Eşimin kızını aramızda yatırması

11 yaşında bir çocuk için kullandığınız kelimeler dehşet verici,evlenmeden önce bu tür şeylerle karşılaşacağınızı biliyor dunuz değil mi?
Ya ne ile okuyorsunuz yazdıklarımı çocuk için o kelimeleri konuşan ben değilim babası babaannesi diğer aile üyeleri

Bence kendi cocugunuza da bu kadar katı olmayın. Evliliğiniz daha yeni. Yatmak istediklerinde yatmasına izin verin. Çocuğunuz kocanizi tercih ettiğinizi düşünmesin. Ben bir gece çok korkmuştum.aklima.tuhaf düşünceler gelmişti. Annemin yanına gittim. Annem de aslında evde oturuyordu o an ama herhalde kafası bozuktu sigara içiyordu. Bana kızıp beni geri göndermişti. Normalde böyle biri değil aslında..ama o an ona o kadar ihtiyaç duymuştum ki. Belki o an bana sarilsa ben uyuyana kadar benimle beklese şimdi yaşadığım panik atak vs durumlarini yasamazdim. Bilmiyorum sonucunu ama tek bildiğim o an anneme çok ihtiyacım olduğu. Hayal kırıklığı ve korku ile yatağıma geri döndüm. Zar zor uyudum. Çocuklara sınır getirmek zorundayız elbette ama ben bunu şey gibi düşünüyorum. Mesela numaradan cisim gelen diyen çocuğa bile tuvalete izin vermek gibi..evet belki 10 seferinden dokuzu numara olabilir ama birinde gerçek olursa istenmeyen sonuçlar olabilir diye her seferinde WC için izin vermek gibi.

Tabi ki abur cubur istediğinde sınırıniz olsun, ekran süresi konusunda katı olun. Ama bence birlikte yatma konusunda bu kadar katı olmayın. Yeni ev, yeni evlilik, yeni insanlar... Zaten büyüyünce onlar da istemez. En fazla 13 yaşına kadar yatarlar sonra zaten ergen oldum büyüdüm moduna girerler.

Saçma sapan evlilik yapmanın sonucu, insan 2. Evlilikte biraz daha uyanık olur, aile apartmanı, esin çocuğu vb problemler yaşamanız sizin suçunuz, neden böyle bir evlilik hem de 2. Defa ...

Pedagog değilim ama geçen sene ilkokul 1de akran zorbalığına maruz kalan kızım için düzenli aralıklarla pedagoğa gidiyoruz. Kızım 8 yaşında hemen hemen her gece yanımıza geliyor yada babası gidip onla uyuyor,uyuduktan sonra yanıma geliyor. Korktuğunu söylediği için pedagog doğru olanın bu olduğunu sürecin geçici olduğunu söyledi. Yapabileceğiniz tek şey aranızda yatmasındansa babanın onun yatağına gitmesi olacaktır.Zaten sürekli sizde değilmiş idare edebilirsiniz...

Anne yanında yatabilir,baba yanında yatamaz algısı iğğğğrenç ötesi.
Çocukların kendi alanlarında,odalarında uyuması bence de en mantıklı olanı. Ama bunun da kuralı olmamalı bence. Bazen yaşın kaç olursa olsun baba omzu arıyor insan.
Keşke hayatta olsa da 30 yaşımda gidip kıvrılsam yanına.

Ben küçükken korkunca (bazen de nazlanıp:)kapıyı çalar annemlerin odasına girerdim. Annem noldu kızım derdi ben gider babama sarılır uyurdum. Bilmiyorum tehlikeli,kıskanç değildim ama. Sadece babamı istiyordum.

Benim anne babamın böyle sorunları olmadı bizimle.Hiç artık yanımıza gelemezsin diye bir şey duymadım. Tek çizgileri vardı o da kapı "gir" kelimesi duyulana kadar tıklatılacak.

O yaşta hele ki travmaları olan çocuk tehlike arz etmez konu sahibi. bu arada gerçekten sizi kabullenmekte zorlanıyor olabilir.Bu sebeple de babayı kaybetme,sevilmeme korkusu olabilir.Çocukla yarışmak değil de pedagog desteği almak çözüm olur.

Ya her şeye de olabilir denmez ki bu olmamalı
Evet cocuk bosanmadan yeni evlilikten vs üzgün olabilir ama baba bunun çözümünü aramalı psikoloğa falan götürmedi çocuğu
Ara sıra olur korkar tamam da hep olması olmaz yani

Eminim öyledir! Çatışma yaşayan ara ara da gelmesine izin vermez. Hiç göstermez kimi kandırıyorsunuz
Mahkeme kararı var neyi göstermiyor çocuğum 13 yaşında okuldan çıkıp beni arıyor gidip alıyorum dağ başı mi kafasına göre gösterip göstermiyor

Konu sahibi, yapacağın tek şey çocuğa abla gibi davranmak. Sonuçta sende bir annesin. Bir çocuğa annelik nasıl yapılır biliyorsundur herhalde, bilmiyorsanda öğrenmek için geç değil
Kendi oğluna da faydan olur.

Üvey, tehlikeli, kıskanç kızınla ilgilenmen gerekiyor. Git onunla bir alışveriş merkezi gez. Kızın sınıfındaki diğer annelerle görüş, kaynaş. Ortak, toplu aktivitelere katılın. Daha sonra çocuğa yatak odası hazırlayın, yeni yatak örtüsü, yastık aksesuar vs alın çocukla beraber seçin. Önce haftada 1 gece, sonra iki üç gece ayrı yatmaya başlayın.

Bir anne olduğun haşde bunları akıl edememek, çocuğa kıskanç demek korkunç. Hala iyi bir insan olabilirsin.

Mahkeme kararı var neyi göstermiyor çocuğum 13 yaşında okuldan çıkıp beni arıyor gidip alıyorum dağ başı mi kafasına göre gösterip göstermiyor
Eşinizin kızını pedagoğa götürün götürmediyseniz. Salt birlikte uyuma için değil. Kendi çocuğunuz çok etkilendiyse onu da götürün.
En büyük zararı alan çocuklar olmasın.

Babasında velayet çatışması yaşıyoruz geri almaya çalışıyorum. Ara ara geliyor yanıma

Gecenlerde av. Feyza Altunun bir videosuna denk geldim. Velayet babaya verildiginde anne sonradan ben artik cocugu alayim dediginde geri alamaz diyordu. Cok ekstrem durumlarin olmasi gerekiyormus. Cocuk babasinin yaninda iyi bakiliyorsa bence velayeti almayin. Yeni esiniz ve ailesi sizin oglunuzunda psikolojisini bozabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…