Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

Çoluk çocuga karısınca görürüm seni

Merhaba.

2000x12=24.000
3000x12=36.000

Yani 2 de koysa 3 de koysa yıllık hesap ortada. 10 yıl birikim yapsa yine de bir ev parası olmuyor ki 10 yıla kadar 3.000 bile pul olacak. O yüzden konsept çekiminizi de yaptırın, çorap çamaşır da alın. Eşiniz kızarsa da bu hesabı söyleyin.

Para herşey değil biriktirdiğiniz üç kuruş dibinizde durmaya devam eder o para belki 1 günde harcanıcak ama bebeğin bir daha 1 yaşında olmıycak. Şuan birikim yapmanız mantıklı değil bence. Sende çalıştığında yaparsınız anın tadını çıkarın. Çocuğununun ihtiyaçlarına kadar dil uzatmasın deterjanıdır maması bezi. Sen işe başlayınca birikim yapın.acele niye anlamadım. Öz ailesinde aşırı parasızlık hisseden insanlar malesef paraya aşırı kıymet veriyor. Bir çikolata sizi mutlu edicekse alın. Bir arkaşım asgari ücretle ev geçindiriyordu. 2 çocuk var. Diplerine 5 kuruş koyamıyorlar ama çok mutlulardı. Para mutluluğunuzu ve huzurunuzu elinizden almasın.

kızım 1 yaşına girdiğindenden 2 gün sonra düğün vardı bende kızıma gelinlik tarzı bir elbise almıştım düğünde çağardım fotografcıyı çeşit çeşit resim çektirdik hemde uğraştım gülsün diye çok güzel resimler oldu kır düğünüydü zaten foto başına da 20 tl verdim. maddi anlamda da bir sıkıntım olmamasına rağmen. ki artık cep telefonları çok güzel resim çekiyor ve çok güzel uygulamalar var konsept yapıyor ben şahsen öyle yapacaktım şansımıza düğüne gittik orda çektirdik.

Bir çikolata kaç para ki 10 defa düşünüyor almak için? Eşiniz cimrilikle level atlamış. Biz de ülke şartlarında sürünenlerdeniz, mecburiyetten kemer sıkıyoruz ama çikolata alırken de 10 defa düşünülmez ya.
Çalışın kendi paranızı kazanın. Gidin yavrunuzla beraber istediğiniz çikolatayı yeyin ama eşinize kesinlikle yedirmeyin

Eşiniz bence ekonomiden anlamıyor para sürekli devalüe oluyor değerini yitiriyor zaten. Yani bu kadar az paralarla birikim yapmak olanaksız. 3 kişilik bir aile kirada 5Kdan ne kadar arttırabilir? Kendinizi bu kadar sıkıp stresten hasta edeceksiniz ve bu yaşlarınızı güzel hatırlayamayacaksınız.

Ben koca eline bakan kadınları cidden anlamıyorum. Kendinizi neden bu kadar muhtaç duruma düşünüyorsunuz. Hayat müşterektir, maddi manevi.
Çocuk doğurmuş çocuğa bakıyor kadın. Bu sürede hayat zaten "müşterek" olduğu için koca evini geçindirmek zorunda. Ayrıca piyasa kötü işsizlik tavan. Çocuğa bedava bakim verecek biri yoksa bakıcı ve temizlikciye vereceği para kendi aylığına denk düşüyorsa çalışmamak gayet anlaşılır bir sonuç.

Merhablar, eşiniz gerçekten son zamanların şartlarında aslında iyi bir şeyler yapmak istiyor çünkü kirada yaşamak herhangi bir birikim olmadan çocuk yetiştirmek maalesef bizim yaşadığımız bu ekonomide çok sıkıntılı. 3 gün sonra işsiz kalabilir, sağlık sorunu ya da acil bir şey oluşabilir ve bunun için hazırlıklı olmak isteyişini anlıyorum.
Ama elbette ki en elzem ihtiyaçları ertelemek buna dahil değil. Fakat hem kirada yaşarken hem bir küçük bebek varken bezi maması masrafı gibi bir sürü sorun varken bir fotoğraf çekimine 750-800 tl vermek bence de aşırı bir istek ve alınganlık. Hatta bence deterjan dahi almamışken fotoğraf çekimi istemek komik kalıyor. Evet insanca istekler bunlar heveslerimiz var doğru söylüyorsunuz ama şartlar dahilinde en elzem ihtiyaçlarınız bir kenardayken bence fotoğraf çekimi çok sonda kalıyor.
Ama eşinizin kaygılarını anladığınızı hak verdiğinizi sadece bazı şeylerin kısılamayacağını anlatsanız bence de çok mantıklı olur. Yani 5000 lira bir maaş şu durumda kirada ve bebeği olan bir evde ancak geçinmeye yetecektir. Sağlık üst baş bebek ihtiyaçları yakıt mutfak vb büyük giderleri eşiniz yalnız sırtlamış olduğundan bunları görememiş olabilir sakince düzenli olarak oturup konuşun benim fikrimce.

Şoyle kaba bi hesap yaptım.. 4000 tl yi hiç yemez oldugu gibi kenara atarsanız tahmini 10 sene sonra bir ev alırsınız.. Bir eviniz olur tabi ama muhtemelen açlıktan ölmüş olursunuz.. yani kocan bıraksın o ev hayallerini ve bahanesini de mantıklı düsünüp ihtiyaç karşılasın.. mantık varsa tabi.. cok ev sahibi olmak istiyorsa da cocuguna bakici ayarlasın sende is bul.. tabi bir meslegin yoksa alacagin en fazla asgari ücret olur onunla da azcik daha rahat yaşarsınız sadece ev mev yine alamazsıniz yani.

Ben asla böyle cimri bir adamla yapamam asla.Bu devirde 5bin maasin nesini biriktireceksin ,şoktayım.Dunyanin birbirine turlu hali var tabiki azda olsa kenarda bir sey durması iyidir ama sizin eşiniz cok abartmış olayı ve bence çok sabırlısınız

Buzluğa hamsi depolarsa geçinir yeter artık herkes aralık ayında kombi açmak zorunda değil kazakla oturulunabilinir

Belli ki eşiniz geçim konusunda çok zorlanıyor ki çok iyi anlıyorum. Her şey inanılmaz pahalı. 4500-5000 geliri olan bir aile için 800 TL konsept çekim evet kesinlikle çok pahalı. Sizin evinize giren miktardan daha fazla gelirimiz var ama biz de tasarruf yapıyoruz.
İç çamaşırları dikilebilecekse her fırsatta artık dikilemeyecek hale gelene kadar dikiyorum. 2 yaşında bir oğlum var. Doğum gününü sadece duvara iyiki doğdun yazısı aldım ve balonlar , pastayı evde kendim yaptım öyle kutladık . O gün çektiğimiz fotograflar var sadece. Bir çok şeyi ikinci el satış yapan uygulamalar üzerinden alıyorum. Kaş, bıyık evde kendim alıyorum, oğlumun saçını da kendim kesiyorum. Eşim her zaman evde olmadığı için onun saçlar berbere emanet. Sebze meyve alışverişini pazardan yapıyorum yetismem gereken bir işim yoksa pazara erken gitmiyorum saat 5 gibi gider az çok daha uygun fiyatlı ürünlerden alırım. Devir keyfi değil zorunlu tasarruf yapma devri. Eşiniz yetisemiyor belli ki

Ne biliyosun belki victoria secret giyiyorum alla alla
Öyle olsa biriktirememek umrunuzda olmazdı.. donu bile marka giyen insan birikimi umursamayacak kadar zengindir herhal
Bence sen dondan kısma ama tabi yine de sen bilirsin.. gerci pamuklular secretten daha kaliteli kanımca, çünkü herşeyin başı saglık

Bambıklı don giyiyorum zaten hani ten renklisi siyahlisi beyazlisi, kalin kalin lastikli olanlar var ya

onların bebeği var ve bebek ihtiyaçları inanılmaz uçuk fiyatlar bu devirde 5000 tl ile çok zor paraya değer verildiğinden değil alınan paranın hiç değeri olmadığından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…