Esimin ön koltuk sevdası

Yalnız bu ön koltuk hakkında ne düşünceler varmış ben şok.

Ön koltuğa kimler oturabilir;
1. Kayınvalide
2. Kayınpeder
3. Erkekler küçük ya da büyük farketmez pipisi olması yeterli

4. kadından bir yaş büyük dahi olsa büyük kadınlar

benim annem de olsa kayınvalidem de olsa ben önde oturuyorum, çünkü ikisi de benim eşimin yanında oturmam gerektiğini ve önde oturmanın saygısızlıkla alakası olmadığını düşünüyor. hele de eşim herhangi birinin yanında bana öne geçtim diye bağıracak...arkaya geç filan diyecek..sonrasını kendi düşünsün

dolmuşlarda da ön koltuga oturan kadın çok nadir gördüm he
Orayı da erkeklere ayırmışız ulan

Ay yok ben hep ön koltuğa otururum minibüste. Çok rahat oluyor. Bir tarafını dayamıyor kimse sana ferah ferah ohh

Ayy bi koltuk için bile kaide usuller filan...
Ya toplu taşımada herkes tanimadigi kadin, erkekle oturmuyor mu? Arabada karşi cinsten kuzeniyle, yeğeniyle yan yana oturunca ne gibi bir problem doguyor yani?
Haram

koltugu monte ederim de içim rahatlasın n'olur.

arkaya da erkekler diziliyor yine oturamıyorduk memlekette
Ulan bir öne bir de arkaya oturamamısız yıllarca

Ben o öne oturmayı 10 yıl önce keşfettim. Baktım hep erkekler oturuyor neden ben oturmuyorum kim ne diyecek ki? Geçtim öne oturdum ve bir daha arkalara oturmadım. Öyle zevkli yani

arabada yer vermenin nesi saygı ya. arkada boş yer var işte isteyen geçip oturabilir. bu ülkenin ''saygı'' olayını asla anlayamayacağım.
büyüğün yanında sigara içmek saygısızlık
bacak bacak üstüne atmak saygısızlık
ot saygısızlık .ok saygısızlık
sanki karşımdaki sadrazamın sol ta..ağı...
araba benim kardeşim geç arkaya otur.
sinir oluyorum böyle şeylere

Erkekler böyle şeyleri kafaya takmıyor, ayılar takıyor.

İyide eşinizi zaaflarını bilen sizsiniz.Böyle durumlara mahal vermeyin madem.O söylemeden siz geçin arkaya.Ben ilk evlendigimde geçerdim hep kv asla geçmedi öne orası senin kızım dedi.Ama hala rahat oturamam büyük arkada oturunca

Bayramda 2 saatlik uzaklıkta eşimin teyzesine gittik kaynımlarla birlikte.Kayimvalidem kaynimin arabaya bindi kayinpeder bizimkine.Arkaya oturacaktı (76 yasinda kafa pek götürmüyor)Benim 2 cocuk yanyana gelince anlaşamıyor iteklesıyorlar bende baba sen öne gec şimdi durmazlar itekleşirler sen hakkından gelemezsin dedim onu öne şutladim ben arkada yavrelerime sarıla sarıla gittim bi arada birinin ayağını çektim bi öbürünün kolunu.Dönüste de aynı şekilde kayinpeder rahat ben onları yatistirdigim için rahat rahat geldik.Iki koltukta aynı yere aynı zamanda gidiyor geliyor(gerçi o arkaya geçecekti ama öne öne dedim)Ne fark ediyorki insanların bir koltuk için birbirini kırmaya degermi?

Selamlar,
Evet ayni farkindayim, önünü kesmek icin boyle yazdim. Alintiladigim kisi icin sorun yok, o zaten bu hayati benimsemis, dusuncesi degismez.
Konu sahibinin ise gururu kırılmış. Konuya golge etsin istemedim. Simdi herkes bu kisiye yanlis dusunuyosun demeye basladi, beyhude çabalar, bidahaki sefere yine arka koltuga oturacak :)

evet değmez o yüzden öne geçen eş adayına arkaya geç diye bağırılmaz..

Araba bizim arabaysa ön safları kimseye teklif dahi etmem ( ofensif anlaşılmasın da bir defa arkadaş grubumuzla A noktasından B noktasına gitmek için kaçak göçmen gibi arabaya sığışmaya çalışıyorduk, obezimsi bir arkadaşımız var bir o gün önü ona verdim biz arkada kucak kucağa oturduk).
Araba bizim değil başkasınınkine biniyosak da mesafeye bağlı çünkü uzun yolsa arkada oturunca her yere kusuyorum rezziill bir şekilde bi tek doblonun bagajında kusmamıştım bi kere orda da yayılmış camış gibi yatıyodum

Babam ben ve eşim aynı arabada gideceğiz ve ben babamı arkaya bindirip kendim kasıla kasıla önde oturacağım Aynı şekilde kendimden büyük diğer insanlar için de geçerli.
Nerenin suyundan içmiş nerenin ekmeğini yemiş bu ön koltuk sevdalıları anlamadım ki...
Azıcık hayası olan insan anasını babasını arkasına oturtmaz.
Ama konu sahibinin kocası gibi bağırıp çağırıp hakaret de etmez. Eşim bana annem öne geçebilir mi dediğinde seve seve diyorum, bazen kadın sen kocanın yanında otur ben arkaya geçerim diyor. Ben de gülerek Sen oğlunun yanına otur diyorum mesela :) Ki senede bi kaç kez görüyorum zaten. Büyüklere hürmet ettiğimizde merak etmeyin eksilmiş olmuyoruz.. Korkarım ki büyüğüne saygı gösteren bayramlarda el öpen nesil yavaş yavaş yok oluyor.
Medeni olacağız diye diye ana babaya büyüğe saygıyı unutmuş, kendini dev aynasında gören bir nesil yetişmeye başlamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…