Eşimin kızı

Gerçekten çocuklarım için katlanıyorum diyen kadınlara hak veriyorum

ben aslında çok çok karşıyım bu duruma ama tam şu yorumu yazsam mııı yazmasam mııı diye düşünürken, sizin yorumunuzu gördüm:

vallahi bu "eşimin kızı" konularını okuyaaa okuyaaa "çocuğum için boşanmıyorum" diyen kadınlara hak vereceğim neredeyse

Kendini birileri dolduruyor bu çocuğu diyerek gaza getirme.
Kızım 6 yaşında.
Soktuğu lafları, attığı taşları bir duysan.
Büyüklerimize bile bıdır bıdır çıkışıyor kafası atarsa.

Söylediği laflara bu açıdan bak.
Birinin doldurmasına gerek yok.
Onların kendi kıvrak zekaları herşeyi kestirmeye yetiyor.
yenGEnC in dediklerini uygula bence.

Hayr işliyormuş gibi düşün.
Sevgiye ihtiyacı olan bir çocuğa kucak açıyorum diye telkin et kendini.

Umarım çok güzel bir aile olursunuz.

Öncelikle o eşinizin değil, artık evli olduğunuza gore sizin de kızınız. 6 yasinda bir cocuga el kizi muamelesi yapmayin. Kendi evladinizi kayırip onu dislamayin, onda kapanmaz yaralar acarsiniz.
Ayni cümleleri kendi kızınız kursa guler gecersiniz. Bu da cocuk neticede, söylediklerine gulup gecin. Ve allah rızası için sevmeye calisin.

Çok üzüldüm gerçekten yazdıklarınıza bence o benimsemeyi çocuktan önce kendiniz yapınız. Sonra gerisi gelir... çünkü dolduruşa gelemeyecek kadar küçük daha

henüz çok küçük
tepkileri normal
birilerinden öğrenmese de yapabilir
kendine ait büyük bir hayal dünyaları oluyor
benim de eşimin ilk evliliğinden bir kızı var
en başta korkmuştuk ama sonra herşey yoluna giriyor
zamana bırakın ve sakın isyan etmeyin:)

6 yaşındaki bebekten, ergen gibi bahsetmişsiniz...Anne kuzusu o daha...Annesinin yokluğuna,sizin varlığınıza alışmaya çalışıyor.Bence annesinin yanında olmalı.Sonuçta eşiniz de sizin kızınıza üvey baba.Ne olur anlayışlı davranın.Sevginin aşamayacağı engel yoktur.

Sert davranayım demeyin, tamamen kaybedebilirsiniz çocuğu. Eşinizle aranız da bozulur. Alttan alın altı yaşındaymış daha yavrucak. Yeterince olgun olsaydı anne ve babasının anlaşamadığı için ayrıldığını bilir sorun çıkarmazdı zaten.

Hiç üstüne gitme .. yaklaşımın nasılsa azıcık daha yumusatarak iletişim kur .. yaşı çok küçükmüş ..kıskançlıktan ziyade doldurma da olabilir . Bu yaştaki çocuklara ne verirsen onu alır ..gidip gelince değişiyorsa ,kiskirtiliyordur büyük ihtimal .. çocukların bu gibi durumlara alet edilmesinden nefret ederim .kendi egoları oksansin diye küçücük çocukların dünyasına ne entrikalar sokuyorlar ya Rab ...

Muhtemelen annesi dolduruyordur. Siz üstüne gitmeyin hep güzellikle yaklaşın daha küçük. Siz iyilikle yaklaşırsanız ilerde mükafatını alırsınız :)

Zor tabi. Sizin kızınız kaç yaşında. Annesi mi çocuğu fisekliyor yoksa annesine gidip gelince siz olmasanız annesi babası bir olsa çok mutlu olurdum gibi hislere mi kapılıyor.

Siz bu laflarına kesinlikle tek tek cevap yetiştirmeye çalışmayın. Biz bir aileyiz konuşmasi yapın. ben sizin için kazanıyorum, size bakıyorum yemek yapıyorum vs diye anlatın. Biz bir aileyiz herşeyi paylaşırız vs gibi konuşun. Babası bu laflarını kesin bir dille uyarmali. Sizi o evde sığınti konumuna indirgenesine müsade edilmeyeceğini anlamalı.

Biliyorum dünya hali, insanlık hali herkes evlenip boşanıyor. Çocuklar da adapte oluyorlar bir şekilde. Anne babalar için ayrı zor, çocuklar için ayrı zor. Ama ben yine de üzüldüm bu küçük kıza, öncelikle neden annesiyle yaşamıyor?? Üvey baba var diye çocuğu annesine vermedi ne demek? Çocuk verilip alınan bir şey değil ki, velayet mahkeme kararıyla verilir. Üstelik senin eşin de üvey baba olmuş. Çok tutarsız bir durum. Galiba kızın annesi de isteksizmiş velayet konusunda, yoksa çocuk onunla olurdu.

Öz anne başkasıyla evliyse ve o eve gittiğinde kız kendini sığıntı gibi hissediyor olabilir mi? Mesela annesinden bir şey istiyordur ama kadın kocasına masraf olacağı için istemiyor olabilir. Yahuy kadının kocası cocuga ozel bir şey alınacagi veya yapilacagi zaman istemiyor, benim param babası alsin gibi laflar soyluyor olabilir mi? Çocuk da orada yaşadığı duyguyu gelip size yansitiyordur.

Çocuğu azarlamayin, sakın kalmaya çalışın. Evin kaynaklarının imkanlarının aile bireyleri arasında her zaman paylasolacagini, aile olmanın paylaşım olduğunu anlatın. Karşı tarafa gittiği zaman yaşadığı olumsuz duygular varsa size açmasını isteyin mutlaka. Bilmiyorum anlatır mi ama belki bir faydası olur.

Muhtemelen bazı kadınlar yeni evlilik te eski evlilikten bir parça taşımak istemiyorlar. Kendisi de üvey baba olmuş ama ne şartlarda bosandilar, eski karısı ne tip bir adam ile evlendi. Onlarda tabi ayrıca değerlendirilmeli. Ama kadın isteseydi çocuk onunla olurdu diye düşünüyorum.

hem de annesini başka bir adamla paylaşıyor...
Yazık valla allah düşmanımın başına bile vermesin. Annesi var, babası var. Her ikisinin yanında başka insanlar var. Nereye gitse bir yabanci ile yasamak zorunda. Çocuğun durumu çok sıkıntılı. Belki konu sahibinin kızı da benzer durumdadır.

Annesi dolduruyor muhtemelen 6 yaşında bir çocuğun edeceği laflar değil bunlar. Bilmez bile kim ne ödüyor ne yapıyor. Siz iyi davranmaya devam edin, sevdiği yemek tatlı varsa yapın, oyuncak varsa hediye edin. İstifinizi bozmadan istikrarlı davranırsanız bir süre sonra size de alışacaktır. Muhtemelen annesi doldurduğu için sizi araya giren kara kedi gibi görüyor. Yazık, böyle bencil ebeveynler yüzünden yavrular helak oluyor çok üzülüyorum.

Ayy ana kuzusu o daha. Allah rızası için merhametli olun ters davranmayın. Siz iyi davrandıkça bugün değilse de yarın karşılığını alırsınız.
Onun açısından bakarsak haklı çocuk. Annesinden ayrılmış ki ayrılmaması gereken yaşta. Evde annesi yerine başka bir kadın var. Ve bir de üstünde bir tane kardeş. Babasını paylaşmak istememesi çok doğal. Kızlar babalarına zaten düşkündür ama şu durumda işler dahada karışır.
Çok üzüldüm ben bu çocuğa ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…