Eşimin kızını aramızda yatırması

Çocuk darp ediliyor
Çocuk evde kilitleniyor
Çocuğa nankör, anam babamdan değerli değilsin deniliyor

Bense duygusunu regüle etmesi için pedagog desteği diyorum.
Farklı dünyalardayız
keşke buradan sosyal hizmetlere çağrı yapabilsek de alsalar çocuğu. en azından tüm istekleri karşılanır... destek alır...

Yani ailesi için kendi öz evladını bile harcayan bir adam ile evlenmişsiniz demekki kendi çocuğuna bunları söylüyorsa siz bir de sizin çocuğunuza nasıl davranır Allah bilir nasıl güvendiniz böyle bir adama

Ay inanmıyorum şaka gibi. Çoooook üzüldüm çocuğa. Bu çocuk bu kadar işkenceye bu kadar soruna rağmen sadece aranızda yatıyorsa yine iyi. Garibim ya. İnanın bana çocuğun aranızda yatmasından daha büyük problemleriniz var. Kendi çocuğunuzu da bu insanların içine getirecekseniz çok dikkat edin. En azından çocuğun sizi sevip anne olarak görmesine sevindim.

keşke buradan sosyal hizmetlere çağrı yapabilsek de alsalar çocuğu. en azından tüm istekleri karşılanır... destek alır...
Konularin gercekligini bilebilsek keske. Eski üyesiniz, sizde hatirlarsiniz Burada bir üye siddet goruyorum, kendimi odaya kitledim, öyle yapiyor, boyle yapiyor diye sayfalarca güncelleme yapmisti. Polis yolladilar. Sonuc olarak kocama kizdigim icin bunlari yazdim dedi kadin, darp edilmemişti.

last36,
eşinizin çocuğunda değil suç, anne bırakıp gitmiş, bilinçsiz bir babaanne ve babanın elinde korkutularak sindirilerek büyütülmüş, üstelik çocuğa bakarken annesi hakkında kim bilir neler neler dendi de çocuk annesi hakkında boyundan büyük laflar ediyor, belki çocuk annesiyle ilgili şeyleri uyduruyor da olabilir babasına sığınabilecek için, eve kapatılan darp edilen bir çocuktan bahsediyorsunuz, size anne diyormuş, belki babaanne ve baba baskısıyla söylüyor bunu da bilemezsiniz.

Çocuk sevgiye ilgiye muhtaç, bu duygular ondan esirgenmiş.

Sorunlu ve suçlu olan eşiniz, çocuktan ziyade bence siz öz çocuğuna tutarsız davranan, babaannesinin dövmesine sesini çıkarmayan, öz evladına sana bakmam diyen bir eşle evlilik yürür mü onu düşünün.

Aynen öyle.
Geçen sene kızımın sınıf arkadaşlarının bir kısmı squid game izlemiş ,hatta öğretmenleri kızmış nasıl izlediniz,aileleriniz nasıl izin verdi diye. Uzun süre anlattılar okulda şöyle oldu böyle oldu diye,kızım epey korkmuştu,gercek değil,izlemeye değer de değil,bak ben bile izlemedim bu yaşta,öğretmenin cok haklı vs demiştim ama uzun süre korktu anlatılanlardan. Bazen yanımda uyudu,bazen ben gittim yanına uyuyana kadar sarıldım,unutana kadar bir süre korktu cocuk. Aynı yaşlarda benim kızimda.
Bizim cocuklugumuzda da farkli versiyonları vardi bu korkuların,bodruma inmek mesela benim icin hala tedirginlik veren birşey. Cocukken komşunun oğlu kekeme idi,sebebini bodrumda korkutmuşlar ondan öyle kaldı diye konuşuyorlardı mesela. Hic o bodruma inmedim korkumdan. Hala sevmem karanlık kapalı alanları.

Çocuk kaç gün sizde kalıyor?

Bu konuda bizim şikayetimize bile gerek yok, konu sahibesi eşine boşanma davası açacak ve çocuğun mesajlarını delil gösterip sosyal hizmetlere şikayette bulunacak, hem kendisini hem de darp edilen bir çocuğu kurtaracak.

Yorumlarin hepsini okumadim ama bazilarina sasirdim dogrusu, 11 yaş bebek degil ne korkmasi.
11 yaşinda beni kendi öz annem babam bile odalarina almiyordi. Ne demek ayni yataga ortalarina girmek. Şaka gibi olay.

O mesaji gördüğünde polisi arayabilirdi. Polisi aramanin bedeli buyuk ihtimalle bosanmak olacakti. Bunu goze alabilecegini hic sanmıyorum konu sahibinin. En buyuk sorun ayni yatakta yatmakmis gibi konu acmis, cocuk siddet goruyor ne yapabilirim/surec nasil ilerliyor diye degil.

Biz cocuklari tv'den, yayinlardan korusakta diger cocuklarla iletisimine müdahale edemiyoruz. Bodrum kat korkusu bende de vardi. Demekki hep ayni hikayeler dönüyormuş

Sen kendin böyle bir adamın yanına kendi öz oğlunu nasıl aldıracaksın? Nasıl yaşayacaklar aynı evde? Kendi öz kızlarına bunu yapan senin evladına neler yapabilir diye endişe etmiyor musun?

Gerçekten ya. Çocuklar korkabilir ben de korkuyordum o yaşlarda bir seylerden. Korkuyorsa doktora gitsin çok basit zaten doktora gidince hoop gidiyor korkular attaya
Büyük insan kafasıyla baktıkları için anlamıyorlar küçümsüyorlar değişikler valla. Çocuk bu korkar naz yapar psikolojik derdi vardır kıskanır olur yani ama yok yatamazlar beraber o süreçlerde anne babalarda geri çevirmeli

inş. bu da fakedir. bir annenin başka bir çocuk için ses çıkartmasına aklım almıyor.. garibim anne diyor üstelik

Gerçekten ya. Çocuklar korkabilir ben de korkuyordum o yaşlarda bir seylerden. Korkuyorsa doktora gitsin çok basit zaten doktora gidince hoop gidiyor korkular attaya
Valla ben de 11 yaşında çocuğun karı kocanın arasında yatması normal değil diye düşünmüştüm ilk okuduğumda ama bu çocuğun yaşadığı hangi şey normal ki? Hem psikolojik hem fiziksel olarak işkenceye uğrayan bir çocuğun zaten normal davranmasını beklemek absurd olur. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın onu.

öyle birşey olamayacak... o yürek olsaydı tek derdi çocuğun babasıyla uyuması olmazdı.

Çocuk direkt kadına mesaj atarak beni kurtar demek istemiş aslında, mesajı okuyup sonra da eşine göstermiş o kadar.
Yani konu sahibesi kusura bakmasın ama bana 11 yaşında bir çocuktan böyle bir mesaj gelecek ve ben oturacağım, mümkün değil.

Aile çocuğu mahvetmiş orası bir gerçek, hırpalayarak yalancılıkla suçlayarak büyütmüşler birinin ak dediğine diğeri kara demiş çocuk da davranış bozuklukları başlamış, çocuğun sorunlarını dikkate alıp doğru dürüst uzman desteği almak yerine yalancısın, onu da boşarım sana da bakmam diye tehdit ediliyor 11 yaşındaki bir çocuk.

Baba psikopat, babaanne psikopat çocuğun böyle bir ailede normal kalması beklenir mi?

Valla böyle bir kocayla evli kalırsa hanımefendi kendisi bilir ama en azından o çocuğu kurtarması gerekiyor, madem anne, o zaman anneliğin gerekliliğini yapacak.

Biz cocuklari tv'den, yayinlardan korusakta diger cocuklarla iletisimine müdahale edemiyoruz. Bodrum kat korkusu bende de vardi. Demekki hep ayni hikayeler dönüyormuş
Ben korku filmi izlemeye bayılıyorum mesela,çocuklardan önce dvd alır film gecesi yapar izlerdik eşimle ama varya senelerdir izlemedim evde,hepsini izleme listesine ekliyorum ama izleyemiyorum.
Gece uyanır sesi duyar korkar vs diye. Greys Anatomy izliyordum bir ara,onda da baktim sürekli sevişiyorlar onu da izlemeyi biraktım. Izledigimiz dizileri bile süzgecten geciriyoruz bunu kaydedelim çocukla izlenmez sonra izleriz, bu cocuklara da uygun,cuma akşamı ailece izleriz diye.
Sobalı evlerde bodrum,bodrumunda böyle tuhaf hikayeleri var muhakkak galiba.
Bizim binada sigorta kutusu bodrumda,bir ara sürekli attırıyordu tost makinesini fişe takinca,evdekini değilde bodrumdakini,gündüzse apartman görevlisine actıriyordum ama bir kez gece attı,inmem gerekti,kedi varmış aşağıda aman Allahım böyle birşey olamaz,ödüm koptu baya çığlik attım kıpırdanınca,birde gozleri parladı hayvanın ,siyahta zaten eve nasıl kaçtım size anlatamam. 40 yasında kadinım ama hala korkuyorum, 11 yaşında çocukta pekala korkabilir. Ayrıca kaybetme korkusu var,annesi bırakmış gitmiş,baba surekli tehdit ediyor,aile büyükleri zaten etiketlemişler tehlikeli,kıskanç şu bu diye. Bu cocugun arkamda sapasağlam duran x var diyebilecek bir durumu bile yok. O korkmayacak ta kim korkacak. Cok normal. Cok üzücü ayrıca.

Evet yatmasın ama babası uyuyana kadar yanında kalabilir. Konuşup sarilması belki bir hikaye anlatması günlük hayattan bahsetmesi hepsi işe yarayabilir çocuğun kendini iyi hissetmesi açısından.. Çocuga sen büyüdün artik git odana demek doğru değil her çocuk bir değil. Ablam korkmazdi ama ben korkardım ve annem gelip kalırdı uyuyana kadar.

Amin Ve ekleyeyim dediğin gibi bu çocuktan normal davranış beklemek de saçma zaten. Aslında o kadar cahil insan arasında yine bir seyler yapmaya çalışıyor bence. Mesaj atmış yavrum yardım beklemiş ama babaya gosterilen mesaj sonrası yine çocukta travma. Bu sefer yardım da istemeyecek artık. Keşke her çocuğa dokunabilsek yardım edebilsek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…