca niye böyle tabıkı bir çocuk onun yanında asla kıskandıracak bir hareket sergıemem aksine onunla ılgılenıyorum derslerine elimden geldiğince yardımcı oluyorum mesela tek sıkıntı varlıgımı kabullenmıyor

6 yaşında yahu ne bilmiş doldurulmayı.
Bence önce siz onu benimseyin. Çocuğu kötülüyorsunuz burda. Yazık üzüldüm yavrucaga. En baştan evlenmeyecektiniz eğer şikayet edecekseniz. Bu arada merak ettim sizin kendi kızınızın masraflarını kim karşılıyor? Babasıyla görüşüyor mu ?

size yönelik yazmamıştım zaten
ve kesinlikle size katılıyorum
çocukta bir problem olduğunu düşünmüyorum
gayet doğal tepki veriyor çocuk
ebeveynler bilinçlenmeli, yol yordam öğrenmek için bir uzmana danışmalı
belli ki kendi mantıklarınca yapamayacaklar

siz birşey yapmayın eşinizle aranız bozulur eşiniz görüyor ve anlıyorsa gere
bunları annesi öğretiyor bir çocuğun bunlara akıl erdirmesi imkansız eşinize anlatın durumu ve cocuğun bu durumdan kötü etkileneceğini söyleyin eski nefretine bir çocuğu karıştırmasın

Kızımız anasınıfına gidiyor mu?Gitmiyorsa yollayabilirsiniz.En azında vakti daha güzel ve kaliteli geçer böylelikle çatışmalariniz azalır sizi ve evi özler

Sık sık ailede iş bölümü olduğunu tekrarlayın. Ailede senin paran benim param olmaz eve giren para hepimizin parası çünkü bu evde hepimiz görevlerimizi yapıyoruz diyin. Örneklerle anlatın mesela baban işe gidip eve para getiriyor bu şuan babanın görevi. O yokken ben yemekleri yapıyorum, evi topluyorum, sizlerle ilgileniyorum bu da benim görevim. Sen yakında okula başlayacaksın, okumayı öğreneceksin, ödevlerini yapacaksın başarılı bir öğrenci olacaksın, birsürü yeni şey öğreneceksin bu da senin görevin olacak. Okula gidip geldikçe sana harçlık vereceğiz, harçlıklarını biriktirip istediğin gibi harcayacaksın. Vs. Vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…