keşke buradan sosyal hizmetlere çağrı yapabilsek de alsalar çocuğu. en azından tüm istekleri karşılanır... destek alır...Çocuk darp ediliyor
Çocuk evde kilitleniyor
Çocuğa nankör, anam babamdan değerli değilsin deniliyor
Bense duygusunu regüle etmesi için pedagog desteği diyorum.
Farklı dünyalardayız
Yani ailesi için kendi öz evladını bile harcayan bir adam ile evlenmişsiniz demekki kendi çocuğuna bunları söylüyorsa siz bir de sizin çocuğunuza nasıl davranır Allah bilir nasıl güvendiniz böyle bir adamaBen eşime dedim senin kızın kıskanç değil hiçbir sorunu da yok sorun senin ailende kusura bakma çocuğa bu duyguları aşılayan onlar bunları gör artık. Bana diyor ki haddini aşma doğru konuş böyle bir adam konuşulmuyor bile ailesine asla laf söyletmez onlar ne yaparsa doğrudur gözüyle görse de inanmaz
Ay inanmıyorum şaka gibi. Çoooook üzüldüm çocuğa. Bu çocuk bu kadar işkenceye bu kadar soruna rağmen sadece aranızda yatıyorsa yine iyi. Garibim ya. İnanın bana çocuğun aranızda yatmasından daha büyük problemleriniz var. Kendi çocuğunuzu da bu insanların içine getirecekseniz çok dikkat edin. En azından çocuğun sizi sevip anne olarak görmesine sevindim.Arkadaşlar öz annesi yabancı bir kadın bakamam demiş bırakmış bir kaç kez babaannesine vs pislik olsun diye almış çocuğu bana anlattı çocuğa seni aldım sanki sevdiğimden mi ben annelik ne hissetmiyorum bile sırf onlara gıcıklık olsun diye aldım demiş benim annem ….pu falan diyor hayır diyorum sakın öyle deme annene ne olursa olsun öyle olmasa bana öyle demezdi diyor. Herkes anne olabilir mi sorusunun cevabı benim kendi oğluma gelince rahatsızdım ben kötü bir hastalığım vardı mahkeme ondan velayeti babaya verdi zaten o dönem bakma durumum da yoktu şimdi bir süredir almaya çalışıyoruz çocukta beni istiyor babasını istemiyor. Geçen gün eşimin kızını kayınvalidem evde kilitlemiş çocukta bana mesaj attı bunları ayrıca çocuğu darpta etmiş mesajları eşim gördü aradı kızını babaannen seni büyüttü nankör sen niye mesaj atıyorsun şikayet ediyorsun onu da boşarım sana da bakmam annem babamdan değerli değilsiniz yalan söylüyorsun annem öyle yapmaz vs dedi böyle bir adam bende şaşırıyorum bunları hiç görememişim ne yazık ki
Konularin gercekligini bilebilsek keske. Eski üyesiniz, sizde hatirlarsiniz Burada bir üye siddet goruyorum, kendimi odaya kitledim, öyle yapiyor, boyle yapiyor diye sayfalarca güncelleme yapmisti. Polis yolladilar. Sonuc olarak kocama kizdigim icin bunlari yazdim dedi kadin, darp edilmemişti.keşke buradan sosyal hizmetlere çağrı yapabilsek de alsalar çocuğu. en azından tüm istekleri karşılanır... destek alır...
last36,Arkadaşlar öz annesi yabancı bir kadın bakamam demiş bırakmış bir kaç kez babaannesine vs pislik olsun diye almış çocuğu bana anlattı çocuğa seni aldım sanki sevdiğimden mi ben annelik ne hissetmiyorum bile sırf onlara gıcıklık olsun diye aldım demiş benim annem ….pu falan diyor hayır diyorum sakın öyle deme annene ne olursa olsun öyle olmasa bana öyle demezdi diyor. Herkes anne olabilir mi sorusunun cevabı benim kendi oğluma gelince rahatsızdım ben kötü bir hastalığım vardı mahkeme ondan velayeti babaya verdi zaten o dönem bakma durumum da yoktu şimdi bir süredir almaya çalışıyoruz çocukta beni istiyor babasını istemiyor. Geçen gün eşimin kızını kayınvalidem evde kilitlemiş çocukta bana mesaj attı bunları ayrıca çocuğu darpta etmiş mesajları eşim gördü aradı kızını babaannen seni büyüttü nankör sen niye mesaj atıyorsun şikayet ediyorsun onu da boşarım sana da bakmam annem babamdan değerli değilsiniz yalan söylüyorsun annem öyle yapmaz vs dedi böyle bir adam bende şaşırıyorum bunları hiç görememişim ne yazık ki
Aynen öyle.Bu yaslarda cocuklar bile birbirini korkutuyor. Benim cocuklugumda okulda cinler, perili evler, karabasanlar anlatilirdi, bende korkardim. Gece çıt sesi gelse yerimden sıçrardı. Simdiki nesil teknoloji ile iç içe video izliyorlar, görsellere maruz kaliyorlar. Korkunun sebebini anlamaya calisacak bilinc duzeyine sahip bir ailesi yok yavrucagin
Çocuk kaç gün sizde kalıyor?Her gece gerçekleşen bir durum maalesef bizimle kaldığı zaman hep böyle. Geçen günde 2 aydır ilk defa gezmeye çıktık eşimle onu bile sakladı kızından aradığında hastaneye getirdim anneni dedi. Çocuğun aşırı kıskançlığını bu tarz her şeyi ondan saklayıp gizlemesi daha çok pekiştirmez mi? Bende anneyim benim oğlum da benim yanımda yatmak istiyor ama ben hayır demesini biliyorum. Korkuyor olabilir buna bir itirazım yok fakat normalde her şeyde de yine çocuğuna tutarsız davranıyor eşim. Aşırı kilolu bana fazla yedirme diyor. Sonra ben artık yemeyi bırak fazla oldu deyince bırak yesin vs diye çocuğu savunuyor. Bazen nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Çocuk duyduğu her kelimeyi gidip hemen söylenen kişiye söyleyen de bir çocuk çok fazla da laf taşıyor. Telefonda konuşuyorum onları bile dinliyor. Böyle bir şey konuşsam eşimle suçlu ben olurum
Bu konuda bizim şikayetimize bile gerek yok, konu sahibesi eşine boşanma davası açacak ve çocuğun mesajlarını delil gösterip sosyal hizmetlere şikayette bulunacak, hem kendisini hem de darp edilen bir çocuğu kurtaracak.Konularin gercekligini bilebilsek keske. Eski üyesiniz, sizde hatirlarsiniz Burada bir üye siddet goruyorum, kendimi odaya kitledim, öyle yapiyor, boyle yapiyor diye sayfalarca güncelleme yapmisti. Polis yolladilar. Sonuc olarak kocama kizdigim icin bunlari yazdim dedi kadin, darp edilmemişti.
Bu konuda bizim şikayetimize bile gerek yok, konu sahibesi eşine boşanma davası açacak ve çocuğun mesajlarını delil gösterip sosyal hizmetlere şikayette bulunacak, hem kendisini hem de darp edilen bir çocuğu kurtaracak.
Aynen öyle.
Geçen sene kızımın sınıf arkadaşlarının bir kısmı squid game izlemiş ,hatta öğretmenleri kızmış nasıl izlediniz,aileleriniz nasıl izin verdi diye. Uzun süre anlattılar okulda şöyle oldu böyle oldu diye,kızım epey korkmuştu,gercek değil,izlemeye değer de değil,bak ben bile izlemedim bu yaşta,öğretmenin cok haklı vs demiştim ama uzun süre korktu anlatılanlardan. Bazen yanımda uyudu,bazen ben gittim yanına uyuyana kadar sarıldım,unutana kadar bir süre korktu cocuk. Aynı yaşlarda benim kızimda.
Bizim cocuklugumuzda da farkli versiyonları vardi bu korkuların,bodruma inmek mesela benim icin hala tedirginlik veren birşey. Cocukken komşunun oğlu kekeme idi,sebebini bodrumda korkutmuşlar ondan öyle kaldı diye konuşuyorlardı mesela. Hic o bodruma inmedim korkumdan. Hala sevmem karanlık kapalı alanları.
Arkadaşlar öz annesi yabancı bir kadın bakamam demiş bırakmış bir kaç kez babaannesine vs pislik olsun diye almış çocuğu bana anlattı çocuğa seni aldım sanki sevdiğimden mi ben annelik ne hissetmiyorum bile sırf onlara gıcıklık olsun diye aldım demiş benim annem ….pu falan diyor hayır diyorum sakın öyle deme annene ne olursa olsun öyle olmasa bana öyle demezdi diyor. Herkes anne olabilir mi sorusunun cevabı benim kendi oğluma gelince rahatsızdım ben kötü bir hastalığım vardı mahkeme ondan velayeti babaya verdi zaten o dönem bakma durumum da yoktu şimdi bir süredir almaya çalışıyoruz çocukta beni istiyor babasını istemiyor. Geçen gün eşimin kızını kayınvalidem evde kilitlemiş çocukta bana mesaj attı bunları ayrıca çocuğu darpta etmiş mesajları eşim gördü aradı kızını babaannen seni büyüttü nankör sen niye mesaj atıyorsun şikayet ediyorsun onu da boşarım sana da bakmam annem babamdan değerli değilsiniz yalan söylüyorsun annem öyle yapmaz vs dedi böyle bir adam bende şaşırıyorum bunları hiç görememişim ne yazık ki
Büyük insan kafasıyla baktıkları için anlamıyorlar küçümsüyorlar değişikler valla. Çocuk bu korkar naz yapar psikolojik derdi vardır kıskanır olur yani ama yok yatamazlar beraber o süreçlerde anne babalarda geri çevirmeliGerçekten ya. Çocuklar korkabilir ben de korkuyordum o yaşlarda bir seylerden. Korkuyorsa doktora gitsin çok basit zaten doktora gidince hoop gidiyor korkular attaya
inş. bu da fakedir. bir annenin başka bir çocuk için ses çıkartmasına aklım almıyor.. garibim anne diyor üstelikKonularin gercekligini bilebilsek keske. Eski üyesiniz, sizde hatirlarsiniz Burada bir üye siddet goruyorum, kendimi odaya kitledim, öyle yapiyor, boyle yapiyor diye sayfalarca güncelleme yapmisti. Polis yolladilar. Sonuc olarak kocama kizdigim icin bunlari yazdim dedi kadin, darp edilmemişti.
Valla ben de 11 yaşında çocuğun karı kocanın arasında yatması normal değil diye düşünmüştüm ilk okuduğumda ama bu çocuğun yaşadığı hangi şey normal ki? Hem psikolojik hem fiziksel olarak işkenceye uğrayan bir çocuğun zaten normal davranmasını beklemek absurd olur. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın onu.Gerçekten ya. Çocuklar korkabilir ben de korkuyordum o yaşlarda bir seylerden. Korkuyorsa doktora gitsin çok basit zaten doktora gidince hoop gidiyor korkular attaya
öyle birşey olamayacak... o yürek olsaydı tek derdi çocuğun babasıyla uyuması olmazdı.Bu konuda bizim şikayetimize bile gerek yok, konu sahibesi eşine boşanma davası açacak ve çocuğun mesajlarını delil gösterip sosyal hizmetlere şikayette bulunacak, hem kendisini hem de darp edilen bir çocuğu kurtaracak.
Çocuk direkt kadına mesaj atarak beni kurtar demek istemiş aslında, mesajı okuyup sonra da eşine göstermiş o kadar.O mesaji gördüğünde polisi arayabilirdi. Polisi aramanin bedeli buyuk ihtimalle bosanmak olacakti. Bunu goze alabilecegini hic sanmıyorum konu sahibinin. En buyuk sorun ayni yatakta yatmakmis gibi konu acmis, cocuk siddet goruyor ne yapabilirim/surec nasil ilerliyor diye degil.
Ben korku filmi izlemeye bayılıyorum mesela,çocuklardan önce dvd alır film gecesi yapar izlerdik eşimle ama varya senelerdir izlemedim evde,hepsini izleme listesine ekliyorum ama izleyemiyorum.Biz cocuklari tv'den, yayinlardan korusakta diger cocuklarla iletisimine müdahale edemiyoruz. Bodrum kat korkusu bende de vardi. Demekki hep ayni hikayeler dönüyormuş
Evet yatmasın ama babası uyuyana kadar yanında kalabilir. Konuşup sarilması belki bir hikaye anlatması günlük hayattan bahsetmesi hepsi işe yarayabilir çocuğun kendini iyi hissetmesi açısından.. Çocuga sen büyüdün artik git odana demek doğru değil her çocuk bir değil. Ablam korkmazdi ama ben korkardım ve annem gelip kalırdı uyuyana kadar.Valla ben de 11 yaşında çocuğun karı kocanın arasında yatması normal değil diye düşünmüştüm ilk okuduğumda ama bu çocuğun yaşadığı hangi şey normal ki? Hem psikolojik hem fiziksel olarak işkenceye uğrayan bir çocuğun zaten normal davranmasını beklemek absurd olur.
Amin Ve ekleyeyim dediğin gibi bu çocuktan normal davranış beklemek de saçma zaten. Aslında o kadar cahil insan arasında yine bir seyler yapmaya çalışıyor bence. Mesaj atmış yavrum yardım beklemiş ama babaya gosterilen mesaj sonrası yine çocukta travma. Bu sefer yardım da istemeyecek artık. Keşke her çocuğa dokunabilsek yardım edebilsek..Valla ben de 11 yaşında çocuğun karı kocanın arasında yatması normal değil diye düşünmüştüm ilk okuduğumda ama bu çocuğun yaşadığı hangi şey normal ki? Hem psikolojik hem fiziksel olarak işkenceye uğrayan bir çocuğun zaten normal davranmasını beklemek absurd olur. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?