Eşimle ailesi yüzünden ayrılma eşiğindeyiz

Ben diğer arkadaslardan farklı bişey sorucam
Neden şimdi ?
Yani bi bucuk yıldır sürekli dipdibe yasamıssınız isyan etmemişsiniz aileyi ayırmamıssınız eşinize bunu sindirmemişsiniz neden bibucuk yıldır değilde simdi bu dğeiştirmeye cabalamanız ?
Bicogumuz ya kız tarafı ya erkek tarafı evlendigimizde aileci bi anda olmustur ancak baska bir ailesi asıl ailesi oldugunun farkında ya kendimiz ya eşlerimiz getirmiştir ve düzen oturmustur
Sizse evlendiginizden beri eşinizin ailesiylemişsiniz o zamanlar isyan etmediniz ve adamda ailesine belkide daha cok baglandı suanda ne değişti sizin icin ?

Evet bildiğiniz annesinde gün içi kazanılan herşeyi annesi eşimin olduğu dükkana gelip hesap yaparlar ve hepsini alır ve bu benim zoruma gidiyor çünkü bırçla düğün yapmadılar artık herkez hakettiği hakkı alması lazım ama neymiş annesi cocuklarına ev almak için birikim yapıyormuş hangisine alıcak abisinemi eşimemi allah aşkına.eşimden harçlık isterim vermez cocuguma giysi alıcam derim vermez yok diyor hep bekar gorumcem kendine hep alıyor eşimin ve kaynımın verdikleri parayla e biz neyiz burda kerizmi.evet hep bekledim değişir alışır evliliğe ilk zamanlar normaldir dediler kendi annemde diyordu bunu ama yok bu boyle gider değişmez annem şimdi diyor al çocuğunu gel boynumun borcu ben sana bakarım

genelde bunalmaya ve kendini yormaya gelmiyor. ailenin yanina git rahat rahat kafa dinle.
bu tip insanlar degismiyor

Hyr bu sefer kesin tek beklediğim cocugumun çıkış yapabilmesi için pasaportu bu göz yaşlarını bana akıttıran birine hakettiği değeri vericem artık oysaki nasıl severek evlendik ailemi onun için bıraktım değmedi

Çekilirmi yaa bu Allah sabır versin.. siz anlamadinizmi bu denli birleşik yaşadiklarini evlenmeden önce.. nedemek parayi kv idare ediyor.. eşiniz evlenmiş olmak için evlenmiş sanki.
Evet galiba maksat desinlerki evlendi yuva kurdu ama evli bi erkek gibi değil annesine muhtaç cocuk gibi davranıyor aaah keşke görseydim evlenmeden önce bilmiyorumki anasıyla o bacısımı dolduruyo karılarınız harcar paraları bize verin diye.valla kv demle gorumce oyle guzel tadını çıkarıyorlarki hayatın cefasını benle eltim çekiyoryz işte..

Arkadaşim ayrıl kurtul. Bende de sendekinin aynısı var. Hep onlara gideceksin onlar sana gelecek. Dediklerini yapmazsan tatile gitmemekle cezalandırılırsin ve ayrılmakla tehdit edilirsin. Ben de dediklerini yapmadım balayına bahane buldu götürmedi. Ailesi için çalışıyor bana param yok diyor kız kardeşinin bin küsur liralık saç citcitini taktiriyor onlara hem zaman hem para hep var. Varını yoğunu ömrünü onlara harcayacaksijln. Seni de şuan pasiflestirmeye çalışıyorlar sanki tüm bu huzursuzluk senin yuzunden çıkmış gibi sana psikolojik baskı yapmak amac Boşanmakla da tehdit edecek ki her şeyi koşulsuz kabul et. Ben annesinin kahvaltı davetine gitmedim diye boşanmaya karar verdi. Bunlar ailelerine körü körüne bağlı psikolojik yardım alması gereken sorunlu insanlar. Sen sağlıklı bir bireysin lütfen onların istediği gibi haklılığını sorgulama. Elbette sen haklısın ama seni kendinden şüphe ettirmek tüm dertleri.

İki seçenek var önünde ya bunlara boyun eğip onların istediği gibi yaşayacaksın ya da yol yakınken kaçıp kurtulacaksin

Duzelmez, düzelecek bir şey yok. Olan senin gençliğine ve ömrüne olur.
Ayrilmakla kendine en büyük iyiliği yaparsın

Nerden biliyosunuz isyan etmediğimi ? İlk birkaç ay böyle değildi sonraktan oldu ondada dedimki değişir kendi annem diyordu normaldir ilk zamanlar ve değişir diye düşündüm iste her sabrın bi sonu varmış olmuyo değişmiyo.dip dibe yaşamadık evlerimiz ayrı ama herbişeyde gidelim toplanalım dediğinde bugün bari gitmeyelim dediğimde olmaz ayıp olur diyordu mecburen gidiyordum tartışmalarla oldu hep.

geçmiş konularına iki dakka baktım depresyona girdim kızım sen okumadın mı cahil misin büyük bir hata mı ettin de ailen seni bu beyin yoksunu aileye verdi naptın sen ne günah işledin.
Baştan herşey cok guzel anlatıldı işte ortak çalışıcaz herkezin kazancı kendine olucak evlenelim eviniz ayrı olsun kendi derdi bunları sonra annesi derdiki siz mutlu olun o yeter gelmem bile size tek siz mutlu olun ben ne biliim böyle dengesiz olduklarını birden bağlandılar birbirlerine veya kıslançlıkmı bize karşı paylaşamadıklarındanmı bikemiyorum.bunu kendi teyzeleri bile gülüyorlar hallerine nasıl bağlılar hastalar diye

Alınmayın ama ne biçim eşiniz var yahu, eski konularınıza da dayanarak yazık etmeyin kendinize, adam abim için bile boşarım demiş sizi,istediğiniz gibi birlikte tatile bile gidemiyorsunuz ayrıca beraber aile olamamışsınız ki, evet bebeğiniz küçük ama onun da psikolojik olarak rahat bir anneye ihtiyacı var öncelikle, bence mutlaka gidin annenizin yanına,ama şu da bir gerçek ailesi yüzünden değil sorunlarınız eşiniz yüzünden, ben karımla gideceğim deseydi rest çekseydi ve diğer durumlarda da sizi zor duruma sokmasaydı ailesi gık bile diyemezdi.

Aynı annemin bana söylediklerini yazmışsınız :) evet bana piskolojik baskı yapıyor ben haksızmışım inat yapıyomuşum ıysaki inatla alakası yok artık yoruldum olan bu istemiyorum zorlada gitmek istemiyorum tatiline gidecekse buyursun gitsin 20 kişi ben sevmiyorum öyle.valla şüphe ediyorum artık benmi haksızım diye ama yok bunlar normal değiller annesi bacısı zevk alıyorlar biz tartışmalıyken son çare artık pes ettim ailesiyle musmutlu olsun.siz ne durumdasınız eşinizle hiçmi düzelmedi

İşte öyle olmuyor nasıl baslarsa öyle decam ediyor keske o zaman yazsaydınızda uyarsaydık
Kendimden örnek vereyim;
Normalde ailesiyle evlenmeden önce aksamları bir saat bile dogru düzgün vakit gecirmeyen eşim evlendigimizde hop bi anda anneci oldu her pazarları sürekli ailesine kahvaltıya gitmek istemeler bensiz ailesine hafta ici bikaç aksam söz vermeler vs ne yaptım yeri geldi kavga ettim yeri geldi inat ettim yeri geldi cinnet gecirdim ama gitmedim belki sizin gibi değişir deseydim hala devam edecekti pazar sabahlarımızı ailesiyle veya emirvaki ailesine götürmelere
Buarada eşimin tek calısmadıgı birlikte kahvaltı yapabilecegimiz gec uyanabilecegimiz bigün var oda pazar günü

Aynen dediğiniz gibi evet başlı başına sorunluydu ilişkimiz ilk birkaç ay cok iyiydik sonra böyle oldu.eşim deidğiniz gibi onun elinde hyr diyemiyor onlarla mutlu en azından çabalamadım demicem cok fazla dayandım olmadı kalsın ailesiyle mutlu mesut

Böyle bir adami baba yaptigina göre, bosanmazsin. Bir iki laf edip yine ailesi ile tatili gecirirsin. Esinde bunu biliyor, "bir iki dirdir edip susar" diye.

Birde söylemeden gecemeyecegim. Esin 10bin lirami aliyorda kv sadece harclik veriyor? Mutfak masrafi, kira, gaz, elektrik ne oluyor?

Hiçbir kayınvalide bunu demez çünkü karı koca arası muhabbeti iyi olsa bilirki once ailesinden uzaklaşacak, yoksa çocuğunu kullanamaz

Ama bende öyle yaptım ne tartışmalarımız oldu yani ben sus pus olmadım ve hep sonunda annesini arıyordu annesi bize geliyordu bana hep diyorki ailesindenmi ayırmak istiyorsun yaa diyorum alakası yok ama biz neyiz burda aile değilmi ben kocamla cakit geçireniyorum aile diye yiyor oğlun kendini ama annede bu mantıkta yani cok çabaladım işte o çaba sonucu pes ettim değişir diye bekledim seviyordum cınku ama sevgimin hakkı verilmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…