En zor yaşlar,,, ergenlik vs. Korkmak diye bir şey olurmu,,,, dayattırma yapmış.
Bence aynı olurdu. Çocuğu okuldan alabilecek kadar yakınmış ama ayda yılda bir geliyormuş yanına. O velayet çatışması hastaydım velayetini verdim falan hikaye bence. Senin de dediğin gibi çocuk sevmek bütün çocukları sevmektir. Kendisine anne diyen Bi çocuk şiddete uğrarken sessiz kalan kendi çocuğuna da sessiz kalır. Hadi kocasından korktu o an bir şey yapamadı. Başka zaman sosyal hizmetleri arayıp komşu gibi şikayetçi olabilirdi. Gelir bakarlardı onlar anlardı zaten. Orda çocuk şiddet görürken burada açtığı konudan belli ne kadar dert ettiği. Ben bu çocuk için ne yapabilirim diye sorması gerekirken çok kıymetli kocasıyla başbaşa uyuamıyormuş onu soruyor. Kızın kıskanç tehlikeli sorunlu olduğunu da vurgulamadan geçmiyor, ama ben demiyorum babane si halası diyor. Yani birinci dereceden akrabaları bile böyle diyor düşünün işte nasıl kötü. Sonra yorumlara göre çevir kazı yanmasın.L last36 size tek bir soru soracağım, eğer babaannesi tarafından eve kapatıldığını dayak yediğini söyleyen sizin oğlunuz olsaydı ne yapardınız?
Babası değişik biri beni mahveder diye düşünürdüm mü derdiniz yoksa o evi basıp hatta kafalarına geçirip çocuğunuzu kurtarır mıydınız?
Annesiniz, burada çoğumuzun olduğu gibi, ben anne olunca anladım ki annelik duygusu yalnızca kendi çocuğunuza olmuyormuş, annelik her çocuğa anne olmakmış.
Galiba konu sahibi sessiz kalacak.Bence aynı olurdu. Çocuğu okuldan alabilecek kadar yakınmış ama ayda yılda bir geliyormuş yanına. O velayet çatışması hastaydım velayetini verdim falan hikaye bence. Senin de dediğin gibi çocuk sevmek bütün çocukları sevmektir. Kendisine anne diyen Bi çocuk şiddete uğrarken sessiz kalan kendi çocuğuna da sessiz kalır. Hadi kocasından korktu o an bir şey yapamadı. Başka zaman sosyal hizmetleri arayıp komşu gibi şikayetçi olabilirdi. Gelir bakarlardı onlar anlardı zaten. Orda çocuk şiddet görürken burada açtığı konudan belli ne kadar dert ettiği. Ben bu çocuk için ne yapabilirim diye sorması gerekirken çok kıymetli kocasıyla başbaşa uyuamıyormuş onu soruyor. Kızın kıskanç tehlikeli sorunlu olduğunu da vurgulamadan geçmiyor, ama ben demiyorum babane si halası diyor. Yani birinci dereceden akrabaları bile böyle diyor düşünün işte nasıl kötü. Sonra yorumlara göre çevir kazı yanmasın.
Bu yorumunuza cok katiliyorum, dogru tespit. Benim kayinvalidemde görümcemin kizina hep o bakti, büyüttü. Ayni kayinvalidemin konusmalari var kizda, yada benim cocugumu severken böyle diyor " bu cocuk ne yapiyo böyle? Bu cocuk bakmiyo vs vs" oysa kendiside daha 5 yasindaydi o siralar. Biz esimle kayinvalidemle kaliyorduk izine gittigimizde, gec yatinca cok erken kalkamiyorduk, sabahin 8 bucugunda kapimizin önüne yolluyordu kayinvalidem. Kapinin önünde oturup "yaaa dayiiii kalkin artik amma uyudunuz" diyordu esime seslenerekCocugu kim yetistiriyorsa cocuk o kisinin yansimasidir, unutmayin. Babaanne mi bakiyor? O zaman tehlikeli ve kiskanc olan odur. Eşiniz dahil cocuk bakmayi bilmedikleri cok bariz zaten. Diyorum ya cocuk psikolojisi bozuk sekilde dogmuyor, ona bakan kisiler psikolojisini bozuyor.
Bu yorumunuza cok katiliyorum, dogru tespit. Benim kayinvalidemde görümcemin kizina hep o bakti, büyüttü. Ayni kayinvalidemin konusmalari var kizda, yada benim cocugumu severken böyle diyor " bu cocuk ne yapiyo böyle? Bu cocuk bakmiyo vs vs" oysa kendiside daha 5 yasindaydi o siralar. Biz esimle kayinvalidemle kaliyorduk izine gittigimizde, gec yatinca cok erken kalkamiyorduk, sabahin 8 bucugunda kapimizin önüne yolluyordu kayinvalidem. Kapinin önünde oturup "yaaa dayiiii kalkin artik amma uyudunuz" diyordu esime seslenerek. Hic unutmam, yeni evliyiz yine izine gittik, esimin yegeni kiz illa dayimla uyicam diye tutturdumu. Yahu ne alaka?? Görümcemde asla ses etmemiyor, esimde yatirdi arada ama ben sinirden uyuyamadim, zaten daracik yatak. En son annesi damladi odaya gece aldi kizi götürdü. Cocugun hic bir sucu yoktu büyüklerin fiseklemesi iste. Belki bu kizinda babaannesi yada halasi söylüyordur, günahlarini almiyimde. Aman boṣ boṣ garip seyler. Bir de burda isteyen istedigi gibi yorum yapabilir öyle degilmi? Hemen sert cikis yapmak gerekiyormu? Kadincagiz nelerle cebellesiyorda buraya yaziyor bunu bilemeyiz.
Ben eşime dedim senin kızın kıskanç değil hiçbir sorunu da yok sorun senin ailende kusura bakma çocuğa bu duyguları aşılayan onlar bunları gör artık. Bana diyor ki haddini aşma doğru konuş böyle bir adam konuşulmuyor bile ailesine asla laf söyletmez onlar ne yaparsa doğrudur gözüyle görse de inanmaz
Yok size yazmadim yorum konusunuCocugu kapiya kayinvalideniz yollamis :gorumcenizde rahatsiz olabileceginizi dusunmemis sanirim. ne gorurse onu yapiyor cocuklar ya da siddetle baskilaniyorsa davranislarinda bozukluk oluyor.
Yorum yapma kismini anlamadim. Sert bir yorum yaptigimi düşünmüyorum o kismi benim icin mi yazdiniz?
Yok sorun degil. Bazen bende coşuyorum, bu konuda bişey demedim yinede dönüp yazdiklarima baktimYok size yazmadim yorum konusunugenel olarak bazi arkadaslar biraz sert yaziyor ya onu kast ettim ama sizin yorumunuzun altina yazmisim, pardon.
28 yaşına kadar evlenmeden önce gayet babamla arada da olsa uyudum saçlarımı okşaya okşaya uyuturdu. Uyumadığım zaman sabah işe gitmeden bizlerin yanına uzar sevgisini gösterir işe giderdi. Gayette çok mutlu huzurlu olarak arkamda her daim beni küçük prensesi olarak gören dağ gibi babama müteşekkirim bilmem anlatabildim mi?14 yaşına kadar babayla yatma olayını da savunmasınız ama hanımlar bunun din boyutu vs değil derdim gelişimsel olarak da yanlış! Çok korkusu olan çocuk anne yanında yatar o da ayda yılda bir olur .. pedagog olmayan yorum yapmasın lütfen garip adetlerinizi doğru diye dayatmayin anne baba yanında yatma olayı 6 yaşına dek bitmiş olmalı sonrasında çok sancılı günlerde rahatlatma amaçlı arada derede olmali
Bunu ben de yazdım araştırın o konuyu diye. Yaşı genç tecrübesiz desek değil. İkinci evlilik ve boyu kadar çocuğu var ama kendisine ne dense ona inanıyor. Koca önemli.Çocuğun öz annesi belki berbat bir evlilik yaşadı bu adamla, kadın yabancıymış çocuk Türk vatandaşı olduğu için çocuğu alamadı belki de, ki boşanmış ailelerin çocukları ebeveynlerden birinin onayı olmadan yurtdışına çıkamıyor.
Velhasıl kadın çocuğunu bırakmış ama ne şartlarda bıraktı acaba?
Babası kizinın odasında dursun uyuyana kadar..sizin odaniza almasın o şekilde olabilir.Merhaba yeni üyeyim ve bir sıkıntım var. Eşimle 2. Evliliklerimiz ve 3,5 aylık evliyiz ben 32 eşim 35 yaşında önceleri bir aile çatışması da yaşadık eşimin annesi ve babasıyla aynı apartmanda oturmak istemesi vs cereyan etmişti ilk etap onu aştık şimdi de 11 yaşındaki kızını ortamıza sokup yatırması oluyor. Benim de ilk evliliğimden çocuğum var ama kesinlikle böyle bir şey yapmadım yapmam da. Ben tepki gösterip ayrı yatıyorum ve yine de eşimin bu durum umrunda olmuyor çocuk korkuyor diyerek ona yüz veriyor. Zaten o yaşta kız çocuğunun babası ile yatması da normal değil bana göre ben mi abartıyorum bana yardımcı olur musunuz? Bu arada çocuk bana anne diyor ve normalde hiçbir sorunumuz yok
Eşiniz iyi mi ? Ergenlik çağına gelmek üzere olan kız ya da erkek cocuguyla aynı yatakta yatmak nedir? Kızı uyuyana kadar onun odasında otursun uyuyunca kendi odasina gelsin. Zaten artık yalnız kalmak istemiyor mu o yaş grubu ?Merhaba yeni üyeyim ve bir sıkıntım var. Eşimle 2. Evliliklerimiz ve 3,5 aylık evliyiz ben 32 eşim 35 yaşında önceleri bir aile çatışması da yaşadık eşimin annesi ve babasıyla aynı apartmanda oturmak istemesi vs cereyan etmişti ilk etap onu aştık şimdi de 11 yaşındaki kızını ortamıza sokup yatırması oluyor. Benim de ilk evliliğimden çocuğum var ama kesinlikle böyle bir şey yapmadım yapmam da. Ben tepki gösterip ayrı yatıyorum ve yine de eşimin bu durum umrunda olmuyor çocuk korkuyor diyerek ona yüz veriyor. Zaten o yaşta kız çocuğunun babası ile yatması da normal değil bana göre ben mi abartıyorum bana yardımcı olur musunuz? Bu arada çocuk bana anne diyor ve normalde hiçbir sorunumuz yok
yani ben konu sahibinin kendi çocuğu için de çok bir şey yapacağı hissiyatını almadım. sonuçta kendi kanından olmasa da ona anne diyen, ondan medet uman bir kız çocuğu var ortada. onca şey yaşanıyor, kız resmen şiddet görüyor ama konu sahibinin takıldığı tek nokta kızın babasıyla uyuması. yazık bu çocuklara ya....sonra gelsin travmalı yetişkinler.L last36 size tek bir soru soracağım, eğer babaannesi tarafından eve kapatıldığını dayak yediğini söyleyen sizin oğlunuz olsaydı ne yapardınız?
Babası değişik biri beni mahveder diye düşünürdüm mü derdiniz yoksa o evi basıp hatta kafalarına geçirip çocuğunuzu kurtarır mıydınız?
Annesiniz, burada çoğumuzun olduğu gibi, ben anne olunca anladım ki annelik duygusu yalnızca kendi çocuğunuza olmuyormuş, annelik her çocuğa anne olmakmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?