- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Valla ilk oğlumda sonra sağlam bi diyet yapmıştım. Ondan sonra çikolatanın kokusu bile ağır geliyordu. 1 kavanoz Nutella aylarca bitmemişti.Ben de tatlı çok sevedim eskiden. Bi kilo baklava, bi tepsi şekerpare gömdüğümü bilirim. Ama yemeyince insanın canı da istemiyor bir yerden sonra. Regl olursam falan anca onu da fazla yiyince midem bulanıyor.
Yemekle zaten hiç aram yok. Mecburen oturup yiyorum işte öğün saatlerindekocam güzel yiyor ama
Sakız çiğneValla ilk oğlumda sonra sağlam bi diyet yapmıştım. Ondan sonra çikolatanın kokusu bile ağır geliyordu. 1 kavanoz Nutella aylarca bitmemişti.
Ama sonra yine canım istedi
Hatta geçen gün evde ağzım bir şeyler istiyo diye diye geziyordum
Sakızı da insan gibi çiğnemiyorum ki cakkıdı cakkıdı eşim sinir oluyorSakız çiğne
Aylık 1 küçük kavanoz nutella ya da fındık fıstık ezmesi alıyorum. Bitmiyor bileReçel bal daha çok seviyorum sanırım. Yoğurdun içine reçel koyunca meyveli yoğurt oluyor
Ben de yutuyorum sakızıSakızı da insan gibi çiğnemiyorum ki cakkıdı cakkıdı eşim sinir oluyor
Ay benim de hiç reçelle balla aram yok. Sadece çilek reçeli severim. Ama koca kavanoz çikolatayı tek başıma kaşık kaşık bitiririm.
Senin aldığin ürünlerde masraflıPasta tatlı almıyoruz, şeker zararlı.
İşlenmiş kuruyemiş, kuru meyve almıyoruz. Hepsini ekim kasım gibi nerede ne iyiyse ordan sipariş edip bütün yıl yiyoruz.
Adıyaman besni’den üzüm, pestil
Siirtten fıstık, badem.
Köyceğizden bal
Malatyadan kayısı, elazığdan dut.
Çorumdan leblebi ve ceviz
Ordudan fındık.
Aydın germecikten incir
Nazilliden kuru biber patlıcan domates fasülye.
Deterjan vb alışverişi internetten toplu yapıyorum. Azıcık stokçuyumevde mutfak bezi bitmez mesela
Yok ben ucuza geçiniyoruz demiyorum zaten. İyi besleniyoruz, mutfak masrafımızla sekiz kişi doyarSenin aldığin ürünlerde masraflı
Organik ürünler daha pahali.
Bunu tek maaşla yapmak yine mümkün değil
DoğruYok ben ucuza geçiniyoruz demiyorum zaten. İyi besleniyoruz, mutfak masrafımızla sekiz kişi doyar
Ama bu saydıklarımı totale vurunca aslında daha ucuza geliyor. Sadece yılın bir dönemi cepten çok para çıkıyor. Paketli kuruyemiş alsam 200-300 gramı 25-30 lira mesela. Ben kilosu 45 liradan badem alıyorum, 35-40 liradan fındık. Geçen senenin fiyatları tabi bunlar, şu an durum ne bilmiyorum
Şu kk da hemen hemen her hafta ne kadar müsrif oldugumu anliyorum ya.
Nasil bin lira arkadas anlamiyorum cidden, daha dun yarisi kadarini 3 kisi mont parasina odedim oda kotü lcw yani.
En dandik ayakkabi 100 lira, en ucuz tisort 30 lira.
Millet nasi yapiyo anlamiyorum
Şu yeni gelin saçmalıklarına katılmayın. Konsept çekim çok gereksiz, bir fotoğrafçıya gidip orada ailecek çekinin işte.Bazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor 5 6 aydır hadi olsun 7 aydır böyle
hemsire olarak köyden bildiriyorum, su soguk ve girince alısmıyorsun djjffkkf dogru meslekler secmis olabilirsinizİş güç uygun olsa şimdiye çoktan gitmiştim valla. Zaten insan sevmiyorum hiç sıkıntı yaşamam. Bazen kocama diyorum sen öğretmen olsaydın ben hemşire ebe falan olsaydım isterdik bir köye tayin paşalar gibi yaşardık. Yanlış meslekler seçmişiz
Soğuk su hiç sevmem. Oturayım ben kıçımın üstüne. Belki hayallerim gerçek olur, urlaya taşınır işe ordan gidip geliriz. İş çıkışı bisikletle yüzmeye falan giderim belkihemsire olarak köyden bildiriyorum, su soguk ve girince alısmıyorsun djjffkkf dogru meslekler secmis olabilirsiniz
Urla mı… ben de benim oldugum gibi köyden sanmıstımSoğuk su hiç sevmem. Oturayım ben kıçımın üstüne. Belki hayallerim gerçek olur, urlaya taşınır işe ordan gidip geliriz. İş çıkışı bisikletle yüzmeye falan giderim belki
Yok yok ilk bahsettiğim normal köy. Urlada şimdiki işlere devam edecek şekilde bir düzen kurabiliriz belki. Ama olmuş orda apartman daireli 1.5 milyon. Hayaller işteUrla mı… ben de benim oldugum gibi köyden sanmıstımvizyon da daralıyor şekil a
Gel cnm bunlardan birini kacırıp kescem birazdan bölüsürüzYok yok ilk bahsettiğim normal köy. Urlada şimdiki işlere devam edecek şekilde bir düzen kurabiliriz belki. Ama olmuş orda apartman daireli 1.5 milyon. Hayaller işte
Allahım hayalimdeki ortam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?