- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
Çocuk direkt kadına mesaj atarak beni kurtar demek istemiş aslında, mesajı okuyup sonra da eşine göstermiş o kadar.
Yani konu sahibesi kusura bakmasın ama bana 11 yaşında bir çocuktan böyle bir mesaj gelecek ve ben oturacağım, mümkün değil.
Aile çocuğu mahvetmiş orası bir gerçek, hırpalayarak yalancılıkla suçlayarak büyütmüşler birinin ak dediğine diğeri kara demiş çocuk da davranış bozuklukları başlamış, çocuğun sorunlarını dikkate alıp doğru dürüst uzman desteği almak yerine yalancısın, onu da boşarım sana da bakmam diye tehdit ediliyor 11 yaşındaki bir çocuk.
Baba psikopat, babaanne psikopat çocuğun böyle bir ailede normal kalması bekleni mi?
Valla böyle bir kocayla evli kalırsa hanımefendi kendisi bilir ama en azından o çocuğu kurtarması gerekiyor, madem anne, o zaman anneliğin gerekliliğini yapacak.
Gayet haklısınız.Yeni evlisiniz beraber yatmalisiniz.Korkan çocuk yan odada gece lambasiyla yatar.Arada kontrol edilir.Benim kayınvalidem kizdi bana abi kardeş aynı yatakta yatmasi çok normalmiş.Bas okşamak gibiymis.Siz 11 yaşında çocuk diyorsunuz.Merhaba yeni üyeyim ve bir sıkıntım var. Eşimle 2. Evliliklerimiz ve 3,5 aylık evliyiz ben 32 eşim 35 yaşında önceleri bir aile çatışması da yaşadık eşimin annesi ve babasıyla aynı apartmanda oturmak istemesi vs cereyan etmişti ilk etap onu aştık şimdi de 11 yaşındaki kızını ortamıza sokup yatırması oluyor. Benim de ilk evliliğimden çocuğum var ama kesinlikle böyle bir şey yapmadım yapmam da. Ben tepki gösterip ayrı yatıyorum ve yine de eşimin bu durum umrunda olmuyor çocuk korkuyor diyerek ona yüz veriyor. Zaten o yaşta kız çocuğunun babası ile yatması da normal değil bana göre ben mi abartıyorum bana yardımcı olur musunuz? Bu arada çocuk bana anne diyor ve normalde hiçbir sorunumuz yok
Yine beni benden alip beni bana birakmadiniz, teşekkürlerGayet haklısınız.Yeni evlisiniz beraber yatmalisiniz.Korkan çocuk yan odada gece lambasiyla yatar.Arada kontrol edilir.Benim kayınvalidem kizdi bana abi kardeş aynı yatakta yatmasi çok normalmiş.Bas okşamak gibiymis.Siz 11 yaşında çocuk diyorsunuz.
Konu sahibi ben size de üzüldümArkadaşlar öz annesi yabancı bir kadın bakamam demiş bırakmış bir kaç kez babaannesine vs pislik olsun diye almış çocuğu bana anlattı çocuğa seni aldım sanki sevdiğimden mi ben annelik ne hissetmiyorum bile sırf onlara gıcıklık olsun diye aldım demiş benim annem ….pu falan diyor hayır diyorum sakın öyle deme annene ne olursa olsun öyle olmasa bana öyle demezdi diyor. Herkes anne olabilir mi sorusunun cevabı benim kendi oğluma gelince rahatsızdım ben kötü bir hastalığım vardı mahkeme ondan velayeti babaya verdi zaten o dönem bakma durumum da yoktu şimdi bir süredir almaya çalışıyoruz çocukta beni istiyor babasını istemiyor. Geçen gün eşimin kızını kayınvalidem evde kilitlemiş çocukta bana mesaj attı bunları ayrıca çocuğu darpta etmiş mesajları eşim gördü aradı kızını babaannen seni büyüttü nankör sen niye mesaj atıyorsun şikayet ediyorsun onu da boşarım sana da bakmam annem babamdan değerli değilsiniz yalan söylüyorsun annem öyle yapmaz vs dedi böyle bir adam bende şaşırıyorum bunları hiç görememişim ne yazık ki
Çocuktur yalan da söylüyor olabilir ama yalan söylüyorsa neden yalan söyleme ihtiyacı duyuyor, çocuk neden böyle davranıyor diye uzman desteği almaları gerekir, bir çocuğun her dediğini kayıtsız şartsız şımartarak pohpohlayarak, yanlış davranışlarını görmezden gelerek yetiştirmek ne kadar yanlışsa, yalan söylüyorsun, kıskanç, kötü vs diyerek yetiştirmek de yanlış.Tabi cocuk konu sahibine guvendigi için yardim istemis.
Adam "sanada bakmam" demis ya muhtemelen ekonomik ozgurlugu yok konu sahibinin. Yinede haksizlik karsisinda susmak bana ters geliyor.
Ailesi cocuk icin kiskanc ve tehlikeli demis, bende onlarin soyledigini söylüyorum diyor ama konu sahibide ayni dusuncede bence.
Umarim konu gercek degildir ya. En cok cocuklara üzülüyorum. Yetiskinler kendi seçimlerinin sonuclarini yaşıyor
Gayet haklısınız.Yeni evlisiniz beraber yatmalisiniz.Korkan çocuk yan odada gece lambasiyla yatar.Arada kontrol edilir.Benim kayınvalidem kizdi bana abi kardeş aynı yatakta yatmasi çok normalmiş.Bas okşamak gibiymis.Siz 11 yaşında çocuk diyorsunuz.
Kizmak bagirmak yerine tepki göstermek yerine bence sabirli olmanizi tavsiye ederim size anne diyor her yasta korkulari var biraz bu sinirleri yatisin en son pedagogdan görüsü almak mantikli olur veya esinizle basbasa bagirmadan cagirmadan cözüm sunmak mantikli olabilir kendi odasi yoksa kendi odasi yaptirip süsleyip kendi odasida yatmasi gerektigi zamani gelince anlatacaksiniz ha odasi varsa begenmiyorsa ufak texek degisikligi yapabilirsiniz. Tepki gösterirseniz esinizde sizi kaale almazMerhaba yeni üyeyim ve bir sıkıntım var. Eşimle 2. Evliliklerimiz ve 3,5 aylık evliyiz ben 32 eşim 35 yaşında önceleri bir aile çatışması da yaşadık eşimin annesi ve babasıyla aynı apartmanda oturmak istemesi vs cereyan etmişti ilk etap onu aştık şimdi de 11 yaşındaki kızını ortamıza sokup yatırması oluyor. Benim de ilk evliliğimden çocuğum var ama kesinlikle böyle bir şey yapmadım yapmam da. Ben tepki gösterip ayrı yatıyorum ve yine de eşimin bu durum umrunda olmuyor çocuk korkuyor diyerek ona yüz veriyor. Zaten o yaşta kız çocuğunun babası ile yatması da normal değil bana göre ben mi abartıyorum bana yardımcı olur musunuz? Bu arada çocuk bana anne diyor ve normalde hiçbir sorunumuz yok
En zor yaşlar,,, ergenlik vs. Korkmak diye bir şey olurmu,,,, dayattırma yapmış.Cocuk o zamanlar 12 yasindaydi yalnis hatirlamiyorsam. Söylemekten "korkmus" sözde
Çocuktur yalan da söylüyor olabilir ama yalan söylüyorsa neden yalan söyleme ihtiyacı duyuyor, çocuk neden böyle davranıyor diye uzman desteği almaları gerekir, bir çocuğun her dediğini kayıtsız şartsız şımartarak pohpohlayarak, yanlış davranışlarını görmezden gelerek yetiştirmek ne kadar yanlışsa, yalan söylüyorsun, kıskanç, kötü vs diyerek yetiştirmek de yanlış.
Çocuk belki doğru da söylese yalancılık ve kıskançlıkla suçlandı, itilip kakıldı, ki babasının laflarına bakılırsa evet maalesef itilip kakılmış, bir baba evladına onu da boşarım sana da bakmam diyemez, utanmaz rezil.
Çocuğun öz annesi belki berbat bir evlilik yaşadı bu adamla, kadın yabancıymış çocuk Türk vatandaşı olduğu için çocuğu alamadı belki de, ki boşanmış ailelerin çocukları ebeveynlerden birinin onayı olmadan yurtdışına çıkamıyor.
Velhasıl kadın çocuğunu bırakmış ama ne şartlarda bıraktı acaba?
Adamla babaanne kesinlikle sorunlu, konu sahibesinin üzerinde durması gereken asıl mesele 11 yaşındaki çocuğun babayla yatması değil, o çocuğu ve kendisini kurtarmak olmalı.
Kimine belki 11 yaşında olduğu belki de kız çocuğu olduğu için babayla yatması tuhaf gelebilir ama bana göre normal, bu sık sık yaşanıyorsa altında bir korku vardır deyip destek alınmalı ama korkan çocuğun yanında yatılır, yanındayım güvendesin mesajı verilir, baba sapıksa bilemem ama normal baba çocuklarda korktuğunda veya hastalandığında babanın yanında yatmak da bir mahsur görmüyorum şahsen.
Mesajı ben göstermedim telefonum elindeydi gördü ve mesajların hepsini sildi ön Yargı yapmayın ben Kayınvalidem ile çocuk için kaç kez tartıştım ayrıca çocuğa bana anne diyor diye bile kızıyorlarmış senin annen değil o bizi sevmiyorsun onu seviyorsun vs diye çocuğa laf söylüyorlarmış sorunun kaynağı zaten onlar ama benim eşim değişik biri ben gidip şikayet edemem benim hayatımı mahvederAmin Ve ekleyeyim dediğin gibi bu çocuktan normal davranış beklemek de saçma zaten. Aslında o kadar cahil insan arasında yine bir seyler yapmaya çalışıyor bence. Mesaj atmış yavrum yardım beklemiş ama babaya gosterilen mesaj sonrası yine çocukta travma. Bu sefer yardım da istemeyecek artık. Keşke her çocuğa dokunabilsek yardım edebilsek..
Evet yatmasın ama babası uyuyana kadar yanında kalabilir. Konuşup sarilması belki bir hikaye anlatması günlük hayattan bahsetmesi hepsi işe yarayabilir çocuğun kendini iyi hissetmesi açısından.. Çocuga sen büyüdün artik git odana demek doğru değil her çocuk bir değil. Ablam korkmazdi ama ben korkardım ve annem gelip kalırdı uyuyana kadar.
Çocuğuna dedi bakmam diye bana değil onu da boşarım dedi benim için ben zaten öyle davrandığı için günlerce annemden gelmedim geldi neler etti geri aldı beniTabi cocuk konu sahibine guvendigi için yardim istemis.
Adam "sanada bakmam" demis ya muhtemelen ekonomik ozgurlugu yok konu sahibinin. Yinede haksizlik karsisinda susmak bana ters geliyor.
Ailesi cocuk icin kiskanc ve tehlikeli demis, bende onlarin soyledigini söylüyorum diyor ama konu sahibide ayni dusuncede bence.
Umarim konu gercek degildir ya. En cok cocuklara üzülüyorum. Yetiskinler kendi seçimlerinin sonuclarini yaşıyor
Konuda bir gariplik var. Yani konu aslında eşiniz ve onun anne babasının kötülüğü üzerine iken çocuk aramızda yatıyor diye başlık atıyorsunuz. Sizin ona gelene kadar 50 tane derdiniz var. Var garip bir şeyler ama hadi bakalım.Mesajı ben göstermedim telefonum elindeydi gördü ve mesajların hepsini sildi ön Yargı yapmayın ben Kayınvalidem ile çocuk için kaç kez tartıştım ayrıca çocuğa bana anne diyor diye bile kızıyorlarmış senin annen değil o bizi sevmiyorsun onu seviyorsun vs diye çocuğa laf söylüyorlarmış sorunun kaynağı zaten onlar ama benim eşim değişik biri ben gidip şikayet edemem benim hayatımı mahveder
Kusura bakmayın ama çocuk nasıl yetiştirilir? Anneanneye babaya atarak ayda yılda bir görerek mi?Çocuğun bir annesi yok hiç bakmamış kundakta bırakıp gitmiş. Ve çocuğun kıskanç olduğunu babaannesi dedesi halaları kendi eşim söylüyor sürekli. Tehlikeli bir çocuk diyorlar sürekli bana dikkat et diyorlar sonra da bana karşı savunmaya geçiyorlar. Elbette kıskanabilir ama çocukta olsa bir sınırı olması lazım. Benim kızdığım kişi eşim zaten çocuk değil. Ben kendi öz çocuğum da olsa aynısını yapıyorum. Benimle yatmak istedi izin vermedim üstelik ayda yılda bir geliyor benim çocuğum yanımda değil. Kusura bakmayın. Çocuk onların yetiştirdiği gibi yetişmez kızdığım nokta bu. Bu hep böyle gider yoksa
Kocanızda iş yok.Her gece gerçekleşen bir durum maalesef bizimle kaldığı zaman hep böyle. Geçen günde 2 aydır ilk defa gezmeye çıktık eşimle onu bile sakladı kızından aradığında hastaneye getirdim anneni dedi. Çocuğun aşırı kıskançlığını bu tarz her şeyi ondan saklayıp gizlemesi daha çok pekiştirmez mi? Bende anneyim benim oğlum da benim yanımda yatmak istiyor ama ben hayır demesini biliyorum. Korkuyor olabilir buna bir itirazım yok fakat normalde her şeyde de yine çocuğuna tutarsız davranıyor eşim. Aşırı kilolu bana fazla yedirme diyor. Sonra ben artık yemeyi bırak fazla oldu deyince bırak yesin vs diye çocuğu savunuyor. Bazen nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Çocuk duyduğu her kelimeyi gidip hemen söylenen kişiye söyleyen de bir çocuk çok fazla da laf taşıyor. Telefonda konuşuyorum onları bile dinliyor. Böyle bir şey konuşsam eşimle suçlu ben olurum
Annenin hikayesini bilmiyoruz, belki benim dediğim gibidir kadın bu anormal aileden kurtulmak için boşanmıştır ama çocuk Türk vatandaşı olduğundan baba noterden feragatname vermediği sürece yanında götüremez, e kadının burada tutunacak dalı yoksa mecbur kendi ülkesine gitmiştir, ki altta konu sahibesi diyor ki eşim değişik biri benim hayatımı mahveder, eski eşinkini de mahvetmiş çocuğu zorla almış olabilir mi? Bir acaba oluştu bende doğrusu.Aaa cok mantıklı. Tabi baba onay vermedigi icin yurtdisina goturemez. Burada calisamiyor, gecimini saglayamiyorsa mecbur gitmek zorunda kadin. Belki oturum izni bittigi icin bile gitmis olabilir. Saga sola cocugu birakti gitti diye anlatmislardir. Hic boyle dusunmemistim.
Ben bu konuda sadece cocugun degil, cocugun bakimini saglayanlarinda destek almasi gerektigini düşünüyorum. Baba kisisi kendi ailesinden destek görüyor, cocuga nankor diyor. Bir cocuk icin ne kadar agir kelimeler. Muhtemelen o aile destek falan almaz.
Hayatta yasadigimiz bazi seylerin bizim sinavimiz oldugunu düşünüyorum. Cocugun etrafinda onu kurtarabilecek kimse yok. Belki konu sahibininde sinavi budur.
Bu arada bende beraber yatmaya karsi degilim. Nerdeyse 30uma geldim, bazen babam olsa sarilsam diye aglarim. Cocuklarin her yaşta ebeveynine siginma ihtiyacı oluyor bence.
Cocuk guven duygusunu bu sekilde daha iyi hissediyor olabilir.
Umarim konu sahibi bir müdahale eder, bir cocugun hayatını kurtarir
Hayatınızı mahvedecek biriyle evli kalınmaz bence.Mesajı ben göstermedim telefonum elindeydi gördü ve mesajların hepsini sildi ön Yargı yapmayın ben Kayınvalidem ile çocuk için kaç kez tartıştım ayrıca çocuğa bana anne diyor diye bile kızıyorlarmış senin annen değil o bizi sevmiyorsun onu seviyorsun vs diye çocuğa laf söylüyorlarmış sorunun kaynağı zaten onlar ama benim eşim değişik biri ben gidip şikayet edemem benim hayatımı mahveder
Kusura bakmayın ama çocuk nasıl yetiştirilir? Anneanneye babaya atarak ayda yılda bir görerek mi?
Kendi çocuğunuza bakmayan biri olarak çocuğuna sahip çıkan babayı eleştirecek son kişisiniz.
Kendi kızına bunu yapan adamla evliliğini devam ettirdiği yetmiyor bir de oğlunun velayetini mi alacaksın. Bırak babasında kalsın çocuğun. Bu adamın yanına çocuk mu getirilir.Arkadaşlar öz annesi yabancı bir kadın bakamam demiş bırakmış bir kaç kez babaannesine vs pislik olsun diye almış çocuğu bana anlattı çocuğa seni aldım sanki sevdiğimden mi ben annelik ne hissetmiyorum bile sırf onlara gıcıklık olsun diye aldım demiş benim annem ….pu falan diyor hayır diyorum sakın öyle deme annene ne olursa olsun öyle olmasa bana öyle demezdi diyor. Herkes anne olabilir mi sorusunun cevabı benim kendi oğluma gelince rahatsızdım ben kötü bir hastalığım vardı mahkeme ondan velayeti babaya verdi zaten o dönem bakma durumum da yoktu şimdi bir süredir almaya çalışıyoruz çocukta beni istiyor babasını istemiyor. Geçen gün eşimin kızını kayınvalidem evde kilitlemiş çocukta bana mesaj attı bunları ayrıca çocuğu darpta etmiş mesajları eşim gördü aradı kızını babaannen seni büyüttü nankör sen niye mesaj atıyorsun şikayet ediyorsun onu da boşarım sana da bakmam annem babamdan değerli değilsiniz yalan söylüyorsun annem öyle yapmaz vs dedi böyle bir adam bende şaşırıyorum bunları hiç görememişim ne yazık ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?