Eşimin kızını aramızda yatırması

L last36 size tek bir soru soracağım, eğer babaannesi tarafından eve kapatıldığını dayak yediğini söyleyen sizin oğlunuz olsaydı ne yapardınız?
Babası değişik biri beni mahveder diye düşünürdüm mü derdiniz yoksa o evi basıp hatta kafalarına geçirip çocuğunuzu kurtarır mıydınız?

Annesiniz, burada çoğumuzun olduğu gibi, ben anne olunca anladım ki annelik duygusu yalnızca kendi çocuğunuza olmuyormuş, annelik her çocuğa anne olmakmış.

Konu aslında başlığın cok ötesinde.

Sürekli olmadıkca baba ile kızın uyumasında sorun yok. 14 yas dedim diye kırmızılarınız havada uçustu.
Oyle her gece yanlarinda degildim elbette.Bazen korktugumdan bazen babami cok sevdigimden onunla uyuyordum arada. Bunu farkli algilarla sagliksiz diyenler pis zihniyetlerini bir gözden gecirsin. "Daha ağır seyler söylemek isterdim de neyse. Gelisim dusunen hanımlar kizini babasindan korumak zorunda olmayacak erkeklerle evlensin.Ona sarilamayacaksam ondan saklanacaksam uzak duracaksam
niye Babam."

Ve burda gercekten ağır problemler yasayip babasina siginan bir cocuk var. Bebek degil evet ama cocuk ! Kac yasinda olursak olalim siginacak bir yer ariyoruz hepimiz.Bu cocuk icin farklı cozumler olmali.Mesele ayni yatagin ötesinde.

Bence aynı olurdu. Çocuğu okuldan alabilecek kadar yakınmış ama ayda yılda bir geliyormuş yanına. O velayet çatışması hastaydım velayetini verdim falan hikaye bence. Senin de dediğin gibi çocuk sevmek bütün çocukları sevmektir. Kendisine anne diyen Bi çocuk şiddete uğrarken sessiz kalan kendi çocuğuna da sessiz kalır. Hadi kocasından korktu o an bir şey yapamadı. Başka zaman sosyal hizmetleri arayıp komşu gibi şikayetçi olabilirdi. Gelir bakarlardı onlar anlardı zaten. Orda çocuk şiddet görürken burada açtığı konudan belli ne kadar dert ettiği. Ben bu çocuk için ne yapabilirim diye sorması gerekirken çok kıymetli kocasıyla başbaşa uyuamıyormuş onu soruyor. Kızın kıskanç tehlikeli sorunlu olduğunu da vurgulamadan geçmiyor, ama ben demiyorum babane si halası diyor. Yani birinci dereceden akrabaları bile böyle diyor düşünün işte nasıl kötü. Sonra yorumlara göre çevir kazı yanmasın.

Galiba konu sahibi sessiz kalacak.

Bu yorumunuza cok katiliyorum, dogru tespit. Benim kayinvalidemde görümcemin kizina hep o bakti, büyüttü. Ayni kayinvalidemin konusmalari var kizda, yada benim cocugumu severken böyle diyor " bu cocuk ne yapiyo böyle? Bu cocuk bakmiyo vs vs" oysa kendiside daha 5 yasindaydi o siralar. Biz esimle kayinvalidemle kaliyorduk izine gittigimizde, gec yatinca cok erken kalkamiyorduk, sabahin 8 bucugunda kapimizin önüne yolluyordu kayinvalidem. Kapinin önünde oturup "yaaa dayiiii kalkin artik amma uyudunuz" diyordu esime seslenerek. Hic unutmam, yeni evliyiz yine izine gittik, esimin yegeni kiz illa dayimla uyicam diye tutturdumu. Yahu ne alaka?? Görümcemde asla ses etmemiyor, esimde yatirdi arada ama ben sinirden uyuyamadim, zaten daracik yatak. En son annesi damladi odaya gece aldi kizi götürdü. Cocugun hic bir sucu yoktu büyüklerin fiseklemesi iste. Belki bu kizinda babaannesi yada halasi söylüyordur, günahlarini almiyimde. Aman boṣ boṣ garip seyler. Bir de burda isteyen istedigi gibi yorum yapabilir öyle degilmi? Hemen sert cikis yapmak gerekiyormu? Kadincagiz nelerle cebellesiyorda buraya yaziyor bunu bilemeyiz.

Cocugu kapiya kayinvalideniz yollamis :) gorumcenizde rahatsiz olabileceginizi dusunmemis sanirim. ne gorurse onu yapiyor cocuklar ya da siddetle baskilaniyorsa davranislarinda bozukluk oluyor.
Yorum yapma kismini anlamadim. Sert bir yorum yaptigimi düşünmüyorum o kismi benim icin mi yazdiniz?

Kusura bakmada iğrenç bi adamla evlenmişsin. Benim çocuğum yok duygusunu bilmem ama burdan okuduğum kadarıyla evlat her şeyin başında gelmez mi ya? Resmen öz kızına yalancı, kötü muamelesi yapıyor. Bu adamla evlenirken bunları görmedin mi nasıl evlendin? Sen sanıyor musun ki ikinizin ortak çocuğu olsa ona iyi davranacak?
O küçük kıza o kadar üzüldüm ki.. umarım büyüyünce bu deli aileden kendini kurtarır bi yanlış yapmadan meslek sahibi olup kendi hayatını kurar..
Oğlunu almaya çalışıyormuşsun, tut ki aldın velayeti eşin ona kötü davranırsa boşar mısın bu adamı? Bide bilmiyorum ama adamın bu huyunu gördüğün için almak istemiyosun diye hissediyorum nasılsa babası bakıyor. Bu adam kötü bi baba kesinlikle!

Yok size yazmadim yorum konusunu genel olarak bazi arkadaslar biraz sert yaziyor ya onu kast ettim ama sizin yorumunuzun altina yazmisim, pardon.

El elin eşeğini türkü çığırarak arar diye buna deniyor galiba. Sizin çocuğunuz odaya kilitlense ve size mesaj atsa uçarak gider ortalığı ayağa kaldırırdınız. İlk mesajımda size empati yapmıştım ama geri alıyorum. 11 yaşında çocuğu odaya kilitliyorlar, çocuk sizden medet umuyor mesaj gönderiyor ama siz ne yapıyorsunuz, koca bir HİÇ. Mahkeme size velayet falan vermez umarım. Bir masumun daha psikolojisi bozulmasın kalsın babasıyla. Kendi çocuğuna bunu yapan adam sizinkine Allah yarattı demez girişir. İnsan sokakta yürürken buna şahit olsa durur yardım çağırır polise haber verir vs.

Nedir kardeşim sizlerin bu koca sevdası? Evladına bunu yapan adam size gram saygı duymaz zaten rengini belli etmiş. Anama aileme dil uzatamazsın diye haddinizi bildirmiş. Ağır hastalık geçirmişsiniz atlatmışsınız 2. şansınız olmuş. Ne diye böyle insansılarla muhatap oluyorsunuz? Tiksinmiyor musunuz böyle bir erkekten?

Ben hiç denk gelmedim büyük konuşmayayım ama bir çocuğa bunlar yapılsa duramazdım büyük ihtimal. Erkeği kocası batsın ya!

28 yaşına kadar evlenmeden önce gayet babamla arada da olsa uyudum saçlarımı okşaya okşaya uyuturdu. Uyumadığım zaman sabah işe gitmeden bizlerin yanına uzar sevgisini gösterir işe giderdi. Gayette çok mutlu huzurlu olarak arkamda her daim beni küçük prensesi olarak gören dağ gibi babama müteşekkirim bilmem anlatabildim mi?

Bunu ben de yazdım araştırın o konuyu diye. Yaşı genç tecrübesiz desek değil. İkinci evlilik ve boyu kadar çocuğu var ama kendisine ne dense ona inanıyor. Koca önemli.

Babası kizinın odasında dursun uyuyana kadar..sizin odaniza almasın o şekilde olabilir.

Eşiniz iyi mi ? Ergenlik çağına gelmek üzere olan kız ya da erkek cocuguyla aynı yatakta yatmak nedir? Kızı uyuyana kadar onun odasında otursun uyuyunca kendi odasina gelsin. Zaten artık yalnız kalmak istemiyor mu o yaş grubu ?

Benim de 11 yaşında kızım var ,hatta 12 . Kendi evimizde, kardesi yanında yattığı halde ışık kapalı dalamiyor. Benimle yatmıyor ama izin versem yatar, devamı gelir diye izin vermiyorum.
Kardeşi küçük olduğu halde , büyüğü suan daha korkak. Küçükken böyle değildi. Bir şeylerin daha bilincinde olduğu için, korkuyor sanırım.
Ben normal buldum . Yeni evlenmişsiniz, yeni ev çocuk korkabilir.
Eşiniz söyle yapabilir, uykuya dalana kadar yanında durabilir. Destek alabilirsiniz.
Çocuk için anlayışlı olmaya çalışın lütfen.

yani ben konu sahibinin kendi çocuğu için de çok bir şey yapacağı hissiyatını almadım. sonuçta kendi kanından olmasa da ona anne diyen, ondan medet uman bir kız çocuğu var ortada. onca şey yaşanıyor, kız resmen şiddet görüyor ama konu sahibinin takıldığı tek nokta kızın babasıyla uyuması. yazık bu çocuklara ya....sonra gelsin travmalı yetişkinler.

14 yaşında bir genç kız olma yolunda birey gecelerce günlerce anne baba arasında yatıyorsa sıkıntı vardır aslını inkar eden sadece laf cambazidir .. evet baba kızına her yaşta sarılır uyuyana dek saçını okşar uyutur bunda asla abes birsey yok ama bir ayın 15 günü bir çiftin arasına girip uyuyorsa o kız derhal psikolojik destek almalıdır.. siz 14 15 yanınızdaki kızınız oğlunuzla aynı yatakta ayin 15 20 günü yatın ve gelecekte nasıl.meyveler topluyorsunuz banada iletin lütfen 10 yıl sonra okurum inşallah...konu sahibi 1 gün değil nerdeyse hergun atifi yaptığı için sağlıklı olmadığı belli olan bir duruma görüş belirttim ama nasıl çarptırıldı yine gördük çok şükür ..o kıza da yazık daha küçücuk derhal destek alınmazsa çok geç kalınır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…