- 12 Ocak 2021
- 5.097
- 22.113
- 298
- 31
Çocuk annesinin etkisi altında kalabilir.Bir çocuk annesi ne yaparsa yapsın,annesinden vazgeçemez.Çocuk aklıyla neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamaz.Burada ki konuda çocuğun annesi de yok ortada.Hırçın olması normal değil mi?
Ben ilk ayrıldığım yıllar bna bul zengin koca evlen diyorlardı.. Bir gün bir komşu beni yurtdışında birine önermiş... Bnada diyor ki, git hayatını kurtar. Çocuk bir yere kadar. Yarın onlar sana mı bakıcak, yanında mı duracak... Bnm bşr halam vardı, evlenmedi senin gibi sonra çocukları onu bırakıp gittiler. Halam hep derki niye evlnmemişim... Sende pişman olacaksın dedi.Amin. Konu sahibi alinmasin, ama cidden bazi durumlarda cocuklara fazla yükleniyor millet. Cocuk psikoloklarda yer bulunmuyor burdaki cevrede. Bir iki psikolojik rahatsiz olur, ama digerleri? Biz yetiskinler yapiyoruz ediyoruz sonra ah bu cocuk Problem oluyor rahatsiz ediyor. Su bosanma ve yeniden evlenme süreci b** gibi de yönetiyorlar. Cocuklar zaten cogu zaman gün yüzü görmemis huzursuz evde ama aman uslu uslu dursun problem yasamasin. Kuzenimden örnek veriyim. Anne baba kavgaya tutusmusken cocuk masanin altina girip kulaklarini kapatip aglama krizine giriyor. Anne babanin umrunda mi? Yok kavga etmekle mesgul. Benim annem cocugu kapip odadan cikartti. O cocukta psikoloji mi kalir. Sonra bosandilar nihayet ama cocuga da oan oldu
Aslında burada suçlu koca,çocuğun babası.O dengeyi de kendisinin kurması gerek.Zaten konu sahibine yazdım, çocuğun pedagoga götürülmesi gerekiyor.
Ancak önüne geçilmediği, bir yardım alınmadığı takdirde çocuklar farklı noktalara da taşıyabiliyor bu durumu. Konu sahibinin çocuğun yardım alması konusunda eşini ikna etmesi lazım, çocuklarda da her zaman “kıskanıyordur, alışamamıştır” diye geçiştirilmemeli bu konular onu anlatmak istedim.
Ben ilk ayrıldığım yıllar bna bul zengin koca evlen diyorlardı.. Bir gün bir komşu beni yurtdışında birine önermiş... Bnada diyor ki, git hayatını kurtar. Çocuk bir yere kadar. Yarın onlar sana mı bakıcak, yanında mı duracak... Bnm bşr halam vardı, evlenmedi senin gibi sonra çocukları onu bırakıp gittiler. Halam hep derki niye evlnmemişim... Sende pişman olacaksın dedi.
Ben bir anne olarak çocuklarımı kapı önünde bırakıp gidiyorsam karşı taraf bni nasıl sorgulamaz? Çocuğunu bırakıp gelen bir anneden eş mi olur diye, nasıl düşünmez??? Nasıl güvenilir? Evladını bırakan yarın bni bırakır diye.... Düşünmez mi? Anneler çocuklarını bırakmamalı.
Konu sahibi sizin çocuğunuz nerede,kim bakıyor?Götürmüşler sözde ben götürsem yapacak bir şeyim de yok ebeveyni değilim
Cocuklara dogru ve yanlis davranislari ogreten biziz. Cocuk dogasi geregi orta yerde olur olmadik konusur, hele 2 3 yas civarı ne varsa ortaya döker. Ebeveynler buna müdahale ede ede azaltir. Baskasinin yaninda her konu konusulmaz, ozel gorusmeler dinlenmez, dedikodu yapılmaz diye diye dogru olani ogretiyoruz. Tabi bunu soylerken bizimde soylediklerimizle orantili davranmamiz gerekiyor. Cocugun yaninda sacma sapan davranip cocuk tehlikeli demek bana dogru gelmiyorAynisini bende düsündüm. Cocuklar obez oldugunda esim nasil oldugunu sordugunda cogu zaman cocugu sucluyorlar halbuki yediren aileler
Cocuklara dogru ve yanlis davranislari ogreten biziz. Cocuk dogasi geregi orta yerde olur olmadik konusur, hele 2 3 yas civarı ne varsa ortaya döker. Ebeveynler buna müdahale ede ede azaltir. Baskasinin yaninda her konu konusulmaz, ozel gorusmeler dinlenmez, dedikodu yapılmaz diye diye dogru olani ogretiyoruz. Tabi bunu soylerken bizimde soylediklerimizle orantili davranmamiz gerekiyor. Cocugun yaninda sacma sapan davranip cocuk tehlikeli demek bana dogru gelmiyor
Götürmüşler sözde ben götürsem yapacak bir şeyim de yok ebeveyniÇocuğu bir pedagoga götürdünüz mü?
Tehlikeli diyen ben değilim iyi okuyun babası babaannesi ve diğer aile üyeleri bunu söyleyen. Çocuğu yetiştirme problemi var benim kızdığım kişi eşim ailesiyle de ilkte sorun yaşadım çünkü bu tutarsız halleri yüzündenÇocuğun babasına da kocam demesin o zaman.
Konu sahibi siz ebeveyni olmayabilirsiniz ama bu çocukla beraber yaşıyorsunuz.En azından sorunları ortadan kaldırmak için sizin de bu süreçte eşinize destek olmanız gerekmez mi?Çocuğu tehlikeli diye yaftalayıp,dışlamak işinize mi geliyor?Kendi çocuğunuza kim bakıyor?Sürekli soruyorum cevap vermiyorsunuz.
Yaş’ım 26. Bazı zamanlar insan kaç yaşında olursa olsun, babasına sarılmak ister. Babasına sarılarak uyumak ister . Bazı çocuklar babadan güç alır. Bunu farklı düşüncelere getirip, kurgu yaratmayın kendinizde. Bu çok normal iken siz abartı haline getirmişsiniz. Çocuk size anne diyormuş birde sizi benimsemiş. Sizinde koruyucu ve sahiplenici olmanız lazım. Hiç bir problem yok.Merhaba yeni üyeyim ve bir sıkıntım var. Eşimle 2. Evliliklerimiz ve 3,5 aylık evliyiz ben 32 eşim 35 yaşında önceleri bir aile çatışması da yaşadık eşimin annesi ve babasıyla aynı apartmanda oturmak istemesi vs cereyan etmişti ilk etap onu aştık şimdi de 11 yaşındaki kızını ortamıza sokup yatırması oluyor. Benim de ilk evliliğimden çocuğum var ama kesinlikle böyle bir şey yapmadım yapmam da. Ben tepki gösterip ayrı yatıyorum ve yine de eşimin bu durum umrunda olmuyor çocuk korkuyor diyerek ona yüz veriyor. Zaten o yaşta kız çocuğunun babası ile yatması da normal değil bana göre ben mi abartıyorum bana yardımcı olur musunuz? Bu arada çocuk bana anne diyor ve normalde hiçbir sorunumuz yok
Nasıl söylemez, kaç yaşında çocuk?Bencede öyle. Anne cocugu zaten birakip gitmis. Aile ondan sonraki süreci iyi yönetememis. Yeni bir es var simdi piyasada. Ben cocuguna evlenecegini söylemeyen bir ebeveyni taniyorum. Cocugu dügününe bile getirmedi yani. Sonra cocuktan bunu "olgunlukla" karsilamasini beklediler
Eşinizle konuşun o zaman.Ben soruyorum soruyorum.Cevap alamıyorum.Bu çocuğun annesi nerede?Sizin çocuğunuz nerede yaşıyor?Tehlikeli diyen ben değilim iyi okuyun babası babaannesi ve diğer aile üyeleri bunu söyleyen. Çocuğu yetiştirme problemi var benim kızdığım kişi eşim ailesiyle de ilkte sorun yaşadım çünkü bu tutarsız halleri yüzünden
Babasında velayet çatışması yaşıyoruz geri almaya çalışıyorum. Ara ara geliyor yanımaKonu sahibi sizin çocuğunuz nerede,kim bakıyor?
Cok korkusu olan neden babasiyla yatamaz?Çok korkusu olan çocuk anne yanında yatar o da ayda yılda bir olur ..
Götürmüşler sözde ben götürsem yapacak bir şeyim de yok ebeveyni
Tehlikeli diyen ben değilim iyi okuyun babası babaannesi ve diğer aile üyeleri bunu söyleyen. Çocuğu yetiştirme problemi var benim kızdığım kişi eşim ailesiyle de ilkte sorun yaşadım çünkü bu tutarsız halleri yüzünden
11 yaşında bir çocuk için kullandığınız kelimeler dehşet verici,evlenmeden önce bu tür şeylerle karşılaşacağınızı biliyor dunuz değil mi?Çocuğun bir annesi yok hiç bakmamış kundakta bırakıp gitmiş. Ve çocuğun kıskanç olduğunu babaannesi dedesi halaları kendi eşim söylüyor sürekli. Tehlikeli bir çocuk diyorlar sürekli bana dikkat et diyorlar sonra da bana karşı savunmaya geçiyorlar. Elbette kıskanabilir ama çocukta olsa bir sınırı olması lazım. Benim kızdığım kişi eşim zaten çocuk değil. Ben kendi öz çocuğum da olsa aynısını yapıyorum. Benimle yatmak istedi izin vermedim üstelik ayda yılda bir geliyor benim çocuğum yanımda değil. Kusura bakmayın. Çocuk onların yetiştirdiği gibi yetişmez kızdığım nokta bu. Bu hep böyle gider yoksa
Sizin çocuğunuz sizinle yaşarsa eşiniz de sizin onun kızına davrandığı gibi sizin çocuğunuza davranırsa şaşırmayın.Sizin bu sorunları çözmeniz lazım.Çünkü sizin çocuğunuz gelirse işler karışacak.Ne yapacaksınız?Ortada 2 çocuk,geceleri böyle mi uyuyacaksınız?Babasında velayet çatışması yaşıyoruz geri almaya çalışıyorum. Ara ara geliyor yanıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?