Eşimin kızını aramızda yatırması

Bide lütfen yok kız babayla uygun değil yok erkek cocuğu anneyle uygun değil vs gibi yorumlar yapmayın ya anne baba sapık değilse neden olmasın allah aşkına bunların hepsi ana baba kuzusu değil mi süreklilik getiren durumlar evet olmaz ama bu çocuğun karşı cins ebeveyni olduğu için değil karı kocanın kendi özel hayatı için olmaz. Sağlıklı yapıdaki bir cocuk zaten sürekli senelerce ailesinede yapışmaz geçici dönemler olabilir onuda engellemeyin evlat sonuçta. Dünyadaki herkes anne babasıyla aynı anda büyüme şansına sahip değil karşı cins ebeveynle bir başlarına kaldılar diye o uygun değil bu değil öyle mi yaşasınlar tek uygun olmayan çıplak gözükmektir benim için.

Eşimin de onceki evliliğinden kızı var. Bazen kız ortamiza giriyordu.En son kabus gördüm dedi geldi girdi aramiza o zaman yaşı 18 di. Olan hep çocuklara oluyor. Annesi benimle samimi olmasından çok rahatsızlık duyuyormus. Yatağa geldiğinde de yapısıyordu bir de. Dur bir fotoğrafımızı çekip profil fotoğrafı yapacağım diyince öyle bir kaçıyordu ki paylasirimda annesi görür diye.Bizim kız hepimizi idare ediyordu o çocuk yaşta.Bende daha da olgunlaşınca düşünmeye başladım. Ne büyük yük var çocukların sırtında.

Zaten konu sahibine yazdım, çocuğun pedagoga götürülmesi gerekiyor.

Ancak önüne geçilmediği, bir yardım alınmadığı takdirde çocuklar farklı noktalara da taşıyabiliyor bu durumu. Konu sahibinin çocuğun yardım alması konusunda eşini ikna etmesi lazım, çocuklarda da her zaman “kıskanıyordur, alışamamıştır” diye geçiştirilmemeli bu konular onu anlatmak istedim.

Ben ilk ayrıldığım yıllar bna bul zengin koca evlen diyorlardı.. Bir gün bir komşu beni yurtdışında birine önermiş... Bnada diyor ki, git hayatını kurtar. Çocuk bir yere kadar. Yarın onlar sana mı bakıcak, yanında mı duracak... Bnm bşr halam vardı, evlenmedi senin gibi sonra çocukları onu bırakıp gittiler. Halam hep derki niye evlnmemişim... Sende pişman olacaksın dedi.
Ben bir anne olarak çocuklarımı kapı önünde bırakıp gidiyorsam karşı taraf bni nasıl sorgulamaz? Çocuğunu bırakıp gelen bir anneden eş mi olur diye, nasıl düşünmez??? Nasıl güvenilir? Evladını bırakan yarın bni bırakır diye.... Düşünmez mi? Anneler çocuklarını bırakmamalı.

Aslında burada suçlu koca,çocuğun babası.O dengeyi de kendisinin kurması gerek.

Bencede öyle. Anne cocugu zaten birakip gitmis. Aile ondan sonraki süreci iyi yönetememis. Yeni bir es var simdi piyasada. Ben cocuguna evlenecegini söylemeyen bir ebeveyni taniyorum. Cocugu dügününe bile getirmedi yani. Sonra cocuktan bunu "olgunlukla" karsilamasini beklediler

Aynisini bende düsündüm. Cocuklar obez oldugunda esim nasil oldugunu sordugunda cogu zaman cocugu sucluyorlar halbuki yediren aileler
Cocuklara dogru ve yanlis davranislari ogreten biziz. Cocuk dogasi geregi orta yerde olur olmadik konusur, hele 2 3 yas civarı ne varsa ortaya döker. Ebeveynler buna müdahale ede ede azaltir. Baskasinin yaninda her konu konusulmaz, ozel gorusmeler dinlenmez, dedikodu yapılmaz diye diye dogru olani ogretiyoruz. Tabi bunu soylerken bizimde soylediklerimizle orantili davranmamiz gerekiyor. Cocugun yaninda sacma sapan davranip cocuk tehlikeli demek bana dogru gelmiyor

Bana gore degil 9-10-11 yaşlar, bebeklik yaslarinda bile anne baba yatagina alistirmak dogru degil. Bu benim fikrim. 11 aylik kızım yanimizda yatmaya alisirsa geri ceviremeyiz diye ödüm kopuyor mesela, temkinli davraniyorum. Bu fikrim de burda gordugum "5 yasinda oglumla kizimla vs beraber yatiyoruz, o yuzden kocam salonda yatiyor, bu yuzden de evliligimiz bitti" vs yazanlari gordukce güçlendi acikcasi. Kizin yatağınızda yatmasi evet problem. Ama cozumu tepki gostermek degil. Belli ki o cocuk oyle alistirildigi veya simartildigi ucun degil, anne babasinin bosanmasi ve ardindan babasinin yeni biriyle evlenmesinin travmasiyla mucadele ediyor. Ortada cozmeniz gereken bir sorun var ama bunu "tepki gostererek" yapamazsiniz. Yapmamalisiniz. Eşiniz de bunun dogru olmadigini biliyordur, guzelce konusun ve bir alistirma sureciyle vazgecirmeye calisin

Bencede. Zaten ailede akli basinda olsa kadina böyle seyler söylemez.

Çocuğu bir pedagoga götürdünüz mü?
Götürmüşler sözde ben götürsem yapacak bir şeyim de yok ebeveyni
Tehlikeli diyen ben değilim iyi okuyun babası babaannesi ve diğer aile üyeleri bunu söyleyen. Çocuğu yetiştirme problemi var benim kızdığım kişi eşim ailesiyle de ilkte sorun yaşadım çünkü bu tutarsız halleri yüzünden

11 yasinda kizin babasiyle hele hele uvey anne ve babasinin ortasinda yatmasi hic normal degil korkuyorsa vaba uyuyana kadar yaninda odasinda durabilir bunun nesini savunuyolar anlamadim ayrica neyden korkuyor gercekten korkusu varsa oedagoga falan gidin esinizlede ciddi ciddi konusun bundan rahatsiz oldugunuza dair

Yaş’ım 26. Bazı zamanlar insan kaç yaşında olursa olsun, babasına sarılmak ister. Babasına sarılarak uyumak ister . Bazı çocuklar babadan güç alır. Bunu farklı düşüncelere getirip, kurgu yaratmayın kendinizde. Bu çok normal iken siz abartı haline getirmişsiniz. Çocuk size anne diyormuş birde sizi benimsemiş. Sizinde koruyucu ve sahiplenici olmanız lazım. Hiç bir problem yok.

Nasıl söylemez, kaç yaşında çocuk?

Eşinizle konuşun o zaman.Ben soruyorum soruyorum.Cevap alamıyorum.Bu çocuğun annesi nerede?Sizin çocuğunuz nerede yaşıyor?

Eee, siz yetiştirin o zaman? Zaten 10 yaşında çocuk temel işlerini kendi görüyor. Üstelik kız çocuğu. Bir düzene rutine alıştırmak zor değil, ablası gibi davranmak zor değil öyle değil mi? Çocuğa iyilik yapıp baktığınızda kimse size kızmaz.

11 yaşında bir çocuk için kullandığınız kelimeler dehşet verici,evlenmeden önce bu tür şeylerle karşılaşacağınızı biliyor dunuz değil mi?

Babasında velayet çatışması yaşıyoruz geri almaya çalışıyorum. Ara ara geliyor yanıma
Sizin çocuğunuz sizinle yaşarsa eşiniz de sizin onun kızına davrandığı gibi sizin çocuğunuza davranırsa şaşırmayın.Sizin bu sorunları çözmeniz lazım.Çünkü sizin çocuğunuz gelirse işler karışacak.Ne yapacaksınız?Ortada 2 çocuk,geceleri böyle mi uyuyacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…