Eşimle ailem arasında

Ay inanmıyorum yaa bi de haklısın diye alkış tutmamızı bekliyordu heralde bunca şeye rağmen.. yazık adama

Ailenizle arayı bozmak mı istemediniz, onlara ses mi cikaramadiniz nedir.
Babanız konuyu açmış, bir cesaret gelse ordan sonuçlandırabilirdiniz konuyu.
Hatta bi gün babam bile bana bağırdı, annenize böyle davranacaksanız biz çeker gideriz diye.
Durumun kötüye gitmemesi için lütfen gider misiniz diyebilirdiniz veya çoğumuz gibi tartışma kavga etme tonunda bağırarak yapabilirdiniz.
Yemek konusu büyük bir sorun değil, kocaniz kendi kendine sandviç hazırlayıp idare ediyormuş ne güzel, öyle devam etsin.
Yemek konusunu değil, bu kalabalığın temizliği, bulaşığı ve gürültüsünü düşünüyor musunuz, bu daha büyük bir sorun, evde bu ayarlandiysa iyi.
Sağlıkçı diye ablanın gelmesine gerek yoktu 2 çocukla...
Aile dil de bilmiyor, eş de Türkçe bilmiyorsa, arkadan şikayet edip durarak değil de salonda herkes oturup sizin tercümanlığınızda karşılıklı şekilde sorunları anlatır ve o anda yapıcı şekilde cevaplandırırsa durumu toparlarsiniz. Kimse kimseye hakaret etmeden, kötü yüz ifadeleri ve söz kullanmadan. Anneyi kontrol etme işi birkaç kişide olmalı, siz ve babada veya siz ve ablada. Çünkü anne zor, anne en sorunlu maalesef.
Bebeğinize kavgasız, stressiz, gülücük dolu bir ortam lazım, hele ki ilk günlerinde. Azıcık daha dikkat edin (ama konuyu çözün) hep beraber.
Kolay gelsin.

Bence eşiniz çok haklı. Zaten ilk uzun vakit geçirmelerinde yıldızları barışmamış. Anlaşamayacakları belli olmuş. Ki yabancı olmasına rağmen elinden geldiğince ailenize saygılı davranmış. Bu arada gidip kalmayı istememişken 2-3 ay evinize çağırmanız da saçma geldi. Kendiniz annenize katlanamıyorsunuz. Eşinizden katlanmasını beklemeniz gerçekçi bir beklenti değil. Ben de birisi evime gelip düzenimi bozsun, beni sürekli eleştirsin, yaptığım şeylere karışsın istemem. Özellikle yediğime içtiğime karışılsa ben de tepki gösteririm. Aynı şeyi eşinizin ailesi yapsa ortalığı yıkarsınız. Ablanızın fırsat bu fırsat cümbür cemaat size gelmesi de saçma. Sağlıkçı olmasıyla bağlantı kuramadım. Ablanız mı doğurtacak sizi? İyi o zaman çocuğun okula başlama zamanı gelince de öğretmen bir akraba gelip kalsın sizinle. Eşinizin yerine koyun biraz da kendinizi.

sezaryen dogum mu yaptınız? hani öyle olsa anlarım cunku insan yerinden kalkmakta zorlanıyor yalnız basına is göremiyor. ama öyle bile olsa 40 günde toparlanır ihtiyac duymazsınız kimseye. eşinize gerçekten hayran kaldım, o da ilk kez yaşadığı babalığı bu özel anları sinir stresle geçirdiği halde saygısızlık yapmamış.

Benim anladığım kadarıyla ailenizin evine dönme vakti gelmiş çoktan. Zaten 2+1 evde ve hamile kadının yanında 7 kişinin o kadar uzun süre ne işi var?
Aileniz de olsa mesafenizi koyun lütfen. Bebeğiniz olacak ve sizin evliliğinizi sarsmışlar.
Eşinizin yanlış davranışları olsa dahi size yansıtmayıp bir bahane ile erken ayrılmaları gerekirken sizi dolduruşa getirmeleri çok kötü.

Çoğu şey ok
Ama market alışverişi kesmiş cimri

Kocanız haklı. Bu kadar kültür farkı, dil farkı, mutfak farkı varken taş olsa bu kadar sürede çatlardı. Ailenizin devamlı şikayet edip durması da hiç hoş değil. Adamın evinde adamı şikayet ediyorlar. Sizi hamile ve lohusa halinizle boş yere üzüyorlar. Yardıma değil resmen yuvanızı dağıtmaya gelmiş gibiler. Ben eşimin ailesine yabancı olmamalarına rağmen 3 gün dayanamıyorum. Adam kaç gün sabretmiş. Hata ailenizde. Baktılar sizin huzurunuzu bozuyorlar toplanıp güzelce gideceklerdi.

gecen ayin konusuymus insallah ailesi defolup gitmistir de normale dönerler.
siz katlanamiyorken kendi toksik ailenize el oglu niye katlansin?
kendine sandvic yapiyormus
yaparsa yapsin ne var bunda? baska kulturden insan annenizin yaptigi yemegi begenmeyebilir. esiniz yapsa yemegi eminim aileniz de onu begenmezdi. mesele mi yani bu?
kapıyı kapatmis nasil kapatir
e 2+1 oda. evde 2 yabanci kadin bir yasli adam 2 cocuk. tabii ki alan istediginde kapatir kapisini. onu da yapmasin adam?
ailenizin niyeti yardim etmek degil yuva dagitmak baska aciklamasi yok. keske hic gelmeselerdi ama hata sizde. "ailem toksik" diye gitmiyorsunuz tüm aileyi küçücük eve dolusturuyorsunuz. bu normal mi? nasil ongoremediniz bu olacaklari?

Kusura bakmayacaksan eğer kocan yerden göğe kadar haklı. Ailen sadece takıntılı değil aynı zamanda manipülatif de. Bu senaryodan senin aileni çıkarıp yerine eşinin ailesini koyalım. Onun ailesiyle yedi kişi küçücük eve doluşmuş olsaydınız kendini haklı görür bize burada eşini linç ettirirdin.

Bir yerde ailenize hak vermeye çalıştım ama kocanız sonuna kadar haklı. Hadi anne babanız geldi, ablanız çocuklarıyla niye geldi. 2+1 ev yedi kişi için çok küçük. Adam iyi niyetle başlamış, evi dizayn etmiş demek aklımda kötü düşünce yok ama misafirler kendi kurallarını işletmek istemiş. neden kendi evinde misafir ve misafirlerin kurallarına uysun? Birde adamın tipine yorum yapmışlar kendileri neye benziyor acaba?

Sadece su şekilde yorumlamak istiyorum eşiniz erkek hastaliklarindan nr biliyim prostat falan öyle bir ameliyat olsa ve kayınvalideniz kayınbabaniz kardeşi 7 kişi toplaşıp size gelseler siz nasıl olurdunuz sadece empati yapın bence
Siz annenize kendi anneniz olduğunuz için alışıksınz, biz kendi kulturumuzden evlenmiş olsak bile kaynanam ile 24 saat geçirdikten sonra kendimi dalgalı denizlere atasım geliyor yaprak dökümü Hayriye suratsizligi oluyor üstümde

koçanla yasadigin eve annenleri cagirma annenlerle kafede yada annenin evinde gorus , kocan isterse gelsin istermezse gelmesin, sen tahmuul edermiydin kendi annen gibi kayinvaldeyle yasamaya , ben su an esimin babasi ve uvey kardesile yasiyorus 2 yil oldu hic birine tahammul edemiyorum her kez kapisini kapatiyor , yemekleride ayri yiyorus, esin senin icin katlanmis buraya kadar simdi ailenle arasiza biraz mesfe koy, yada esinin oldugu eve getirme anneni ablani

Hepsini okudum konunun. Her şeyi geçtim haklı haksızı. Hamileyken, doğum yapınca, kendi ailem dahil tepeme bu kadar insan toplasam aklımı kaybederdim. Hatalı olan sizsiniz. Resmen bile bile kendi rahatınızın içine etmişsiniz. Eşinizle seviyeli güzel bir yaşantınız varmış. Size yardım da ediyormuş. Neden bu kalabalık. Nerde çokluk orda b.kluk işte yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…