- 3 Şubat 2018
- 25.804
- 110.972
- 598
- Konu Sahibi Asosmerve27
-
Babam ben ve eşim aynı arabada gideceğiz ve ben babamı arkaya bindirip kendim kasıla kasıla önde oturacağımAynı şekilde kendimden büyük diğer insanlar için de geçerli.
Nerenin suyundan içmiş nerenin ekmeğini yemiş bu ön koltuk sevdalıları anlamadım ki...
Azıcık hayası olan insan anasını babasını arkasına oturtmaz.
Ama konu sahibinin kocası gibi bağırıp çağırıp hakaret de etmez. Eşim bana annem öne geçebilir mi dediğinde seve seve diyorum, bazen kadın sen kocanın yanında otur ben arkaya geçerim diyor. Ben de gülerek Sen oğlunun yanına otur diyorum mesela :) Ki senede bi kaç kez görüyorum zaten. Büyüklere hürmet ettiğimizde merak etmeyin eksilmiş olmuyoruz.. Korkarım ki büyüğüne saygı gösteren bayramlarda el öpen nesil yavaş yavaş yok oluyor.
Medeni olacağız diye diye ana babaya büyüğe saygıyı unutmuş, kendini dev aynasında gören bir nesil yetişmeye başlamış.
Tam bir öküz ile evlenmişsiniz.Merhabalar.. belki de çok saçma gelecek bir konudan bahsedeceğim. Geçen gün arabaya binip misafirliğe gidecektik. Ön koltuğa oturdum . Vee benim pek akıllı kocam ön koltuktan ineceksin annem oturacak sen atkaya oturacaksın deyip bağırdı. Ben de olay büyümesin diye kalktım arkaya oturdum. Öyle üzüldüm ki anlatamam. Erkek dediğin böyle şeye takar mı yaa. Beni kayınvalidemin yanında küçük düşürdü. Kayınvalidemi de yüceltmiş oldu. Havaya girdi tabi. Benim değerim bir kez daha yerler altında. Esim böyle yapa yapa bana saygı da yok onlarda.Ben bu adamı ne yapayım bilmiyorum. Şaştım kaldım bu kadar cahil olunmaz ki ya. Alttan almasam olay buyüyecek. Söylemek istediğim çok şey var da ...
Kimse arka koltukta oturdugu icin akil sagligini kaybetmedi. Saygidir bu. Mesela arkadasiniz ve esi olsa siz one oturmaya calisiyor musunuz ne fark ederse kosun siz oturun. Ayni mantaliteyle butun yemekleri de karistirip yiyebiliriz nasil olsa farkli yere gitmiyorHa siz önde oturmuşsunuz ha kayınvalideniz ne farkediyor?İki koltukta aynı yere gitmiyor mu veya öne oturan gideceği yere daha çabuk mu varıyor anlamadım.
Kimseye yapmamalı.aynı durumu senin annene de yapmalı ama üslubu çok yanlış olmuş...
Ön koltuk arka koltuk farkı ne?Sayın kavgacı ve depresif hanım efendi babamda geçse amcamda geçse abimde geçse teyzem veya halam evet arkaya geçerim benden yaşça büyük bir kadın veya bir kendimden büyük erkek her halükarda teklif ederim ön koltuğu biryerlerim eksilmez ama kendimden genç bir kadın veya erkekte bunu teklif etmem herşeyin bir uslu vardır siz yapışın ön koltuğa
Ya arkadaş yorumları okuyorum gerçekten şaka gibi. Kadın başından geçen bi olayı anlatıyo, yaşadığın hayatı hakediyosun diyenler var, çok kadın haklarını savunuyosunuz ya, neden çaresiz kalmış bir kadının kalbini bu kadar kırıyosunuz? O an tepki verememiş olabilir ki ben de olay anında direkt tepkimi veremiyorum çoğu olay karşısında. O an zaten ortam gerilmiş hepten germenin anlamı var mı? Bazen ateşe körükle gitmemek lazım. Daha gerçekçi ve doğru olan bi çözüm bulmak lazım. Yoksa gördüğüm kadarıyla burda herkes yaparım, ederim, söylerim vs tarzında konuşuyo. Bence hayat böyle bişey değil
Konu sahibi arkadaşım eğer ki her zaman böyle bi üslupla karşılaşıyosanız çizginizi ve saygınızı bozmadan rahatsızlığınızı dile getirin. Bu şekilde devam ederse birlikte aile görüşmelerinde bulunmayacağınızı kalbinizin kırıldığını net bir şekilde dile getirin.
Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Böyle bi durumun özrü veya bahanesi olmaz. Anlatmak istediğim şu, evlenmeden önce göremediniz mi bilmiyo muydunuz veya haketmişsin diyenlere karşılık bunu yazdım. Bu olay karşısında çok net bi şekilde tavır sergilenmeli zaten. Konuyu açan arkadaş o an yapamamış, en azından bundan sonrası bunu yapmalısın gibi bişey yazmak istedim aslındaAteş cikacak bir olay yok ki ortada körükle gitme diyelim.
Kadin alti ustu koltuga oturmuş bunu bile normal ses tonuyla konuşamaz mi bir insan? Onaylamiyorum ama bagirmak yerine "hayatim kalkar misin annem otursun" diyebilir.
Ortada bir olay bile yokken bagirilmaya başlandiginda ortam cok gergin bi de ben germeyeyim diye dusunup susmak icin bir kutu sakinlestiriciyle yaşiyor olmam lazim. Ya da ilerde içine atmaktan baska hastalik olur insanda. Kaldi ki ortada bir olay bile olsa eşler en azindan baskalari varken daha dikkatli olmali.
Boyle saygisizca yerli yersiz bagirip duran birine saygi bozmadan konuşulmaz, konuşulsa da anlamaz. Toplum içinde yapilan saygisizligin özrü de yalnizken yapilmaz.
kokusunu aldım
Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Böyle bi durumun özrü veya bahanesi olmaz. Anlatmak istediğim şu, evlenmeden önce göremediniz mi bilmiyo muydunuz veya haketmişsin diyenlere karşılık bunu yazdım. Bu olay karşısında çok net bi şekilde tavır sergilenmeli zaten. Konuyu açan arkadaş o an yapamamış, en azından bundan sonrası bunu yapmalısın gibi bişey yazmak istedim aslında
O zaman anasına bisey olur diye direksiyona gecerAma burda olay başka.. bagırıp cagırmış güzellikle bi konuşma yok ortada. Hem bence dogru olan kadınların araba kullanmayı öğrenip önde oturmaları yallah kocalar arkaya kaynişle önde güzel güzel yolculuk yapılır
Hep merak ederim.
Her çöpün içeriği farklı iken kokuları aynı.
Niye acaba?
Ben ve gereksiz şeyleri merak sorunum
Eşiniz bayağı kaba davranmış ama ön koltukta kayınvalideniz otursa ve bunu öncelikle siz düşünseniz ne olur..Merhabalar.. belki de çok saçma gelecek bir konudan bahsedeceğim. Geçen gün arabaya binip misafirliğe gidecektik. Ön koltuğa oturdum . Vee benim pek akıllı kocam ön koltuktan ineceksin annem oturacak sen atkaya oturacaksın deyip bağırdı. Ben de olay büyümesin diye kalktım arkaya oturdum. Öyle üzüldüm ki anlatamam. Erkek dediğin böyle şeye takar mı yaa. Beni kayınvalidemin yanında küçük düşürdü. Kayınvalidemi de yüceltmiş oldu. Havaya girdi tabi. Benim değerim bir kez daha yerler altında. Esim böyle yapa yapa bana saygı da yok onlarda.Ben bu adamı ne yapayım bilmiyorum. Şaştım kaldım bu kadar cahil olunmaz ki ya. Alttan almasam olay buyüyecek. Söylemek istediğim çok şey var da ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?